Gość: sim IP: *.ergo-communications.com 22.10.04, 10:23 Co za belkot! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czegie Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 10:30 Autor za dlugo siedzi w internecie po nocach i potem belkocze jak opetany... wirusem, albo trojanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwantyzator PODATEK LINIOWY IP: *.echostar.pl 22.10.04, 14:13 podatek liniowy jako jedyny jest "sprawiedliwy", jesli oczywiscie zalozymy ze takie pojecie ma jakikolwiek sens. w kazdym razie na chlopski rozum, po co mam zarabiac troche wiecej jesli bede musial wskoczyc w nowy prog- wyzszy - podatkowy i wiecej oddawac panstwu, wiec robie a) zarabiam mniej albo b) ukrywam czesc dochodow w szarej strefie, w lewych fakturach itp, czyli kombinuje. a w miare kombinowania zdobywam poglad, ze coraz wiecej mozna przekombinowac, i coraz mniejsze mam skrupuly, bo taka jest ludzka natura. niewazne czy jestem ksiedzem czy przestepca, kregoslup moralny nawet najwiekszych twardzieli z czasem moze stac sie podatny na ugiecia. w imie swojego interesu. bo to panstwo nie pomaga we wlasnym interesie byc uczciwym. wrecz przeciwnie. we wlasnym interesie trzeba kombinowac. chore. w kazdym razie podatek liniowy- niewazne ile zarabiasz placisz tyle samo. wiec odpada potrzeba kombinowania, a jednoczesnie chce sie wiecej zarabiac, bo faktycznie wiecej zostaje w kieszeni, a im wiecej w kieszeni tym wiecej na konsumpcje, czyli rosna obroty gospodarki, zwieksza sie podaz na produkty-> produkcja-> miejsca pracy. caly bajer polega na tym, ze bogactwo panstwa zalezy od ilosci siana jakie swobodnie kreci sie po rynku, z rak do rak, kazdy cos niewielkiego skubnie, ale skala robi dochody. a jak nikt nie ma siana to nawet jesli panstwo mu da, to na zaspokojenie podstawowych potrzeb, a na produkcji chleba i masla zaden kraj nie osiagnal jeszcze tzw. dobrobytu. a ja i tak stad wypierdalam, bo pozostaly mi juz resztki nadziei, a nie chce ich zmarnowac na wiare w prozac. wole pasac owce w australii niz byc w tym chorym panstwie lekarzem, adwokatem, kimkolwiek. i zachowac godnosc i móc być uczciwym. Odpowiedz Link Zgłoś
ecto Re: PODATEK LINIOWY 22.10.04, 16:41 > podatek liniowy jako jedyny jest "sprawiedliwy", jesli oczywiscie zalozymy ze > takie pojecie ma jakikolwiek sens. żaden podatek nie jest sprawiedliwy. podatki od złodziejstwa różnią się tylko klasyfikacją prawną. a jeśli już chcemy się bawić w ocenianie 'sprawiedliwości' - to pytanie, co takiego w liniowym jest uczciwego? - to że jak ktoś zarobi dwa razy więcej to ma płacić dwa razy więcej - przecież każdy ma taki sam żąłądek - 'sprawiedliwszy' jest pogłówny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikooo Ten artykuł pisał chyba analfabeta... IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.04, 10:30 ... jakbym nie wiedział, o co chodzi, to bym nie zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart OBNIZYC STAVKE PODSTAWOWA VAT IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 22.10.04, 10:32 a nie przyznawac w sumie sluszna ulge! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: OBNIZYC STAVKE PODSTAWOWA VAT IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.10.04, 22:14 guuuuuuuuuupeczek!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecap jakies brednie IP: *.zabrze.net.pl 22.10.04, 10:35 nic nie rozumie z tego artykułu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytrewq Może to brednie dla twoich dwóch szarych komórek? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 16:14 Skoro "nic nie rozumie", to niech się zapyta, a nie pisze o bredniach. Dobijają mnie ludzie, którzy sądzą, że ich własna ignorancja ma być miarodajnym kryterium dla wszystkich innych! KSIĄŻKI CZYTAĆ, PRASĘ, A NIE EPATOWAĆ SWOJĄ NIEWIEDZĄ, BO NAPRAWDĘ NIE MA SIĘ CZYM POPISYWAĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ndziorlg Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 10:46 Jestem studentem, nic nie zarabiam, nie mam z czego odliczać i będę płacił ten cholerny 22% podatek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiskus Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 11:16 twoj ojciec sobie odliczy darowizne na ten cel. Ale najprosciej bedzie jak pojdziesz do roboty, bo na rynku pracy wygrywaja 24 letni po studiach i z kilkuletnim doswiadczeniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: TAK CZY OWAK SUKCES ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:04 Na rynku bezrobotnych też wygrywają 24 letni po studiach, z kilkoma kursami, ze znajomością j. obcych. Wygrywają bezrobocie, czyli sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: TAK CZY OWAK SUKCES ! IP: 5.5R2D* / *.pg.com 22.10.04, 14:28 Każdy jest kowalem własnego losu, więc osoby Twojego pokroju, które będą cierpliwie czekać aż praca ich sama znajdzie mogą faktycznie "wygrac". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiskus Re: TAK CZY OWAK SUKCES ! IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 16:10 kursy to nie doświadczenie zawodowe. Status studenta jest dobrą okazją do zdobycia doświadczenia, bowiem pracodawca nie płaci za niego ZUSu. A jak ktoś nie korzysta z takiej okazji to potem się musi meldować w bidzie co miesiąc i narzeka na cały świat, że dyplomu nie szanują i nie chcą jego dwóch lewych rąk do pracy wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: 62.233.163.* 22.10.04, 13:52 Dokładnie popieram zdanie (Ndziorlg)jak nic nie zarabiasz jestes studentem i tp. musisz płacić! to jest normalne (ciekawe skąd wziążc znowu na to kase? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 17:30 to z czego oplacasz cwaniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
ndziorlg Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! 23.10.04, 15:02 Nie uważam, żebym był cwaniaczkiem. Internet opłacam z tego co mam od rodziców, a dużo nie tego nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutka VAT wprowadzą ia Internet i na jedno wyjdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 10:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: VAT wprowadzą ia Internet i na jedno wyjdzie IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 11:18 tak ale od dawna bylo wiadomo ze BRAK VATU na internet jest nie zgodne z prawem UE wiec wiadome bylo ze i tka wprowadza dobrze ze pomysleli o odliczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumper Ankieta bez sensu-odpowiedzi dotyczą różnych tema IP: 195.205.163.* 22.10.04, 11:14 ...tów. Osobną rzeczą jest, że system powinien być prosty - wszyscy powinni mieć podatek liniowy i osobną rzeczą jest to, że koszty leczenia powinny być odliczane. A jaki to ma wpływ na możliwość odliczania kosztów internetu? W zasadzie mogę spokojnie udzielić wszystkich trzech odpowiedzi i być w zgodzie z własnym sumieniem ;). W sumie to ta ankieta tak naprawdę sprowadza się do takich pytań: 1. Tak jestem zdrowym internautą 2. Jestem zdrowym liberałem 3. Jestem chorym emerytem który nie lubi liberałów, nie ma Internetu i nie wie jak wiązać koniec z końcem! I jej wynik wskazuje ile procent czytelników ma internet, ile prowadzi działalność gospodarczą a ilu nie ma i nie potrzebuje internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Ankieta bez sensu-odpowiedzi dotyczą różnych IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 11:26 Dokładnie. Test wielokrotnego wyboru. I jak ten biedny chory emeryt, który nie ma internetu, ma wziąć udział w tym sondażu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Goscie wiecznie niezadowoleni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:10 Dziwię się młodym ludziom, chcieli do UE, więc teraz trzeba płacić 22%VAT. Ale za to mogą studiować w Paryżu, Londynie czy innych najlepszych w świecie uczelniach. Mogą, oprócz paszportu zabrać ze sobą dowód osobisty i próbować przekroczyć granicę nie pokazując paszportu. Same zalety i korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Goscie wiecznie niezadowoleni 22.10.04, 17:42 > Mogą, oprócz paszportu zabrać ze sobą dowód osobisty i próbować > przekroczyć granicę nie pokazując paszportu. Same zalety i korzyści. Jesli chodzi o scislosc - nie 'oprocz' tylko zamiast i nie 'sprobowac' tylko przekroczyc. To nie jest na zasadzie 'moze sie uda' tylko masz prawo przekraczac granice wewnatrz UE na podstawie dowodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka_2 Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 11:17 bez internetu jak bez ręki, ale zdecydowanie wolałabym inny prezent : PODATEK LINIOWY..!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 11:18 nie powinno być żadnych ulg w systemie podatkowym, z tego tylko ksiegowi żyją, a poza tym nie rozumiem dlaczego nieużywający internetu mają mi dokładać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra już nie ma ulg - co za ulga!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 11:23 chciałoby się kiedyś powiedzieć (i niższy podatek dochodowy zamiast ulg) poza wszystkim istnienie ulg powoduje duże koszty ogólnospoleczne - fatyga z gromadzeniem tych papierków i potem chodzeniem do skarbowego żeby je okazać do kontroli brrr, nadztrudnienie w skarbówce bo kilka tycięcy osób bierze pensje z budżetu właśnie dlatego że jest robota przy liczeniu i kontroli tych głupich ulg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: już nie ma ulg - co za ulga!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 11:25 błędy przy wypelnianiu zenzań podatkowych biorą się z potrzeby wpisania tych ulg w odpowiednie miejsca co rok inne, cholera, księgowi na tym zarabiają a nie obywatel i państwo, jak kiedyś się pomyliłem i to na na swoją niekorzysć o 5zł to też musiałem przyjśc do skarbowego i od nowa wypełnić zeznanie bo u nas sami w urzędzie ci nie poprawią, no nieprzyjemne to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vegetronk Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 11:24 Dlaczego sonda jest głupia? Zwłaszcza ostatnia możliwość. CEPY!!! Przecież naukę można odliczyć!!! Nie wiem jak jest z leczeniem, ale chyba też... Czy w tej "Wybiórczej" wszyscy są tak niekompetentnymi idiotami?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uosiu jakie brednie? przecież wszystko jest jasne! IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 11:24 jak nie rozumiecie tego artykułu, to może wróćcie do szkoły? przecież wszystko jest jasno i prosto opisane... to nie autor jest analfabetą, ale wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziupla Re: jakie brednie? przecież wszystko jest jasne! IP: *.lagow.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 16:54 Jeżeli dla Ciebie wszystko jest jasne, to wytłumacz mi o co w tym artykule chodzi. Jak wytłumaczysz to uderzę się w pierś i wezmę się za naukę. Czytałem 5 razy i nie wiem o co chodzi. Przecież od 1 maja nie płacimy VAT-u za korzystanie z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
saganek Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! 22.10.04, 11:28 Paranoja.Co oni w tym sejmie wykombinowali? Jaka ulga ? Jaka darowizna? Dla kogo jest następna ustawa z furtką? Kto ma w tym interes? Kolejny skandal w świetle prawa? Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata popisy przed UE IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 11:35 Teraz ma wyjść na to, że nie trzeba się uginać przed Unią, która nas zmusiła do VAT-u na internet. Zrobimy sobie ulgę i pokażemy, że jesteśmy niezawisłym parlamentem. A że przy okazji istnienie ulg komplikuje system podatkowy, nie jest takie ważne jak patriotyzm naszych posłów. Dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.ksp.wa.pl / 213.17.170.* 22.10.04, 11:44 ja zrozumiałem wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo POLAK POTRAFI IP: 207.44.180.* 22.10.04, 11:46 Brawo. To chyba pierwszy dobry pomysl tego Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 11:48 czy ta ulga dotyczy tego roku? Za ten rok rozliczam się na początku przyszłego roku...to znaczy,że powinnam jak najszybciej uzyskać od "Aster City" fakturę VAT. Jeszcze do nich nie dzwoniłam...ale obawiam sie kłopotów z wystawieniem fakyury wsecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 12:11 obawiam się że fakturami za ten rok możesz sobie co najwyżej .....wytapetować pracownię internetową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Michnik wróć ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:02 i zrób porządek z tymi grafomanami, którzy nie potrafią sklecić z sensem kilku zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz to może jeszcze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 12:28 ulga dla telewidzów, dla użytkowników sms na komórkach itd. itp. najbiedniejsza część społeczeństwa nie dość że nie ma na internet to jeszcze przez tę ulgę dopłaca bogatszym żeby nie musieli płacić podatku VAT jak np. za odzież i buty na zimę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Czemu bełkot? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:37 ??? normalnie napisana wiadomosc , no tak ale na forum ludzie lubia sie czepiac wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertla Obowiązkiem Państwa?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 12:38 To nie państwo tylko jedna częśc spoleczeństwa drugiej dokłada jak jest ulga. To znaczy ci nie korzystający z ulgi dokładają tym korzystającym. Tak jest z ulgą remontową i z internetową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wariat Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:51 Czekam na zmaianę posłów z . . . . . /do rymu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawigator Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 13:08 Jeżeli ministrowie finansów twierdzą, że ulga jest neutralna dla budżetu, to nikt nikomu nie odbiera, ni też nie dokłada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg na lewo IP: *.warsnet.pl 22.10.04, 13:43 Bez sensu. Większość sieci działa na lewo i nie wystawia Faktur. Teraz klienci będą wymagali Faktur i Internet zdrożeje. PARANOJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: Ulga? dla kogo? napewno nie dla biedniego stu? IP: 62.233.163.* 22.10.04, 14:04 Tak zastanawiam się właściwie dla kogo ta ulga, bo napewno nie dla przeciętnego studenta który nie ma (jak można wywnioskować z założeń niniejszej ustawy) Firmy? . Ciekawe od czego sobie to odliczy??? :) :) :) Czekam na propozycje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Ulga? dla kogo? napewno nie dla biedniego stu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 14:33 ciekawa sprawa to co poruszyłeś, bo jesli jeszcze trzeba będzie po domach przepisywać internet z syna na tatusia żeby odliczyć od dochodu jego, to umeczenie ulgami sięgnie szczytu - ci goście naprawde myślą kategoriami polityki a nie elegancji i prostoty rozwiązań, wiedzą - jak widać po ankiecie - że większość traktuje taki akt jako fajny gest polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he no i jeszcze ten szpanerski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 14:36 dla "internautów" - a co to są - astronauci? miliony obywateli, prawie tyle co radiosłuchacze Odpowiedz Link Zgłoś