Dodaj do ulubionych

Ulga podatkowa dla internautów przyjęta!

IP: *.ergo-communications.com 22.10.04, 10:23
Co za belkot!
Obserwuj wątek
    • Gość: czegie Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 10:30
      Autor za dlugo siedzi w internecie po nocach i potem belkocze jak opetany...
      wirusem, albo trojanem.
      • Gość: kwantyzator PODATEK LINIOWY IP: *.echostar.pl 22.10.04, 14:13
        podatek liniowy jako jedyny jest "sprawiedliwy", jesli oczywiscie zalozymy ze
        takie pojecie ma jakikolwiek sens. w kazdym razie na chlopski rozum, po co mam
        zarabiac troche wiecej jesli bede musial wskoczyc w nowy prog- wyzszy -
        podatkowy i wiecej oddawac panstwu, wiec robie a) zarabiam mniej albo b) ukrywam
        czesc dochodow w szarej strefie, w lewych fakturach itp, czyli kombinuje. a w
        miare kombinowania zdobywam poglad, ze coraz wiecej mozna przekombinowac, i
        coraz mniejsze mam skrupuly, bo taka jest ludzka natura. niewazne czy jestem
        ksiedzem czy przestepca, kregoslup moralny nawet najwiekszych twardzieli z
        czasem moze stac sie podatny na ugiecia. w imie swojego interesu. bo to panstwo
        nie pomaga we wlasnym interesie byc uczciwym. wrecz przeciwnie. we wlasnym
        interesie trzeba kombinowac. chore. w kazdym razie podatek liniowy- niewazne ile
        zarabiasz placisz tyle samo. wiec odpada potrzeba kombinowania, a jednoczesnie
        chce sie wiecej zarabiac, bo faktycznie wiecej zostaje w kieszeni, a im wiecej w
        kieszeni tym wiecej na konsumpcje, czyli rosna obroty gospodarki, zwieksza sie
        podaz na produkty-> produkcja-> miejsca pracy. caly bajer polega na tym, ze
        bogactwo panstwa zalezy od ilosci siana jakie swobodnie kreci sie po rynku, z
        rak do rak, kazdy cos niewielkiego skubnie, ale skala robi dochody. a jak nikt
        nie ma siana to nawet jesli panstwo mu da, to na zaspokojenie podstawowych
        potrzeb, a na produkcji chleba i masla zaden kraj nie osiagnal jeszcze tzw.
        dobrobytu.
        a ja i tak stad wypierdalam, bo pozostaly mi juz resztki nadziei, a nie chce ich
        zmarnowac na wiare w prozac. wole pasac owce w australii niz byc w tym chorym
        panstwie lekarzem, adwokatem, kimkolwiek. i zachowac godnosc i móc być uczciwym.
        • ecto Re: PODATEK LINIOWY 22.10.04, 16:41
          > podatek liniowy jako jedyny jest "sprawiedliwy", jesli oczywiscie zalozymy ze
          > takie pojecie ma jakikolwiek sens.

żaden podatek nie jest sprawiedliwy. podatki od złodziejstwa różnią się tylko
          klasyfikacją prawną.

a jeśli już chcemy się bawić w ocenianie 'sprawiedliwości' - to pytanie, co
          takiego w liniowym jest uczciwego? - to że jak ktoś zarobi dwa razy więcej to ma
          płacić dwa razy więcej - przecież każdy ma taki sam żąłądek - 'sprawiedliwszy'
          jest pogłówny
    • Gość: Mikooo Ten artykuł pisał chyba analfabeta... IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.04, 10:30
      ... jakbym nie wiedział, o co chodzi, to bym nie zrozumiał.
    • Gość: bart OBNIZYC STAVKE PODSTAWOWA VAT IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 22.10.04, 10:32
      a nie przyznawac w sumie sluszna ulge!
      • Gość: stan Re: OBNIZYC STAVKE PODSTAWOWA VAT IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.10.04, 22:14
        guuuuuuuuuupeczek!!!!!
    • Gość: kecap jakies brednie IP: *.zabrze.net.pl 22.10.04, 10:35
      nic nie rozumie z tego artykułu !
      • Gość: ytrewq Może to brednie dla twoich dwóch szarych komórek? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 16:14
        Skoro "nic nie rozumie", to niech się zapyta, a nie pisze o bredniach. Dobijają
        mnie ludzie, którzy sądzą, że ich własna ignorancja ma być miarodajnym
        kryterium dla wszystkich innych! KSIĄŻKI CZYTAĆ, PRASĘ, A NIE EPATOWAĆ SWOJĄ
        NIEWIEDZĄ, BO NAPRAWDĘ NIE MA SIĘ CZYM POPISYWAĆ !!!
    • Gość: Ndziorlg Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 10:46
      Jestem studentem, nic nie zarabiam, nie mam z czego odliczać i będę płacił ten
      cholerny 22% podatek!
      • Gość: fiskus Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 11:16
        twoj ojciec sobie odliczy darowizne na ten cel. Ale najprosciej bedzie jak
        pojdziesz do roboty, bo na rynku pracy wygrywaja 24 letni po studiach i z
        kilkuletnim doswiadczeniem....
        • Gość: asia Re: TAK CZY OWAK SUKCES ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:04
          Na rynku bezrobotnych też wygrywają 24 letni po studiach, z kilkoma kursami, ze
          znajomością j. obcych. Wygrywają bezrobocie, czyli sukces!
          • Gość: Pablo Re: TAK CZY OWAK SUKCES ! IP: 5.5R2D* / *.pg.com 22.10.04, 14:28
            Każdy jest kowalem własnego losu, więc osoby Twojego pokroju, które będą
            cierpliwie czekać aż praca ich sama znajdzie mogą faktycznie "wygrac".
          • Gość: fiskus Re: TAK CZY OWAK SUKCES ! IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 16:10
            kursy to nie doświadczenie zawodowe. Status studenta jest dobrą okazją do
            zdobycia doświadczenia, bowiem pracodawca nie płaci za niego ZUSu. A jak ktoś
            nie korzysta z takiej okazji to potem się musi meldować w bidzie co miesiąc i
            narzeka na cały świat, że dyplomu nie szanują i nie chcą jego dwóch lewych rąk
            do pracy wziąć.
      • Gość: mars Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: 62.233.163.* 22.10.04, 13:52
        Dokładnie popieram zdanie (Ndziorlg)jak nic nie zarabiasz jestes studentem i tp.
        musisz płacić! to jest normalne (ciekawe skąd wziążc znowu na to kase? )
      • Gość: sd Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 17:30
        to z czego oplacasz cwaniaku?
        • ndziorlg Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! 23.10.04, 15:02
          Nie uważam, żebym był cwaniaczkiem. Internet opłacam z tego co mam od rodziców,
          a dużo nie tego nie jest.
    • Gość: Ziutka VAT wprowadzą ia Internet i na jedno wyjdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 10:57
      • Gość: J Re: VAT wprowadzą ia Internet i na jedno wyjdzie IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 11:18
        tak ale od dawna bylo wiadomo ze BRAK VATU na internet jest nie zgodne z
        prawem UE wiec wiadome bylo ze i tka wprowadza dobrze ze pomysleli o odliczeniu.
    • Gość: jumper Ankieta bez sensu-odpowiedzi dotyczą różnych tema IP: 195.205.163.* 22.10.04, 11:14
      ...tów. Osobną rzeczą jest, że system powinien być prosty - wszyscy powinni mieć podatek liniowy i osobną rzeczą jest to, że koszty leczenia powinny być odliczane. A jaki to ma wpływ na możliwość odliczania kosztów internetu? W zasadzie mogę spokojnie udzielić wszystkich trzech odpowiedzi i być w zgodzie z własnym sumieniem ;).
      W sumie to ta ankieta tak naprawdę sprowadza się do takich pytań: 1. Tak jestem zdrowym internautą 2. Jestem zdrowym liberałem 3. Jestem chorym emerytem który nie lubi liberałów, nie ma Internetu i nie wie jak wiązać koniec z końcem! I jej wynik wskazuje ile procent czytelników ma internet, ile prowadzi działalność gospodarczą a ilu nie ma i nie potrzebuje internetu.
      • Gość: emeryt Re: Ankieta bez sensu-odpowiedzi dotyczą różnych IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 11:26
        Dokładnie. Test wielokrotnego wyboru. I jak ten biedny chory emeryt, który nie
        ma internetu, ma wziąć udział w tym sondażu?!
        • Gość: asia Re: Goscie wiecznie niezadowoleni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:10
          Dziwię się młodym ludziom, chcieli do UE, więc teraz trzeba płacić 22%VAT.
          Ale za to mogą studiować w Paryżu, Londynie czy innych najlepszych w świecie
          uczelniach. Mogą, oprócz paszportu zabrać ze sobą dowód osobisty i próbować
          przekroczyć granicę nie pokazując paszportu. Same zalety i korzyści.
          • joly.roger Re: Goscie wiecznie niezadowoleni 22.10.04, 17:42
            > Mogą, oprócz paszportu zabrać ze sobą dowód osobisty i próbować
            > przekroczyć granicę nie pokazując paszportu. Same zalety i korzyści.
            Jesli chodzi o scislosc - nie 'oprocz' tylko zamiast i nie 'sprobowac' tylko
            przekroczyc.
            To nie jest na zasadzie 'moze sie uda' tylko masz prawo przekraczac granice
            wewnatrz UE na podstawie dowodu.
    • Gość: efka_2 Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 11:17
      bez internetu jak bez ręki, ale zdecydowanie wolałabym inny prezent : PODATEK
      LINIOWY..!!
    • Gość: kobra Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 11:18
      nie powinno być żadnych ulg w systemie podatkowym, z tego tylko ksiegowi żyją,
      a poza tym nie rozumiem dlaczego nieużywający internetu mają mi dokładać
      • Gość: kobra już nie ma ulg - co za ulga!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 11:23
        chciałoby się kiedyś powiedzieć (i niższy podatek dochodowy zamiast ulg)

poza wszystkim istnienie ulg powoduje duże koszty ogólnospoleczne - fatyga z
        gromadzeniem tych papierków i potem chodzeniem do skarbowego żeby je okazać do
        kontroli brrr, nadztrudnienie w skarbówce bo kilka tycięcy osób bierze pensje z
        budżetu właśnie dlatego że jest robota przy liczeniu i kontroli tych głupich ulg
        • Gość: kobra Re: już nie ma ulg - co za ulga!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 11:25
          błędy przy wypelnianiu zenzań podatkowych biorą się z potrzeby wpisania tych
          ulg w odpowiednie miejsca co rok inne, cholera, księgowi na tym zarabiają a nie
          obywatel i państwo, jak kiedyś się pomyliłem i to na na swoją niekorzysć o 5zł
          to też musiałem przyjśc do skarbowego i od nowa wypełnić zeznanie bo u nas sami
          w urzędzie ci nie poprawią, no nieprzyjemne to wszystko
    • Gość: Vegetronk Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 11:24
      Dlaczego sonda jest głupia? Zwłaszcza ostatnia możliwość. CEPY!!! Przecież
      naukę można odliczyć!!! Nie wiem jak jest z leczeniem, ale chyba też... Czy w
      tej "Wybiórczej" wszyscy są tak niekompetentnymi idiotami?!
      • Gość: tyś Re: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 11:26
        gupi nie gw
    • Gość: uosiu jakie brednie? przecież wszystko jest jasne! IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 11:24
      jak nie rozumiecie tego artykułu, to może wróćcie do szkoły? przecież wszystko
      jest jasno i prosto opisane... to nie autor jest analfabetą, ale wy.
      • Gość: dziupla Re: jakie brednie? przecież wszystko jest jasne! IP: *.lagow.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 16:54
        Jeżeli dla Ciebie wszystko jest jasne, to wytłumacz mi o co w tym artykule
        chodzi. Jak wytłumaczysz to uderzę się w pierś i wezmę się za naukę. Czytałem 5
        razy i nie wiem o co chodzi. Przecież od 1 maja nie płacimy VAT-u za
        korzystanie z internetu.
    • saganek Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! 22.10.04, 11:28
      Paranoja.Co oni w tym sejmie wykombinowali? Jaka ulga ? Jaka darowizna? Dla
      kogo jest następna ustawa z furtką? Kto ma w tym interes? Kolejny skandal w
      świetle prawa? Brrr.
    • Gość: Renata popisy przed UE IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 11:35
      Teraz ma wyjść na to, że nie trzeba się uginać przed Unią, która nas zmusiła do
      VAT-u na internet. Zrobimy sobie ulgę i pokażemy, że jesteśmy niezawisłym
      parlamentem. A że przy okazji istnienie ulg komplikuje system podatkowy, nie
      jest takie ważne jak patriotyzm naszych posłów. Dziękujemy.
    • Gość: malkontent Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.ksp.wa.pl / 213.17.170.* 22.10.04, 11:44
      ja zrozumiałem wszystko...
    • Gość: bravo POLAK POTRAFI IP: 207.44.180.* 22.10.04, 11:46
      Brawo.
      To chyba pierwszy dobry pomysl tego Sejmu.
    • Gość: agnieszka Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 11:48
      czy ta ulga dotyczy tego roku? Za ten rok rozliczam się na początku przyszłego
      roku...to znaczy,że powinnam jak najszybciej uzyskać od "Aster City" fakturę
      VAT. Jeszcze do nich nie dzwoniłam...ale obawiam sie kłopotów z wystawieniem
      fakyury wsecznej.
      • Gość: mecenas Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 12:11
        obawiam się że fakturami za ten rok możesz sobie co najwyżej .....wytapetować
        pracownię internetową
    • Gość: ja Michnik wróć ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:02
      i zrób porządek z tymi grafomanami, którzy nie potrafią sklecić z sensem kilku
      zdań.
    • Gość: telewidz to może jeszcze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 12:28
      ulga dla telewidzów, dla użytkowników sms na komórkach itd. itp.

najbiedniejsza część społeczeństwa nie dość że nie ma na internet to jeszcze
      przez tę ulgę dopłaca bogatszym żeby nie musieli płacić podatku VAT jak np. za
      odzież i buty na zimę
    • Gość: tata Czemu bełkot? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:37
      ??? normalnie napisana wiadomosc , no tak ale na forum ludzie lubia sie czepiac
      wszystkiego
    • Gość: ertla Obowiązkiem Państwa?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 12:38
      To nie państwo tylko jedna częśc spoleczeństwa drugiej dokłada jak jest ulga.
      To znaczy ci nie korzystający z ulgi dokładają tym korzystającym. Tak jest z
      ulgą remontową i z internetową.
    • Gość: Wariat Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:51
      Czekam na zmaianę posłów z . . . . . /do rymu/
      • Gość: nawigator Re: Ulga podatkowa dla internautów przyjęta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 13:08
        Jeżeli ministrowie finansów twierdzą, że ulga jest neutralna dla budżetu, to
        nikt nikomu nie odbiera, ni też nie dokłada.
    • Gość: greg na lewo IP: *.warsnet.pl 22.10.04, 13:43
      Bez sensu. Większość sieci działa na lewo i nie wystawia Faktur. Teraz klienci
      będą wymagali Faktur i Internet zdrożeje. PARANOJA!!!
    • Gość: mars Re: Ulga? dla kogo? napewno nie dla biedniego stu? IP: 62.233.163.* 22.10.04, 14:04
      Tak zastanawiam się właściwie dla kogo ta ulga, bo napewno nie dla przeciętnego
      studenta który nie ma (jak można wywnioskować z założeń niniejszej ustawy)
      Firmy? .
      Ciekawe od czego sobie to odliczy??? :) :) :)
      Czekam na propozycje???
      • Gość: hm Re: Ulga? dla kogo? napewno nie dla biedniego stu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 14:33
        ciekawa sprawa to co poruszyłeś, bo jesli jeszcze trzeba będzie po domach
        przepisywać internet z syna na tatusia żeby odliczyć od dochodu jego, to
        umeczenie ulgami sięgnie szczytu - ci goście naprawde myślą kategoriami
        polityki a nie elegancji i prostoty rozwiązań, wiedzą - jak widać po ankiecie -
        że większość traktuje taki akt jako fajny gest polityków
    • Gość: he, he no i jeszcze ten szpanerski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 14:36
      dla "internautów" - a co to są - astronauci? miliony obywateli, prawie tyle co
      radiosłuchacze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka