aimmajtek 11.01.05, 14:57 Mam zamiar otworzyć punkt opłat kasowych, tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Podzielcie się swoimi doświadczeniami, jakie są plusy i minusy takiego biznesu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: diki Re: OKIENKO KASOWE, PUNKT OPŁAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:03 jak szukasz franczyzy to zajrzyj na www.franchising.info.pl nawet ciekawe, ale niedaje sie dla mnie, bo musialbym sam siedziec za okienkiem, a zatrudnic jakas lalunie, ktora by sie zerwala z dziennymi rachunkami to zaduze wyzwanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał D Re: OKIENKO KASOWE, PUNKT OPŁAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:09 Zapoznaj się z ofertą np.milamedia. Oni wysylają do najbliższego swojego punktu, żeby zobaczyc co i jak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: OKIENKO KASOWE, PUNKT OPŁAT IP: *.producer.pl 26.01.05, 16:16 Jest dużo sieci opłat, dobrze porównać oferty. Różne są ceny wejścia, opłaty później (prowizja od przelewu bądź stały haracz), sposoby komunikacji z bankiem (bezpośrednio ma ACCADIA, pozostali pośredniczą i nie zawsze panujesz nad kasą, przelew może dłużej iść) i programy do przelewów. Czytaj dokładnie umowy, niektórzy mają "lojalki". No i chyba najważniejsze - jakie opłaty można robić. Nie wszyscy mają zus i rtv. No i sprawdź w którym banku oferują konto. Ważne: lokalizacja! I dobrze jeśli nie są to same opłaty albo planujesz poszerzenie działalności, bo jednak same opłaty to trochę mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomis Re: OKIENKO KASOWE, PUNKT OPŁAT IP: 193.151.48.* 11.02.05, 13:11 Witam Prowadzę taki punkt i jak chcesz mogę Cię "poprowadzić za rączkę". Generalnie nie jest potrzebna żadna licencja, ani specjalne programy. Wystarczy szybkie łącze do Internetu i odpowiedni Bank który oferuje darmowe przelewy. A przede wszystkim trzeba robić to rzetelnie, a wtede poczta pantoflowa robi cuda. Jeżeli jesteś zainteresowany to napisz: tomis-29@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś