Dodaj do ulubionych

WBK – Złodziej

IP: *.tele2.pl 29.06.01, 12:43
Bank WBK kpi sobie z klientów, żeruje na ich nieuwadze i po prostu KRADNIE
pieniądze z ich kont! Pobiera opłaty za generowanie zestawień transakcji, (2 zł
za jedno zestawienie) co miesiąc po jednym do każdej karty. Zbiera się tego
nawet ze 12 zł miesięcznie! Nie dość, że klienci zastrzegali, że nie chcą
zestawień transakcji, to jak już za nie płacą to przynajmniej powinni je
dostać – a nie dostają! Aby odzyskać niesłusznie pobrane pieniądze klienci
muszą wielokrotnie prosić Bank i czekać po 2 miesiące. A to chyba powinno być
na odwrót! To bank powinien oddać i jeszcze przeprosić. I w ten oto sposób WBK
kradnąc kasę z kont klientów, liczy na ich nieuwagę i brak woli do walki z
wiatrakami. A zebraną w ten sposób gotówkę lukratywnie lokuje i ma potem
fundusze na promocję swoich chłamowatych produktów!
Obserwuj wątek
    • Gość: jozek Re: WBK – Złodziej TAK!!! IP: *.unn.ac.uk 29.06.01, 13:36
      Zestawienie transakcji z karty kosztuje w WBK 2 PLN/miesiac za kazda karte.

Ja mam dwie, ale jezeli nie uzywam jednej z nich w danym miesiacu, to
      zestawienie do niej nie przychodzi.

JA TEZ zastrzegalem, ze nie chce otrzymywac zestawien co miesiac, tylko raz na
      kwartal. Kobita w banku mi powiedziale, ze nie mozna. Albo co miesiac albo w
      ogole i do widzenia.

TAK!!! WBK to banda lobozow! A to dlatego, ze przyslali mi karte Visa Classic
      ktorej NIE ZAMAWIALEM i NIE CHCIALEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I sciagneli za to z konta 40 PLN!!!!!!!!!!!!!!

Rozboj w bialy dzien!!!! Poszedlem z reklamacja, a kobieta do mnie: owszem
      karte moze pan zwrocic, ale my pieniedzy nie oddamy, bo to pan rezygnuje z
      karty........

Zagotowalem... mowie: prosze pokazac wniosek o zlozenie karty ktory rzekomo
      zlozylem i na ktorym to niby sie podpisalem. A ona: wnioski sa w Poznaniu, my
      nie przechowujemy wnioskow w oddziale......

I najgorsze jest to, ze musze sie z nimi meczyc do konca tego roku co najmniej,
      bo z roznych wzgledow nie moge zlikwidowac konta...
      • Gość: xxxx Re: WBK – Złodziej TAK!!! IP: *.calixo.net 30.06.01, 13:19
        wszystkie banki na calym swiecie dzialaja w podobny sposob,zeruja na
        niewiedzy klienta,tak ze trzeba sie dokladnie zawsze informowac,
        zanim cokolwiek sie podpisze.Banki z tego zyja,jest zasada do kazdego
        banku podchodz jak do kogos kto chce cie oszukac i na tobie zarobic
        sa do tego odpowiednio szkoleni i bardzo kurtuazyjni zeby kupic
        klienta,pozniej to sie zmienia,zawsze beda ci bardzo grzecznie
        proponowali wiele uslug nawet pozornie bezplatnie,wielu naiwniakow na to sie
        nacina.
      • Gość: roman Re: WBK – Złodziej TAK!!! IP: 195.116.106.* 06.07.01, 14:38
        Bo normalny, dorosly czlowiek czyta to, co mu podsuwaja do podpisu, dzieki
        czemu unika gotowania przy kasie!
      • Gość: Doris Re: WBK – Złodziej TAK!!! IP: *.pgnig.com.pl 19.07.01, 09:57
        Gość portalu: jozek napisał(a):

> WBK to banda lobozow! A to dlatego, ze przyslali mi karte Visa Classic
        > ktorej NIE ZAMAWIALEM i NIE CHCIALEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        >
        > I sciagneli za to z konta 40 PLN!!!!!!!!!!!!!!
        >
        Przenieś się do PKO BP. Tam nie wydają karty, nawet jak się ją chce.
        Miałam w IX oddziale Visę classic od 4 lat. Zasada miała byc taka, że jeżeli sama
        nie zrezygnuję, to co roku automatycznie dostaję nową. Oczywiście płacę za to. W
        tym roku przyszłam jak zwykle do oddziału po wygaśnięciu starej karty i
        dowiedziałam się, że nie ma dla mnie nowej, bo widocznie za rzadko używałam. Mogę
        co najwyżej jeszcze raz wypełnić wniosek, który będzie rozpatrzony. Wpieniłam się
        lekko, bo mam tam konto od 15-tu lat i napewno bank do niego nie dopłaca.
        Doszłam do wniosku, że jak mam wypełniać znowu jakieś formularze, to może lepiej
        w innym banku. Co tez zrobiłam.
    • Gość: arek Re: WBK – Złodziej IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 12:58
      ZGADZAM SIĘ W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚĆI. MIAŁEM TAKĄ SYTUACJĘ: Prowadzę działalność
      gospodarczą i miałem konto w WBK 5 lat. W zeszłym roku jesienią dałem polecenie
      przelewu na kwotę 35 tysięcy PLN ( robiłem to regularnie co miesiąc) był to
      podatek VAT. Do pełnej kwoty brakowało mi mi 38 PLN i oczywiście bank przelewu
      nie puścił. Nie raczyli mnie w żaden sposób powiadomić (mieli tel. kom., adres )
      O tym że VAT-u nie zapłaciłem dowiedziałem się w marcu następnego roku z
      wezwania z Urzędu Skarbowego, karne odsetki wyniosły 5,5 tys.Pieniążki leżały
      sobie na koncie a-vista i z procentów dostałem jakieś 600 PLN, a ile bank w tym
      czasie zarobił boje się mysleć. Na moją reklamację dyrektor banku odpowiedział
      że wysłali zawiadomienie listownie ( nie poleconym). Od tej pory omijam te
      zielone budki z daleka. Długo by jeszcze wymieniać wszystkie numery jakie walą
      w tym banku.
      • Gość: V.C. Re: WBK – Złodziej IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 23:33
        Może jest tak dlatego , że jego wiceprezesem jest Jan Kulczyk , "cudowne''''
        dziecko polskiego byznesu ?
      • Gość: Karol Re: WBK – Złodziej IP: *.acn.waw.pl 21.07.01, 22:47
        Gość portalu: arek napisał(a):

> ZGADZAM SIĘ W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚĆI. MIAŁEM TAKĄ SYTUACJĘ: Prowadzę działalność
        > gospodarczą i miałem konto w WBK 5 lat. W zeszłym roku jesienią dałem polecenie
        >
        > przelewu na kwotę 35 tysięcy PLN ( robiłem to regularnie co miesiąc) był to
        > podatek VAT. Do pełnej kwoty brakowało mi mi 38 PLN i oczywiście bank przelewu
        > nie puścił. Nie raczyli mnie w żaden sposób powiadomić (mieli tel. kom., adres
        > )
        > O tym że VAT-u nie zapłaciłem dowiedziałem się w marcu następnego roku z
        > wezwania z Urzędu Skarbowego, karne odsetki wyniosły 5,5 tys.

Jak Ty prowadzisz dzialalnosc, ze nie interesujesz sie wyciagami z rachunku
        bankowego przez caly rok?

Karol

• Gość: Lechu WBK to dobry bank, a ty zmyślasz IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 25.07.01, 19:25
          Gdyby to była prawda, to 35.000,- zł VAT oznacza obroty min. 15.000.000,- zł.
          Twojej księgowej (bez wyciągu potwierdzającego przelew) nie zamknęłyby się
          konta (konta księgowe) należności Skarbu Państwa.

Mam konta (konta bankowe) w WBK od 1997 roku. Tylko raz mi wsiąkło ok. 4000 zł.
          Moja reklamacja-telefon do Poznania-zwrot kasy. Cała operacja nie trwała 5 min.

Mam 2 karty visa-electron. Działają również za granicą. Przeliczenia kursu
          walut OK. Prowizja 0%. Nie chciałem mieć i nie mam visa-classic.

Od jakiegoś czasu używam internetu w WBK. Polecam. Oglądając swoje konto na
          bieżąco od razu widzę co się dzieje:
          1. czy poszły wszystkie przelewy, co miały pójść,
          2. czy nie uciekły z konta jakieś pieniądze.
          Kiedyś nie pamiętałem o operacjach 2-3 dni później, teraz nie ma tego problemu.

A że bank bierze prowizje ? Z tego przecież żyje.

pozdrawiam
    • Gość: klient Re: WBK – Złodziej IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.07.01, 15:20
      Zgadzam się w pełni. I nawet wiem co się dzieje z tymi pieniędzmi. Znam kilka
      osób tam pracujących. Szczycą się tym, że poza pensją zawsze coś jeszcze
      zakombinują. Teraz wiem jak.
      Okradany klient WuBeKu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka