Dodaj do ulubionych

WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie sie!

IP: 213.77.27.* 12.04.05, 12:52
Witam,
mam pytanie do Was Wszystkich.
Ktory z bankow najlepiej wybrac: Multibank, mbank, inteligo, citibank?
Interesuje mnie:
- dostep do konta przez internet;
- mozliwosc otwierania kilku rachunkow, zarzadzanych jednym loginem, za ktore
najlepiej byloby abym nie musial placic;
- szeroka siec bankomatow (nawet w malych miejsowosciach);
- male oplaty (najlepiej jakby ich nie bylo: prowadzenie rachunku, karty
platnicze, przelewy)
- a co najwazniejsze: BANK MUSI BYC KONTAKTOWY I POMOCNY.
Sporo tego jest ale, jezeli macie jakies doswiadczenia to pliz podzielcie sie
nimi.
Jezeli znacie jakis lepszy bank ktorego nie wymienilem - to napiszcie jaki i
co o nim wiecie.

Z gory serdecznie dziekuje.

pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: xman Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:54
      serdecznie nie polecam citi jest chyba jednym z najdrozszych
      • czuk1 Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie 13.04.05, 12:35

• testardo Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie 11.05.05, 11:09
        CITI jest OK jesli interesuje cie wylacznie korzystanie z kart kredytowych i
        masz pewnosc,ze splacisz w terminie, bo odsetki sa horrendalnie wysokie. Ale jak
        sie pilnujesz to zawsze te 50 dni zyjesz za nie swoje pieniadze.
    • Gość: d Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:49
      sprawdź bph i millennium
    • Gość: lengyel_ Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.ismart.net 20.04.05, 09:08
      WBK
      • strzygacz Dlaczego WBK ? WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? 25.04.05, 17:15
        Gość portalu: lengyel_ napisał(a):

> WBK

Dlaczego akurat oni? Naprawde mnie to ciekawi. Mialem z nimi dosc dlugo do
        czynienia i naprawde bylo to nudne :-) Pomijajac jedna czy dwie wpadki, typu ze
        ktos sie pomylil i cos trzeba bylo prostowac (gladko poszlo), to wlasciwie nie
        moge o nich nic powiedziec. Ani dobrego ani zlego. Pelna nijakosc. Usilowali raz
        czy dwa sklonic mnie do wyrobienia sobie karty kredytowej, ale nie nalegali.
        pozdr.
        s.
        • michust Re: Dlaczego WBK ? WYBOR BANKU_macie jakies odczu 08.05.05, 20:26
          miałeś dużo szczęścia ja walczyłem z bz wbk przez kilka miesięcy
          na szczęście odzyskałem pieniądze i pożegnałem ich ozięble
          teraz mbank i jest spoko :)
    • Gość: krakuska Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 19:50
      Korzystam z mBanku więc się wypowiem na jego temat:
      - dostęp tylko przez Internet - nie ma okienek;
      - można mieć kilka rachunków pod jednym loginem - tzn. trzeba sobie otworzyć
      jeden jako pierwszy wypełniając formularz www i potem przez Internet dołozyć
      sobie następne konta (rachunki);
      - zwykłe e-konta są prowadzone bezpłatnie;
      - bankomaty euronetu i WBK bezpłatne
      - opłaty za przeley do mBanku bezpłatne do innych banków 0,50 zł
      - karty bankomatowe 0 zł, kredytowe nie wiem bo nie korzystam
      - bank jest bardzo kontaktowy i pomocny - polecam telefoniczną mLinię - gdy
      korzystałam po raz pierwszy byłam w szoku - obsługa w 100% kompetentna i bardzo
      sympatyczna (i ten kontrast po przejściu z PKO...)

Ogólnie polecam!
    • franzmaurer Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie 25.04.05, 06:43
      Założ sobie mBank + Inteligo i bedzie git
    • Gość: statek rzeczny Bankomat blisko domu IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 08:15
      Trudno jest pogodzić te wszystkie warunki. Uważam, że najistotniejszy jest
      dostęp przez net, niskie koszty oraz bankomat blisko domu. Mieszkam w Warszawie
      i mam 2 Euronety w okolicy. Wybrałem mBank. Kiedy wyjeżdżam nad jeziora, góry,
      albo morze staram się mieć gotówkę. Jeżeli mi zabraknie gotówki, to cóż? Raz w
      roku zapłacę 5 zł prowizji za wypłatę z obcego bankomatu.
    • Gość: Max Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.chello.pl 06.05.05, 23:43
      Napewno nie BZWBK jestem na etapie rezygnacji z ich usług a mam tam konto od 8 lat
      jestem raczej tolerancyjnym człowiekiem ale bardzo czesto spotykałem sie tam z
      niekulturalnym zachowaniem gdy chodzilem do oddziału (mowilem sobie kazdy moze
      byc zmeczony i miec zly dzien) dlatego zaczelem korzystac z ich uslug
      internetowych i bylo ok ale od 4 miesiecy to co sie dzieje z moja karta
      kredytowa to wola o pomste do nieba jestem strasznie ciekaw jak zalatwia moja
      reklamacje to bedzie wykladnia co dalej zrobie tez prosze o sugestie co do
      wyboru nowego banku
    • Gość: SV Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:31
      ....tylko Multibank !!!
      0 problemow.
      Polecam
      Co do CITI to omijaj szerokim lukiem..

SV
      • Gość: ruiza Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.inteligo.com.pl 11.05.05, 10:52
        Oj, a ja niestety mam KOSZMARNE doświadczenia z Multi!!! Nie polecam
        absolutnie! W zyciu nie spotkałam tak niekompetentnej obsługi... Teraz
        usiłujemy razem z rodziną zamknąć tam konta, jak na razie bezskutecznie, a trwa
        to już równo 2 miesiące, w toku są 4 reklamacje, a ja ładuję kolejna kasę na
        opłaty. Możesz dzwonić 5 razy pod rząd na infolinię, a każdy konsultant powie
        Ci zupełnie coś innego na "zadany temat"... Brrrr.......
    • karol.j Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie 13.05.05, 08:17
      Nie polecam multi, citi, podobne do bph i ing to z daleka, nie maja
      zabezpieczen.
      Z doswiadczenia polecam mbank.
      • magdaz9 Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie 13.05.05, 19:52
        A co możecie powiedzieć o banku Nordea, bo zastanawiam się nad założeniem tam
        konta?? Waham się między Nordeą a Inteligo, Nordea przeważa tym, że można bez
        prowizji wypłacać z bankomatów własnych, jak również z BZ WBK oraz Euronetu, a
        Inteligo jednak tylko z PKO (ewentualnie z terminali).

Ma ktoś jakieś doświadczenia z Nordeą??
        • Gość: SV Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:00
          hmmm A www.db-pbc.pl, sprawdz, co do kont studenckich to sa super, nie wiem jak
          inne.
          Pozdrawiam SV
        • ruiza Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie 17.05.05, 18:51
          w Inteligo TYLKO z PKO?? Aż z PKO...:-) Zresztą to są bankomaty własne. I za
          darmo...
          • Gość: magdaz9 Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:37
            zależy, z której strony popatrzeć ;)
            • czuk1 Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie 18.05.05, 07:24

Jaka jest ta druga strona. Poczytajmy???????????????
              • bmp Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie 19.05.05, 11:18
                ING Bank Śląski. Mam tam konto od 2000 roku. Jestem zadowolony. Nie polecam
                natomiast Millenium. Klienci mają problemy z poborem gotówki, obsługa do piątku
                i w ogóle (w sobotę nie załatwisz nic, przynajmniej w najbliższym ode mnie
                oddziale).
    • Gość: gosc Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.crowley.pl 19.05.05, 14:11
      Wbrew ogolnym opiniom polecam Citibank. Swoich bankomatow co prawda nie maja
      prawie wcale, ale mozesz pobierac pieniadze za darmo w Euronetach.
      Oplaty: 7,99 za prowadzenie konta, 2 zl za karte debetowa. Nie ma oplat za
      przelewy przez internet. To co najwazniejsze dla mnie - obsluga wybitnie
      nastawiona na klienta. Wielokrotnie zdarzalo mi sie cos zawalic, np.
      przekroczyc dostepny debet, po telefonie do BOK sami proponowali, ze zrezygnuja
      z pobierania "oplaty karnej".
      Wady: bardzo kiepski system zabezpieczen transakcji internetowych.
      • mamejka Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie 19.05.05, 16:41
        a co powiecie o Banku Pocztowym???
        • Gość: Karol Inteligo - nagrody za założenie konta IP: *.b.jawnet.pl 22.05.05, 10:02
          Mam 2 konta w mBanku i od kilku miesiecy w Inteligo.
          Bardziej zadowolony jestem z inteligo za ilosc bankomatów.
          Konto załozyłem na www.bank.strona.pl/inteligo
          za założenie konta dostałem prowizję i na dodatek wygrałem płytkę dvd.
          Polecam
          • Gość: amin Re: Inteligo - nagrody za założenie konta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.05, 16:33
            W Jaworznie masz 7 bankomatów PKO BP, a tylko 1 Euronetu i 1 BZWBK. Nic więc
            dziwnego, że bardziej pasuje Ci PKO BP. Bankomaty są ważne, może nawet
            najważniejsze. Ale jeżeli ktoś ma naokoło mnóstwo różnych bankomatów, w tym
            Euronetów, to dla niego ważne okażą się prowizje, których nie musi płacić :-)
          • Gość: Mycha Re: Inteligo - nagrody za założenie konta IP: *.zefa.pl 07.07.05, 12:27
            ja mam konto wspolne w mbanku i chcialam sobie zalozyc drugie osobiste i nie
            moglam bo nie mozna miec dwoch...
    • Gość: tatoja Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.dami.pl / *.dami.pl 23.05.05, 22:24
      Ja z BZWBK przeniosłam się do LUKAS Banku. Mam dostęp do konta zabezpieczony
      tokenem, wysoko oprocentowane E-konto-PRO, bezpłatne przelewy za rachunki, do
      US i do ZUS, bez opłat za prowadzenie tego konta. Mam też jeśli
      potrzebuję ,kontakt bezpośredni w placówce, panie miłe,pomogą , jestem
      zadowolona.
    • Gość: Tomek Re: WYBOR BANKU_macie jakies odczucia? Podzielcie IP: *.crowley.pl 08.07.05, 12:32
      Ideału niestety nie ma. Multibank moim zdaniem jest nalblizszy. Inteligo po
      wchłoniećiu przez PKO BP zamieni sie w koszmar. wiec odpada, mBank ma problem z
      liczbą placówek i wplatami, wpłatomaty albo przelewy czasem nie wystarcza.
      CiTi jest ok, ale ma pewne ograniczenia. Musisz dokładnie sobie odpowiedzieć na
      czym Ci zależy i ile jesteś gotów zapłacić.

Polecam, moze coś Cie natchnie:
      www.finanseosobiste.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=41&mode=thread&order=0&thold=0

Tomek
    • Gość: klient Pekao SA Lubisz spacery? Masz nadmiar wolnego czasu? IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 13:03
      Jeśli lubisz spacery i masz nadmiar wolnego czasu, to proponuję Pekao SA.
      Niestety większość spraw (łącznie np. z informacją o waryunkach uzyskania
      kredytu) załatwisz wyłącznie osobiście w oddziale.

> - dostep do konta przez internet;
      jest

> - mozliwosc otwierania kilku rachunkow, zarzadzanych jednym loginem, za ktore
      > najlepiej byloby abym nie musial placic;

jest

> - szeroka siec bankomatow (nawet w malych miejsowosciach);
      jest

> - male oplaty (najlepiej jakby ich nie bylo: prowadzenie rachunku, karty
      > platnicze, przelewy)
      jest

> - a co najwazniejsze: BANK MUSI BYC KONTAKTOWY I POMOCNY.
      też jest. zazwyczaj jednak wymaga to odpowiedniej ilości uprzednich reklamacji i
      skarg bezpośrednio w centrali. wtedy do rozmowy z Tobą będą wysyłać osoby
      kompetentne, a nie szeregowych pracowników, którzy nie mają zielonego pojęcia o
      ofercie swojego banku. co więcej znaczną część rozmowy z pracownikiem Pekao SA
      wypełnia zazwyczaj krytykowanie przez niego własnego pracodawcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka