Dodaj do ulubionych

Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu

24.05.05, 12:26
Obecnie jest to jeden z najlepszych kredytów hipotecznych na rynku.
Waluta: CHF
Oprocentowanie: libor 6 miesięczny + 1% (0,79+1=1,79%) marża 1% przez cały
okres kredytowania
Wkład własny: 0zł - dodatkowo jedynie ubezpieczenie od niskiego wkładu
Okres kredytowania: 35 lat
Polecam:))
Obserwuj wątek
    • spad_ukp Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 24.05.05, 21:44
      zapomniałeś też o polisie na życie, czyli ekstra 30-40zł miesięcznie.
      • Gość: d Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:42
        no pewnie a zawszystko namk płaci ciekawe kto płaci bankowi...
      • tolo3 Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 25.05.05, 14:14
        zgadza się, pod warunkiem że kończysz spłacanie kredytu po ukończeniu 65 roku
        życie.
        Jest drugie rozwiązanie aby ubezpieczyć się na życie do wysokości jaka
        pozostaje do spłaty kredytu po ukończeniu 65lat np na kwotę 10 000pln co
        rocznie kosztuje grosze! A i tak oszczędzasz znacznie miesięcznie na ratach
        przy obecnej marży bosia i liborze!
      • ketom Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 06.06.05, 15:00
        nie potrzeba żadnej polisy w BOŚ

• Gość: Hubi Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:01
      Bierzesz kredyt w BOŚiu? BOŚ głupi!
      Pozdro
      • ketom Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 06.06.05, 15:04
        nie ma to jak logiczna i rzeczowa odpowiedź LOL

• Gość: mjk Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.osk.enformatic.pl 26.06.05, 00:28
      Czy naprawdę nie trzeba mieć wkładu własnego? Jakie są opłaty za
      przewalutowanie i wcześniejszą spłatę?
      • tolo3 Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 27.06.05, 00:28
        wkładu własnego nie trzeba mieć, choć w takim przypadku wymagane jest
        ubezpieczenie od niskiego wkładu... ale mimo to nadal jest bardzo atrakcyjnym
        kredytem! Najlepiej udaj się do placówki BOSia tam znajdziesz odpowiedź na
        pytania, wszystkie opłaty, harmonogram itp. zapraszam:)
        • Gość: Mycha Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.zefa.pl 28.06.05, 13:53
          czy Ty jestes z Bosia????
          mialam tam kredyt przez rok i sie wynioslam jak tylko moglam... mize i sa
          warunki ale :
          oprocentowanie ciagle sie zmienia (rosnie - mi w ciagu roku podnioslo sie
          prawie o 2%)
          KAZDE najmniejsze nawet zaswiadczenie z banku kosztuje 100PLN co dla mnie jest
          zdzierstwem
          bank podpisuje niekorzystne umowy hipoteczne - ja musialam placic w sadzie
          administracyjnym kolo 400 pln bo bank tak a nie inaczej sformuowal umowe
          kaza zakladac konto i miec karty zeby miec u nich kredyt, nie musze chyba
          dodawac ze i konto i karty sa zwiazane z oplatami
          obsluga to oddzielna historia i pomine ja milczeniem

generalnie jestem szczesliwa ze juz nie mam kredytu w bosiu, przy kazdej mojej
          wizycie tam byla osoba ktora rezygnowala i przenosila sie gdzie indziej, ja tez
          to zrobilam mimo ze nie moge juz odliczac od podatku odsetek za kredyt to i tak
          bylo warto

uciekajcie od BOSIA!!
          • tolo3 Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 29.06.05, 13:48
            > czy Ty jestes z Bosia????
            TAK, JESTEM PRACOWNIKIEM BOSIA:) CZEGO NIE PRÓBUJE UKRYWAĆ:))
            > mialam tam kredyt przez rok i sie wynioslam jak tylko moglam... mOze i sa
            warunki ale :
            > oprocentowanie ciagle sie zmienia (rosnie - mi w ciagu roku podnioslo sie
            > prawie o 2%)
            OPROCENTOWANIE KREDYTÓW OPIERA SIĘ NA (W ZALEŻNOŚCI OD WALUTY) WIBORZE,
            LIBORZE, EURIBORZE (6-CIO MIESIĘCZNYCH), KTÓRE NIE SĄ USTALANE PRZEZ BANKI! Z
            MOICH OBSERWACJI TE STAWKI SYSTEMATYCZNIE SPADAJĄ A NIE ROSNĄ:))

> KAZDE najmniejsze nawet zaswiadczenie z banku kosztuje 100PLN co dla mnie
            jest zdzierstwem
            FAKTYCZNIE OPŁATA ZA ZAŚWIADCZENIA WYNOSI 100PLN, JEDNAKŻE PORÓWNAJ Z CENAMI W
            INNYCH BANKACH ZA TAKIE SAME ZAŚWIADCZENIA!

> bank podpisuje niekorzystne umowy hipoteczne - ja musialam placic w sadzie
            > administracyjnym kolo 400 pln bo bank tak a nie inaczej sformuowal umowe
            SORRKI, NA TO CI NIE ODPOWIEM, BO NIE ZNAM ZAPISÓW Z BYŁEJ TWOJEJ UMOWY.

> kaza zakladac konto i miec karty zeby miec u nich kredyt, nie musze chyba
            > dodawac ze i konto i karty sa zwiazane z oplatami
            PRAWDA. PROMOCYJNE OPROCENTOWANIE KREDYTU W CHF JEST DLA KLIENTÓW BANKU, CZYLI
            OSÓB POSIADAJĄCYCH KONTO OSOBISTE. OPŁATA ZA PAKIET ROR (RACHUNEK, DOSTĘP PRZEZ
            SIEĆ I TELEF) 7PLN MIESIĘCZNIE.
            BZDURĄ NATOMIAST JEST ŻE MUSISZ MIEĆ KARTY!!! BANK NIE MOŻE KAZAĆ CI POSIADAĆ
            KARTY!!! POSIADANIE KARTY JEST DOBROWOLNE! OPŁATA ZA KARTE WYNOSI 15PLN ZA ROK
            UŻYTKOWANIA Z TYM ŻE PIERWSZY ROK JEST BEZPŁATNY! A DODATKOWĄ ZALETĄ KARTY JEST
            TO ŻE WYPŁATY WE WSZYSTKICH BANKOMATACH W POLSCE (WSZYSTKICH BANKÓW) JEST BEZ
            PROWIZJI!!!!!! :)

> obsluga to oddzielna historia i pomine ja milczeniem
            TEŻ TO ZROBIE:))

> generalnie jestem szczesliwa ze juz nie mam kredytu w bosiu, przy kazdej
            mojej wizycie tam byla osoba ktora rezygnowala i przenosila sie gdzie indziej,
            NO TO MNIE ZASKOCZYŁAŚ! PO0NIEWAŻ ODNOTOWUJEMY STAŁY PRZYROST KLIENTÓW, ZARÓWNO
            DEPOZYTOWYCH JAK I KREDYTOWYCH:)

ja tez to zrobilam mimo ze nie moge juz odliczac od podatku odsetek za kredyt
            to i tak bylo warto
            >
            > uciekajcie od BOSIA!!
            TAK, TAK, POSŁUCHAJCIE JEJ:)))
            POZDRAWIAM:)
            • Gość: jacek Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.08.05, 14:47
              właśnie jestem zdecydowany zmienić ten bank, sam siebie pytam dlaczego tak
              późno :/- dla mnie ŚREDNIOWIECZE!!!! podejście do klienta indywidualnego,
              zbywanie, nie udzielanie informacji tylko ciągłe odpowiadanie mi na pytania dla
              mnie istotne, bo dotyczące mojego indywidualnego kredytu mniej więcej"według
              prawa bankowego" sloganowa formułka, która pokazuje jak takiego INDYWIDUALNEGO
              klienta się traktuje... żadnej pomocy! no chyba żebym przyszedł z pokaźnym
              bagażem finansowym :/ łaska, łaska, ciągła łaska - jak w PRL. chodzi mi teraz
              konkretnie o III oddz. w Wawie przy Jana Pawła... dodam też, ze na jakieś
              głupie zaświadczxenia trzeba czekać czasami po kilka tygodni! z osiedla, na
              którym miszkam już kilku osobom bank udało się zmienić; tak jest podobno też na
              innych, które swego czasu były uzależnione od Bos-ia kupując mieszkanie od
              kolejnego nieszczęścia - developera Dom Developmnent- ale to już inne
              historie :/
              • Gość: doradca1 Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.sonata-net.pl 11.08.05, 22:16
                chętnie pomogę w wyborze lepszej oferty kredytowej jestem wynagradzany przez
                bank i niepobieram żadnych opłat dodatkowych ,również zgóry.
                Zainteresowanych prosze o kontakt pod numer tel 0507328400 doradca finansowy
                Pozdrawiam
      • Gość: doradca Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.sonata-net.pl 11.08.05, 22:13
        marza to nie wszystko ale jaka duza różnica kupna i sprzedaży waluty chf
        proponowałbym owiele stabilniejsze banki chętnie doradzę proszę o kontakt
        pod numer tel 0507328400 doradca finansowy
        • Gość: arfer BOŚ jest ZAPCHANY !!! Uważajcie zatem. IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 11.08.05, 22:22
          Mała poprawka.
          Owszem, BOŚ ma obecnie niezłą ofertę w standardzie. Zdaniem fachowców - po
          cenie dumpingowej. Po drugie - niestety, efekt przerósł możliwości banku - i
          kiedy możliwości przerobowe analityków są obliczone na - dziesiąt kredytów
          miesięcznie, a nagle wpłynęło iks x więcej wniosków, to bank się zwyczajnie
          zapchał. Czas udzielenia kredytu jest czynnikiem bardzo istotnym - spytajcie,
          jak to obecnie w BOŚu wyglada..
          A tajemnicą poliszynela jest to, że konkurencja widząc to skopała leżącego,
          podkupując mu część analityków ;)

Obecnie dla średniaków niezłe ofery ma Nordea, Millennium, czasem Dombank,
          Multi, BPH. Dla VIPów Deutsche z negocjacjami, dla niskiej zdolności PTF.
          Tak w skrócie.

Pozdrawiam ;)
          • tolo3 Re: BOŚ jest ZAPCHANY !!! Uważajcie zatem. 12.08.05, 13:15
            W moim oddziale czas od złożenia PEŁNEJ dokumentacji wymaganej do kredytu do
            momentu decyzji kredytowej wynosi średnio 8 dni roboczych! Napisz może, o
            którym oddziale wspominasz, dowiem się "u źródła" i napisze ile na prawde się u
            nich czeka;)
            • Gość: Gosia Re: BOŚ jest ZAPCHANY !!! Uważajcie zatem. IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.09.05, 15:43
              Czesc Tolo, właśnie walczymy z mężem w II oddziale już od tygodnia, aby umówił
              się z nami ktoś kompetentny, kto może z nami omówić projekt umowy kredytowej i
              ewentualnie zmienić pewne zapisy. Sformułowaliśmy swoje pytania i propozycje na
              piśmie kilka dni temu, ale żadnego odzewu. Nawet nie można się tam dodzwonić,
              jak się uda jakimś cudem, to okazuje się że czekają to na prawnika, to na
              decyzję z centrali... Dla nas sytuacja jest trudna, bo już od tygodnia
              narastają nam odsetki karne u dewelopera. Czujemy się traktowani jak śmieć - i
              jak się tutaj wiązać z takim bankien na całe życie? Decyzja kredytowa była w 5
              tygodni, ale jak okazało się, że nie popiszemy umowy w ciemno, że chcemy
              porozmawiać, to okazuje się, że w oddziale nikt nie ma ochoty, a moze też
              umoważnienia?
        • tolo3 Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 12.08.05, 13:10
          różnice kursu sprzedaży do kursu kupna z dzisiejszych tabeli:
          Millenium 0,0855
          Pekao 0,1195
          Nordea 0,08
          BPH 0,10
          Dombank 0,156
          Multibank 0,08
          Deutche Bank 0,1109
          BOŚ 0,1198
          jest faktycznie różnica :)
          • Gość: Betrix Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:11
            Czy Bank moze ustalc mniejsze kursy walut niz NBP???? BOS ma chyba naj. kurs
            kupna CHF ( dzis 2,4972) gdy NBP ma 2,5712.
            Jest oczywiste ze lapia klientow i daja im zawyzone kredyty ( suma CHF przy
            takim kursie sie zwieksza ) tylko czy potem nie wyroluja ludzi z tym . Róznica
            w pobranym kredycie przy 150 000 zl moze byc nawet 1000 CHF , jaki jest cel tej
            promocji ( oprocz pozyskania klientow) i czy to oznacza ze banki zaczna
            stosowac tak niskie marze czy to tylko wybryk jednego i nie ma sie co ludzic????
            • tolo3 Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 12.08.05, 16:33
              > Czy Bank moze ustalc mniejsze kursy walut niz NBP???? BOS ma chyba naj. kurs
              kupna CHF ( dzis 2,4972) gdy NBP ma 2,5712.
              BANK USTALA WŁASNE KURSY DLA DEWIZ I MOŻE TAK ROBIĆ

> Jest oczywiste ze lapia klientow i daja im zawyzone kredyty (suma CHF przy
              > takim kursie sie zwieksza ) tylko czy potem nie wyroluja ludzi z tym .
              Z CZYM?
              MOŻESZ WZIĄĆ KREDYT W PLN JEŚLI NIE CHCESZ KREDYTU W WALUCIE (PROMOCJA DOTYCZY
              TYLKO CHF) ALE NAJPIERW PRZELICZ CO JEST DLA CIEBIE DROŻSZE W DŁUŻSZYM OKRESIE
              CZY ZAWYŻONY KURS WALUTY CZY WYŻSZA MARŻA BANKU (OPROCENTOWANIE KREDYTU).

>Róznica w pobranym kredycie przy 150 000 zl moze byc nawet 1000 CHF , jaki
              jest cel tej promocji ( oprocz pozyskania klientow) i czy to oznacza ze banki
              zaczna stosowac tak niskie marze czy to tylko wybryk jednego i nie ma sie co
              ludzic???
              KAŻDY KLIENT MOŻE PRZED ZŁOŻENIEM WNIOSKU SPRAWDZIĆ NASZE TABELE KURSÓW WALUT I
              PORÓWNAĆ Z KURSAMI NBP - WSZYSTKO DOSTĘPNE W PLACÓWKACH.
              • Gość: Arf Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 13.08.05, 19:07
                Właśnie. Spread również BOŚ ma szalenie niekorzystny. A są banki, które
                kredytów indeksowanych w walutach obcych udzielają bez spreadu.
                Moi klienci próbowali brać kredyt hipoteczny w BOŚu, ale im przeszło.. Coś jak
                PKO BP i PZU - troszeczkę jeszcze Państwo nie zauważyliście, że czasy się
                zmieniły i to już nie petent, ale klient. I to wymagający. A konkurencja coraz
                większa.
                • tolo3 Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 13.08.05, 23:06
                  masz na myśli Eurobank? kredytujący wszelkie potrzeby Klienta bez sprawdzenia
                  ryzyka inwestycji... kredyt w 15 minut! brawo jasiu!
                • Gość: zwykły klient Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.mkrasnik / 80.48.105.* 14.08.05, 13:12
                  coraz częściej słyszana jest własnie taka opinia Bos-iu - "100 lat za
                  Murzynami" (bez obrazy dla Murzynków oczywiście ;) i tak jak napisał jeden z
                  przedmówców - średniowiecze. a powinno byc chyba inaczej, co nie?
                  • abea Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 14.08.05, 18:07
                    Mam pytanie - czy mam nie bra zkorzystengo tak czy siak kredytu tylko z powodu
                    złej obsługi klienta? Prosze mi wksazać bank, któy jest przyjazny dkla klienta,
                    który przychodzi do okienka, Ja od dawan wszystko załatwiam przez interent i w
                    banku jestem po odbió karty raz w roku . I wtedy trafai mnie szlag bo stoje za
                    długo w kolejn\ce, mam konto w BPH- tez przestarzałe zasady obsługi . Jaki bank
                    jest przyjazny dla klienta i ma tak niski kredyt?
                    • Gość: xxz Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 20:17
                      ja ostatnio sprawdzałem kredyty no i póki co trafiłem do trzech banków,
                      Fortis - tu odpada bo mają niekorzystne kursy, Millennium ten wypadł lepiej niż
                      Fortis - no i wyrożnia się Liborem 3 miesięcznym a nie półrocznym jak cała
                      reszta. No i niestety Boś narazie wypada najlepiej jesli chodzi o
                      oprocentowanie, o obsłudze nie moge nic powiedzieć. Jesli chodzi o obsługe
                      konta to najkorzystniej wyszło w Millenium, we Fortisie zarzekali się promocją
                      a Bosiu chyba lepiej nie mówić...
                      • tolo3 Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 15.08.05, 11:49
                        tylko jedno chciałbym dodać, że Banki tworzą ludzie, i jeśli ktoś pracuje w
                        banku ten wie, że jest w nich ogromna rotacja pracowników, przychodzą -
                        odchodzą, z banku do banku (ja np pracowałem już w BGŻ, invest banku, KB, citi,
                        teraz BOŚu i już zamierzam zmienić) więc nie rozumiem porównania obsługi w
                        różnych bankach! Jednego dnia miło obsługuje cie pracownik w Millenium, a
                        następnego dnia już go tam nie ma bo pracuje np w Pekao...
                        • Gość: ARF Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 15.08.05, 23:24
                          Jaki to kredyt - podaj podstawowe parametry - wysokość, preferowany czas
                          spłaty, wkład własny, wartość nieruchomości będącej przedmiotem zabezpieczenia,
                          Twój wiek - coś Ci postaram się doradzić :)

BOŚ ma atrakcyjne oprocentowanie, owszem. Ale pozostałe mankamenty sprawiają,
                          że schodzi ono na drugi plan, bo czas też kosztuje.
                          • Gość: abea Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 13:19
                            Hej, mam zamiar kupic mieszkanie za 145 tys, kredytu wziasc 155 tys( bez wkladu
                            wlasnego, za to z nadwyzka na urzadzenie) , Bos daje 1 p. marzy + Libor 6m,
                            kredyt na 20 lat, ja mam 30 . Czekam na oferty gdzie rata bedzie ponizej 1000
                            zl.
                            • Gość: Gordan Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.stacje.agora.pl 16.09.05, 12:59
                              A który bank wypłaca kredy w CHF na dzień przelania pieniądzy a nie przynania
                              kredytu
    • Gość: tomek Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:19
      Czy ta propomocja jeszcze obowiązuje? Miała się skończyć tak jakoś na dniach.
      • tolo3 Re: Hipoteczny w CHF w BOŚ-iu 17.09.05, 16:44
        skonczyla sie 16.09!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka