Dodaj do ulubionych

Przelew stały - pkobp

IP: *.noname.net.icm.edu.pl 28.05.05, 17:24
Czy pkobp realizuje przelewy stale w soboty? Mam zdefiniowany przelew na 28
kazdego miesiaca - konto pkobp-inteligo. Jest godzina 17:30 prawie i przelew
nie zostal jeszcze zrealizowany. Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • Gość: bbb Re: Przelew stały - pkobp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 13:13
      tak pkobp realizuje przelewy w sobotę też mam przelew pkobp inteligo na 28.
      Wczoraj sprawdzałem ok 20 i kasa doszła
      • Gość: student Re: Przelew stały - pkobp IP: *.noname.net.icm.edu.pl 29.05.05, 13:46
        No, kasa nie doszla, nie wiem co to ma znaczyc. Czy fakt, ze przelew ten byl
        zlecony w placowce w malym miescie moze miec z tym jakis zwiazek?
      • bbastek13 Re: Przelew stały - pkobp 29.05.05, 13:47
        Gość portalu: bbb napisał(a):

> tak pkobp realizuje przelewy w sobotę też mam przelew pkobp inteligo na 28.
        > Wczoraj sprawdzałem ok 20 i kasa doszła

przelew zewnętrzny ??? żaden bank nie realizuje przelewów zewnętrznych w
        soboty/niedziele/święta, bo nie pracuje KIR. W takich wypadkach przelew jest
        realizowany następnego lub poprzedzającego dnia roboczego (w zależności od
        banku). Jeśli zlecenie stałe zostało zrealizowane w sobotę, to musiał to być
        przeelw w ramach tego samego banku
        • Gość: student Re: Przelew stały - pkobp IP: *.noname.net.icm.edu.pl 29.05.05, 15:14
          Dziekuje bardzo za info.
          Pozdrawiam.
          • czuk1 Re: Przelew stały - pkobp 30.05.05, 12:51
            Dokładnie tak ja pisze bbastek13.Jak może przejść jaki kolwiek przelew w
            soboty kiedy nie wykonywane są operacje w Krajowej Izbie Rozliczeniowej.????
            • Gość: student Re: Przelew stały - pkobp IP: *.noname.net.icm.edu.pl 30.05.05, 15:51
              Tak tylko podobno Inteligo nalezy do PKO, wiec troche dziwne wydaje mi sie, ze
              przelew z jednego do drugiego idzie przez KIR. Jaka jest wlasciwie korelacja
              miedzy PKO a Inteligo?
              • czuk1 Re: Przelew stały - pkobp 30.05.05, 16:51
                Maja swój kupiony z bankiem system informatyczny. System Banku PKO BP SA nie
                może być "w biegu" połączony z PKO-owskim systemem ZORBA. Trzeba by to zlecać
                Softbankowi - dostawcy wspomnianej Zorb-y. Nie ma to sensu gdyż w końcowej
                fazie jest już - przygotowany do wdrożeniea - nowy, kompleksowy system
                infrmatyczny dla banku.
                Tak sadze, że to mogą byc przyczyny braku wykonywania operacji w czasie
                rzeczywistym , dla przelewów między PKO BP SA a Inteligo.
                Wytrzymamy.
                m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka