Dodaj do ulubionych

Jaki Bank?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 07:11
witam! czy ING BANK SLASKI jest dobrym bankiem? chce zalozyc konto prywatne i
oszczedzac na lokacie. a moze inny bank radzicie jesli tak to jaki i
dlaczego. z gory bardzo dziekuje.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Jaki Bank? 06.07.05, 07:31
      Temat drażliwy. Bo zaraz posądzaja, że doradzajacy sa wynajęcie przez chwalony
      bank a poza tym każdy bank ma swoich oponentów.

Nie bedziesz zawidziony zkladając konto w Banku POlskim PKO. Tanio. Ich
      Superkonto ma opcję internetową. Wielka jest sieć placowek (oddziałów, agencji
      i bankomatow). Łatwy dostęp do środków i dysponowania nimi. Niskie ceny usług.

To przesądza uo wyborze.
      m
      • Gość: randello Re: Jaki Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:37
        Dziękuje za uwage zobacze warunki tego banku.Pozdrawiam
        • bartolomeo81 Re: Jaki Bank? 06.07.05, 14:13
          Ja jak zwykle polecam mBank. Jestem tam juz 4 lata, nigdy nie mialem zadnych
          problemow. Wszystko mozesz zalatwic szybko przez net albo telefon. Konta
          prowadzone bezplatnie, jedyny minus narazie dla mnie to przelewy do innych
          bankow za 0,50PLN. A do tego konto z oprocentowaniem 4,5%. Szczerze polecam.
      • Gość: PKO Re: Jaki Bank? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:22
        PKO BP odradzam z całego serca.
        Przez kilka lat miałam tam na karcie limit 300 zł dziennie, mimo regularnych
        comiesiecznych wpłat ok 2000. System siadł im kiedys tuz przed wigilią, nie
        mogłam kupic prezentów, a odział zamknięto mi wtedy tuz przed nosem, nie widząc
        tej awaryjnej sytuacji (nie działały trminale w sklepach ani ich bankomaty).
        W odziałach jest syf i często nie ma klimatyzacji, poza tym są kolejki. Duzo
        babć i dziadków, którym pani w okienku musi wszystko tłumaczyć przez godzinę.
        • Gość: tomek Re: Jaki Bank? IP: *.crowley.pl 18.07.05, 12:34
          Witaj,
          określ najpierw swoje potrzeby. Jeśli zalezy Ci na czasie nie idz do banku
          klasycznego PKO BP, kolejki, mało rozgarnięta obsługa, niski profesjonalizm,
          kiepskie warunki, np. niskie limity wypłat z bankomatu. Wiem coś o tym,

Jeśłi tylko przelewasz pensję i chcesz ja wypłącać wybierz mBank, a jesłi masz
          bardziej wygórowane oczekiwania polecam multibank.

Ale początkiem jest dokładne określenie co planujesz robić za pośrednictwem
          konta. Przy 10 przelewach na miesiąc wazne stają sie np. ceny przelewów.

Polecam lekturę

www.finanseosobiste.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=41&mode=thread&order=0&thold=0
          może spojrzysz inaczej na niekóre sprawy
          pozdrawiam
          Tomek
    • apriori1 Re: Jaki Bank? 19.07.05, 15:11
      Szczerze odradzam PKO BP. Miałem tam ROR 10 lat i obserwuję w ostatnim czasie
      (ok.2 lata) stopniowy spadek jakości obsługi klientów. Zmniejszyli obsady
      pracowników przy obsłudze, oczywiście kosztem czasu obsługiwanych. A przecież
      nieraz musisz coś załatwić osobiście w oddziale. Kiedyś pracowali w soboty,
      teraz już nie. Dodatkowo zwiększyli różne prowizje i opłaty np. za kredyt
      odnawialny czy karty kredytowe. Ich bankowość internetowa też dopiero raczkuje.
      Generalnie bank dla emerytów lub bezrobotnych. Jdyna zaleta: duża sieć
      bankomatów. Szukaj ciekawszej propozycji.
      • Gość: julka Re: Jaki Bank? IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.05, 17:34
        a ja polecam ING. Mam tam konto ale rzadko bywam w banku bo wszystko robie
        przez internet. Z tego co wiem to teraz jest tam tez jakas promocja bez oplat
        za zalozenie konta i przelewy.
        pozdrawiam
      • danielgdynia Re: Jaki Bank? 21.07.05, 09:49
        Witam.

cytat [..]
        > Szczerze odradzam PKO BP. Miałem tam ROR 10 lat i obserwuję w ostatnim czasie
        > (ok.2 lata) stopniowy spadek jakości obsługi klientów. Zmniejszyli obsady
        > pracowników przy obsłudze, oczywiście kosztem czasu obsługiwanych. A przecież
        > nieraz musisz coś załatwić osobiście w oddziale. Kiedyś pracowali w soboty,
        > teraz już nie. Dodatkowo zwiększyli różne prowizje i opłaty np. za kredyt
        > odnawialny czy karty kredytowe. Ich bankowość internetowa też dopiero
        raczkuje.
        [..]

Rzeczywiscie niektore uwagi poprzednika sa uzasadnione, ale ja mam na ta sprawe
        troche inny punkt widzenia. Mam (stety-niestety) oba produkty internetowe PKO
        BP, nazwane dla zmylenia Inteligo. Superkonto, czyli nakladka internetowa dla
        zwyklego konta i inteligo tradycyjnie inrnetowe. Nie sadze, zeby wypisywac
        dlugie porownania i opinie. skoncentruje sie tylko na Inteligo internetowym bez
        oddzialow.

Wszystko zalezy od oczekiwan. Jesli masz duzo przelewow to moze byc problem, bo
        kazdy przelew poza PKOBP koszutje 0,99pln. mBank żąda 0,50pln. jak widac przy
        wielu przelewach miesiecznych koszty utrzmania rosna.
        Do tego dochodzi koszt utrzymania karty i powiadamiania SMS o kazdej opracji
        nakoncie.

Zaleta, ktora wg mnie bija na glowe inne oferty to mozliwosc zdefiniowania
        subkont, ktore wprowadzaja porzadek w gospodarstwie domowym. wiadomo dokladnie
        ile jest np. w "oszczednosci", "samochod", "oplaty" czy subkoncie "jedzenie".
        definiujesz subkonta, potem stale zlecenia i po przelanej pensji srodki
        rozchodza sie na swoje miejsca.

Argumentami za jest rowniez siec bankomatow i mozliwosc wplaty na konto.

Argumentem przeciw jest mniejsze oprocentowanie konta. Ale czy warto przytaczac
        to jako argument, jesli roznice miedzy ofertami bankowymi siegaja 2-4%, co ma
        sens jesli masz naprawde wielkiie srodki na koncie. A jesli amsz wielkie srodki
        na koncie to nie trzyma sie ich na kocie, ale szukaalternatyw np. funduszy.

Zycze powodzenia w ocenianiu ofert.
    • gabcia100 Re: Jaki Bank? 28.09.05, 09:47
      Witaj! Jako pracownik Banku Pekao sa z pewnością polecę swój Bank. Gdybyś był
      zainteresowany szczegółam ofery to prosze o kontakt 501040381 lub
      gabcia100@gazeta.pl. Doradzę i pomogę negocjować z Bankiem np zwolnienie z
      opłat. Serdecznie sie polecam. Pozdrawiam
    • gabcia100 Re: Jaki Bank? 07.10.05, 11:12
      Jeśli to aktualna sprawa to sugeruję Pekao SA.
      Prosze o kontakt- 501 040 381- jestem pracownikiem- może wynegocjujemy jakieś
      preferencyje stawki.
    • Gość: Fellow Re: Jaki Bank? IP: 83.175.177.* 14.10.05, 20:11
      Polecam:

www.imoney.pl/viewtopic.php?t=20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka