Dodaj do ulubionych

GE mieszkaniowy

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 13:28
podpisałam umowę z GE. poczatkowo miałam w planie kredyt 80 0000, jednak
zdecydowałsm się na 70 ooo. w dniu podpisania umowy dali mi gotową z wsteczną
datą i gdyby nie to,że czas naglił wcale bym jej nie podpisała. Jakie
niekorzyści z tym sie wiążą. wiem,że % będzie liczył sie od tego co
rzeczywiście bank przeleje do developera
Obserwuj wątek
    • Gość: Zyczliwa Re: GE mieszkaniowy IP: *.chello.pl 19.08.02, 22:24
      Hej to co powinnas zrobic to jak najszybciej zrezygnowac GE - masz na to 10 dni
      od czasu nawiazania umowy - czemu? Bedziesz zalowac wszystkiego to najgorszy
      bank na rynku z wielkim bajerem - nadzialo sie juz wielu na jego opowiesci - a
      co do wypalty i odsetek to niezalaeznie od tego w jakich ratach bralas - nawet
      przy zmiennych, jak spadna stopy procentowe to Ty i tak bedziesz placil te
      wysokie, ale jak wzrosna to i Tobie dlug wzrosnie - CHORE i bezprawne - malo
      tego to ze Ci przyznali kwote 7000 nie oznacza ze ja wypalaca developerowi -
      dokonaja wlasnej wyceny mieszkania i zaniza ceny i dopiero zaczna sie Twoje
      problemy. Wez kredyt w LG - nie wyjdziesz na tym zle.
      Pozdrawiam i zycze trafnej decyzji
      • Gość: A Re: GE mieszkaniowy IP: 217.96.47.* 27.08.02, 10:45
        Gość portalu: Zyczliwa napisał(a):

> Hej to co powinnas zrobic to jak najszybciej zrezygnowac GE - masz na to 10
        dni
        >
        > od czasu nawiazania umowy - czemu? Bedziesz zalowac wszystkiego to najgorszy
        > bank na rynku z wielkim bajerem - nadzialo sie juz wielu na jego opowiesci -
        a
        > co do wypalty i odsetek to niezalaeznie od tego w jakich ratach bralas -
        nawet
        > przy zmiennych, jak spadna stopy procentowe to Ty i tak bedziesz placil te
        > wysokie, ale jak wzrosna to i Tobie dlug wzrosnie - CHORE i bezprawne - malo
        > tego to ze Ci przyznali kwote 7000 nie oznacza ze ja wypalaca developerowi -
        > dokonaja wlasnej wyceny mieszkania i zaniza ceny i dopiero zaczna sie Twoje
        > problemy. Wez kredyt w LG - nie wyjdziesz na tym zle.
        > Pozdrawiam i zycze trafnej decyzji

E Zyczliwa to ze pracujesz w LG nic nie znaczy.To co wypisujesz to jakieś
        okropne bzdury. Jesteś niedouczona i kproszę zebyś się nie wypowiadała na temat
        żadnego banku bo swoimi wypowiedziami przynosisz wstyd LG Petro ( a to był
        kiedyś taki dobry bank)
        Nawet cie nie pozdrowie niuku
        • Gość: A Re: GE mieszkaniowy IP: 217.96.47.* 27.08.02, 10:54
          I jeszcze jedno poproś o jakieś szkolenie zanim ponownie zaczniesz się
          wypowiadać publicznie
          • Gość: tomek Re: GE mieszkaniowy IP: *.bci.net.pl 30.08.02, 15:07
            A ja sprobuje wszystkich zalagodzic i zaproponuje oferte Deutsche Bank 24 SA.
            Mila, fachowa obsluga, szybko i sprawnie podejmowane decyzje. Jezeli ktokolwiek
            jest zainteresowany kontaktem z moim doradca kredytowym z tego Banku w celu
            przeniesienia kredytu (ew. zaciagniecia go w DB24)- sluze danymi pod adresem:
            tom77k@interia.pl
            • Gość: A Re: GE mieszkaniowy IP: 217.96.47.* 31.08.02, 15:26
              Widzisz Tomek ty przynajmniej jesteś rzeczowy i wiesz o czym mówisz.
              Oby więcej takich zwolenników miał DB-24
              Pozdrawiam
              A
            • Gość: :) Re: DB 24 IP: *.acn.waw.pl 27.10.02, 04:31
              Gość portalu: tomek napisał(a):

> A ja sprobuje wszystkich zalagodzic i zaproponuje oferte Deutsche Bank 24
              SA.
              > Mila, fachowa obsluga, szybko i sprawnie podejmowane decyzje. Jezeli
              ktokolwiek
              >
              > jest zainteresowany kontaktem z moim doradca kredytowym z tego Banku w celu
              > przeniesienia kredytu (ew. zaciagniecia go w DB24)- sluze danymi pod
              adresem:
              > tom77k@interia.pl
              Mam dwa zastrzeżenia. Pierwsze od początku II dekady lipca br. czekam na
              odpowiedź z tego banku i jeszcze jej nie otrzymałem. Drugie zastrzeżenie to
              jak można korzystać z usług banku którego stopa zwrotu na GPW w okresie
              22.07.02-25.10.02 wynosi -12,93 %. Pytam się ponieważ w tym samym czasie bez
              najmniejszego wysiłku na portfelu inwestycyjnym złożonym z różnych akcji
              notowanych na NYSE osiągnąłem 38,82%.
              Pozdrawiam
    • Gość: p_d Re: GE mieszkaniowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 00:33
      Zasadniczo nie najlepsze jest rozwiązanie zaproponowane przez GE w umowie z
      kredytobiorcami dotyczące wysokości oprocentowania.
      Jak wiemy, w większości banków jest ono podyktowane bezpośrednio odpowiednim
      IBOR-em (W, EUR itp., w zależności od waluty) powiększonym o wskazaną przez
      bank prowizją w postaci dodatkowych kilky pkt. %, co wskazuje na to, że może
      ulec ono zmianie na warunkach jasno określonych.
      Otóż w GE Bank Mieszkaniowy S.A. wygląda to nieco inaczej.
      Wysokość oprocentowania kredytu jest zatwierdzana uchwałą Zarządu banku.
      Oczywiście decyzja nie musi być uzasadniona. Co to oznacza?
      W praktyce - podążanie za rynkiem i dostosowywanie oprocentowania do ofert
      konkurencji.
      W teorii - brak możliwości przewidzenia wysokości oprocentowania za pomocą
      niezależnych narzedzi analitycznych.

p_d
      • Gość: ee Re: GE mieszkaniowy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 12:41
        jeśli uznam ,ze nie odpowiada mi GE zawsze mogę zmienic bank, wziąć kredyt na
        refinansowanie tego juz zaciągniętego. O ile mi wiadomo oprocentowanie jest jak
        na kredyty hipoteczne.
        Czy masz szersze informacje na ten temat ????
        • Gość: mariusz Re: GE mieszkaniowy IP: proxy / 195.205.44.* 10.10.02, 17:20
          mijacie sie troche z prawda otoz od 1 pazdziernika klient w GE ma mozliwosc
          wyboru stopy procentowej przy kredycie walutowym tzn albo libor albo stale
          ustaloene przez zarzad banku
          roznica jest 1 procent na korzysc liboru
          • p_d Re: GE mieszkaniowy 11.10.02, 20:27
            Gość portalu: mariusz napisał(a):

> mijacie sie troche z prawda otoz od 1 pazdziernika klient w GE ma mozliwosc
            > wyboru stopy procentowej przy kredycie walutowym tzn albo libor

-
            • Gość: MARIUSZ Re: GE mieszkaniowy IP: proxy / 195.205.44.* 14.10.02, 10:16
              NIE ROZUMIEM O CO CI CHODZI
              czy ty wogole wiesz co to jest LIBOR,WIBOR,EURLIBOR?
              chyba nie bardzo
              nie rozumiesz nawet co znaczy stopa ustalana przez bank a ksztalowana przez
              rynek
              wiec daj sobie spokoj z komentarzami
              • p_d Re: GE mieszkaniowy 27.10.02, 01:10
                Gość portalu: MARIUSZ napisał(a):

> NIE ROZUMIEM O CO CI CHODZI
                > czy ty wogole wiesz co to jest LIBOR,WIBOR,EURLIBOR?
                > chyba nie bardzo
                > nie rozumiesz nawet co znaczy stopa ustalana przez bank a ksztalowana przez
                > rynek
                > wiec daj sobie spokoj z komentarzami

Cóż, wdzięczny będę zatem za wyjaśnienie, czym jest ten "EURLIBOR"...
                ... a ponadto chętnie dowiem się o korzyściach stopy ustalanej przez Zarząd
                banku nad tą określaną jasno, a wynikającą ze stawki ibor.
                Być może rzeczywiście mój sposób rozumienia tego tematu wymaga korekt, nie
                sądzę jednak, aby był to powód do tak nieeleganckich komentarzy.

Z poważaniem,

p_d
                • Gość: mariusz Re: GE mieszkaniowy IP: proxy / 195.205.44.* 28.10.02, 09:39
                  a kto mowi ze ta ustalana przez zarzad jest lepsza?
                  nigdy tak nie jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka