tomu19 08.08.05, 09:55 Chciałbym się dowiedzieć czy dolar będzie taniał czy drożał względem złotówki w okresie tygodnia miesiąca i roku. Jeśli byłaby możliwa cena dolara oczywiście przybliżona to byłoby b dobrze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekspertwgi Re: Prognozy dla dolara 08.08.05, 14:47 witam, obecnie dolar jest najtańszy od połowy maja, a do końca tego tygodnia o jego sile będa decydować 2 raporty: informacja po spodziewanej podwyżce stóp w USA we wtorek i informacje o deficycie handlowym w USA za czerwiec. W II pol. roku spodziewamy się umocnienia złotego (jeśli tylko kwestie wyborcze pozwolą) i na koniec roku przewidujemy cenę dolara na poziomie 3,05 zł. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peterz0 Re: Prognozy dla dolara 19.09.05, 16:02 dzien dobry, ja mam natomiast pytanie o kurs euro ?? gdyz spadajace euro komplikuje nasze plany zwiazane z budowa domu .. chcemy rozpoczac inwestycje za miesiac .. pare groszy lezy w banku wiec galopujace w dol euro bardzo nas martwi, stad prosilbym o informacje, czy euro bedzie jeszcze tanialo wzgledem złotówki, czy tez po wyborach wroci do poziomu 4zl/Euro a moze na koniec roku bedze 4+ ??. z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam, piotr Odpowiedz Link Zgłoś
ekspertwgi Re: Prognozy dla dolara 21.09.05, 10:55 witam, ostatnie sondaże poparcia dla poszczególnych partii wskazują, że rywalizacja o zwycięstwo pomiędzy PO i PiS będzie trwała do ostatnich godzin. Powinno to w kolejnych dniach negatywnie wpływać na wartość złotego, tak samo jak okres walki o prezydenturę już po wyborach parlamentarnych. Kurs EUR/PLN mógłby wtedy powrócić w okolice 4. Koniec roku z reguły bywa bardzo dobry dla złotego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
webcam Re: Prognozy dla dolara 29.09.05, 17:36 A jak wg ekspertów przedstawia sie długoterminowa prognoza dla dolara? Mam tu na myśli horyzont conajmniej dwuletni. IBnGR prognozuje średni kurs dolara 2 2007 na poziomie 3,7. Czy to jest realne? Odpowiedz Link Zgłoś