Dodaj do ulubionych

Prognozy dla dolara

08.08.05, 09:55
Chciałbym się dowiedzieć czy dolar będzie taniał czy drożał względem złotówki
w okresie tygodnia miesiąca i roku. Jeśli byłaby możliwa cena dolara
oczywiście przybliżona to byłoby b dobrze
Obserwuj wątek
    • ekspertwgi Re: Prognozy dla dolara 08.08.05, 14:47
      witam,
      obecnie dolar jest najtańszy od połowy maja, a do końca tego tygodnia o jego
      sile będa decydować 2 raporty: informacja po spodziewanej podwyżce stóp w USA
      we wtorek i informacje o deficycie handlowym w USA za czerwiec.
      W II pol. roku spodziewamy się umocnienia złotego (jeśli tylko kwestie wyborcze
      pozwolą) i na koniec roku przewidujemy cenę dolara na poziomie 3,05 zł.

pozdrawiam
      • peterz0 Re: Prognozy dla dolara 19.09.05, 16:02
        dzien dobry,
        ja mam natomiast pytanie o kurs euro ?? gdyz spadajace euro komplikuje nasze
        plany zwiazane z budowa domu .. chcemy rozpoczac inwestycje za miesiac .. pare
        groszy lezy w banku wiec galopujace w dol euro bardzo nas martwi, stad
        prosilbym o informacje, czy euro bedzie jeszcze tanialo wzgledem złotówki, czy
        tez po wyborach wroci do poziomu 4zl/Euro a moze na koniec roku bedze 4+ ??.
        z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam, piotr
        • ekspertwgi Re: Prognozy dla dolara 21.09.05, 10:55
          witam,

ostatnie sondaże poparcia dla poszczególnych partii wskazują, że rywalizacja o
          zwycięstwo pomiędzy PO i PiS będzie trwała do ostatnich godzin. Powinno to w
          kolejnych dniach negatywnie wpływać na wartość złotego, tak samo jak okres
          walki o prezydenturę już po wyborach parlamentarnych. Kurs EUR/PLN mógłby wtedy
          powrócić w okolice 4. Koniec roku z reguły bywa bardzo dobry dla złotego.

pozdrawiam
          • webcam Re: Prognozy dla dolara 29.09.05, 17:36
            A jak wg ekspertów przedstawia sie długoterminowa prognoza dla dolara?
            Mam tu na myśli horyzont conajmniej dwuletni.
            IBnGR prognozuje średni kurs dolara 2 2007 na poziomie 3,7.
            Czy to jest realne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka