Gość: olcykowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 16:27 w jakim banku ulokowac 40000 zl , np. na rok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bwportal.pl Re: w jakim banku? 28.08.05, 17:07 Gość portalu: olcykowe napisał(a): > w jakim banku ulokowac 40000 zl , np. na rok? Hmm, albo w mBanku zainwestować w fundusze albo w GetInBank lub Lukas Banku wrzucić na lokatę-ubezpieczenie antyBelkowe. Od ubezpieczenia nie jest pobierany podatek od zysku z procenów (19%). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka.j Re: w jakim banku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 09:00 Jeżeli chcesz tylko na rok to zdecydowanie nie polecam funduszy inwestycyjnych bo albo przy ich zakupie albo sprzedaży musisz zapłacić prowizję! która zje wszystkie twoje zyski. Ja mam troszkę mniej pieniędzy i lokuję na lokacie najlepiej terminowej. Sprawdź ofertę ing banku śląskiego ja mam konto "oko" i jestem zadowolona. Albo wejdź na www.bankier.pl i tam w finansach osobistych znajdziesz wyszukiwarkę lokat. wpisujesz kwotę i na ile chcesz ulokować i wyskakują ci oferty banków Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: w jakim banku? 29.08.05, 11:51 Gość portalu: beatka.j napisał(a): > Jeżeli chcesz tylko na rok to zdecydowanie nie polecam funduszy inwestycyjnych > bo albo przy ich zakupie albo sprzedaży musisz zapłacić prowizję! Nie musisz, gdy zrobisz tak jak ja to polecalem - poprzez mBank. mBank nie pobiera zadnych prowizji od zakupu ani od sprzedazy jednostek uczestnictwa. > która zje > wszystkie twoje zyski. Ja mam troszkę mniej pieniędzy i lokuję na lokacie > najlepiej terminowej. Sprawdź ofertę ing banku śląskiego ja mam konto "oko" i > jestem zadowolona. OKO jest lokata terminowa i pobierany jest podatek (19%) od zyskow z procentow. Unikaniesz podatku jak skorzystasz z drugiej polecanej przeze mnie opcji - "ubezpieczenie" w GetInBanku lub Lukas Banku (lub innych bankach ale te dwa daja najwyzszy procent). Odpowiedz Link Zgłoś