Dodaj do ulubionych

Provident-kredyt.

17.10.05, 19:35
Witam,moja znajoma wzięła kredyt z tej firmy,niestety załamanie finansowe
domowe uniemozliwia jej spłatę rat jakie oni proponują,cóz dalej z nią zrobią?
dzwonią że komornik przyjdzie itd.Inni natomiast mówią iż to nielegalna firma
i nic jej nie zrobią.
Nie wiem co i jak jej doradzić.
Może ktoś podpowie coś sensownego.
Obserwuj wątek
    • Gość: xymena Re: Provident-kredyt. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 10:24
      PRovident jest legalny, wiec jeśli znajoma nie spłąca, to wejdą jej na głowe
      windykatorzy. Radze porozmawiac z przedstawicielem - kierownikiem firmy, oni są
      skłonni do pojścia klientowi na reke, nawet jesli ma zaplacic troche pozniej.
      mozna sie dogadac.
      • Gość: z Re: Provident-kredyt. IP: *.chello.pl 18.10.05, 11:45
        najdroższa pożyczka od znajomego jest tańsza od providentu, którego rzeczywista
        stopa oprocentowania wynosi 216% rocznie. Uświadom znajomą, że popełniła
        życiowy błąd i nie wiem? może jakas zrzutka wśród przyjaciół? Ta firma działa
        legalnie i komornik przyjdzei na pewno
        • Gość: a.g9910 Re: Provident-kredyt. IP: *.wozniaka.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 17:41
          Zrzutka tutaj nie pomoże,bo procęty urooosły strasznie!!
          Według obliczeń to dawno spłaciła pobraną pożyczke,tylko teraz te procęty i
          zwłoka urosła ogromnie.
          • jimmyjazz Re: Provident-kredyt. 09.11.05, 15:05
            Gość portalu: a.g9910 napisał(a):

> Zrzutka tutaj nie pomoże,bo procęty urooosły strasznie!!
            > Według obliczeń to dawno spłaciła pobraną pożyczke,tylko teraz te procęty i
            > zwłoka urosła ogromnie.

Coś kłamiesz - w providencie nie ma karnych odestek.
            • mike68 Re: Provident-kredyt. 06.11.06, 21:03
              a co w przypadku śmierci osoby zadłużonej w tej firmie ?
    • Gość: Jozio Re: Provident-kredyt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 22:45
      Wystarczy wpłacać im nawet po 5 zlotych to nic wam nie zrobią owszem będa
      marudzic ale nic nie będą mogli zrobić.
      Gorzej jezeli wogule sie im nie płaci wtedy to juz gorsza sprawa.
      • Gość: z Re: Provident-kredyt. IP: *.chello.pl 19.10.05, 00:19
        problem w tym, że przy tej stopie oprocentowania to wpłacając po 5 złotych ona
        całe życie nie spłaci tej pożyczki! pisałem że to jest 216% rocznie!!!
        • Gość: Jozio Re: Provident-kredyt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 08:37
          Zgoda ale ta suma juz nie rośnie i jak sie bedzie spłacać to bedzie wprawdzie
          powoli ale spadac gdyz prowident nie nalicza karnych odsetek tylko podaje sume
          do spłaty przy podpisywaniu umowy i jak sie spłaca ta suma maleje a nie rosnie.
          Wiem ze Provident to są jedni z największych zdzierusów w Polsce a kto wie czy
          nie najwiekszi ale jak banki mają drobnych ciułaczy w d..... to czasami nie ma
          wyjscia i trzeba skąd kase pożyczyc to sie tam właśnie idzie.

• Gość: a.g9910 Jozio..:) IP: *.wozniaka.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:30
            Jozio,dzięki za tę podtrzymującą informację.Co prawda słyszałyśmy już o tym,żeby
            spłacać conajmniej jakąkolwiek sumę,ale wydawalo nam się iż to podpucha,a
            komornik i tak przyjdzie.
            • Gość: Jozio Re: Jozio..:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:42
              Jeżeli bedzie sie wpłacało cokolwiek to nie przyjdzie owszem ich kierownik na
              dany teren bedzie przychodzil straszyl i marudzil ale komornika nie przysle
              poniewaz nie ma podstaw do windykacji gdyz jest wola spłacania a ze nie w
              pelnej racie to inna sprawa ale dopuki im sie cokolwiek wplaca regularnie co
              tydzien nie wiele moga zrobic.
              Wiem cos o tym gdyz mialem z tą firma do czynienia a także rozmawialem z ludzmi
              ktorzy tam pracowali i stad mam te informacje.
      • Gość: T2T Re: Provident-kredyt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:35
        Boże - co za bzdura...
        • Gość: Jozio Re: Provident-kredyt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 08:06
          Co masz na mysli????
        • a.g9910 Re: Provident-kredyt. 20.10.05, 16:56
          Powiedz w czym jest ta bzdura??? ciekawa jestem.
          • Gość: inisek Re: Provident-kredyt. IP: 81.219.143.* 25.10.05, 19:43
            tez miałam problem z providentem, ale spokojnie proponuję podpisac ugode z
            windykacją w Warszawie - tam przynajmniej są normalni ludzie i z pewnościa
            mozna dojść do porozumienia deklarując mozliwą miesieczna spłatę. Prawdą jest
            tez ze provident nie nalicza odsetek.
    • Gość: wiem wiecej Re: Provident-kredyt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:26
      To ja Wam powiem coś więcej: prawda jest że jesli wpłaca się cokolwiek to nie
      trafi sie do windykacji - jelsi nie beda chcieli przyjmowac niskich wpłat to
      wystarczy przekaz pocztowy, Rzeczywista roczna stopa procentowa to od 216 do
      448%, a do windykacji do Warszawy sie trafi dopiero gdy dłuzej sie nie będzie
      płacic:))) zycze powodzenia bo ja ich NIENAWIDZE!!!!!
      • jimmyjazz Re: Provident-kredyt. 09.11.05, 15:08
        Gość portalu: wiem wiecej napisał(a):

> płacic:))) zycze powodzenia bo ja ich NIENAWIDZE!!!!!

Jakbyś płacił uczciwie to byś nie miał problemu. Najprościej pożyczyć - a jak
        ktoś chce żeby mu oddać to wtedy jest beee i złodziej itp.
        Ktoś cie zmuszał żeby tam pozyczać?
    • Gość: marek Re: Provident-kredyt. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.06.06, 13:28
      Spoko ja tez mam problem z providentem , stracilem prace tylko dlatego , tak placilem normalnie . Straszyli mnie sądem , windykatorem itp. a ja wplacam im po 10zl lub 20zl i nic mi juz nie zrobią bo splacam. A przedstawiciel odmówil przyjmowania wplat wiec poprosilem o odmowe na pismie i co wymiękł , przyjmuje wpłaty .
    • Gość: szalek Re: Provident-kredyt. IP: 195.205.163.* 27.06.06, 12:08
      a zna ktoś może warunki ubiegania się o kredyt w Providencie??
      • Gość: mniam ostrzegam przed Providentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:56
        To jest lichwa skonstruowana wyzyskać najbiedniejszą klasę społęczną i
        wszystkich 'desperado' z którymi banki nie chcą rozmawiać

Błagam, nie bierzcie tam kredytu, bo wspomagacie tą machinę

mój brat tam pracował , zajmował się w najbiedniejszym regionie Polski
        ściąganiem spłat z tych co nie chcieli lub nie mieli za co płacić nawet po 20
        złoty
        a ostatnio ktoś siekierą zabił jednego z takich przedstawicieli
      • Gość: mała Re: Provident-kredyt. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 19:30
        kiedyś wystarczył dowód,a teraz nie wiem ale odradzam taki kredyt,sama
        spłacałam taki kredyti raczej już go nie wezmę,w dodatku przyjerzdżają chamscy
        kierownicy na kontrolę a jak kilka razy cię nie zastaną to jest wielka pretęsja
        że się nie siedzi w domu i nie czeka na jaśnie pana tylko robi się coś innego
        • Gość: Jozio Re: Provident-kredyt. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 18:37
          Jesli nie musisz to do nich nie idz to sia najwieksze zdzierusy w Polsce choc
          ostro sie reklamuja.
          • Gość: renia Re: Provident-kredyt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:21
            moj maz pracuje w tej firmie i dzieki temu sie utrzymujemy.
          • Gość: b Re: Provident-kredyt. IP: 80.54.249.* 02.11.06, 01:16
            jakie masz porównanie że piszesz "największe zdzierusy", firma oferuje również
            tanie pożyczki, każdy może sam wybrać i decydując się na podpisanie umowy
            zapoznaje się z warunkami,

btw byłem w kilku bankach w celu zaciągnięcia kredytu hipotecznego (pko, bph,
            milenium) i nikt z pracowników tych banków nie przedstawił mi szczegółowych
            kwot co za co i w jakiej wysokości zapłace, jedno wielkie zwodzenie klienta,
            paranoja,

w providencie jest napisane na umowie ile za co i ile się spłaca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka