Dodaj do ulubionych

UBEZPIECZENIE SPŁATY KREDYTU SAMOCHODOWEGO

28.10.05, 16:48
BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH, KTÓRZY SPOTKALI SIE W PRAKTYCE ORAZ W TEORII Z
POJĘCIEM UBEZPIECZENIE SPŁATY KREDYTU SAMOCHODOWEGO. UBEZPIECZENIE TO STANOWI
ZABEZPIECZENIE SPŁATY KREDYTU.
PROSZĘ O KONTAKT NA MAILA m.michalik5@wp.pl
z góry wszystkim dziękuję
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: UBEZPIECZENIE SPŁATY KREDYTU SAMOCHODOWEGO 28.10.05, 18:16
      Co tu pytać. Bank dogaduje się z ubezpieczycielem że ubezpieczyciel bedzie
      zabepieczał kredyty samochodowe. To dobry pomysł przy kredytowaniu samochodow
      uzywanych (bo co to za zabezpiecznie - kredyt na 7 lata a samochód 15-letni.
      Firmie ubezpieczeniowej (ktorej podpiszesz weksel) może to sie jakoś oplacac.
      Zaplacić 3-4 % ubezpieczenie od wartosci kredytu i... wszyscy zadowoleni.
      m
      • mariamichalik Re: UBEZPIECZENIE SPŁATY KREDYTU SAMOCHODOWEGO 29.10.05, 09:50
        To nie jest takie proste jak Pan/Pani pisze. Przy kredycie samochodowym
        skorzystałam (było to obligatoryjne)z ubezpieczenia spłaty kredytu. Wpłaciłam
        do Banku wymaganą składkę w wysokości 3000 zł. Nie otrzymałam ogólnych warunków
        ubezpieczenia. Nie wiem jakie zdarzenia uzasadniają wypłatę odszkodowania przez
        TU w razie zaistnienia szkody. A niestety szkoda zaistniała - samochodu nie
        mam, wystawiony tytuł egzekucyjny, bank wymiguje się tajemnicą bankową, domaga
        się zwrotu kredytu. Towarzystwo ubezpieczeniowe twierdzi, że kredytu nie
        ubezpieczyło.
        Żadnego weksla nie podpisywałam. wpłaciłam jedynie wymaganą kwotę przez BAnk z
        tytułu składki ubezpieczenia spłaty kredytu i tyle. Co ciekawe Ogólnych
        Warunków nie otrzymałam i Bank nie zamierza mi ich przedstawić, bo poprostu ich
        nie ma.
        Rzecz w tym, że szukam pomocy u ludzi którzy spotkali się z podobną sytuacją i
        skorzystali z ubezpieczenia spłaty kredytu. Każda informacja jest cenna.
        z góry dziękuję.
        • Gość: www Re: UBEZPIECZENIE SPŁATY KREDYTU SAMOCHODOWEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 15:25
          bo to było ubezpieczenie spłaty kredytu a nie ubezpieczenie ac ....
          dopiero jak nic z ciebie nie zciągną przez komornika skorzystają z
          ubezpieczenia spłaty kredytu z firmy ubezpieczeniowej - jak jak lubie te
          kredytu "zero procent"... - ludzie myslą że pozyczanie pieniedzy nic nie
          kosztuje.
          • mariamichalik Re: UBEZPIECZENIE SPŁATY KREDYTU SAMOCHODOWEGO 31.10.05, 09:44
            Tak to że to ubezpieczenie nie jest AC to wiem barzdo dobrze, tylko,że z Bank
            mógł skorzystać z odszkodowania z tytułu ubezpieczenia spłaty kredytu już w
            momencie, kiedy auto zostało skradzione i sprawa byłaby zamknięta. Ponieważ
            jeden z warunków wypłaty odszkodowania z tytułu ubezpieczenia spłaty kredytu
            jest odmowa wypłaty odszkodowania z tytułu ac. A więc wygląda na to, że yo Bank
            zaniedbał obowiązków dot. zgłoszenia szkody, albo to ubezpieczenie spłaty
            kredyto to "pic na wodę" i zwykłe wyciąganie pieniedzy od kredytobiorców. Nie
            bez znaczenia jest, że TU, w którym prawdopodobnie kredyt został
            ubezpiecieczony. Tak więc coś tu nie gra. Prawda? Zgodzisz się ze mną?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka