Dodaj do ulubionych

karta kredytowa

06.02.06, 13:23
pracuje na umowe zlecenie. Szukam pozyczki... niestety jest z tym problem.
Zaproponowano mi karte kredytowa (poniewaz mam ciaglosc umow w pracy 2 lata).
Jak to wyglada. Na jakich zasadach przyznaja takie karty? i ile?
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: karta kredytowa 06.02.06, 19:48
      Zasady podobne jak przy udzielaniu pozyczki. Jeśli chcą Ci dać kartę - bierz
      i nie pytaj dalej. Poczytaj tylko w internecie w ktorych bankach jest najniższe
      oprocentownie:www.bankier.pl/cf/karty_kredytowe.html
      pozdrawiam mariusz
      • fafcia Re: karta kredytowa 06.02.06, 20:22
        dziekuje bardzo za stronke :) przyda sie jak nie teraz to pozniej :D
        • bwportal.pl Re: karta kredytowa 06.02.06, 20:47
          I jeszcze ta stronka: direct.money.pl/kartykredytowe/0/1/
          • fafcia Re: karta kredytowa 06.02.06, 20:53
            raz jeszcze dziekuje :)))
          • jk Re: karta kredytowa 07.02.06, 18:58
            na money.pl o kk jest masa starych informacji,
            aż dziwne, że same banki nie reagują i nie domagają się zmian ;)
      • franzmaurer Re: karta kredytowa 08.02.06, 13:15
        Po prostu swietne... "bierz i nie pytaj dalej"...
        Juz Ci kiedys napisalem ze udzielasz czasem debilnych rad i teraz to powtorze.

Karta kredytowa jest NAJDROZSZYM produktem (i wlasnie dlatego jest wciskana
        nawet tym bez stalej roboty) - poza tym jest skierowana do ludzi ktorzy maja
        spore zarobki i wewnetrzna dyscypline finansowa.

Ja wiem, ze mafia bankowa z usmiechem na ustach gotowa jest sprzedac sznur na
        stryczek (nawet zloty, platynowy i ze zdjeciem;) ale bez jaj Kolego Czuk - nie
        wpychaj niewinnych ludzi w koszmar swoimi idiotycznymi sentencjami 'bierz i nie
        pytaj'. Dobrze ze ktos pyta, bo sie wtedy moze dowiedziec ze jak ma tylko umowe
        zlecenie to lepiej mu sie oplaci jakis debet w ramach konta (np. Inteligo)
        zamiast karty pulapki :-)
        • czuk1 Re: karta kredytowa 08.02.06, 18:45
          Ty też bez jaj. Nie wiesz o tym (temat jest na innym wątku), ze kobieta
          potrzebuje forsy (musi jakąś wiekszą kwotę pilnie mieć), nigdzie jej nie dają
          - bo pracuje na umowe zlecenie. Jeśli musi, cena kredytu nie bardzo ma tu
          znaczenie . A więc jak by nie patrzeć karta kredytowa - jesli jej jakiś bank
          chce wydać -jest rozwiazaniem?? Gdyby Kobieta pytała w tej sytuacji - " a może
          wziąć pożyczkę GE Capital czy w Providencie napewno nikt by jej tego nie radził.
          Debet w kwocie większego kredytu udzielany na ogół nie jest. To co mam debet
          Jej proponować.
          Wiem że gdy poprosi o debet w kwocie wyżśzej i taką opcję pożyczania forsy bank
          posiada, to w jakim stopniu zmienia to sytuację Klientki? Przecież ocena ryzyka
          kredytowego (ustalanego w przypadku umowy zlecenia, a więc przy braku stałego i
          na dłuższy okres dochodu) w tym samym banku liczona jest tak samo dla debetu jak
          i dla kredytu. A więc o co Ci biega . Co radziśz? Dobrze radzisz?
          Przy Twojej radzie Dziewczyna potrzebujaca 5,10 tys. zł kredytu otrzyma debet 1
          tys. zł. I co to za rada.Jeśli teraz na wyścigi banki wydaja te karty kredytowe
          (droższy z nich to faktycznie kredyt - bo ok. 20 % średniorocznie) to przy
          braku innych rozwiazań chyba taka karta jest jakimś (drogim to drogim ) ale
          rozwiązaniem.
          A Ty w kołko swoje - bo tylko Twoja porada jest najlepsza, Podałes swoją -
          fajnie ale nie dyskredytuj innych porad i stojacych za nimi ludzi.
          Idiotycznym jest tak faktycznie tylko Twoja ocena sytuacji, (1) że dziewczyna
          nie może brać karty kredytowej bo ona jest dla tych co maja spore dochody (a
          z umowy -zlecenia wynik że Dziewczyna ma duze dochody !!! )i co Ty na to ,
          dyskredytujesz i odsyłasz ją po malutki, tylko dlatego że tańszy debet?,
          wymyslasz mi od "mafii bankowej???!!!, (2) nie oceniaj też na wyrost Pani
          pytającej -jak dostać forsę z banku na umowę-zlecenie- że nie ma wewnetrznej
          dyscypliny.Na świecie i wPolsce karty kredytowe są powszechne. Oznaczało by to
          że idiotami sa klienci ktorzy korzystaja z kart kredytowych.
          A tak na marginesie. Franzmauerze - Ty (wiemy wszyscy że jesteś mądry facet)ale
          wszystkiego do końca też nie wiesz, wszystkich rozumów nie zjadłeś i dlatego
          drugiego człowieka (jak robisz to na różnych forach, dołując wielu) też szanuj.
          Nie zastanawiales sie nad tym???? Nikt Ci uwagi nie zwrócił.
          mariusz
          • fafcia Re: karta kredytowa 08.02.06, 20:41
            i przeze mnie klotnia... :( ja oczywiscie kazda rade dokladnie analizuje... i
            jakos porady Mariusza bardziej przypadly mi do gustu. Oczywiscie dziekuje za
            wypowiedz tylko po co sie tak unosic???
            • czuk1 Re: karta kredytowa 08.02.06, 22:06
              PRZEPRASZAM CIĘ. To moja wina . Nie lubię być wyzywany od różnych, tym bardziej
              śe jestem starym człowiekiem. I do tego nerwy mam zszarpane przez 48 lat pracy.

A Twojej sprawie to zrobisz jak uważasz. Nie bierz - w zadnym przypadku -
              kredytu czy debetu czy pożyczki jeśli wysokość raty miesięcznej powoduje, że
              nie starczy Ci forsy na normalne życie i kiedy Ci ktoś proponuje oprocentowanie
              na poziomie wyższym niż 15-19 % średniorocznie.
              Zaproponuj może poreczyciela lub współkredytobiorcę i problem - niemozności
              uzyskania kredytu - zniknie.
              pozdrawiam Cię mariusz
              • czuk1 Re: karta kredytowa 09.02.06, 10:00
                Do tematu - karty kredytowe.
                Wiadomo powszechnie , że karta kredytowa do dogodny produkt bankowy.
                Stąd zarówno banki intensywnie te KK oferuja jak i Klienci bankow chetnie
                te produkty kupuja.
                Dla Pani pytajacej jak otrzymać kredyt pracujac na umowę zlecenie ( i dla
                innych "niewiernych" i dyskredytujacych banki i ich produkt - karty kredytowe)
                przekazuję adres
                www.rzeczpospolita.pl/dodatki/pieniadze_060209/index.html
                pod którym kryją się 2 artykuly informacyjne w dzisiejszej "Rzeczpospolitej" w
                dodatku "Moje pieniadze".
                Już tytulu artykulów mówia wiele;
                Podobne koszty, rożne możliwości.
                Różne uzyteczne funkcje, atrakcyjne dodatki.

.... może ta informacja byc komuś przydatna.
                m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka