Dodaj do ulubionych

nie mam stalego dochodu

06.02.06, 14:55
czy w takim przypadku jest mozliwe zalozenie konta internetowego? Jezeli tak,
to czy jest to obwarowane regularnymi wplywami np comiesieczna okreslona
kwota? Jezeli nie to jakie konta mozecie mi polecic?
Obserwuj wątek
    • bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 06.02.06, 20:50
      > czy w takim przypadku jest mozliwe zalozenie konta internetowego?

Oczywiscie. Sa banki, ktore nie wymagaja stalych wplywow na konto. Takimi bankami sa mBank, Inteligo, VW Bank, Lukas Bank a nawet Milennium, Citibank, BPH.

> Jezeli nie to jakie konta mozecie mi polecic?

To zalezy do czego Ci to konto potrzebne, jakie operacje (i ile) chcesz na nim wykonywac...
      • szpak_zam Re: nie mam stalego dochodu 18.02.06, 14:40
        ile żąda inteligo?
        • szpak_zam Re: nie mam stalego dochodu 18.02.06, 14:41
          nie doczytałem sorry :)
    • setorika Re: nie mam stalego dochodu 24.02.06, 17:15
      W Multibanku nie ma obowiazku deklaracji dochodów, chyba, że będziesz starać się
      o kredyt
      • bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 24.02.06, 19:27
        Nie trzeba deklarowac stalych wplat? Hmm, wydawalo mi sie, ze trzeba (1000zl).
    • poconick Re: nie mam stalego dochodu 03.03.06, 15:47
      sa banki i rachunki ktore nie wymaga stalych wplat na konto ale odpowiednio
      wiecej pobieraja sobie za prowadzenie rachunku czy za operacje.
      sama wlasnie szukam i bede wdzieczna za jakies konkretne propozycje i opinie.
      potrzebne jest mi glownie po to by sobie mogly tam spokojnie pieniazki wplywac i
      bym od czasu do czasu mogla wyjac sobie z bankomatu. to konto ma spelniac role
      2 konta "pomocniczego".
      • bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 04.03.06, 18:40
        Załóż sobie konto w mBanku. Do zwykłego konta (eKonto) załóż od razu eMax+, które daje obecnie 3,6%. Konta te są darmowe. Karta do bankomatu też. Wypłacać możesz z ponad 1000 bankomatów (Euronet i BZ WBK).
        • poconick Re: nie mam stalego dochodu 05.03.06, 10:02
          bwportal.pl napisał:

> Do zwykłego konta (eKonto) załóż od razu eMax+, które daje obecnie 3,6%.

moze glupie pytanie ale co to znaczy - na jakiej zasadzie dziala eMax+ zeby
          zakladac do zwyklego konta? (i czy to sie wiaze z dodatkowa oplata?)
          i czy mozna wplacac gotowke do banku w inny sposob poza przelewem?
          • bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 05.03.06, 18:43
            Przy zakladaniu eKonta w mBanku każ zalozyc od razu eMax+. Bedziesz miala dwa rachunki o roznym numerach ale w jednym banku i w jednym systemie transakcyjnym (na jednej stronie po zalogowaniu sie).
            Prowadzenie eKonta i eMax+ (a takze eMax) jest w mBanku darmowe.
            eMax+ jest kontem o wyzszym oprocentowaniu, za to ma pewne ograniczenia. Mozesz wykonac za darmo tylko jeden przelew w miesiacu na jeden wczesniej zdefiniowany rachunek (zwykle rachunkiem tym jest to eKonto). Nie dostaniesz do niego karty bankomatowej.
            Konta w mBanku mozna zasilac na kilka sosobow: przelew z innego konta, wplata w mKiosku (za darmo ale jest ich malo), wplata na poczcie (2,5zl prowizji przy wplacie do 1000zl).

TIP: Jak juz zakladac eKonto i eMax+ to od razu polecam zalozyc tyle rachunkow ile mBank pozwala czyli: jedno eKonto (nasze podstawowe konto do ktorego dostajemy karte bankomatowa, z ktorego wykonujemy wszystkie przelwy), jeden eMax (jest troche wyzej oprocentowany niz eKonto - zeby trzymac na nim srodki potrzebne w ciagu miesiaca ale nie w tej chwili) i trzy eMax+ (zeby trzymac srodki niepotrzebne dluzej niz kilka tygodni ale krocej niz kilka miesiecy, bo na kilka miesiecy to lepiej wrzucic na fundusz pieniezny w SFI). Dlaczego trzy eMax+? Bo za darmo mozemy wykonac tylko jeden przelew w miesiacu z eMax+ a majac 3 takie konta mozemy wykonac 3 przelewy - po jednym z kazdego konta. Oczywiscie majac 3 tys. zl nie wplacamy wszystkiego na jeden eMax+ tylko rozkladamy po 1000 zl na kazdy eMax+. Mozna tez inaczej wykorzystac eMax+, mozemy rozkladac sobie na rozne konta pieniadze na rozne potrzeby. Ja na przyklad na jednym eMax+ trzymam pieniadze na splate KK.
            • poconick Re: nie mam stalego dochodu 05.03.06, 21:21
              hmm ale po co mi 2 konta. swoje glowne mam w pko.sa i tego nie bede zmieniac -
              tam mi wplywa staly dochod. drugie konto mi potrzebne by mogly tam wplywac po
              prostu pieniadze ktore mi nie sa potrzebne na biezaco z innych zrodel ale zebym
              miala do nich caly czas dostep, by moc wplacic lub wyplacic jak potrzebuje
              (dlatego lokata terminowa odpada).
              a gdybym chciala zalozyc samo konto eMAX+?
              • bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 08.03.06, 20:20
                Mozesz zalozyc sam eMax+ ale nie dostaniesz do niego karty bankomatowej.
                • poconick Re: nie mam stalego dochodu 09.03.06, 09:38
                  w takim razie oba. i jak to wyglada, np daje komus numer konta eMAX+ tam mi
                  wplywaja pieniazki. i jak chce sobie z nich przelac troche na eKONTO to jak sie
                  to odbywa? robie sobie normalnie przelew?
                  • bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 10.03.06, 09:31
                    Tak. W eMax+ mozesz zdefiniowac jeden rachunek, na ktory bedziesz dokonywac przelewow. Moze to byc eKonto, moze byc PKO (przelew 0,5zl). I raz w miesiacu mozesz przelac sobie pieniadze na ten wczesniej zdefiniowany rachunek. Nastepne przelewy sa nazywane "awaryjnymi", odbywaja sie poprzez konsultanta i kosztuja 5zl (+0,5zl jesli na rachunek poza mBank).
      • poconick ile moge czekac? 18.03.06, 23:49
        Wypelnilam formularz na stronie, wszystko chyba ponad tydzien temu - ile moge
        czekac na jakis znak? :/ jakiegos mejla albo lista?
        Co dalej po tym wypelnieniu? :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka