aleksis5 06.02.06, 14:55 czy w takim przypadku jest mozliwe zalozenie konta internetowego? Jezeli tak, to czy jest to obwarowane regularnymi wplywami np comiesieczna okreslona kwota? Jezeli nie to jakie konta mozecie mi polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 06.02.06, 20:50 > czy w takim przypadku jest mozliwe zalozenie konta internetowego? Oczywiscie. Sa banki, ktore nie wymagaja stalych wplywow na konto. Takimi bankami sa mBank, Inteligo, VW Bank, Lukas Bank a nawet Milennium, Citibank, BPH. > Jezeli nie to jakie konta mozecie mi polecic? To zalezy do czego Ci to konto potrzebne, jakie operacje (i ile) chcesz na nim wykonywac... Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: nie mam stalego dochodu 24.02.06, 17:15 W Multibanku nie ma obowiazku deklaracji dochodów, chyba, że będziesz starać się o kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 24.02.06, 19:27 Nie trzeba deklarowac stalych wplat? Hmm, wydawalo mi sie, ze trzeba (1000zl). Odpowiedz Link Zgłoś
poconick Re: nie mam stalego dochodu 03.03.06, 15:47 sa banki i rachunki ktore nie wymaga stalych wplat na konto ale odpowiednio wiecej pobieraja sobie za prowadzenie rachunku czy za operacje. sama wlasnie szukam i bede wdzieczna za jakies konkretne propozycje i opinie. potrzebne jest mi glownie po to by sobie mogly tam spokojnie pieniazki wplywac i bym od czasu do czasu mogla wyjac sobie z bankomatu. to konto ma spelniac role 2 konta "pomocniczego". Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 04.03.06, 18:40 Załóż sobie konto w mBanku. Do zwykłego konta (eKonto) załóż od razu eMax+, które daje obecnie 3,6%. Konta te są darmowe. Karta do bankomatu też. Wypłacać możesz z ponad 1000 bankomatów (Euronet i BZ WBK). Odpowiedz Link Zgłoś
poconick Re: nie mam stalego dochodu 05.03.06, 10:02 bwportal.pl napisał: > Do zwykłego konta (eKonto) załóż od razu eMax+, które daje obecnie 3,6%. moze glupie pytanie ale co to znaczy - na jakiej zasadzie dziala eMax+ zeby zakladac do zwyklego konta? (i czy to sie wiaze z dodatkowa oplata?) i czy mozna wplacac gotowke do banku w inny sposob poza przelewem? Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 05.03.06, 18:43 Przy zakladaniu eKonta w mBanku każ zalozyc od razu eMax+. Bedziesz miala dwa rachunki o roznym numerach ale w jednym banku i w jednym systemie transakcyjnym (na jednej stronie po zalogowaniu sie). Prowadzenie eKonta i eMax+ (a takze eMax) jest w mBanku darmowe. eMax+ jest kontem o wyzszym oprocentowaniu, za to ma pewne ograniczenia. Mozesz wykonac za darmo tylko jeden przelew w miesiacu na jeden wczesniej zdefiniowany rachunek (zwykle rachunkiem tym jest to eKonto). Nie dostaniesz do niego karty bankomatowej. Konta w mBanku mozna zasilac na kilka sosobow: przelew z innego konta, wplata w mKiosku (za darmo ale jest ich malo), wplata na poczcie (2,5zl prowizji przy wplacie do 1000zl). TIP: Jak juz zakladac eKonto i eMax+ to od razu polecam zalozyc tyle rachunkow ile mBank pozwala czyli: jedno eKonto (nasze podstawowe konto do ktorego dostajemy karte bankomatowa, z ktorego wykonujemy wszystkie przelwy), jeden eMax (jest troche wyzej oprocentowany niz eKonto - zeby trzymac na nim srodki potrzebne w ciagu miesiaca ale nie w tej chwili) i trzy eMax+ (zeby trzymac srodki niepotrzebne dluzej niz kilka tygodni ale krocej niz kilka miesiecy, bo na kilka miesiecy to lepiej wrzucic na fundusz pieniezny w SFI). Dlaczego trzy eMax+? Bo za darmo mozemy wykonac tylko jeden przelew w miesiacu z eMax+ a majac 3 takie konta mozemy wykonac 3 przelewy - po jednym z kazdego konta. Oczywiscie majac 3 tys. zl nie wplacamy wszystkiego na jeden eMax+ tylko rozkladamy po 1000 zl na kazdy eMax+. Mozna tez inaczej wykorzystac eMax+, mozemy rozkladac sobie na rozne konta pieniadze na rozne potrzeby. Ja na przyklad na jednym eMax+ trzymam pieniadze na splate KK. Odpowiedz Link Zgłoś
poconick Re: nie mam stalego dochodu 05.03.06, 21:21 hmm ale po co mi 2 konta. swoje glowne mam w pko.sa i tego nie bede zmieniac - tam mi wplywa staly dochod. drugie konto mi potrzebne by mogly tam wplywac po prostu pieniadze ktore mi nie sa potrzebne na biezaco z innych zrodel ale zebym miala do nich caly czas dostep, by moc wplacic lub wyplacic jak potrzebuje (dlatego lokata terminowa odpada). a gdybym chciala zalozyc samo konto eMAX+? Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 08.03.06, 20:20 Mozesz zalozyc sam eMax+ ale nie dostaniesz do niego karty bankomatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
poconick Re: nie mam stalego dochodu 09.03.06, 09:38 w takim razie oba. i jak to wyglada, np daje komus numer konta eMAX+ tam mi wplywaja pieniazki. i jak chce sobie z nich przelac troche na eKONTO to jak sie to odbywa? robie sobie normalnie przelew? Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: nie mam stalego dochodu 10.03.06, 09:31 Tak. W eMax+ mozesz zdefiniowac jeden rachunek, na ktory bedziesz dokonywac przelewow. Moze to byc eKonto, moze byc PKO (przelew 0,5zl). I raz w miesiacu mozesz przelac sobie pieniadze na ten wczesniej zdefiniowany rachunek. Nastepne przelewy sa nazywane "awaryjnymi", odbywaja sie poprzez konsultanta i kosztuja 5zl (+0,5zl jesli na rachunek poza mBank). Odpowiedz Link Zgłoś
poconick ile moge czekac? 18.03.06, 23:49 Wypelnilam formularz na stronie, wszystko chyba ponad tydzien temu - ile moge czekac na jakis znak? :/ jakiegos mejla albo lista? Co dalej po tym wypelnieniu? :( Odpowiedz Link Zgłoś