popiolkowa 18.11.02, 20:47 Mieszkam tymczasowo w Anglii i interesuje mnie założenie e-konta, a w przyszłości e-lokaty. Czy jest możliwe nie będąc w Polsce założyć takie konto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.macierzynski Re: E-konto z zagranicy 20.11.02, 21:04 > Mieszkam tymczasowo w Anglii i interesuje mnie założenie e-konta, a w > przyszłości e-lokaty. Czy jest możliwe nie będąc w Polsce założyć takie > konto. Witam. Niestety mogą być z tym problemy. Procedura przewiduje oddzwonienie na podany przez klienta numer telefonu. W przypadku, gdy we wniosku podany jest numer spoza Polski – nikt z banku nie zadzwoni. (jeśli się dobrze orientuję – zazwyczaj narzucone jest to odgórnie – wnioski z takimi telefonami system odrzuca). Rozwiązaniem może być podanie numeru polskiej komórki z włączonym roamingiem (jeśli istnieje możliwość przesłania dokumentów z Polski do Anglii). Zawsze także, konto może otworzyć na przykład ktoś z rodziny i Panią ustanowić pełnomocnikiem lub współposiadaczem rachunku. Pozdrawiam serdecznie! MM Odpowiedz Link Zgłoś
bradley.st Re: E-konto z zagranicy 25.11.02, 17:55 Czesc, Cztery miesiace temu otworzylem konto internetowe w lgpetrobank. W Polsce nie bylem od lat, mieszkam w USA. Bank nie widzial zadnego problemu, jedyny warunek: nie moge przelewac pieniedzy za granice. Aha, BANK ODDZWONIL na numer do Stanow. I jeszcze jedna pozytywna cecha: customer service odpowiedzieli na moj e-mail wyslany w sobote wieczorem nastepnego dnia rano. W niedziele! adres jest www.lgnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rafal0077 Re: E-konto z zagranicy 10.12.02, 16:56 Czolem, Od dwoch lat mieszkam w Szwajcarii i mam konto w Citibanku. Wszystko dziala jak nalezy poza tym, ze miesieczna oplata to 40PLN...Konto mozna zalozyc jedynie osobiscie, w polskim oddziale. Odpowiedz Link Zgłoś