Dodaj do ulubionych

najlepsza lokata terminowa

IP: 195.94.193.* 15.10.01, 13:50
czy ktoś może mi doradzić, na jakiej lokacie (w jakim banku)najlepiej umieścić
pieniążki. dodam, że nie jest to ogromna suma, ale prawdopodobnie przez
najbliższy okres nie będzie mi potrzebna, więc pomyślałam o lokacie
Obserwuj wątek
    • Gość: majka Re: najlepsza lokata terminowa IP: *.ht.pl 16.10.01, 17:40
      Ja ostatnio zakladalam dwie lokaty terminowe w lukas banku ( na 3 miesiace
      oprocentowanie 12,5 % ) ale chyba bardziej oplacalne jest teraz w kredyt banku
      tam oprocentowanie wynosi 12,8% za miesiac. Im dluzej trzymasz kase na lokacie
      tym wiekszy procent ;)
      • Gość: gero Re: najlepsza lokata terminowa IP: *.mcps.com 17.10.01, 10:15
        12% w miesiac, To bylby ewenement. Nawet Pruszkow zadowala sie 10 %.
    • Gość: kasia Re: najlepsza lokata terminowa IP: *.dialup.medianet.pl 17.10.01, 15:49
      Bardzo dobre oprocentowanie ma LG Petro Bank.
    • Gość: eska Re: najlepsza lokata terminowa IP: 62.233.138.* 17.10.01, 15:58
      AIG ma dobre oprocentowanie lokat, osobiście poleciłbym jednak zwykły ROR w
      którymś z e-banków (mbank. vwbank), obecnie oprocentowanie na poziomie ok.
      13,0 - 13,5, miesięczna kapitalizacja odsetek.
      • Gość: zyta Re: najlepsza lokata terminowa IP: 195.94.193.* 17.10.01, 16:19
        no i właśnie to wydaje mi się dziwne: dlaczego w m-banku nie dość że
        oprocentowanie jest wysokie (ok. 14%, a z przeciętnym banku ok.12),to występuje
        tu kapitalizacja miesięczna, w "normalnych bankach" zazwyczaj jest powiedzmy 6-
        miesięczna kapitalizacja. Wiem, że mbank może pozwolić sobie na dogodne warunki
        dla klientów, ze względu na niskie koszty, ale dlaczego te warunki są
        REWELACYJNE!!!!!!! To mnie właśnie zastanawia... czy któregoś pięknego ranka
        nie obudzę się z ręką w nocniku
        • Gość: Wacek Re: najlepsza lokata terminowa IP: 195.205.132.* 17.10.01, 18:41
          Bo oprocentowanie w e-bankach zawiera premię za ryzyko, które moim zdaniem jest
          w obecnym kształcie jeszcze bardzo wysokie. Wystarczy przeczytać umowę
          zawieraną z tym bankiem. Klient nie ma zadnych praw i na dzień dobry poddaje
          się dobrowolnej egzekucji do kwoty 30.000 zł w razie kłopotów (czytaj: gdy ktoś
          wejdzie w posiadanie Twoich kodów dostępu i wyprowadzi pieniądze z Twojego
          konta lub zrobi mały debecik na 30.000)

Co do lokat, to polecam niewirtualne banki. Przy niewielkich kwotach różnica w
          oprocentowaniu rzędu 1-2% w skali roku nie jest aż tak istotna, a ryzyko
          mniejsze. We wczorajszej Wyborczej jest tabela porównująca oprocentowanie lokat
          w większości banków.

Pozdrawiam

Wacek
          • Gość: ela Re: najlepsza lokata terminowa IP: 193.222.126.* 31.10.01, 11:50
            Gość portalu: Wacek napisał(a):

> Bo oprocentowanie w e-bankach zawiera premię za ryzyko, które moim zdaniem jest
            >
            > w obecnym kształcie jeszcze bardzo wysokie. Wystarczy przeczytać umowę
            > zawieraną z tym bankiem. Klient nie ma zadnych praw i na dzień dobry poddaje
            > się dobrowolnej egzekucji do kwoty 30.000 zł w razie kłopotów (czytaj: gdy ktoś
            >
            > wejdzie w posiadanie Twoich kodów dostępu i wyprowadzi pieniądze z Twojego
            > konta lub zrobi mały debecik na 30.000)
            >
            > Co do lokat, to polecam niewirtualne banki. Przy niewielkich kwotach różnica w
            > oprocentowaniu rzędu 1-2% w skali roku nie jest aż tak istotna, a ryzyko
            > mniejsze. We wczorajszej Wyborczej jest tabela porównująca oprocentowanie lokat
            >
            > w większości banków.
            >
            > Pozdrawiam
            >
            > Wacek
            A co z podatkiem od odsetek, podobno "to" ma dzialac nawet wstecz od 1.01.02?

• Gość: agulha Re: najlepsza lokata terminowa IP: 10.131.128.* 02.11.01, 21:03
            A propos zrobienia "debeciku": o ile wiem, e-banki (przynajmniej inteligo) na
            razie W OGÓLE nie dają linii debetowych.
      • Gość: Marek Re: najlepsza lokata terminowa IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 01.11.01, 20:06
        Ja założyłem lokatę w Lukas Banku konto Internetowe oprocentowane 13,80%
        (stałe) na 90 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka