Dodaj do ulubionych

Provident - raz jeszcze

IP: *.sulechow.net 04.09.06, 20:53
Poszperałam w necie, popytałam wśród znajomych i oto co się dowiedziałam :

Pożyczkę w PROVIDENCIE można wziąść bez zaświadczenia o dochodach, czy to jest
NA PEWNO prawda?.

Tutaj z kolei wyczytałam, że jest możliwość dogadania się co do częstotliwości
spłacania rat, że nie co tydzień lecz co np. dwa lub miesiąc - prawda ?

Jestem osobą młodą, mam dochód co miesiąc, ale nie mam żadnej umowy, czy mogę
dostać pożyczkę w PROVIDENCIE?.

Nie piszcie mi, że głupia jestem i nie wiem co robię chcąc się u Nich
"zaciągnąć" - chcę po prostu poznać odpowiedzi na wyżej zadane pytania. Nie
mam gdzie pożyczyć, a potrzebuję danej kwoty - nie jest, to aż tak dużo, ale
potrzebuję. Proszę o informacje.

A może jest osoba, która pracuje w PROVIDENCIE i mogłaby mi udzielić porad na
ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: a.swistak Re: Provident - raz jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:31
      > Pożyczkę w PROVIDENCIE można wziąść bez zaświadczenia o dochodach, czy to jest
      > NA PEWNO prawda?.

Prawda! Lecz wszystko zalezy od przedstawiciela. Jak trafisz na jakąś
      nawiedzoną babe i powie ze nie da Ci kasy jak jej nie potwierdzisz osoaganych
      dochodów to NIC nie dostaniesz. Mozesz takze trafic na przedstawiciela, ktory w
      ogole nic nie sprawdza, nawet zdjecia w dowodzie, wiec mozesz wziac na siostre
      lub mame :)

> Tutaj z kolei wyczytałam, że jest możliwość dogadania się co do częstotliwości
      > spłacania rat, że nie co tydzień lecz co np. dwa lub miesiąc - prawda ?

Raty płaci sie co TYDZIEN !!! W wyjatkowych sytuacjach mozesz dac z góry na
      nastepny tydzien rate. Nawet nie mysl, że bedziesz płaciła co miesiac lub dwa.

> Jestem osobą młodą, mam dochód co miesiąc, ale nie mam żadnej umowy, czy mogę
      > dostać pożyczkę w PROVIDENCIE?.

Provident udziela pozyczki osobom ktore:
      - sa w wieku 18-70 lat
      -posiadaja dowod osobisty
      -reszta zalezy od przedstawiciela.

Pozdr,

• Gość: basia Re: Provident - raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:38
      Nie,nie jesteś głupia,każdy musi podjąć decyzję sam.Ja osobiscie korzystam z
      każdej promocji w prowidencie obecnie czekam na nastepną ofertę,ale że jestem
      trochę zaległa z jedną ratą toteż oni też zwlekaja,chociaż oni wiedzą że zawsze
      po 2 tyg. reguluję lub nadplacam troche.Raty można dawać nawet na przystanku
      jak ci pasuje.A czy dostaniesz bez dokumentu o zarobku to nie wiem,zalezy to od
      twojego przedstawiciela ja musiałam udokumentowac zarobek.Nie wiem zkąd jesteś
      bo bym się spytala swojego przedstawiciela.Spróbuj zadzwonić na numer 0801 124
      124 chociaz tam mało powiedzą bo to że zwlekają to ich minus.pozdr.
      • bjkor Re: Provident - raz jeszcze 05.09.06, 06:07
        a jaki jest procent????
        • Gość: basia Re: Provident - raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:29
          Procent jest duży przykladowo-wzięta pożyczka 1100zl na 50 rat tygodniowych
          wychodzi po 36,74zl czyli splacasz 1910,48zł wszystkiego razem lącznie z
          ratą,latwo obliczyć jakie są koszty ok.810,48 zł.Teraz możesz raz na m-c na
          konto lub to chyba wygodniejsze raz w tygodniu a te 36 zl zawsze znajdziesz.Ja
          narazie czekam na kolejną propozycję,ale coś im się nie spieszy,moze moja
          przedstawicielka nie dba o swoich klientów,zalezy na kogo trafisz.Czym krótrzy
          termin spłaty tym mniejsze odsetki.Nie jest tak żle.pozdr.
    • Gość: zbyszek Re: Provident - raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:35
      nigdy nie pozyczaj uprowidenta
      • Gość: ornak Re: Provident - raz jeszcze IP: 212.160.172.* 05.09.06, 09:37
        nie wiem, jaki dokładnie jest procent, ale razem z opłatami (bo za obsługę
        przez przedstawiciela jest pobierana opłata) to do spłaty masz prawie drugie
        tyle ile pożyczysz. co do spłat - ja spłacałem raz na miesiąc, z góry, bo tak
        mi było wygodniej. Zależy od przedstawiciela, jeżeli się dogadasz, to możesz
        spłacać niekoniecznie raz na tydzień.
        Wiem, że Provident jest drogi, ale czasami po prostu nie ma się wyboru.
        • Gość: basia Re: Provident - raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 13:54
          Ornak masz rację czasami nie ma wyboru,ale też robią trudności jestem solidnych
          platnikiem rat ale w tej chwili nie chcą mi dać,może za mało rat mam spłaconych
          prawdopodobnie jak dojdzie się do połowy wtedy mozna wziąsć drugą.Tak można raz
          w miesiącu spłacać raty.poadr.
          • Gość: kasia Re: Provident - raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 19:43
            wyobrazcie sobie ze mam pozyczke w prowidencie 2000 oddam 3320zł przez rok bo
            na tyle jest wzieta pozyczka , a moja mam ma 2000 w halo gotówka i przez dwa
            lata odda 3120 czyli niewielka róznica prawda???
            • Gość: ornak Re: Provident - raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:06
              tia... masz rację. tylko, ze kiedy brałem pozyczkę w providencie, to o
              halogotówce jeszcze nie było słychać. no i provi nie sprawdzał (nie wiem, jak
              teraz) w bik. nie bronie tu providentu, nie mam w tym żadnego interesu, nie
              jestem przedstawicielem :) miałem tam pozyczkę i tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka