Dodaj do ulubionych

Nietypowa sprawa - procent dla znajomej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 08:23
Kolezanka, ktora zna sie na funduszach ulukowala w nich moje pieniadze i
zarobilam prawie 1500 zl w pol roku. Ja nie mam o tym wszystkim zielonego
pojecia, wiec jestem jej bardzo wdzieczna. Jaki procent od zarobionej kwoty
wypadaloby jej dac? Zupelnie nie wiem, a nie chce, zeby bylo za malo. Nie
wiem... 3, 5 , 10, a moze wiecej procent? Prosze, doradzcie, zeby bylo w
porzadku. (Kolezanka oczywiscie nic nie chce)
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: Nietypowa sprawa - procent dla znajomej IP: 62.29.253.* 18.10.06, 14:02
      Podziekuj, kup butelkę dobrego alkoholu albo zaproś na obiad do dobrej
      restauracji.
      Jeśli wcześniej nie umówiłyście się na podział zyskami to teraz jest już za
      późno. Stawia to tylko osobę, która Ci pomogła w głupiej sytuacji bo zrobiła to
      bezinteresownie
      • Gość: Anka Re: Nietypowa sprawa - procent dla znajomej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 15:08
        Rada bylaby dobra, ale nie do tej wlasnie osoby, bo jak juz, to ona wolalaby te
        pieniadze za kolacje w kopercie - to wiem na pewno. Nie wiem tylko, jaka to
        mialaby byc kwota....
        • Gość: piotr Re: Nietypowa sprawa - procent dla znajomej IP: 62.29.253.* 18.10.06, 15:41
          w takim razie istotne jest jaka kwotą obracała. Przy 100 tys. - 1500 zł to
          żaden zarobek (1,5% zwrotu), przy 3 tys. (50% zwrotu) mógłbym oddać nawet
          połowę zarobionej sumy
          • Gość: Aniek Re: Nietypowa sprawa - procent dla znajomej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 20:03
            To nie jest istotne. Ja patrze raczej na konkretny zarobek, a nie na to, jaka
            kwota obracala. Wlasciwie nie tyle obracala, co po prostu wplacila te pieniadze
            na fundusz inwestycyjny i one tam sobie polezaly. Ale to ona mi to polecila i
            wszystko zalatwila, wiec jestem jej wdzieczna.
            • Gość: Szczepan Re: Nietypowa sprawa - procent dla znajomej IP: 148.122.35.* 19.10.06, 10:13
              Piotr ma rację. Kwota, którą obracała jest tu najważniejsza. Jeśli zarobiła
              1,5% to raczej powinnaś ją opieprzyć a nie dawać nagrodę ;-) Podaj jaką kwotą
              obracała to doradzimy.
              • alina.walkowiak Re: Nietypowa sprawa - procent dla znajomej 19.10.06, 21:09
                No, dobra. Niech wam bedzie. zdradze te tajemnice ;)))) To bylo 50 tys.
                ulokowane w funduszach przez pol roku.
                • Gość: Szczepan Alinko!!! IP: 148.122.35.* 19.10.06, 21:27
                  Pisząc, że 'koleżanka zna się na funduszach' popełniłaś nadużycie semantyczne!
                  Twojej koleżance należą się klapsy na gołą pupę za taki mizerny wynik a nie
                  nagroda! To zaledwie 3% netto, czyli ~3,6 brutto. Ja w tym czasie zarobiłem na
                  funduszach ponad 20% z uwzględnieniem majowej zwały.
                  • alina.walkowiak Re: Alinko!!! 19.10.06, 22:35
                    Wiec sam widzisz, jaka jestem ciemna w sprawach finansowych. I tak sie ciesze,
                    ze zarobilam te 1500, bo to prawie moja dwukrotna pensja, a sama ulokowalabym
                    te pieniadze co najwyzej na lokacie.

I lepiej nic nie mow o 20%, zeby mnie nie dolowac :)

P.S. Zwała to klapa? :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka