Dodaj do ulubionych

praca jako doradca klienta w banku

21.10.06, 12:55
przeglądam różne strony internetowe i zauważyłam, że jest bardzo dużo takich
ofert pracy. Nie wymaga się znajomości branży więć zakładam, że są szkolenia,
przyuczenia. Trochę mnie zastanawia ta mnogość ofert. Czy ktoś wie na czym ta
praca polega, zakres obowiązków mniej więcej, płace? Ktoś może pracuje albo
ma znajomych w takiej pracy?
Obserwuj wątek
    • gekko844 Re: praca jako doradca klienta w banku 22.10.06, 14:52
      Praca polega na sprzedaży:) Stresująca i wykańczająca... ale dobrze płatna:)
      • mamusia79 Re: praca jako doradca klienta w banku 22.10.06, 15:35
        dzięki za odp. Doświadczenie w sprzedaży i kontaktach z klientami mam więc
        ciekawie brzmi. A stres dlaczego?, przy towarach to rozumiem dostawa nie na
        czas, towar wadliwy, gburowaty lub agresywny urzędas. A w tym przypadku? Będę
        wdzięczna za więcej informacji:) A i pracuje się od do czy od rana do wieczora?
        Jak to wygląda w praktyce?
        • Gość: z banku Re: praca jako doradca klienta w banku IP: *.e-wro.net.pl 22.10.06, 15:55
          masz plan sprzedażowy-najczęściej nierealny i zawyżony na maxa i musisz go
          zrealizować, parcie jest ogromne, codziennie jazdy za zbyt małą sprzedaż i
          pretensje ,że nie sprzedałaś karty kredytowej komuś kto przyszedł po pozyczkę
          itp., nie zrealizujesz planu -brak premii i straszenie zwolnieniem, siedzisz po
          godzinach za free, pomylisz się z kasą to zwracasz plus mobbing-to moje
          doświadczenia, jednak jeśli nie masz dużego doświadczenia w pracy to spróbuj -
          kasa jest ok z tego i wpis do cv może kiedyś zaprocentować!powodzenia
          • jk Re: praca jako doradca klienta w banku 22.10.06, 16:04
            I dodajmy jeszcze, że wszystko zależy od tego gdzie i na kogo (zwłaszcza na
            kogo) trafisz.
            Banki są różne, lepsze i gorsze, jak wszędzie. Ale w sumie Z Banku ma racje, w
            każdym liczy się tylko jedno :)
            • netus81 Re: praca jako doradca klienta w banku 22.10.06, 16:13
              to ważne na kogo trafisz, dobry dyrektor będzie Cię spokojnie męczył planami
              sprzedażowymi, a nawiedzony darł sie na Ciebie każdego dnia( nawet przy
              klientach)i wyliczał ile czego Ci brakuje i kazał pisać raporty co w tym celu
              robisz,jak powiedzieli wyżej w bankach ważny jest target-masz go wyrobić i tyle-
              nikogo nie interesuje jakim cudem!odradzam
          • mamusia79 Re: praca jako doradca klienta w banku 22.10.06, 16:23
            dzięki za rady, z tym wpisem w cv to masz rację:)
    • mamusia79 Re: praca jako doradca klienta w banku 22.10.06, 16:22
      dzięki za rady i informacje, chyba się skuszę i jutro roześlę kilka cv. Teraz
      mam etat, ale bywają duże opóźnienia z wypłatą, w banku pewnie tego nie ma. A
      jak z zarobkami?, podstawa + prowizja czy inaczej? Ile mogę się spodziwewać na
      dzień dobry, mniej więcej oczywiście:)
      • Gość: z banku Re: praca jako doradca klienta w banku IP: *.e-wro.net.pl 22.10.06, 16:35
        nie wiem z jakiego miasta jesteś bo od tego sporo zależy,u nas( Wrocław ) na
        początek doradca zarabia od 1500 brutto do 2500 brutto plus premia kwartalna w
        zależności od realizacji planu( czasami to grosze a czasami taka jakby czwarta
        pensja w kwartale), na rozmowie jak zapytają co najważniejsze powiedz ,że
        realizacja sprzedaży przy jednoczesnej satysfakcji klienta( ucieszy ich,że
        wiesz jak ważna jest realizacja sprzedaży), jesli będziesz miałą wybór nie daj
        się namówić na siedzenie za kasą ani na doradcę z funkcją kasjerską bo oni mają
        najgorzej( stałą obsługa kasowa plus niewiele mniejsze plany sprzedażowe),
        jeśli chodzi o pensje zawsze jest wypłacana na czas a nawet zdarza się
        wcześniej!powodzenia i jak już będziesz pracować staraj się nie stresować bo
        się szybko zniechęcisz!
        • mamusia79 Re: praca jako doradca klienta w banku 22.10.06, 16:43
          wielkie dzięki za szybką odpowiedź:) Będę szukać pracy w Opolu więc pewnie
          zarobki nie będą odbiegać od tych z Wrocławia. Jeszcze raz dzięki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka