IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:56
Kredyt w 15min. - przesada, miła pani w Galerii Mokotów w Warszawie udzieliła
mi go w 7minut, pięniądze otrzymałam od ręki ale to jeszcze nic! Od razu i
też od ręki dostałam kartę kredytową! Polecam wszystkim.
Teraz mają super ofertę z pożyczka z oprocentowaniem 8,9% - najtaniej na
rynku!A oprocentowanie karty też jest niższe w porównaniu do innych banków.
Obserwuj wątek
    • Gość: gixy Re: Eurobank IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:39
      poprostu reklamujecie swoje banki taka jest tego cala prawda nie oszukujmy sie
      reklama dzwignia handlu a tu chodzi o sprzedaz kredytow przyciganie klientow
      • Gość: Rafik Re: Eurobank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:38
        W PKO BP jest kredyt gotówkowy 8,2%, z ubezpieczeniem 7,7%, z dodatkowym
        zabezpieczeniem 7,2%, więc w eurobanku tak najtaniej to chyba nie jest.
        • Gość: kaja Re: Eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 14:41
          10000 kredytu na 1mcy daje koszt całkowity 850zł, w PKO BP koszt wynosi 1215zł -
          kto jest tańszy????? Sprawdziłam wszystko.
          • Gość: xxx Re: Eurobank IP: *.chello.pl 25.11.06, 15:08
            oj reklamujecie sie gdzie mozecie a wychodza z tego niezłe klocki bo ludzie
            naoglądają sie reklam naczytają w internecie postów tych co sieją fwłszywa
            reklame i biegną do banku i tylko nerwy tracą bo rzeczywistosc jest inna
            • Gość: jan Re: Eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:11
              ja też byłem zadowolony jak mnie tam obsłużyli i właśnie taka jest prawda.
              • Gość: Rafik Re: Eurobank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:13
                Nie wiem jak takie wyniki otrzymałaś i nie wiem na jaki okres liczyłaś ale jak
                na 12 miesięcy to mi wychodzi suma odsetek w PKO BP (8,2%) 449,71 zł + prowizja
                (3%) 300zł co daje w sumie 749,71zł
                W Eurobanku wychodzi mi suma odsetek (8,9%) 488,61zł, prowizji nie znam licze,
                że napiszesz bo nie wierze, że nie pobierają?
                Zakładam, że podałaś obliczenia 10000 na 12 miesięcy, jak tak własnie podałem.
                • Gość: Rafik Re: Eurobank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 23:02
                  Brak odpowiedzi, tak jak myślałem koleżanka autoreklame sobie zrobiła a
                  przykładowe podane dane wyssane z palca.
                • Gość: kaja Re: Eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 01:35
                  W PKO nie chcieli mi udzielić kredytu na 12mcy(mimo wysokich dochodów), pani
                  poinformowala mnie że jest możliość na 20mcy i koszt tego kredytu podalam. Nie
                  wiem czy wiesz ale w każdym banku płacisz ubezpieczenie, opłatę przygotowawczą
                  i prowizję, w euro 2,5% a w PKO 3%(zabierają od razu, więc nawet 10000 nie
                  dostajesz).
                  • Gość: Rafik Re: Eurobank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 10:37
                    Porównując ofertę tych dwóch banków nie możesz podawać obliczeń dwóch innych
                    okresów czyli 12 m-cy dla eurobanku a dla PKO 20 m-cy gdyż to już jest inne
                    oprocentowanie (11% w PKO). Wiem, że w większości banków wymagane jest
                    ubezpiecznie, w PKO BP można ale nie trzeba brać ubezpieczenia ale jeżeli
                    weźmiesz jest to koszt składki 14zł/m przy kwocie 10 tyś.zł (+ obniżone
                    oprocentowanie o 0,5 p.p.). Myślę, że to nie jest wiele w porównaniu do
                    konkurencji. Jeżeli chcesz na rękę 10 tyś. myślę, że też nie ma problemu
                    wystarczy, że sobie zażyczyć aby prowizję także ci kredytowali tak jak jest w
                    przypadku eurobanku (tu jest to wymagane) Opłaty przygotowawczej w PKO BP nie
                    ma.
                    Nie biorąc już pod uwagę, że nie chciano Ci dać kredytu na rok fakt faktem, że
                    w PKO BP wyszło niecałe 750zł a w eurobanku tak jak pisałaś 850zł więc w PKO
                    taniej a to było przedmiotem naszej dyskusji.
                    Miałbym prośbę jeszcze jakbyś napisała czy dla kredytów na 2 lata w eurobanku
                    także jest oprocentowanie 8,9% jeżeli tak to chylę czoła ;) Pozdrawiam
                    • Gość: kaja Re: Eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 22:37
                      ale być może PKO nie chce udzielać kredytów na rok. W każdym banku
                      ubezpieczenie jest dobrowolne ale! jeśli z niego rezygnujesz potrzebne jest
                      poręczenie lub nie możesz z niego zrezygnować z tysiąca powodów. Koszt składki
                      ubezp. W PKO BP składka miesięczna przy tej kwocie to 19zł (nie obniżają
                      oprocentowania). Prowizji PKO nie kredytuje, musisz wziąć wyższą kwotę kredytu.
                      8,9% to promocja ważna do końca roku dla kredytów na 12mcy.pozdr.
                      • Gość: Rafik Re: Eurobank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 13:39
                        Małe sprostowania:
                        - koszt składki ubezp. w PKO BP wynosi 0,14% co przy kredycie 10tyś.zł. daje
                        14zł (10.000 x 0,14% = 14zł) a nie jak piszesz 19zł, 0,14% było i nadal
                        obowiązuje.
                        - ubezpieczając kredyt napewno obniżają oprocentowanie o 0,5% i jest to w
                        stałej ofercie a nie w promocji.
                        - oprocentowanie 8,9% jest w stałej ofercie już bardzo długo i obowiązuje nadal
                        (można sprawdzić mamy nowy rok), nie jest to promocja, natomiast w promocji
                        jest obniżona prowizja o 2%.
                        - biorąc wyższą kwotę kredytu na sfinansowanie prowizji bankowej jest to
                        równoznacze z tym, że otrzymam na rękę kwotę jaka mnie interesowała. Tak jest w
                        każdym banku jak otrzymujesz na rękę taka kwotę jaką chciałaś to zawsze ci
                        powiększają kredyt o koszt prowizji i jest to także oprocentowane i spłacane w
                        racie.

Nie wiem skąd masz takie niesprawdzone informacje ale domyślam się, że albo
                        wymyślasz albo ktoś Cię wprowadził w błąd. Radzę na przyszłość dokładniej
                        zapoznać się z ofertą banku a później odpisywać. Pozdrawiam ;)
                        • Gość: Rafik Re: Eurobank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 13:43
                          Przepraszam, pogłubiłem się, odpisałaś, że 8,9% to oferta Eurobanku dla
                          kredytów rocznych a ja zrozumiałem, że opisujesz kredyt PKO BP. Sorry
                          A też popełniłem błąd, PKO BP ma oprocentownie 8,2% a nie jak pisałem w poście
                          wyżej 8,9%
                          Jeszcze raz sorry!
    • Gość: Marek Re: Eurobank IP: *.zakoniczyn.net 26.11.06, 13:10
      Mam podejrzenie że mogę mieć nieczyste konto w BIK w związku z kredytem który
      został już spłacony. Pomimo to pani z Eurobanku po podaniu pesela i deklaracji
      wynagrodzenia powiedziała że ma dla mnie ofertę kredytu na dowód. Czy oznacza
      to że to co jest BIK nie przeszkadza w udzieleniu kredytu, czy też
      przedstawiono mi ofertę wstępną a cała weryfikacja jeszcze będzie miała miejsce
      i nie jest takie pewne że kredyt dostanę?
      • Gość: ninka Re: Eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:39
        skoro masz taką ofe znaczy, że w BIKu jest jednak ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka