Dodaj do ulubionych

mBank- brak słów

IP: *.icpnet.pl 24.05.07, 09:13
Obserwuj wątek
    • Gość: młoda Re: mBank- brak słów IP: *.icpnet.pl 24.05.07, 09:15
      Powiedzcie jakie macie doswiadczenie z tym bankiem. Ja mam i to nie wesole
      wlasnie sie z nim urzeram od ponad miesiaca nie moge ruszyc pieniedzy z konta i
      mnie jasna bierze. Wyslany poprawnie formularz obsluga ma problem wprowadzic
      zmiany, juz mi brak slow i nerwow. Moze macie jakies propozycje? W tej chwili
      zostaje wslany po raz drugi poprawny formularz..... wrrrrr wsciekla jestem strasznie
      • bwportal.pl Re: mBank- brak słów 24.05.07, 16:53
        Ja do tej pory nie miałem żadnych problemów, a mam u nich rachunek (kilka
        kont), kartę kredytową, OFE, braliśmy kredyt gotówkowy...
        Ale czasami ludzie narzekają na czas otwierania konta.
      • Gość: mich Re: mBank- brak słów IP: *.softlab.gda.pl 24.05.07, 22:19
        Żadnych problemów od 6 lat. Uwielbiam ich - żadnych problemów, nigdy nie dzwonię
        i nie piszę, bo nie potrzebuję. Wszystko załatwiam sam przez internet -
        rachunki, lokaty, karty, fundusze. Rachunki za 0 zł, fundusze za 0 zł - tylko
        przelewy za 50 gr - bez kolejek i łażenia na poczcie, a taniej niż w jakiejś
        Żabce. Mam bezpłatną kartę kredytową od 2 lat - nie zapłaciłem ani zeta, bo
        wszystko spłacam w grace period. mBank - jesteście super. Serdecznie pozdrawiam
        wszystkich pracowników - dzieki temu, że macie takie rozwiązania, nie będę
        zawracał wam głowy pismami i telefonami... Bo nie potrzebuję:) cool, tak powinno
        być w każdym banku:)
        • Gość: tom Re: mBank- brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 22:32
          ja też polecam, rewelacja, fakt że na początku długo trwało założenie konta i
          otrzymanie kart, ale potem to już z górki
          • Gość: Kaja Re: mBank- brak słów IP: *.piastlan.net 27.05.07, 22:15
            ja tez jeszcze niedawnio powiedzialabym ze polecam ten bank ale teraz ostrzegam
            aby sie od nich trzymac jak najdalej. Wszystko idzie dobrze jak sie otwier
            konta, bierze karte kredytowa itd - wszystko jes cacy i na czas gorzej jak
            chcemy cos pozamykac. Przeciagaja sprawy max - odsylaja do mlini a tam tylko
            mozna skladac kolejne reklamacje na niezlatwione sprawy. przeszlam z nimi taka
            gehenne i uciekam od nich jak najdalej brrrrrrr
            • Gość: tom Re: mBank- brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:01
              ja zamykałem przed czasem dwa kredyty, zamknałem karte kredytową i wszystko
              było oki. Wysłałem pisma w każdej sprawie i było ok.Okres oczekiwania
              zamknięcia kredytów to 30 dni, ale zawsze było wcześniej.

• krzysztofsf Re: mBank- brak słów 28.05.07, 10:07
                Gość portalu: tom napisał(a):

> ja zamykałem przed czasem dwa kredyty, zamknałem karte kredytową i wszystko
                > było oki. Wysłałem pisma w każdej sprawie i było ok.Okres oczekiwania
                > zamknięcia kredytów to 30 dni, ale zawsze było wcześniej.
                >

Moze pogorszyla si epraca firmy kurierskiej?
                Moje dokumenty sa od srody w moim miescie i ani dokumentow, ani telefonu od kuriera, ani nawet dodzwonic sie do 7-i nie mozna, bo albo zajeta albo abonent wylaczony.
                • Gość: tom Re: mBank- brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:16
                  kartę kredytową i kredyty zamyka się bez ingerencji kuriera i całe szczęscie.
                  Poprstu wysyła się wypowiedzenia umów i się czeka do 30 dni. Ja zawsze
                  kontrolnie dzowniłem po jakis 7 dowiedzieć się czy dotarły dokumenty.

Co do firmy kurierskiej to fakt, jest to mbanku pięta achillesa. Firam siódemka
                  jest beznadziejna, pracują tam ludzie o małym ilorazie inteligencji. Raz jak
                  był u mnie kurier to nawet nie miał długopisu bym mógł podpisac dokumenty :)
              • Gość: Kaja Re: mBank- brak słów IP: *.piastlan.net 28.05.07, 19:09
                Zgadzam sie - zamykaja konta czy karte w miare sensownym czasie tyle tylko ze
                jak sie potwierdzenia zamkniecia (czy jakikolwiek inny dokument ktory musza
                wystawic na pismie) to juz katastrofa - zadne terminy ich nie obowiazuja
    • Gość: Killer Re: mBank- brak słów IP: 193.227.131.* 29.05.07, 13:12
      Konto mam tam od prawie samego początku istnienia banku. Do początku roku byłem
      zadowolony, ale przy próbie zlecenia polecenia zapłaty spotkałem się z jakimś
      organizacyjnym betonem i niekompetencją.
      Ogólnie mbank jast OK, jeżeli w ogóle nie kontaktujesz się z obsługą i wsjo
      jest załatwiane online. Nie mniej kiedy ktoś musi coś zrobić po ich stronie
      zaczyna byż żenująco - IMHO koncepcję mają fajną, ale obsługę d0o niczego.
      • mich.999 Re: mBank w porządku. 30.05.07, 11:14
        Ja też mam konto u nich od paru lat.Ustanawiałem polecenie zapłaty,odwoływałem - żadnych problemów.Z obsługą przez mLinię też w porządku.Może bywają jakieś przykre wpadki przy takiej ilości klientów ale to jeszcze nie upoważnia do twierdzenia że cała instytucja jest do niczego.
    • Gość: ... Re: mBank- brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 01:30
      jak długo czekaliście na otwarcie konta?
      • krzysztofsf Re: mBank- brak słów 19.06.07, 05:27
        Gość portalu: ... napisał(a):

> jak długo czekaliście na otwarcie konta?

Okolo 3 tygodni od zgloszenia internetowego.
        Po drodze reklamacja okolo 10-o dniowego lezakowania papierow w firmie kurierskiej.
        • Gość: tom Re: mBank- brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:55
          genelranie do mbanku nic nie mam, działa super. Ale firma kurierska 7 jest do
          bani. Jak do mnie przyjechał kurier to nawet długopisu nie miał i do tego kazał
          podpisac w złych miejscach wiec dokumenty musiały do mnie znowu wrócić. ale
          ja jakcoś załatwiam z mbankiem przez tą firmę kurierską to zawsze mówie że
          jestem w domu dopiero po 22.30 i że wtedy możemy sie spotkać :) i nie mają
          innego wyjścia by nie przyjechać. Czesto dzwonią czy może wczęsniej bede albo
          czy gdzies indziej nie podjechać, ale zawsze ich spławiam i zapraszam na
          22.30 :)
          • szarotka11 Re: mBank- brak słów 29.06.07, 11:26
            Ja też mam fatalne doświadczenie z założeniem konta, czyli z Siódemka. Nie
            kontaktują się, dokumenty zalegają i nich miesiąc. Po reklamacji przesyłają
            sms-a, że brak kontaktu!!!A przecież ja mam w tel. rejestrowane połączenia
            nieobebrane i nie widzę nic od nich!! W końcu odesłali dokumenty do W-wy. teraz
            czekam na ponowne przysłanie i nie wiem jak to się zakończy. Bo tej firmy ominąć
            się nie da!
            Nawet jak w punkcie mBanku złożę wniosek, to i tak na miejscu nie można
            podpisać-do podpisu przynosi kurier.
            Powinni jak najszybciej zmienić firmę kurierską!
        • Gość: anah Re: mBank- brak słów IP: *.aster.pl 03.07.07, 13:56
          do czasu problemow jest ok, ale ostatnio jestem na nich ogromnie zla, dokonane
          zostaly tranzakcje na karcie po jej zablokowaniu i kaza mi czekac na
          wyjasnienie do 90 dni i na dodatek jest to karta elektroniczna, ktora mam przy
          sobie juz zastrzezona, a transakcje nadal byly robione i to z innego kraju

porazka
          • plaszcz Re: mBank- brak słów 03.07.07, 17:52
            To moze przejdz na inny bank

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka