Dodaj do ulubionych

Omijajcie ING bank ślaski

• Gość: kamilka Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.uz.zgora.pl 24.03.10, 00:04
      Nie mogę się oprzeć, żeby nie skomentować kiczowatej reklamy banku ING.Reklama w
      której syn podbiega do swojego ojca wykrzykując słowa "tato, tato kupa" świadczy
      o poziomie samego banku i najwyraźniej dziury w budżecie, bo nie do przyjęcia
      jest fakt, że ktokolwiek mógłby zapłacić jakiekolwiek pieniądze za taka tandetę.
      Wydaje mi się, że w tym monecie bank robi z Polskich widzów przyglupów próbując
      ich zachęcić do korzystania ze swoich usług reklamą na tak niskim poziomie.
      Jedynym pozytywem tej reklamy jest fakt, że w znakomity sposób uzmysłowiła ona
      widzom jak w razie potrzeby zrobić ANTYreklamę sobie i swojemu produktowi.
      • Gość: Paweł Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 18:56
        Bardzo nie profesjonalny i nie kompetentny personel. Niestety w dalszym ciągu
        niektóre banki nie szanują czasu ani pieniędzy swoich klientów. Szczególnie nie
        polecam placówki na placu Kościuszki we Wrocławiu.
        Zdecydowanie odradzam byłem klientem tego banku od ponad 10 lat niestety moja
        cierpliwość już się wyczerpała.
        • manienia po ubezpieczenia i kredyt do przedstawiciela ING 14.04.10, 21:44
          wszyscy oceniacie tylko beznadziejny personel banku, a każdy normalny człowiek
          dobrze wie, że wszędzie się trafi takich co to tylko odsiedzą swoje 8 godzin w
          pracy i mają wszystko gdzieś. mi akurat nie zdarzyło się nigdy w żadnym śląskim
          trafić na żadnego takiego osobnika, wszędzie super obsługa (mówię o Warszawie).
          mam konto od baaardzo dawna i jestem baaaaardzo zadowolona z jego działania.

A PO UBEZPIECZENIA I KREDYT TO NALEŻY SIĘ ZGŁOSIĆ DO PRZEDSTAWICIELA ING, A NIE
          DO PRACOWNIKA BANKU!
          TAKI DORADCA SPECJALIZUJE SIĘ TYLKO W TYCH TEMATACH, NA SPOTKANIU PRZEPROWADZA
          ANALIZĘ FINANSOWĄ, PO CZYM PRZYGOTOWUJE INDYWIDUALNĄ OFERTĘ DOPASOWANĄ DO
          POTRZEB KLIENTA I TO WSZYSTKO ZA DARMO (NAWET DOJEDZIE DO KLIENTA).

KREDYT TEŻ NAJLEPIEJ U PRZEDSTAWICIELA ING, DUŻO DUUUUŻO SZYBCIEJ WSZYSTKO
          PÓJDZIE NIŻ W BANKU.

SZCZERZE POLECAM KONTAKT Z PRZEDSTAWICIELEM W TAKICH SPRAWACH, NIE STOISZ W
          OKIENKU NIE WIADOMO ILE CZASU, PRZEDSTAWICIEL DOJEDZIE DO CIEBIE, ZAŁATWI
          WSZYSTKO W 5 RAZY SZYBSZYM TEMPIE.

MOGĘ NAWET PODAĆ KONTAKT DO KONKRETNEJ OSOBY Z WARSZAWY,
          jak ktoś chętny to proszę dać znać na gadugadu 1160945
          • Gość: przedstawiciel Re: po ubezpieczenia i kredyt do przedstawiciela IP: *.xdsl.centertel.pl 20.04.10, 22:42
            haha jeszcze napisz ile dostaniesz prowizji za tego klienta co go niby
            do innej osoby odeślesz....
      • Gość: XXX Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.traco.pl 11.01.11, 15:37
        reklama ma zwrócić uwagę potencjalnego klieta a ta widocznie zwróciła twoją skoro o niej piszesz
    • Gość: ann Ciągłe awarie systemu!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gl.digi.pl 03.05.10, 08:26
      zgadzam się z Tobą.przykro mi to pisać,ale ING robi ostatnio ludzi w balona.
      Rozumiem,że ulepsza się tam systemy,ale ile taką bajką można zbywać klientów.
      Dziś w nocy podróżowałam z wrocławia na śląsk i dalej mój partner jechał do
      rzeszowa. nie umieliśmy zapłacić kartą za zatankowane paliwo o godz. 00:30. Pani
      na infolini poinf nas,że do 4rano trwają prace nad systemem. do 5 rano
      siedzieliśmy na stacji!!! bez gotówy(nigdy więcej..)wezwano policje, spisano
      protokół i do jutra musimy GOTÓWKĘ zawieźć do wro:/ takie rzeczy są
      niedopuszczalne:((
      • Gość: mm Re: Ciągłe awarie systemu!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.pbthawe.eu 03.05.10, 11:11
        Rozumiem twoją frustrację, ale niestety elektronika bywa zawodna. Stara prawda
        mówi, ze bez gotówki nie wyruszaj w podróż (mechanikowi samochodowemu za pomoc
        nie zapłacisz kartą, gazety w kiosku też nie kupisz, itd).
        • Gość: Prostownik!!! Re: Ciągłe awarie systemu!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.compi.net.pl 28.01.11, 14:03
          Proszę nie prostować opinii o tym banku! Mam dokładnie podobne problemy z tym niby bankiem.Przelewają mi kasę w piątek o godzinie 9 a na koncie mam czyli widzę pieniądze dopiero w poniedziałek!!! ... i to nie jest pierwszy raz. Dzieje się tak w oddziale w Warszawie na Grójeckiej róg Banacha. Pracownicy boją się własnego cienia jak pytam gdzie są moje pieniądze i dlaczego w miesiącu jest kilka awarii i nie mogę wziąć swoich pieniędzy!!!
          Kiedy przychodzi wypłata to jak zwierze poluję żeby zabrać natychmiast kasę i nie zostać z ręką w nocniku jak w powyższych przypadkach. Kur..... kupuję leki w aptece i pani mówi nie ma środków. Płacę za paliwo .... pani mówi nie ma środków. DOSYĆ!!!
          Nikt w tym banku nie dba o wizerunek tylko o ................. a h...... ich wie o co oni wogóle dbają. Ludzie na pierwszej linii w Warszawie przy Banacha i przy Colloseum robią co mogą ale ja już mam tego dosyć. Jak idę do oddziału na Banacha i pytam o moją kasę nagłos żeby inni klienci słyszeli to aż ochroniarz wychodzi na zaplecze!
          Co jest z tym bankiem albo z ludźmi! zmieniło się na takie fatalne warunki po ostatniej zmianie szefostwa, a na równię pochyłą w dół wszedł po 2003 roku. Kiedyś się mogłem chwalić że jestem w TAKIM banku, a teraz chyba w ostatnim miesiącu wstydzę się publicznie ujawnić żeby nikt mi nie jachał od frajerów.....
          Mówią że pisać zażalenie - zażalenie kosztuje ok 30 zł a jak będzie nieuzasadnione. .... a na pewno będzie bo zasłaniają się regulaminem że mają prawo robić prawie wszystko co chcą.
          Mam tam konto od JEGO początku i chyba to będzie ostatni miesiąc JEGO ..........
          ............ jedyna opinia jak się nasuwa to: GÓWNIARZE!!! .............
          • Gość: jn Re: Ciągłe awarie systemu!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.187.54.* 28.01.11, 15:22
            ... napisałem to samo i dałem linktutaj na stronie forum bankowego - okazało się że moje pieniądze właśnie weszły przy okazji sesji o 15. Może tam trzeba pisać żeby kasa nie przepadała na weekendowe overnigcht .......
            W październiku i listopadzie czekałem 3! dni. dzisiaj od g. 11 do 15 ! REWELACJA tylko 4 godziny.
            W każdym przypadku mam pewność bo dziewczyny robiące przelewy pokazywały mi jak w systemie wyszły przelewy!
            Znajomi w innych zdawałoby się słabszych bankach mieli kaskę po 2 godzinach i powiadomienie sms em że weszło ... a tu nerwy i żebractwo o nie dość, że marne to jeszcze swoje.
            I TU JEST PRAWDA! NAJWIĘKSZE INTERESY ROBI SIĘ NA UBOGICH W HURCIE!
            • Gość: Rybnik Re: Ciągłe awarie systemu!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.leon.com.pl 24.05.11, 10:11
              Też mam identyczne doświadczenia z przelewami. Tragedia jest z tym bankiem, niech pozamykają placówki jak tego nie ogarniają i w ich miejsce zrobią warzywniaki!
              • Gość: ING "coś pięknego" Re: Ciągłe awarie systemu!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.11, 18:00
                ING to masakra - przez małe "m" bo nawet w tym słowie nie zasługują na dużą literkę! Nie znam drugiego tak awaryjnego systemu bankowości elektronicznej jak ich. Szacunek do klientów (?) objawia się poprzez uprzemą inforamcję i przeprosiny w związku z zawieszeniem systemu internetowego - w momencie zawieszenia! I Bóg jeden wie, kiedy się "odwiesi", żebym na szan mogła zapłacić rachunek...
                Co do obsługi - pozostawię to bez komentarza!
    • Gość: abc Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 12:54
      zgadzam się z Tobą.przykro mi to pisać,ale ING robi ostatnio ludzi w balona.
      Rozumiem,że ulepsza się tam systemy,ale ile taką bajką można zbywać klientów.
      Dziś w nocy podróżowałam z wrocławia na śląsk i dalej mój partner jechał do
      rzeszowa. nie umieliśmy zapłacić kartą za zatankowane paliwo o godz. 00:30. Pani
      na infolini poinf nas,że do 4rano trwają prace nad systemem. do 5 rano
      siedzieliśmy na stacji!!! bez gotówy(nigdy więcej..)wezwano policje, spisano
      protokół i do jutra musimy GOTÓWKĘ zawieźć do wro:/ takie rzeczy są
      niedopuszczalne:((

Ja miałem razu jednego sytuacje podobną.
      Nie mogłem zapłacić KK w Tesco.
      Pech chciał, że na drugiej karcie nie miałem ani grosza. W portfelu również było pusto.
      Dzwoniłem do Polbanku, a oni mi powiedzieli, że nawet nie maja informacji o zapytanie o transakcje ... - próbowałem chyba 5 razy płacic!
      Karta mBanku oczywiście poszła, ale była pusta.
      Więc co, mam obwiniać niekompetentną obsługę?
      Mam mówić, ze to bank złodziejski?

Odpuść trochę zwieraczom, bo niedługo wybuchniesz.
      • Gość: majka Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 13:54
        Wybacz ale to też Twoja nieuwaga,że wyjezdżasz bez gotówki.Zawsze
        ale to zawsze warto mieć trochę kasy w gotówce na "czarną godzinę"
        bo nigdy dokładnie nie wiesz co może się po drodze przytrafić
        niestety.Także też sami trochę jesteście sobie winni.Ja idąc na
        zakupy czy gdziekolwiek oprócz karty mam chociaż 30-50zł w portfelu
        aby nie wyjść na głupią w razie czego.Każdy ma prawo do awarii
        systemowej.
        • Gość: tc Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.promax.media.pl 09.05.10, 11:54
          Takiego portalu jeszcze nie było - rejestrujesz się-uczysz-zarabiasz-i uczysz
          zarabiać innych.
          Chcesz się zapisać do OpenMLM ? Sprawdź ofertę:
          www.tadeusz.openmlm.eu/pl/
    • Gość: tarcho Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 14:53
      Bardzo dobrze napisane!!!ja tez nie polecam tego banku!!!! jest on
      tragiczny!!!nikt nic tam nie wie!!! staramy sie o kredyt hipoteczny papiery
      złożyliśmy na poczatku kwietnia jest koniec maja a nikt nie jest nam
      odpowiedziec co sie dzieje z papierami naszymi i dokumentami kto je ma i na
      jakim etapie jest wniosek!!! oszukuja na samym wstepie twierdzac,ze wycena
      nieruchomosci jest popierania dopiero przed podpisaniem umowy!!! jest to nie
      prawda !!!! zainkasowali od nas 900zl i od tego momentu maja nas w nosie!!!
      jezeli nie uiszczona była by ta oplata to sprawa nie posuwała by sie naprzód,a
      wiec wpacilismy pod koniec kwietnia te nieszczesne 900zl i nikt nie wie co i jak
      dalej!!!!! Odradzam ten bank!!!trzymajcie sie od niego jak najdalej!!!!
    • Gość: mm Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.net.pbthawe.eu 26.05.10, 17:49
      Ja rozumiem, że ktoś może mieć problem. Ale nie znaczy to że wszyscy go mają!
      Bez uogólnień! Banki to delikatna sprawa, a głupie plotki mogą powodować
      nieobliczalne zachowania. Trochę więcej obiektywizmu bym prosił, a nie wylewania
      żalów.
      • Gość: iban Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.ip.netia.com.pl 16.06.10, 10:31
        Na forum oczekujesz obiektywizmu? No way. Subiektywnie i w mojej ocenie ING jest
        bardzo słaby. Teraz wpadli na pomysł własnego systemu certyfikatów do
        potwierdzania tożsamości. A konfrontując to z pomysłem wykorzystania przelewów
        do komunikacji ibangames.pl i koncepcją bankowości internetowej nowej
        generacji, sądzę że klienci odpłyną.
        • mirek113 Re: Omijajcie ING bank ślaski 23.06.10, 20:04
          Ja jestem z konta ING direct zadowolony i to nawet bardzo. Do rozliczeń
          bieżących, opłat rachunków, pobierania gotówki w bankomatach. Konto mam ponad
          rok i jeszcze nie zapłaciłem złotówki prowizji za prowadzenie czy używanie karty
          debetowej. Z kontem oszczędnościowym jest trochę gorzej. Oprocentowanie takie
          sobie, więc trzeba znaleźć coś innego. Ale przecież jeden bank nie musi służyć
          do wszystkiego.
    • Gość: ANKA Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 10:23
      Też chcę zmienić bank śląski na inny ,za długo idą pieniądze na konto.Gdzie my
      jesteśmy na biegunie północnym?
      • j_w_pan_p Re: Omijajcie ING bank ślaski 01.09.10, 22:19
        A ja jestem zainteresowany ich ofertą
        Anka - piszesz, że przelewy idą za długo - tzn. ile?
        Z tego co orientuje się w systemie ELIXIR to w większości banków jeśli robisz
        przelew na konto do innego banku - pieniądze są na 2 dzień - jak to wygląda w ING?
        • Gość: xxx Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.traco.pl 11.01.11, 15:41
          tak samo
    • misiaczek1412 Re: Omijajcie ING bank ślaski 01.09.10, 23:44
      Ja od wielu lat jestem ich klientkom i takie wiadomości mnie irytują. Że jakiś
      bałwan siedzi u Ciebie w mieście za biurkiem i nie zna się na niczym to już jego
      sprawa. Nie oczerniaj tym pracy innych ludzi.
    • Gość: mmmmarcin32 Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.range217-44.btcentralplus.com 07.10.10, 09:45
      2010-09-28
      2010-09-28
      Opłata za użytk. karty MP
      -6,00

2010-09-28
      2010-09-28
      OPŁATA ZA WYSŁANY MONIT
      -20,00

2010-09-28
      2010-09-28

OPŁATA ZA PROWADZENIE RACHUNKU
      -8,00

2010-09-28
      2010-09-28
      OPL ODS RACh BIEZ
      -4,63
      • Gość: mm Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.range217-44.btcentralplus.com 07.10.10, 09:47
        Oplaty co miesiac jak powyzej, bank ing nie dotykac gowna nawet patykiem przez paier, odradzam, konto reklamowane jako bezplatne, co miesiac pobieraja okolo 30 zeta, to jest konto po wuju!
      • j_w_pan_p Re: Omijajcie ING bank ślaski 07.10.10, 11:14
        Człowieku nie troluj. Te opłaty, które podajesz to są normalne opłaty z TOiP za Konto Klasyczne... Ono bezpłatne nie jest, Karta też nie jeśli nie wykonasz nią transakcji za min 100 zł miesięcznie. Sądząc po innych opłatach - ty tego konta nie używasz, a wręcz masz debet ( pewnie za nie nie płacisz - stąd monit)
        • Gość: xxx Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.traco.pl 11.01.11, 15:43
          zgadzam sie w 100 %
    • Gość: ewka Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 22:34
      A może masz coś na sumieniu, wylali Cię i stąd ta treśc?
    • Gość: gosc Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.10, 10:20
      jaki bank jest super? Moze zróbmy głosowanie? Ja stawiam na mbank
    • bolkowiak Re: Omijajcie ING bank ślaski 17.11.10, 12:49
      Te ich OKO to tylko strata pieniędzy. Odsetki które oferują nie pokrywają nawet inflacji.

A kiedyś to był taki innowacyjny bank. Teraz został tylko bank.
    • rexkce Re: Omijajcie ING bank ślaski 12.01.11, 10:09
      bylem ich klientem przez ponad 10 lat zrezygnowałem jak wprowadzili super bezpieczny system który nie pytał o hasło podczas robienia przelewu bo uważał ze algorytm jest nieomylny to samo twierdzili pracownicy :(. teraz mam citi i jestem zadowolony, promocje znalazłem na stronach centrumdirect i wszystkim polecam używajcie porównywarek bo warto
      • Gość: gość Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.11, 04:17
        Tak, poziom zabezpieczeń obsługi internetowej jest żenująco niski jak na instytucję finansową o wysokim kapitale własnym.
        Razi skomplikowana i uciążliwa (wyłącznie) z ludzkiego punktu widzenia, ale algorytmicznie słaba procedura logowania oraz brak autoryzacji każdej dyspozycji. Wymuszone Konto Direct zlikwidowałem w ciągu 12 godzin. Wymuszone, ponieważ bank w sposób nieautoryzowany, bez powiadomienia zmienił świadczone usługi i była to jedyna możliwość realizacji pilnego przelewu.
        Zamknąłem pozostałe rachunki, wycofałem wszystkie środki i zakończyłem współpracę z tym bankiem.
    • Gość: oszukany Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 17:28
      Ten bank ING to tylko oszuści!!!!!!!!
    • Gość: VIOLKA Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.sattom.pl 27.01.11, 19:23
      PRZYZNAM WSZYSTIKM ZE BANK SLASKI JEST BEZNADZIEJNY.TO JEST SZOK CO SIE DZIEJE TZN. STANIE W KOLEJKACH NIE UDZIELANIE POPRAWNYCH INFORMACJI........................................... A UDZIELANIE KREDYTOW JEST NIEMOZLIWE NAWET DLA STALYCH KLIENTOW..............
    • Gość: zloty Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.11, 17:02
      Mam uzasadnione uwagi co do fachowości obsługi klienta, sporo w tym błędów, pomyłek i niewiedzy. Samych pracowników mogę zrozumieć, z tego co zauważyłem tam ciągle coś się zmienia w przepisach, procedurach itp. i nic dziwnego, że obsłudze zdarzają się wpadki i pomyłki. No, ale tak nie powinno być i ktoś z kierownictwa powinien zadbać o szkolenia, przepływ informacji, bieżącą pomoc dla pracowników. Najwięcej problemów miałem z płatnościami kartą, były okresy że co tydzień jakiś problem, jedyna pociecha, że nie uszczupliło to stanu mojego konta, tu przynajmniej bank jakoś szybko potrafił się znaleźć.
      Poprzednio miałem konto w Pekao SA i gdyby mieli w ofercie bezpłatne konta i wszystkie bankomaty pewnie bym został u nich, ale ja nie chciałem miesięcznie płacić ok. 15 zł. No i czas rozpatrywania reklamacji, czasem bywał długi.
    • Gość: gość Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.aster.pl 14.02.11, 22:39
      Uwaga na ING !!! giną przelewy wychodząca z banku do innego banku za granicą a bank olewa załamanych klientów . Pytam : Kto ponosi winę za zaistniałe sytuacje ? czy pracownicy banku znają procedury przesyłania zagranicznych przelewów i kto ich powinien przeszkolić ? jeżeli robią lub doradzają źle to co klient ma ponosić odpowiedzialność za ich błędy? A gdzie nadzór przełożonych ? CZY DYREKTORZY BANKU STRACILI NAD NIM KONTROLĘ .
      C.D.N
    • Gość: siewca Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.centertel.pl 03.03.11, 18:25
      ja tamnic nie mam do ING
    • Gość: directx Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 10:10
      Tylko głupiec trzyma pieniądze w banku !!
      • mirek113 Re: Omijajcie ING bank ślaski 26.04.11, 13:55
        Mądry trzyma w szafie w pościeli. (Złodziejom jest wtedy łatwiej i mniej jest sprzątania po ich wizycie.)
        • Gość: olek Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.play-internet.pl 04.05.11, 09:18
          Jestem za omijaniem tego banku oddział w Sieradzu kaszana, panny tylko siedzą i nie potrafią prostych rzeczy, jak złożysz wniosek o kartę o pożyczkę - czekasz, wpłatomat wiecznie popsuty. Obsługa nie miła i fatalna. Panna w banku mówi że masz zdolność podaje Ci listę dokumentów które trzeba przynieść, po czym jak już (hipoteczny) masz koszty to po 4 tygodniach Ci nie przyznają i pytasz dlaczego, głupkowato się uśmiechając mówi nie wiem. Na szczęście w innym banku dostałam ale tam mega porażka
    • Gość: Rybnik Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.leon.com.pl 24.05.11, 10:08
      Rybnik główna placówka obok parku. Cztery Panie siedzą w okienkach, trzy są nieczynne, jedna Pani pracuje, po banku kręci się kilkanaście innych pracowników, w kolejce czeka 20 osób.... PRL BIS!!!
    • Gość: kilent Lewa ing Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 19:20
      Ciągłe awarie systemu to jakaś paranoja i kpiny z klientów, żałuję że się skusiłem na tego Lewa
      • Gość: ing Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 02.06.11, 19:04
        Jestem pracownikiem ING,czytam tak sobie co ludzie wypisują na temat pracowników i nasuwa mi sie tylko jedna konkluzja - JACY KLIENCI TAKI BANK :( Teraz ja Wam opowiem jak Wy wyglądacie w naszych oczach. Z życia wzięte-przychodzi młody człowiek, ma u nas konto, wszystkie bankomaty za darmo a ma pretensje że tyle czasu zmarnował na stanie w kolejce. A ja pytam po jaką cholere w niej stał jak mógł iść do dowolnego bankomatu i wypłacić pieniądze od ręki ?! Kolejny szlagier w wykonaniu nieomylnego i wszystkowiedzącego klienta- super klient, który ma pożyczkę i jej nie spłaca, dostał monit a przyszedł do mnie z pretensjami,że on sobie nie życzy abyśmy mu wysyłali ... uwaga... MONITONGI do domu :)))))) ha ha ha nawet dziecko wie,że to się nazywa MONIT!!! Kolejny GENIUSZ- zapomniał PIN-u do karty debetowej, czyli zwykłej do konta osobistego, patrzy na mnie i pyta:"Da mi pani kod PUK do karty?"Puk to on może sobie zrobić ale w czułko :))) to nie karta SIM do telefonu. Kolejny przykład geniuszu klientów ING- przychodzi pewny siebie klient rocznik 82 kładzie dowód i mówi "Poproszę o wyciąg z konta z tego miesiąca" OK nareszcie ktoś wie po co przyszedł. Wydrukowałam zestawienie transakcji bieżącego miesiąca i podałam klientowi. On patrzy na mnie jak na kosmite co ja mu daję... Mówiąc "Wyciąg z konta" miał na myśli ... wypłatę pensji .Albo przychodzi do mnie klient i pyta gdzie wszczepiamy Chip-y bo on by chciał na dłoni,żeby nie miał problemu przy terminalu. Umówiłam się z klientką na telefon o 9 rano, dzwonię, ona odbiera zdyszana i mówi do mnie,żebym zadzwoniła za 15 min bo teraz jeżdzi na koniu...:) Kochani praca w banku to ciężki kawałek chleba, gnoją na przełożeni i Wy klienci mimo swojej niewiedzy a my mamy być miłe i się uśmiechać.
        • Gość: bankowiec0 Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.51a.belchatow.pilicka.pl 03.07.11, 00:06
          Ale się uśmiałam..;)) Rewelacja.
          Cała prawda o Klientach. Pracowałam w ING bardzo długo, takie przypadki zdarzają się kilka razy dziennie, My pracownice banku musimy wyjaśniać takie przypadki, co czasem jest ciężkie.
          Ale podsumowując.:
          Osobiście uważam że bank, dany oddział jako pracodawca jest "dobry" czy "zły" zależy od przełożonych. Jacy przełożeni takie opinie..
          Pracowałam w różnych bankach i ja osobiście chwalę ING. Procedury czytelne, jasne i bank uniwersalny, obsługujący "lepszych" Klientów, wyedukowanych, bogatszych.
          Teraz pracuję i banku, gdzie uważam, że jest to bardziej zabawa w bank niż prawdziwy pracodawca. Teraz to ja jestem Dyrektorem ale nadal uważam, że wszystko zależy od przełożonych..
          I kilka słów do Klientów:
          Nie ma Banku najlepszego dla wszystkich, każdej osobie zależy na czymś innym i ofertę trzeba dopasować pod siebie a nie krytykować. Trochę zrozumienia!
          • Gość: gustaw Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.telbeskid.com.pl 07.07.11, 23:56
            www.aferyibezprawie.org/
          • kyoden77 Re: Omijajcie ING bank ślaski 14.07.11, 17:01
            Nie ma najlepszego dla wszystkich, owszem, ale można zastosować pewne kryteria, zrobić statystyki, przeprowadzić ankietę i będzie wiadomo, który jest najwyżej oceniany. Po moich ostatnich doświadczeniach z bankami stwierdzam, że ING to najgorsze gó... na rynku bankowości indywidualnej. Najwyżej oceniam Deutsche Bank i AliorBank. Tego drugiego akurat jestem klientem i gdy porównują jakość podejścia do klienta w ING i AliorBanku, dzieli je ogromna przepaść. ING tak naprawdę to dawny Bank Śląski, przejęty przez inwestora. Nie wiem, na ile sieć BŚ po przejeciu zostałą zmodernizowana, ale mam wrażenie, że w znikomym stopniu. Jakość obsługi żenująca, znajomość przepisów prawa bankowego i procedur zaskakująco słaba, pracownicy nader chętnie stosują "spychologię", dobitnie pokazując, w jaki sposób traktuje się klienta w skostniałych zakonserwowanych pokomunistycznych przedsiębiorstwach.
            • Gość: bankowiec0 Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: 79.97.108.* 15.07.11, 11:58
              Wiesz, tak jest w kazdym przedsiębiorstwie. Wszystko zalezy od zaangażowania ludzi w nim pracujących. Jestem pracownikiem banków.. kilka juz przeszłam i z punktu widzenia pracownika inaczej patrzę. Wiem bardzo dobrze jak się pracuje w Alior, ING, i jeszcze 3 innych.
              Jako pracodawca ING był bardzo dobry, alior super na rok, dwa jak masz bazę Klientów bo później tragedia.
              Uważam, że dla każdego coś się znajdzie.
              Wracajac do tematu, jacy pracownicy, taki Dyrektor. Jestem dyrektorem w 2 banku i moi doradcy nigdy nie dostali takich zazutów do ich pracy o jakich ty mówisz.
              Trafiłeś na fatalny oddział ale nie generalizuj.

Pozdrawiam.
              • kyoden77 Re: Omijajcie ING bank ślaski 15.07.11, 13:41
                Ja trafiłem na fatalnych oddziałów sześć na dziewięć, z których zdarzyło mi się korzystać będąc klientem ING. Nie chcę generalizować, ale w jednej sprawie to "góra" potraktowała mnie tak, że wystawiła negatywną opinię całej sieci...
        • kyoden77 Re: Omijajcie ING bank ślaski 14.07.11, 20:20
          Jacy pracownicy, taki bank... Nie "czułko" królewno, tylko "czółko". A obraz klienta jaki opisałaś, potwierdza dobitnie, jaki tam macie stosunek do klientów. Zgadzam się, praca w banku to ciężki kawałek chleba, ale bank to instytucja zaufania publicznego, klienci i użytkownicy oczekują jakości na najwyższym poziomie, bo tam są ich pieniądze. Przypadki, które opisałaś, można napotkać wszędzie, jak cała branża usługowa długa i szeroka, ja sam pracowałem w obsłudze klienta w firmie telekomunikacyujnej i też nacinałem się na bardzo specyficzne przypadki. Problem jednak polega na tym, że "klient nasz pan", a ludzie są różni, bardzo różni. Jeżeli w taki sposób postrzegasz klientów ING, to gratulacje dla tej marki... Pora jednak uciekać...
          • Gość: ing Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 15.07.11, 18:47
            Tak na wstępie, jak już sobie wyrzucamy literówki, królewiczu to pracowałeś w firmie telekomunikacyjnej a nie" telekomunikacyujnej " ale oczywiście co ja tam wiem. Mam nadzieję,że byłeś telemarketerem albo szatniarzem i nie musiałes dużo pisać,chociaż sądząc po casie przeszłym to na wiele sie zdało. Rozumiem dlaczego jesteś taki rozgoryczony, bo "góra" nie przyjeła cię w oddziale z należnymi ci fanfarami i nie rozłożono czerwonego dywanu.Twoja frustracja jest zrozumiała :-)))) Hura ,jednego "VIP-a" mniej. Amen!
            • kyoden77 Re: Omijajcie ING bank ślaski 16.07.11, 12:53
              To nie literówka kretynie, tylko przypadkowe wcisnięcie klawisza. I na razie to ty się bulgoczesz bezpodstawnie, ripostując w ten sposób. Szatniarzem nie byłem, pal.ancie, za to ciekawe za kogo Ty robisz? Czyścisz buty prezesowi pod biurkiem? Uderz kilka razy łbem o ścianę, moze Ci przejdzie.
            • kyoden77 Re: Omijajcie ING bank ślaski 16.07.11, 12:58
              Skoro piszesz więcej ode mnie to czemu nie nauczyłeś/-aś się poprawnej pisowni: ...że po przecinku jest spacja, a przed "ale" stawia się przecinek analfabeto???
              • Gość: ing Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 18.07.11, 16:11
                Znalazł się "Miodek", który sam nie pisze poprawnie, za to potrafi tylko ubliżać i obrażać innych. Musisz być baaaardzo zakompleksiony, ty żałosna imitacjo człowieka :-) ha ha ha
        • Gość: gość Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.11, 04:38
          Po pierwsze w banku pilnujecie Państwo pieniędzy powierzonych Wam przez Waszych klientów. To nie są Wasze pieniądze, a ich właścicielom należy się szacunek.

Po wtóre, klient może wprowadzać swoiste zamieszanie i mylić się w najdziwniejszy sposób i wówczas co najwyżej możecie pomóc mu w pomyślnym uporządkowaniu jego spraw, z którymi do Was w zaufaniu przyszedł.

Po kolejne, jeśli praca w banku Was denerwuje i nie dostrzegacie jej zasadniczego celu (poza otrzymywaną pensją) to z pewnością jest wiele innych twórczych zajęć, w których też możecie się spełnić.

Jeśli cokolwiek z powyższych punktów pozostało niejasne, "w trosce o dalszą dobrą współpracę" zalecałbym ponowne przeczytanie od początku.
        • Gość: zmień pracę Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 09:46
          Zmeń pracę jak Ci nie odpowiada ,100 osób na Twoje miejsce ,uśmiechniętych ,zadowolonych i przyjaznych klientowi .Twoje wypalenie zawodowe bije po oczach ...
    • Gość: anna Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.centertel.pl 14.09.11, 08:54
      Dostałam wczoraj z ING kod aktywacyjny ,mam równiez nazwę uzytkownika ..od dwóch dni nie moge wejść bo ,choc wpisuję dokładnie i pomału -niestety ciągle bład -od dwóch dni !szlag mnie trafi
      • Gość: miga Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.11, 16:47
        mam konto DIRECT dostalam nowa karte,juz wyplate wyplacilam znowa karta7.10.2011 zostawilam sobie ponad 150zl i oczywiscie dokonywalam platnosci po czym patrze na konto a tam minus 7zl za uzytkowanie karty PM i zostalo mi 0,44zl o co chodzi wogole ?
        • Gość: przecież Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 19:20
          sama napisałaś, że dokonywałaś kartą płatności to o co tobie chodzi???
    • Gość: basia Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 13:32
      ja tam dostalam robote bardzo mily rekruter, ja mloda i piekna, on w sile wieku przystojny mezczyzna,
    • janfranco1 Re: Omijajcie ING bank ślaski 04.01.12, 23:59
      i uważasz że w innych bankach jest inaczej?? Jest bank, który przy otwieraniu oddziału robił niemal łapankę... kasjerką jest w oddziale kobitka po zawodówce a myszkę trzyma dwoma palcami...
    • Gość: Gośka Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 02:32
      Zapraszam do korzystania z mojego sennika kiedy tylko potrzebujecie sprawdzic co znaczy wasz sen ... sennik jest w trakcie powstawania mozecie tez opisywac w nim swoje sny dodawac komentarze , pojawi sie rowniez imiennik i wiele wiele innych ciekawostek dla kazdego sennik-dreamer.blogspot.com/
      Pozdrawiam cieplutko :)
    • Gość: krzysztofS Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.play-internet.pl 23.01.12, 19:16
      wplacalem pieniadze do wplatomatu - niestety transakcja przebiegla niepomyslnie i wplatomat zabral pieniadze i nie wydal potwierdzenia - zglosilem reklamacje - czas oczekiwania to 7 dni roboczych - pytam sie kto w dzisiejszych czasach zabiera klientowi pieniadze na 7 dni - dodam ze pieniadze mialy byc przeznaczony na wazny przelew, przelewu nie zrobilem, kontrahent sie wkurzyl i zerwal wspolprace, za kazdym razem gdy dzwonie na infolinie i sprawdzam status reklamacji Pani z usmiechem mowi dobrze ze pan do nas dzwoni w tej sprawie i zyczy spokojnego dnia - jak ktos zabiera mi 2000 na 7 dni roboczych to caly tydzien nie bedzie spokojny - odradzam
      • potwor_z_piccadilly Re: Omijajcie ING bank ślaski 09.07.12, 18:34
        Gość portalu: krzysztofS napisał(a):

> i wplatomat zabral pieniadze i nie wydal potwierdzenia - dodam ze pieniadze mialy byc przeznaczony
        > na wazny przelew, przelewu nie zrobilem, kontrahent sie wkurzyl i zerwal wspolp
        > race, jak ktos zabiera mi 2000 na 7 dni roboczych to caly tydzien nie bedzie
        > spokojny - odradzam

K....., to ty nie masz dwóch tysięcy w rezerwie?
        Jak bank się rozkraczy, to ty leżysz ?
        Ot, biznesmen.
        Dam ci radę.
        Ty wiesz co ? Ty najmij jakąś firmę ochroniarską bo to że mogą cię zabić, albo zgwałcić, to pryszcz w porównaniu z ewentualną utratą całego kapitału twojej firmy, 2000 zł.
        Pozdrawiam Pana President-a.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka