telewizo 27.09.07, 03:05 w jakim banku i na jakim koncie najlepiej ulokowac swoje oszczednosci, tak aby miec pieniazki z odsetek ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ida_sierpniowa0 Re: odsetki na koncie 08.10.07, 21:28 Ja od niedawna mam bezpłatne konto w Toyota Bank. Oprocentowanie rachunku 2,5%, dodatkowo mozna otrzymac miesięczną premię za prowadzenie u nich rachunku w wysokości 5 zł miesięcznie, a po doliczeniu do naliczonych miesięcznie odsetek tej premii to wychodzi 4,03% efektywnego oprocentowania. Fajne jest też to, że konto można całkowicie spersonalizowac, zresztą obejrzyj sobie demo demo.toyotabank.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: odsetki na koncie 08.10.07, 23:11 ida_sierpniowa0 napisała: > Ja od niedawna mam bezpłatne konto w Toyota Bank. Nie bezplatne, tylko za 30 zl rocznie (konto z karta) > Oprocentowanie > rachunku 2,5%, dodatkowo mozna otrzymac miesięczną premię za > prowadzenie u nich rachunku w wysokości 5 zł miesięcznie, Przy dosyc wysokich wplywach miesiecznych - chyba powyzej sredniej krajowej a po > doliczeniu do naliczonych miesięcznie odsetek tej premii to wychodzi > 4,03% efektywnego oprocentowania. W Mbanku 4,5 % na emax Plus, w Polbanku 5%, Citibank wlasnie uruchomil konto oszczednosciowe na 4,65 % > Fajne jest też to, że konto można > całkowicie spersonalizowac, zresztą obejrzyj sobie demo > demo.toyotabank.pl Podobnoe infolinia nieciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
nomia79 Re: odsetki na koncie 09.10.07, 11:15 jak ktoś potrzebuje jedynie do lokowania to karta nie jest niezbędna. Kartę można mieć za 0 zł jak się wyda kartą rocznie 12 000zł. Też mają konto oszczędnościowe z oprocentowaniem do 5,05% (niestety szczebelki oprocentowania). Odpowiedz Link Zgłoś
kasz-kiet Re: odsetki na koncie 09.10.07, 22:52 Konto w toyota bank jest bezpłatne, karta też - opłata roczna jest zwracana jeżeli obroty bezgotówkowe w ciągu roku przekraczają 12 tys. Zarabiam powyżej średniej krajowej i jak dla mnie to super zyskowne i opłacalne konto Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: odsetki na koncie 10.10.07, 10:11 kasz-kiet napisała: > Konto w toyota bank jest bezpłatne, karta też - opłata roczna jest > zwracana jeżeli obroty bezgotówkowe w ciągu roku przekraczają 12 > tys. Zarabiam powyżej średniej krajowej i jak dla mnie to super > zyskowne i opłacalne konto Ja tam wole obroty bezgotowkowe robic kartami kredytowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasz-kiet Re: odsetki na koncie 10.10.07, 23:25 no każdy lubi co innego. W kazdym razie w Toyota Bank fajne jest to, że konto można sobie cakowicie spersonalizować. I nie ma papierowych list haseł jednorazowych tylko sa gadżeciarskie tokeny w formie breloczków do kluczy z logo Toyoty Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: odsetki na koncie 11.10.07, 00:06 kasz-kiet napisała: > no każdy lubi co innego. W kazdym razie w Toyota Bank fajne jest to, > że konto można sobie cakowicie spersonalizować. I nie ma papierowych > list haseł jednorazowych tylko sa gadżeciarskie tokeny w formie > breloczków do kluczy z logo Toyoty Tokeny wydaja bezplatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
nomia79 Re: odsetki na koncie 11.10.07, 08:54 tak, bezpłatnie szkoda tylko, że mają ograniczenie odnośnie liczny bezpłatnych wypłat z bankomatów Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: odsetki na koncie 11.10.07, 17:25 nomia79 napisała: > tak, bezpłatnie > szkoda tylko, że mają ograniczenie odnośnie liczny bezpłatnych wypłat z bankoma > tów No to milo. Na moje potrzeby wystaczy mi mBank z 4,5% i Polbank 5%. W obu nie ma dolnych limitow wplacanych kwot. Jesli ktos jeszcze nie ma konta, to Toyota bank za 30 zl rocznie (nie oszukujmy sie, karta debetowa jest raczej awaryjnym narzedziem do platnosci)warte jest sprobowania. Przy okazji, jak system chodzi pod Linuxem? Odpowiedz Link Zgłoś
kasz-kiet Re: odsetki na koncie 11.10.07, 21:24 Rzeczywiście, trzy pierwsze wypłaty w bakomacie są darmowe, za to można je zrobić w dowolnym bankomacie. Ja tam nie lubię cykać kilkadziesiat razy po 50 zeta, wolę raz a dobrze. Co masz na myśli pisząc, że karta debetowa jest awaryjnym narzędziem do płatności? Płacisz gotówką? Ja wolę kartą.... Kartę kredytową też możesz mieć za free. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: odsetki na koncie 11.10.07, 23:14 kasz-kiet napisała: > Rzeczywiście, trzy pierwsze wypłaty w bakomacie są darmowe, za to > można je zrobić w dowolnym bankomacie. Ja tam nie lubię cykać > kilkadziesiat razy po 50 zeta, wolę raz a dobrze. > Co masz na myśli pisząc, że karta debetowa jest awaryjnym narzędziem > do płatności? Płacisz gotówką? Ja wolę kartą.... > Kartę kredytową też możesz mieć za free. Mam swoj "pakiet" kart kredytowych, posiadajacych dodatkowe opcje poza platnoscia w sklepie i z nich korzystam. Dlatego platnosc karta debetowa jest dla mnie awaryjna - debetowa sluzy do wyplaty gotowki - ktora wyplacam kilka razy w miesiacu wlasnie po 50 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
nomia79 Re: odsetki na koncie 15.10.07, 08:55 >Płacisz gotówką? Ja wolę kartą.... :))) Mieszkam w dużym mieście ale tego typu technika nie zagościła jeszcze w okolicznych mniejszych sklepach typu piekarnia, warzywniak, sklep mięsny:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: odsetki na koncie 15.10.07, 09:21 nomia79 napisała: > >Płacisz gotówką? Ja wolę kartą.... > > :))) > Mieszkam w dużym mieście ale tego typu technika nie zagościła jeszcze w > okolicznych mniejszych sklepach typu piekarnia, warzywniak, sklep mięsny:) Uhmmm... A najlepsze pieczywo i wedliny sa wlasnie w sklepach lokalnych producentow, wlasnie bez mozliwosci placnia karta. Z kolei mniej wybredni klienci czesto kupuja w dyskontach spozywczych, ktore nie oferuja platnosci karta, podobno ze wzgledu na bardzo niskie marze, nie dajace mozliwosci oplacenia kosztow kartowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kasz-kiet Re: odsetki na koncie 17.10.07, 03:46 U nas zakupy robi się raz na tydzień/10 dni w supermarkecie albo makro, nikt nie ma czasu biegać rano po bułeczki.Dla ludzi prowadzących podobny styl życia i lubiących oszczedzać konto w Toyota Bank to idealne rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: odsetki na koncie 17.10.07, 07:28 kasz-kiet napisała: > U nas zakupy robi się raz na tydzień/10 dni w supermarkecie albo > makro, nikt nie ma czasu biegać rano po bułeczki.Dla ludzi > prowadzących podobny styl życia i lubiących oszczedzać konto w > Toyota Bank to idealne rozwiązanie No co ci moge na to odpisac w konekscie odgalezienia watku dotyczacym zdrowej i smacznej zywnosci? Jednynie to, ze zycze dalszych sukcesow, ktore pozwola ci uczynic nastepny krok i wejsc do grona ludzi zatrudniajacych pomoc domowa. ktora to pomoc zrobi na czas codzienne zakupy zdrowej, swiezej, wysokiej jakosci zywnosci z pewnego, sprawdzonego zrodla i przygotuje z niej smaczny i wartosciowy posilek. Niezaleznie z jakiego konta wyplacisz jej pieniadze wreczane na sprawunki gotowkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
xorcio Re: odsetki na koncie 30.12.07, 20:24 przede wszystkim zrezygnuj ze zwyklej lokaty, inflacja rosnie... Odpowiedz Link Zgłoś