Dodaj do ulubionych

e-pko bp skarga

IP: 213.241.2.* 15.12.01, 15:07
Dzień dobry.
Pozwalam sobie przesłać do wiadomości list, który przesłałem w ramach
skargi do PKO BP:

Kilka lat temu byłem klientem PKO BP,musiałem jednak zrezygnować z
jego usług ponieważ wieczne kolejki, opóznienia, traktowanie klienta
jako osoby nieproszonej, itd. powodowały wieczne zdenerwowanie i
niemozność jakiejkolwiek współpracy.
Paradokslnie, kiedy postanowiłem zlikwidować konto, nie
mogłem-potwornej długości kolejka
uniemożliwiała podejście do okienka w przeciągu 2godzin.
A podobno ludzie wybierają się na marsa...

Po latach postanowiłem sprawdzić czy coś się zmieniło-idąc z duchem
czasu postanowiłem założyć konto w e-pko bp.W związku z tym wysłałem
maila dnia 9 grudnia,na adres podany na stronie tego banku z
pytaniami, które powsztrzymywały mnie od podjęcia
stosownej decyzji.
Do dnia dzisiejszego-tj.15 grudnia nie otrzymałem żadne odpowiedzi z
banku, który rzekomo działa 24h na dobę.

W tej sytuacji decyzja sama się nasuwa.

Nic się nie zmieniło.

Życzę dalszego dobrego samopoczucia.

p.s. Nie omieszkam rozpropagować Waszej "dobrej roboty" w internecie.
Obserwuj wątek
    • Gość: albert e-pko bp skarga IP: 10.128.137.* 16.12.01, 20:55
      Mam konto w e-pko od roku i jestem zadowolany.
      Przekazuję od czasu do czasu swoje uwagi
      i fakt - przeważnie nie odpowiadają.
    • Gość: kitty Re: e-pko bp skarga IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.01, 15:36
      To prawda, że PKO BP nie odpowiada na e-maile. Ale nie tylko oni. Podobnie
      traktuje klientów eMarket oraz kilka mniejszych sklepów internetowych.
      • Gość: B Re: e-pko bp skarga IP: *.man.polbox.pl 18.12.01, 11:00
        To nie prawda, że inni również nie odpowiadają. Ja mam konta w 3 bankach
        internetowych i wszystkie 3 natychmiast odpowiadają na wszystkie moje pytania,
        najwyżej z 1 dniowym opóźnieniem. Są to mBank, Inteligo i Lukas bank.
        • Gość: tym_czas Dwa pytanie do osób posiadającyc rachunek w e -pko IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.02.02, 13:08
          Moje pytanie bedzie bardziej szcegółowe . Do osób , które mają juz konta w
          e - pko . No bo przecież nie bede wysyłal do nich e- maila :-))
          1 Czy po złożeniu wniosku w Internecie na Ich stronie podpisac umowę moge w
          każdyn oddziale lub placówce czy są jakieś wyszczególnione ?
          2.Czy wymagane sa systematyczne wpłaty na konto w rachunku e -pko
          • Gość: Wacek. Re: Dwa pytanie do osób posiadającyc rachunek w e -pko IP: 195.205.132.* 08.02.02, 18:46
            Gość portalu: tym_czas napisał(a):

> Moje pytanie bedzie bardziej szcegółowe . Do osób , które mają juz konta w
            > e - pko . No bo przecież nie bede wysyłal do nich e- maila :-))
            > 1 Czy po złożeniu wniosku w Internecie na Ich stronie podpisac umowę moge w
            > każdyn oddziale lub placówce czy są jakieś wyszczególnione ?
            > 2.Czy wymagane sa systematyczne wpłaty na konto w rachunku e -pko

1. W każdym
            2. Tak

PS. Konto działa bez zarzutu, a jestem wymagającym klientom. Tylko długo trzeba
            było czejkać na pakiet startowy.

Pozdrawiam,

Wacek

• Gość: tym_czas Re: Dwa pytanie do osób posiadającyc rachunek w e -pko IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.02.02, 12:50
              >
              > 1. W każdym
              > 2. Tak
              >
              > PS. Konto działa bez zarzutu, a jestem wymagającym klientom. Tylko długo trzeba
              >
              > było czejkać na pakiet startowy.
              >
              > Pozdrawiam,
              >
              > Wacek
              Dzięki . W między czasie byłem na strone e - pko i podglądnełem wniosek o
              założenie rachunku . Są tam rubryki gdzie mozna chyba samemu "ustalic" jakiej
              wysokości mają być te wplaty i co ile maja być dokonywane . No to chyba tyle ,
              chyba że się myle lub czegoś nie doczytałem :-) _ prosba do Wacka & innych o
              sprostowanie jakby co . Pozdrawiam
    • lelesio e-PKO BP - uwagi. 19.02.02, 13:51
      1. jezeli bardzo zależy wam na odpowiedzi przesyłajcie @ nie na ogólna skrzynkę
      (im to "wisi") ale na adres imię.nazwisko@pkobp.pl. Imię i nazwisko znajdziecie
      na stronach internetowych e-PKO BP (dyrektorzy odpowiednich działów!!!). To
      działa!!!
      2. e-PKO BP źle działa z Netscape 6., pisałem do nich, odpowiedź przyszła
      dopiero po zaangażowaniu dyrektora. Nic nie zrobili i chyba nie zamierzają.
      3. są najszybsi w obniżaniu oprocentowania depozytów. Nałapali klientów i
      zaczynają jak w Pekao SA.
      na razie tyle
      pzdr
      :)))

• Gość: borczykj-skarga Re: e-pko bp skarga IP: *.lightspeed.nbrkil.sbcglobal.net 24.04.13, 16:11
      Szanowni Państwo chce złożyć skargę na dzialania Powszechnej Kasy Oszczędności Bank Polski SA. W dniu 2010-04-27 chciałam dokonać przelewu z mojego prywatnego konta w( banku polskim SA) sumy -13 420, 00 PLN na konto moich kontrahentow:
      Przy wypełnianiu formy przelewu popełniłam błąd i wpisałam pomyłkowo inny numer konta, co w efekcie skutkowało przelaniem moich Śródków na zupełnie inne konto. Gdy zorientowałam się o zaistniałej pomyłce po ok. 2dniach poinformowałam Bank najpierw ustnie później pisemnie prosząc o zablokowanie lub zwrot ww. przelewu. Odpowiedz banku była negatywna Express bank spółdzielczy w Rzeszowie w odpowiedzi na moje pismo z prośba o zwrot pomyłkowego przelewu w dniu 05 maja 2010r informuje ze numer konta jest prawidłowy pytanie jest takie jak Pani wiceprezes zarządu Agnieszka Słoma może twierdzić ze nie było pomyłki skoro jest wpisany prawidłowo odbiorca przelewu, czyli biuro prawne, ale numer konta jest Inny i nie pasuje do odbiorcy ww. przelewu.System powinien automatycznie odzucic takie źle wypełnione polecenie przelewu i zwrócić do ponownego poprawienia dokumentu, a nie zrealizować przelew z wadami w wypełnieniu i przelać środki na konto innej firmy. Jednocześnie informuje ze ww. wymienione konto, na które blednie przelano środki jest zajęte przez komornika i na chwile obecna nie ma możliwości odzyskania, ww. pieniędzy. Jednoczesnie informuje ze zaraz po otrzymaniu ustnej odmowy zwrotu ww. sumy wynajęłam adwokata, który wałczył przez ok. 2 lata z komornikiem i sadami o zwrot nielegalnie przetrzymywanych i zajętych pieniędzy i ponieśliśmy duże koszty z tym związane niestety pan Adwokat się poddał i twierdzi ze nic juz nie może zrobić Wiec się pytam czy jest legalne przejecie cudzych pieniędzy przez bank i komornika.Prosze o pomoc w rozwikłaniu tej sprawy. Jeszcze jedno dzisiaj przeglądając dokumenty miedzy innymi Przewodnik po usługach bankowości elektronicznej na stronie 26 tego przewodnika pisze ze cytuje (PKO pozwala na przejrzenie transakcji polecenia zapłaty wykonanych w ramach danego rachunku a także na odwołanie (pojedynczej) transakcji polecenia zapłaty Każde zrealizowane polecenie zapłaty może zostać odwołane, jeśli nie zostały przekroczone terminy(30 dni dla osób fizycznych 5 dni roboczych dla firm spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych) Na rachunek zostanie zwrócona pobrana wcześniej kwota powiększona o należne odsetki) koniec cytatu. Wiec ja się dalej pytam, dlaczego Bank postanowił nie zwrócić moich pieniędzy jak to się ma do rzetelnosci Polskich instytucji Bankowych. Chce również zaznaczyć ze na stale mieszkam w USA i jest mi trudno kontrolować na bieżąco, co się dzieje w Polsce wiec proszę o informacje co ja moge z tym zrobic pozdrawiam.

Borczykj

• Gość: Maciek Re: e-pko bp skarga IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 17:45
        Polecenie zapłaty, to nie jest zwykły przelew - to po pierwsze.
        Nie stoisz na przegranej pozycji - to drugie
        Najpierw to poczytaj
        www.konta.pro/pomylka-w-dyspozycji-przelewu/
        Spróbuj napisać do KNF
        www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/skarga_na_bank.jsp
        A jak to nie pomoże, to już tylko sąd ci zostanie
    • Gość: Paweł Re: e-pko bp skarga IP: 92.55.233.* 26.11.13, 23:03
      Ech szkoda gadać na ten temat. Byle pytanie to bankowi zajmuje 2 tygodnie na odpowiedź . Czasy komuny w PKO trwa nadal
      • Gość: aga Re: e-pko bp skarga IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.13, 11:42
        dalej traktują ludzi za niechcianych gości nawet papierka potwierdzającego posiadanie konta w języku niemieckim nie podbiją tylko musiałam tłumaczyć, chociaż bardzo duża ilość osób przychodzi z takim samym papierkiem. Powinni chyba znać podstawowe słowa w obcych językach jesteśmy przecież w Unii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka