Gość: maciek IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.08, 19:27 Stwórzmy swój własny ranking najgorszych banków, mój typ to: BPH Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mtp Re: Kwestia zadowolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 20:10 a mój to Bank Pekao S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: moj typ tyo GE Money Bank 13.07.08, 21:15 specjalisci od przekretow przy rozliczaniu transakcji wykonanych przy uzyciu karty kredytowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk jak wyliczyc poziom zadowolenia w skali 1 - 5 ?? IP: *.telprojekt.pl 13.07.08, 21:32 nie moge dojsc do tego jak zostal stworzony wykres trzeci od gory wezmy przyklad: "kompetencja i zyczliwosc pracownikow" - niezadowolonych 4%, zadowolonych 90% czyli mozemy przyjac ze zadowolonych mamy 90 klientow na 94 (szesciu skurczybykow pomijamy) zatem w skali 5 stopniowej byloby to (90/94)*5 = 4,78 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: jak wyliczyc poziom zadowolenia w skali 1 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 18:45 Pracownicy banku są zawsze życzliwi, bo tak ich wyszkolono. Nawet gdy bank bezczelnie okrada klientów (a może nawet szczególnie wtedy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamus Re: Kwestia zadowolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 22:01 absolutnie sie zgadzam. pekao sa to wg. mnie najslabszy obecnie bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Kwestia zadowolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 12:59 Zgadzam się Pekao S.A. Sezon urlopowy przelewy wyjdą z jutrzejszą datą, bo nie nadążamy- tak poinformowano rano w banku PE=ekao S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Kwestia zadowolenia 13.07.08, 20:15 ja mogę polecić tylko jeden bank po wyeliminowaniu www.PEKA0.pl kredyt banku milenium czy jak się to pisze inteligo również ale nie jest źle... mbank po linku trafisz do dobrego MOIM zdaniem banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny czytelnik Bank Zachodni WBK IP: 80.51.91.* 13.07.08, 20:22 Kolejki w oddziałach, kolejki, kolejki i jeszcz raz kolejki. 5 minut można wytrzymać, 10 ujdzie, ale powyżej 15 minut czekania to po prostu SKANDAL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madry pardon IP: *.telprojekt.pl 13.07.08, 21:16 Ale czemu czytelnik, ktory, jak widze, korzysta z Internetu stoi w kolejkach w banku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: pardon 13.07.08, 22:00 Bpo niektórych tematów nie załatwisz w takich marmurkowych bankach, np. zmiana dowodu osobistego wymaga stawienia się w oddziale. I odczekania swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo zmiana dowodu IP: 84.234.112.* 02.08.08, 19:46 Wymianę dowodu w inteligo załatwiasz pocztą lub innym operatorem pocztowym,bo niby gdzie miałbyś się stawić z nowym dokumentem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: zmiana dowodu IP: *.acn.waw.pl 03.08.08, 08:32 a co za roznica,czy jedziesz na poczte,zeby odstac w kolejce,czy do operatora pocztowego,do ktorego,zeby dojechac musisz przejechac pol miasta?Tak strata czasu,i tak strata czasu-rownie dobrze mozna wiec pojechac do banku.Ja mam konto w tym krytykowanym w pierwszym poscie BPH,do ktorego sie przenioslem po doswiadczeniach pierwszego miesiaca po wchlonieciu starego BPH przez PEkao i zlego sklowa na ten bank jak na razie nie moge powiedziec.Wszystkie formalnosci konieczne do zalozenia rachunku zalatwilem praktycznie od reki,nie bylo zadnych kolejek,na pozostale ,podpisanie rachunku umowilem sie telefonicznie na konkrtna godzine .Nie stalem ani minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
uii Re: zmiana dowodu 03.08.08, 11:02 Ja mialem konto w BPH i wg mnie ten bank to kompletne dno. Prowadzenie konta "firmowego" kosztowalo chyba z 30pln/miesiac, przelewy "ekspresowe" (czyli normalne) po 5pln. Ciagle jakies formalnosci do zalatwiania. Teraz mam konto w mbanku i zalatwienie czegokolwiek zajmuje mi albo 3 klikniecia myszka albo gora 5 minutowa rozmowa. Przyklad? Zgubilem dowod osobisty i karte bakomatowa. Jeden telefon i juz uprzejma pani zglosila to do centralnego rejestru zastrzezonych dokumentow, zablokowala karte i zglosila wyrobienie nowej - wszystko za darmo. Zadnych formalnosci, gdzie czlowiek sie cieszy ze "zalatwi cos od reki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: zmiana dowodu IP: *.acn.waw.pl 03.08.08, 11:30 jakas kosmiczna pomylka skoro wybrales sobie dostep osobisty to pewnie tyle placiles Ja place 5 zl za prowadzenie,nic nie place za przelewy do US i ZUS,a pozostale kosztuja 1 zl.A wykonanie przelewu to "3 klikniecia myszka" Od momentu zalozenia rachunku,o ktorym faktycznie napisalem,ze zalatwilem od reki przez pol roku nie bylem w banku,bo nie mialem takiej potrzeby.A zglaszanie zagubionej karty wszedzie wyglada tak samo,telefon,zastrzezenie i przeslanie przez bank karty na adres firmowy/domowy w ciagu paru dni,wiec nie chwal sie tym,co w kazdym banku jest standardem wiesz ,wydaje mi sie ze placiles za swoja niewiedze a oto dowod www.bph.pl/pl/firmy/harmonium/e-har Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Bzdura. Ja podalem numer nowego przez telefon. IP: *.c198.msk.pl 02.08.08, 23:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Bzdura. Ja podalem numer nowego przez telefon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.08, 15:49 Nie wszędzie. Owszem, w mBanku bez problemu przyjęli mi aktualizację numeru dowodu przez telefon po uwierzytelnieniu. Za to z Inteligo (PKO BP) nękają mnie mailami, że mam sobie: - ściągnąć jakiś formularz - wydrukować go (na własnej drukarce i swoim papierze) - wypełnić, podpisać - zrobić obustronne ksero dowodu powiększone 2x (za własną kasę) - zamazać informacje nie podlegające przetwarzaniu przez bank - zapakować to wszystko do koperty (własnej) - kupić i nakleić znaczek (za swoje pieniądze) - udać się na pocztę i odstać swoje (bo poleconym pewniej). NO TO CHYBA SIĘ Z KONIEM KOPALI?? Nie? Oczywiście ich maile wędrują do kosza. Nie po to mam konto internetowe, żeby stracić pół dnia na aktualizację numeru dowodu. A jak mnie wkurzą, to po prostu konto zamknę - nie jest to jakaś wyjątkowa oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomi Re: pardon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 12:40 Ciekawe czy gdyby ktoś się włamał do Twojego komputera i przejął takie dane jak dowód osobisty, ciekawe czybyś się z tego cieszył? To są dane których nie powinno się nigdy zmieniać i podawać przez internet-proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: pardon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.08, 15:54 ale już przez telefon nie ma problemu, prawda? Chyba, że masz paranoję i boisz się podsłuchów, ale wtedy i listów nie powinieneś wysyłać... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Wpłaty gotówki nie zrobisz internetem... 02.08.08, 18:05 Wpłaty gotówki nie zrobisz internetem... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Za to bankomatem już tak. I to grubszą kasę. 02.08.08, 22:35 Przy limicie 30000 na kartę można wypłacić kasę na auto w ciągu 2-3 dni. Inna rzecz, że samochód się kupuje płacąc przelewem - nikt nikogo nie napadnie, nie ma fałszywek, nie ma liczenia banknotów. No, chyba że kupujemy w nocy od złodzieja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomi Re: Wpłaty gotówki nie zrobisz internetem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 12:45 W dobie elektroniki i internetu oraz kart gotówka jest zbędna ja wszystko z partnerami biznesowymi załatwiam przelewami, gotówka to przeżytek , chyba że ktoś lubi szelest kasy a komputer i przelewy do dla niego za duży postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomi Re: Bank Zachodni WBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 12:37 A kto karze Ci stać w kolejkach, od czego jest internet???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lski Kwestia zadowolenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 20:32 Uwolnilem sie od 4 bankow,w ktorych,nie wiedziec po co mialem konta,karty itd. i zostale tylko z mbankiem i jego jedna karta, jestem zadowolony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupert opinie o bankach i kontach osobistych IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.07.08, 20:35 Szkoda, że w artykule nie pojawilo sie wiecej o markach poszczegolych bankow. Jeszcze gorsze opinie zbierają doradztwa finansowe np. Expander jest dość popularny www.bozo.pl/Finanse/Doradztwo-finansowe/ a jeśli chodzi o banki to millenium bank nie wypada najlepiej troche opinii mozna znalezc na bozo www.bozo.pl/Finanse/Konta-osobiste/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: opinie o bankach i kontach osobistych IP: *.czarnet.pl 02.08.08, 23:39 No patrz a ja mam bardzo dobre zdanie o millennium w przeciwieństwie do opinii na tej stronce, którą podajesz. Jest tylko jedna, z którą się mogę zgodzić. Wszystko było sprawnie załatwione, bez niedomówień, każde pytanie z rzeczową odpowiedzią, kredyt załatwiony w 9 dni, żadnych ukrytych opłat, konto bez opłat... aha nie musiałem brać zaświadczenia (za jedyne 300zł) z PKO o kwocie pozostałej do spłaty-załatwiono to na drodze bankowej, bez mojego udziału. A w PKO pani upierała się, że muszę mieć to zaświadczenie od nich. Jedyną niedogodnością jest brak telefonów do oddziału, ale mi przydzielono osobę do której mam nr więc nie widzę problemu. Można mnie nazwać zadowolonym klientem. Przeniosłem się z PKO BP - tam do dziś nie mogę się doprosić dokumentów, które miały mi zostać wydane max do 2 tyg. od spłaty kredytu a minął już 3 tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bism Kwestia zadowolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 20:39 Czyli z audytu wyszło bankowcom na to że to co ludzie wypisują na forum i newsach to nieprawda. Przecież zaudytowali odpowiednio reprezentatywną grupę klientów.... Ehh, ciekawe ile trzeba zapłacić za taki fajny audyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Najgorszy: PEKAO S.A. IP: *.chello.pl 13.07.08, 21:00 pracownicy nic nie wiedza, produkty banku do kitu. karty badziewne (plaska visa classic). Porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark W ING Śląskim beznadziejnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 21:22 Pomimo, że posiadam ROR w Euro (OKO) nie mogę wpłacać bilonu. omimo, iż zgłosiłem nowe miejsce zamieszkania system banku wystawia zaświadczenia tylko z poprzednim miejscem zameldowania. Pomimo, iż uzgodniłem z call center potrzebę kontaktu w sprawie lokat nikt się ze mną nie chce kontakować. Pomimo, że się umówiłem na odbiór dokumentów, Pani z w oddziale była niezadowolona ze względu na niedyspozycyjność szefa. Można wymieniać bez końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabaku.no.gaara Re: W ING Śląskim beznadziejnie IP: *.as.kn.pl 02.08.08, 19:25 Moim zdaniem porownywanie bankow po czasie spedzonym w kolejce jest zupelnie bez senu, bo (sugerujac sie jednym z powyzszych wpisow)ja w jednym z oddzialow BZ WBK zalatwiam swoje sprawy praktycznie od reki, a oddzial jest polozony w dosc popularnym miejscu. Idac tym tropem moglbym powiedziec, ze najwiekszym dnem wsrod bankow jest PKO BP, pekao SA, BPH, SKOS, Deutshe Bank i Reifeisen, bo...w tych bankach stalem dluzej niz 20 min. Bez sensu. Porownujac oferty, to np. dla klientow biznesowych lepsza oferte ma np PKO BP, a dla prywatnych dosc ciekawe rozwiazania proponuje BZ WBK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rlencz Kwestia zadowolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 19:43 A ja jestem niezadowolony ja traktuje mnie firma ASUS Poland - mój laptop jest od 3 tygodnii jest już w 3 naprawie i nie ma żadnych szans dowiedzie się co się z nim dzieje - telefon w serwisie nie odpowiada - możan tylko łaskawie korespondowac emailem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Polskie Banki -- tu zakładamy konta IP: *.icpnet.pl 02.08.08, 20:01 Zakładając konto w banku posiadanym przez polski kapitał zapewniamy lepsze miesjca pracy sobie samym, ponieważ pracownicy tego banku nie dostają jedynie dyrektyw z zachodu co mają zrobic (jedne banki mają więcej autonomii inne mniej) wlaścicel polskiego banku najczęściej reinwestuje pieniądze w kraju a nie wypomopwuje zyski za granice. Włałasciel poslkiej firmy często udziela się harytatywnie lub poporstu wiecej konsumuje co tez pomaga gospodarce. Tu jest lista banków posiadanych w większości przez polski kapitał Getin bank Noble bank PKO BP BOŚ z doradców finansowych warto wymienić Open Finance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Polskie Banki -- tu zakładamy konta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 21:05 PKO BP? Miałam tam kiedyś konto i przez długi czas byłam całkiem zadowolona. W roku 2002 założyłam jednoosobową działalność, więc musiałam otworzyć również konto firmowe. W PKO BP było ono najtańsze - "tylko" 15 PLN. Inne banki kradły już wtedy nawet 50 PLN z tego tytułu. Nie wiem, dlaczego firma jednoosobowa, czyli osoba fizyczna, musi mieć "konto firmowe", które wówczas we wszystkich bankach było 5-15 razy droższe od prywatnego. Pewnie dlatego, że świnie z rządu wzięły od świń z banków łapówy w zamian za wprowadzenie odpowiednich "przepisów". Wracając do tematu, w ciągu niespełna dwóch lat PKO BP wprowadził dla mnie następujące "udogodnienia": 1. Zamknięcie oddziału (jednego z największych w mieście) w soboty, a w pozostałe dni - skrócenie jego czasu pracy do 18 (wcześniej był czynny do 19). 2. Zamknięcie połowy okienek i zwolnienie części pracowników (bez podwyższania pensji pozostałym, co wiem z wiarygodnych źródeł). W rezultacie czas stania w kolejce wydłużył się nawet do godziny. 3. Podniesienie haraczu za konto firmowe z 15 do 25 PLN. Dzięki Bogu pojawił się wtedy mBank, do którego przeniosłam się czym prędzej. Jak dotąd - odpukać - nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Gdy natomiast słyszę o kolejnych "sukcesach finansowych" PKO BP, to nóż mi się w kieszeni otwiera. Jeśli ktoś mnie okrada, to naprawdę nie ma dla mnie znaczenia, czy złodziejem jest Polak czy cudzoziemiec. A jeżeli chodzi o ankiety, to pytania zawsze można sformułować tak, żeby wyszło "na nasze". Bo np. kasjerki w PKO BP były zawsze bardzo miłe, co należy szczególnie docenić przy ich nawale pracy i niskich pensjach. To w końcu nie ich wina, że mają szefów o mentalności bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Re: Polskie Banki -- tu zakładamy konta 02.08.08, 22:39 Juz hitler powiedział że Polacy mają mentalność parobka :) Naszczęcie nie wszyscy. Ja się przeniosłem do Getinbanku i jest mi dobrze. I wiem że jak bank na mnie zarobi to wszystkiego nie wyśle do niemiec francji czy usa gdzie trzeba opłacić głównych zarządzjacych. :) Pozdrwiam innych świadomych. Wogóle czy ktoś się kiedyś zastanawiał dlaczego francuskie produkty są bardziej popularne we frnacji niż w niemczech ... i odwrotnie. Choć nie zawsze ma to związek cena/jakość... ktoś się kiedyś zastanawiał dlaczego u nas zawsze większa bieda ? To problem mentalności ja osobiscie widziałem jak niemcy kupują swoje jedzenie choć droższe i nie koniecznie lepsze... ale zasada to zasada... Pozdrawiam ludzi wolnych nie pozdrawiam potomków chłopków pańszczyźnianych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Polskie Banki -- tu zakładamy konta IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.08.08, 00:56 Hehe. Czarnecki - twórca Getin Banku od jakiegoś czasu przebiera już nóżkami w poszukiwaniu inwestora. Po prostu chce sprzedać swoje udziały. Na 95% kupi to ktoś spoza Polski..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Polskie Banki -- tu zakładamy konta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 13:07 czarnysadov napisał: > Choć nie zawsze ma to związek cena/jakość... ktoś się kiedyś > zastanawiał dlaczego u nas zawsze większa bieda ? To problem > mentalności ja osobiscie widziałem jak niemcy kupują swoje jedzenie > choć droższe i nie koniecznie lepsze... ale zasada to zasada... Zgadzam się, że to problem mentalności. Mentalności dyrektorów banków takich jak PKO BP, i wielu innych firm. A większa bieda jest dlatego, że nikt nie wy***i tak Polaka, jak drugi Polak. Powie Ci to każdy, kto pracował na budowie za granicą. Jak chcesz, to do nich dopłacaj. Możesz nawet zaproponować bankowi, żeby nałożył Ci większy haracz "za prowadzenie rachunku" niż jest przewidziane, albo wyższy procent kredytu. A potem złóż podanie o order u prezydenta. Może dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
peetie PKO SA Mistrzowe wtop 02.08.08, 21:08 Od roku dostaje od nich wyciągi z karty kredytowej, której nie posiadam, kilkanaście telefonów w tej sprawie nie poskutkowało. Życzą sobie żebym osobiści, po odstaniu w kolejce 30 minut wyjaśnił im dlaczego dostaję te wyciągi. PARANOJA Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Kwestia zadowolenia 02.08.08, 21:15 Fora internetowe kłamią - pełne są opinii wpisywanych tam na zlecenie agencji public relations. Nie ma już prawdziwego wolnego słowa, jak idioci łykamy wszystko co napisane jest przez anonimowych internautów. Jesteśmy jak owce wśród wilków, nikomu już nie można ufać. Tylko sobie, swojemu osądowi. Użyj wyszukiwarki, dowiedz się całej prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Kwestia zadowolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 21:20 yulek_cezar napisał: > Fora internetowe kłamią - pełne są opinii wpisywanych tam na zlecenie agencji > public relations. Nie ma już prawdziwego wolnego słowa, jak idioci łykamy > wszystko co napisane jest przez anonimowych internautów. Jesteśmy jak owce wśró > d > wilków, nikomu już nie można ufać. Tylko sobie, swojemu osądowi. Użyj > wyszukiwarki, dowiedz się całej prawdy. A co znajdziesz w wyszukiwarce? Albo komentarze internautów, albo bełkot marketingowy samych banków. Zresztą, komentarze PR-owców można zwykle rozpoznać. Najlepsze są oczywiście opinie znajomych, ale nie zawsze mają oni konta w bankach, które nas interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Kwestia zadowolenia IP: *.c198.msk.pl 02.08.08, 23:47 Spedzanie czasu w kolejkach do banku to wogole nonsens w XXI wieku. Po cholere? Przeciez wszystko juz dawno mozna zalatwic przez internet albo telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Kwestia zadowolenia IP: *.adsl.alicedsl.de 02.08.08, 23:53 z sondazami to pod kosciol Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Kwestia zadowolenia 03.08.08, 11:10 Banki jak każde przedsięwzięcie gospodarcze musi być nastawione na zysk. Ale polskie banki tym sie różnią od innych firm iz one dążą do zysku za wszelką cenę. Klient nie jest po to by dać mu zarobic, zarabiając też, ale po to by bank zarobił a co stanie się s klientem, to nie jest już zmartwienie banku. Każda firma klientowi ktory jest wierny od wielu lat i nie ma z nim żadnych problemów, daje z czasem określone przywileje. Banki dają te "przywileje" by klienta zdobyc, potem mają go gdzies, bo w istocie jest skazany na tego albo innego "wyzyskiwacza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pededro nie ma znaczenia, czy polski czy nie IP: *.lanet.net.pl 03.08.08, 15:22 Ja tam nie zauważam żadnej różnicy. I tak przecież o tym, jak posrzegamy bank, decydują jego pracownicy. A ci są najczęściej żenująco niekompetetni i uzależnieni od mitycznego "systemu". Jakakolwiek pozastandardowa sytuacja (np dochody z tytułu umowy o dzieło, albo brak zameldowania, albo zagubienie karty i jej odnalezienie etc) powoduje panikę i odpowiedż "nie wiem, nie da się, system nie pozwala, nie przewiduje, system odrzuca itd. Kwestie opłat za różnego rodzaju usługi, to faktycznie rabunek. Szczytem jest np. 300 zł za potwierdzenie kwoty kredytu hipotecznego w PKO BP. Za jeden wydruk! Ku...a! Rabunek w biały dzień w majestacie prawa. O traktowaniu klienta przychodzącego po kredyt już nie wspomnę. Obsługa zdaje się zapominać, że kredyt jest TOWAREM, ze który klient słono płaci. A oni się zachoują, jakby robili łaskę i pożyczali komuś swoje własne pieniądze. Ech, chciałbym móc nigdy z banku nie korzystać i zawsze wyciągać pieniądze ze skarpetki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: nie ma znaczenia, czy polski czy nie IP: *.czarnet.pl 08.08.08, 22:06 Na opłatę 300zł (złodziejstwo jak nic) za wydruk dot. kredytu hipotecznego w PKO BP jest sposób. Ja niedawno przenosiłem kredyt do Millennium - tam teoretycznie było potrzebne to zaświadczenie by można było spłacić kredyt wcześniej. Ale pani w Mill. wymyśliła, że może wysłać "zapytanie bankowe" do PKO i oni muszą jej na to odpowiedzieć za free. Tym samym nie musiałem za ten świstek bulić 300. Jakby tego było mało - przy braniu kredytu w PKO musiałem podpisać tzw. weksel in blanco. Teraz po spłacie chciałem go odzyskać, więc pytam kiedy mogę go odebrać, a przemiła pani mi przez telefon: "A potrzebne to panu?". No myślałem, że ją czymś pier... głupiemu chyba taki tekst chciała zapodać. No bo na co mi zwrócony weksel in blanco wystawiony na bank, no na co mi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aagnes Kwestia zadowolenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 12:39 Moim zdaniem każdy bank, do którego trzeba przyjść jest tragiczny. Bardzo lubię mBank, bo tam dużo rzeczy można załatwić przez Internet. Nie znoszę BZWBK, bo ludzie, ktorzy tam pracują są niekompetentni (szczególnie Ci w oddziale na Półwiejskiej w Poznaniu). Brałam kiedyś kartę z Allegro,którą jak piszą prawie w całości załatwia się przez internet.Tam byłam pierwszą taką klientką i od początku do końca musiałam się tam stawiać i wypełniać papiery. I pracownicy mnie się pytali jak to się robi przez ten internet,bo oni nie wiedzą. 4 wizyty w banku po 1 karte? Przesada! Lubię też Lukas Bank pod warunkiem,że nie muszę tam iść. Babcie jak się rozsiądą na krzesełkach, to sobie lubią pogadać. Ale dużo można załatwić przez telefon. Z PKO BP dawno zrezygnowałam,bo to bank z zeszłej epoki. Za to moja rodzina chwali sobie BPH, ale głównie dlatego,że obsługuje ich mały oddział i jak coś potrzebują to dzwonią do swojej ulubionej pani X ( tu jej imię - nie pamiętam). Taki prawie private banking :) Trzeba sobie uświadomić, że bank jest po to,żeby zarabiać, a nie po to,żeby nam pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Kwestia zadowolenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 12:44 Zapomniałam jeszcze wspomnieć o jednym. Księgowanie w BZWBK trwa wieki. Przelew z konta na kartę w ramach tego banku trwa minimum 1,5 dnia! W mbanku od razu pieniądze są dostępne. Poza tym Przelew z mbank do Lukasa bądź odwrotnie to 2 sesje. Taka sama operacja z BZWBK 4 sesje. Pensja wpływa mi na konto w Lukasie i mam ją najczęściej najszybciej spośród wszystkich pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK polecam mBank IP: *.dynamic.mm.pl 07.02.14, 07:24 Ja osobiście z czystym sumieniem mogę polecić mBank i jego konto osobiste. Przy spełnieniu jednego warunku mamy konto zupełnie darmowe. Korzystam z tego konto od ponad 7 lat i jestem zadowolony w przeciwieństwi do wielu moich znajomych który założyli konto w Alior Sync. Porównałem ze sobą te dwa konta. Przeczytałem całą tabelę rowizji ale to co zobaczyłem w tabeli Synca, przeraziło mnie. Na moim blogu: mbank opinie dowiesz się więce i wybierzesz najlepsze dla siebie konto. Jesli potzrebujesz pomocy, pisz w komentarzach, chętnie doradzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja nie polecqam mbanku IP: *.play-internet.pl 16.04.14, 11:07 Nie polecam mbanku i reklamowanego przez nich programu partnerskiego. W celu skorzystania z promcji udałem się wraz z osobą polecająca do placówki w Toruniu. Pracownikowi cały czas tłumaczyliśmy na jakich produktach nam zależy. Jak się w tej chwili okazało pracownik najpierw założył rachunek a później złożył wniosek o kredyt w związku z tym nie należy się osobie polecającej premia za polecenie. Może było to też celowe działanie albo pracownik nie zna produktów. Reklamacja nie została uwzględniona. Odpowiedz Link Zgłoś