Gość: NACIĄGACZE Loteria "Pusty SMS" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 17:20 MOŻE MAM PODAĆ KONTO SWOJE BO JUZ JAK WYSŁAŁAM PUSTEGO SMSA TO PIENIĄDZE BYŁY ZAPAKOWANE I CIĄGLE MAM TYLKO WYSŁAĆ OSTATNIEGO PUSTEGO SMSA PYTAM SIĘ ILE JESZCZE TYCH OSTATNICH SMSÓW BĘDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foksit Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 15:10 Zajrzyj do regulaminu:) Tam jest napisane, że będą wysyłali dziennie do 5 sms'ów zachęcających do dalszej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Loteria "Pusty SMS" IP: 82.160.71.* 20.06.10, 14:07 ostatnio stali się wyjątkowo bezczelni i nachalni. nawet nieszczególnie zwracają już uwage na grę słów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pic na wodę Loteria "Pusty SMS" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 20:23 świetnie ja już miałam zapakowane pieniążki już do mnie szły oszuści bardzo chętnie podam swoje konto bankowe żeby tylko mi je przesłali mogę podać nr telefonu bo może nie wiedzą komu co obiecali chciałam podać imię nazwisko no bo wygrałam koniec mojego nr 674 czekam na te pieniążki Odpowiedz Link Zgłoś
red.matylda Re: Loteria "Pusty SMS" 18.06.10, 11:40 Wiadomo każda loteria ma swoje zasady. Moim zdaniem wszystko jest ok. Loteria to loteria , działa na zasadzie losowania, jedna osoba wygrywa, inne nie i tyle. Jak ktos nie chce grac to nie musi ale moim zdaniem warto sprobowac. Ja od dawna gram w roznego typu grach smsowych i czesto wygrywam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Loteria "Pusty SMS" IP: 82.160.71.* 20.06.10, 14:05 bzdura. pracownik firmy od tej loterii agituje Odpowiedz Link Zgłoś
red.matylda Re: Loteria "Pusty SMS" 21.06.10, 11:54 Nie namawiam nikogo do brania udziału w tej loterii ale do dokladnego czytania regulaminow. Nie lubie po prostu takiego narzekania na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 16:06 Dla mnie wszystko jest jasne ,nie trzeba bylo wysylac darmowego sms ,stalo sie ....ale jak sie tego pozbyc ??czytalam regulamin ,podobno wystraczy wyslac na platny numer "stop"?Czy ktos z Was tak zrobil i sie udalo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajka Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 09:14 Ja tak zrobiłam i się udało, dlatego nie rozumiem tych wszystkich krzyków o spam, oszustwa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cD natix Re: Loteria "Pusty SMS" IP: 84.201.212.* 05.07.10, 13:20 ja nie mam pojęcia co robić piszą abym wysłała ostatniego sms o treści Tak na 74500 który kosztuje 4,88 zł. Wygrałam te 30,000 zł niby. a piszą tak. "Kupon przekazy30,000 zł zalakowany. Brak akceptacji (nr. mojej kom.)! Wzywamy - wyślij sms Tak na 74500. Będziesz skakać z radości? Ok? " Co mam zrobić!? wysłali mi też wczoraj ze ostatni esemes tylko jeden o potwierdzenie. ale nie wysłałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 10:28 mnie też chamy naciągali a forsy nie widać co z tym problemem zrobić czy do sądu ich podać nadal mi wysyłją esemesy pod mój nr tel to są oszuści wandale złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinos4 Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 14:46 Czemu lecieć z czymś do sądu? Przecież jest regulamin w którym wszystko jest wyjaśnione. Nie sądzę żeby ktoś tutaj naciągał ludzi. Ja też wysyłam czasem sms na konkursy i nie mam potem pretensji do kogoś że nie wygrałem. Czasem wystarczy jeden a czasem i 10 nie da rady. To jest loteria, jak lotto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 12:42 Loteria pusty sms to wielkie oszustwo.Piszą do Ciebie,ze prezes juz podpisał dokumenty na przelew 20000 tylko ty naiwniaku masz wyslac 1 sms na 74500 i za chwile znowu wiad. od organizatora ,.ze jeszcze tylko jeden sms i tak wysylasz kilka lub nawet kilkanascie sms-ow a kazdy 4.88.Ludzie nie dajcie sie aie oglupiac.Bo rachunek od opiratora moze was przerazic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajka Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 10:39 W regulaminie jest napisane, że wysyłają 5 smsów dziennie zachęcających do dalszej gry. To są własnie ich przykłady. O wygranej informują telefonicznie, trzeba się wczytać:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinos4 Re: Loteria "Pusty SMS" 02.07.10, 11:20 To skoro twierdzisz że to oszustwo to skąd się biorą ci którzy wygrali? Matko no wszystko jest zapisane w regulaminie. Poczytaj za nim weźmiesz udział. To nie zajmuje wiele czasu a może uchronić przed wyrzucaniem żali w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romic Loteria "Pusty SMS" IP: *.146.144.150.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.07.10, 13:27 Proponuję założyć stowarzyszenie osób pokrzywdzonych przez tych " gnojków", a następnie wytoczyć im pozew zbiorowy.Takich bydlaków trzeba tępić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romic Loteria "Pusty SMS" IP: *.146.144.150.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.07.10, 13:30 Jeżeli masz propozycję w tej sprawie jak załatwić tych cwaniaków napisz na adres e-mail : romic@poczta.onet.eu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.07.10, 20:42 Ma Pan rację .Okazało się ,że Ja do nich należę. Ale powiem jedno powinnam iść z tymi sms do jakiegoś prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MADOKS Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 10:20 LUDZIE ŻEBY WYGRAĆ TRZEBA GRAĆ.JA GRAŁEM I TERAZ MAM DO WPŁACENIA PONAD 700 ZŁ ZA WYSYŁANIE SMS-ÓW DO TYCH CWANIAKÓW.LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ OSZUSTOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreszton Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 16:59 Tak, żeby wygrać trzeba grać! Przykro mi, że wydałeś ponad 700 zł na smsy, ale byłeś tego świadom podejmując grę. Jakbyś nie chciał, nikt Cię nie zmuszał. Ktoś wygrywa, ktoś traci, to ryzyko. Co w tym nieuczciwego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Loteria "Pusty SMS" IP: 77.242.225.* 05.07.10, 19:47 Witam , właśnie dzisiaj po obejrzeniu reklamy pusty sms darmowy ,podjełam decyzję o wysłaniu sms - jak darmowy . Po tym fakcie moja historia potoczyła sie podobnie jak u innych graczy. Wygrałam 30.000 tylko wystarczy 1 sms potwierdzający , potem sam prezes zarządu z wystawionym czekiem , dokumentami tylko wyślij sms o treści TAK i końca nie widać . Zaczęłam węszyć ,że ktoś tu nieżle naciąga . Przeczytałam regulamin - wiem ,że to podstawa prawna - i nie znalazłam adnotacji o sposobie formułowania treści sms do graczy oprócz tego ,że firma ma prawo dziennie wysłać 5 czy 6 sms zachęcających do gry , ja otrzymałam ich z 11 i to tylko dzisiaj , 5 min. temu ponownie zostalam wezwana do potwierdzenia wygranej , Chętnie się przyłącze do akcji zbiorowej w celu zaskarżenia firmy w/w . Czasami biorę udział w podobnych konkursach sms np; radio ZET itp. ale pierwszy raz się spotkałam z takim sposobem naciągania graczy wysyłając sms z informacją,że się wygrało pieniądze tylko potwierdz i potwierdzać możesz w nieskończoność . Nie zgadzam się z opiniami obrońców loterii pustego sms , że nasze poczucie oszukania ma być interpretowane naiwnością ,OWSZEM nikt nas nie zmuszał do wysyłania sms ale nikt nie ma prawa oszukiwać graczy w sposób jaki to robi firma INTERNETQ POLAND wysyłając sms z treścią WYGRAŁES JESTEŚ WYTYPOWANY , INNI CI ZAZDROSZCZĄ . Skandal !!!Ludzie kto to widział!!! Jeśli są chętni żeby dokopać oszustom , nagłośnić sprawę i zna prawniką który podejmie się tej sprawy prosze o kontakt e -mail : perfecthair@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 14:58 Dzisiaj dostałem z loterii Orange dotyczącej BMW, 3 smsy o takiej treści: "Tu Maria z Działu Zarządzania Nagrodami, wyślij sms o treści JA na 7400 (4,88 zł). Czekamy na sms od Ciebie na 7400 (4,88 zł). Uwaga, dotyczy przekazania auta!" Zignorowałem ten sms, nie odpisałem, bo przecież wiem, że to są naciągacze. Nie jestem aż tak głupi. Dwie godziny później: "Prosimy Cie uprzejmie, wyślij BMW na 7400 (4,88 zł), chcielibyśmy przekazać Ci kluczyki do samochodu BMW. Czekamy tylko 1 godzine." A jednak jestem głupi, chociaż treść sms wskazuje na to, że wygrałem. Złamałem się i odesłałem sms. Po chwili otrzymałem następnego: " Ostateczne wezwanie do właściciela nr: mój nr tel. Wyślij słowo WŁASNOŚĆ na 7400 (4,88 zł) aby mieć szanse na otrzymanie samochodu na własność. Prezes." I tu mocno się wkurzyłem, przecież w drugiej wiadomości jest info, że mam odebrać kluczyki do BMW, czyli wygrałem. Zadzwoniłem do Orange, że skoro chcą mi dać kluczyki to ja o nie poprosze, a oni stwierdzili, że to nie oni organizują ten konkurs tylko firma Internetq, i owszem podali mi adres ale nr telefonu lub maila już nie chcieli mówiąc, że oni nie mają. To są oszuści, ale jak już wspomniałem w sms jest informacja, że mam odebrać kluczyki, czyli wygrałem. Podpowiedzcie mi proszę, co mam zrobić w takim wypadku, bo jest to już jawne oszustwo. Pozdrawiam, Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreszton Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 11:39 Muszę Cię zmarwtić, ale coś takiego łapie się jako smsy zachęcające do dalszej gry, o których jets mowa w regulaminie. Nie jest to nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 18:59 Wiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
marcinos4 Re: Loteria "Pusty SMS" 20.12.10, 09:43 Mam nadzieję że przeczytałeś najpierw regulamin za nim wysłałeś pustego smsa? Bo to podstawa, jak dla mnie, udziału w takich loteriach. Co do stwierdzenia że ktoś nam zabrał pieniądze. Przecież sami decydujemy o tym ile wysyłamy, tak mi się wydaje, nikt nas nie zmusza i zawsze możemy przestać. To chyba my decydujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osioł Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.11, 14:24 to nie zadna loteria tylko zwykłe oszustwo złodziejstwo chamstwo mi obiecali 56 mln i całą d obe nie dają spokoju podaje ich do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 15:44 Jezeli nie wysylales smsa konkursowego, to po prostu zadzwon do BOK i popros o wylaczenie podobych smsow. Smsy nie lamia prawa, sa po prostu sugestywnie sformuowane, ale w ramach regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreszton Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 18:23 Tak, jak mówi Konrad, lub wysłać sms o treści stop Odpowiedz Link Zgłoś
iv-ey Re: Loteria "Pusty SMS" 09.07.10, 16:09 OK. A ma jaki numer? 7400 czy 8080 tez zadziala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawina blokada numeru 74500 IP: *.tktelekom.pl 19.12.10, 17:11 Należy wysłać SMS o treści STOP na nr 8043 regulamin Punkt III paragraf 20. www.pusty-sms.pl/reg.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Loteria "Pusty SMS" IP: 188.137.116.* 06.01.11, 21:11 ja mam taki problem: dzwonilem do operatora bo mi nagle kasy ubyło na komórce i powiedzieli ze bralem udzial w loterii pusty sms( a z tego co kojarzę wysłałem do nich góra 1, 2 sms w ciągu ostatniego ROKU..) i oni w grudniu codziennie zabierali mi ponad 3.66 zł i tak w ciągu miesiąca ponad 50zł. czy ktoś miał podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz krk Loteria "Pusty SMS" IP: *.blast.pl 05.07.10, 22:07 Tu jest cały "zarząd" organizatora przekrętu pod nazwą "PUSTY sms" www.ktokogo.pl/Grzegorz_Witerski. A tutaj namiary kontaktowe do oszustów: T: +48 22 596 69 00 begin_of_the_skype_highlighting +48 22 596 69 00 end_of_the_skype_highlighting F: +48 22 596 69 39 e-mail: g.witerski@internetq.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warecki Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 14:43 W takim razie uważam, że jakby to byli oszuści, to by się w jakiś sposób ukrywali i nie tak łatwo byłoby znaleźć ich pełne, dokładne namiary:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 00:26 W jaki sposób można uważać, że to są uczciwi ludzie i uczciwa loteria skoro w regulaminie pisze się o wysłaniu przez organizatora 5 czy 6 sms a wysyła ich się około 15 w jednym dniu, Ja otzrymałam informację iż Dział Nagród w 100% gwarantuje że nastąpi przekazanie 30000 zl brutto tylko wyślij sms o treści Nagroda. Stwierdzam więc, iż jest to jawne oszustwo, które nie może mięć miejsca w żadnej loterii. w regulaminie pisze, iż sms są reklamą, czy też zachęta do dalszej gry, pytam wiec jakiej dalszej skoro już wygrałam i to w 100% oraz był to ostatni sms, którego miałam wysłać, to nazywacie zachętą czy reklamą?. ja oświadczam iż jeśli nie otrzymam tych pieniędzy to sprawę za oszustwo i naciąganie kieruję do Sądu, pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warecki Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 15:34 Hm, to faktycznie coś nie tak. A może wysłałaś kilka pustych smsów, a limit 5 czy 6 wiadomości jest na każde zgłoszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
maciaso1 Re: Loteria "Pusty SMS" 12.07.10, 09:57 Nie sądzę, żeby to był dobry sposób podejścia do sprawy. Przecież te całe konkursy smsowe działają na granicy prawa i obliczone są jedynie na to, żeby jak najwięcej kasy wyciągnąć z nieświadomych ludzi w niezbyt uczciwie. Zazwyczaj to przecież wygląda tak, że ktoś się skusi, odpowie na kilka smsów, weźmie udział w konkursie i po zobaczeniu rachunku nigdy więcej w to nie wejdzie. I na takich jednorazowych akcjach te firmy zarabiają. Na miejscu pana Stockingera zastanowiłabym się wcześniej, w jakich przedsięwzięciach bierze udział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixtape Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 11:23 Ale są też osoby, które zawsze biorą udział w takich loteriach. Jasne, większość to jednorazowi użytkownicy, ale nie wszyscy. Za to nie rozumiem tych, co, jak mówisz, :przestraszyli się później rachunku"... jak biore w czymś udział i wysyłam smsy to raczej mniej więcej liczę, ile na nie wydam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władysław Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 22:25 Jest to wielkie oszustwo. Reklame w TV pokazywał Zygmunt Hajzer. Dlaczego Prokurator nie zajmie się tym oszustwem. Ja im tego wyłudzania nie podaruje. Zostałem wielokrotnie informowany o wygraniu i nie ma mnie na liście, a ciągle żądają aby im wysyłać pusty SMS na nr 74500. to zapewne masoni żydowsko- liberalni. Największe oszustwa dzieją się za rządów PO i PSL. To aferzyści. XWP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixtape Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 11:50 A co ma do tego Chajzer? On to tylko reklamował, nie ma nic wspólnego z loterią... Poza tym w regulaminie jest napisane, że o zwycięstwie informują dzwoniąc do Ciebie, smsy to zachęta do dalszej gry. Nie można kogoś oskarżyć, że robi dokładnie to, o czym informuje, tylko ktoś tych informacji nie wyłapał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr jurek Loteria "Pusty SMS" IP: *.toya.net.pl 16.07.10, 15:26 a ja wlasnie zakladam sprawe sondowa :-)) chyba prawnik loteri nie zabardzo zna sie na prawie i ustawach gier losowych zreszta namawiam przeczytajcie regulamin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixtape Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 14:19 Moim zdaniem to byłby strzał w stopę, gdyby organizatorzy loterii zatrudniali niekompetentnego prawnika. Sądzę, że na tyle edycji już więcej osób zakładało sprawę, a wciąż działają. Dla mnie oznacza to, że naprawdę działają legalnie i zgodnie z prawem. Abstrahując od sympatii lub antypatii do pustego smsa. Co innego krytykować, bo nie podoba mi się gra, to wyrażanie własnej opinii, a co innego nazywanie kogoś przestępcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 00:55 dokladnie. Zreszta loteria jak loteria. Wiadomo kazdy by chcial wygrac. Jednym sie to udaje - tak jak ja filmiku na youtubie ( www.youtube.com/watch?v=79IJiFHghlc ) innym nie. Zycze w nowym roku wszystkim grajacym by rozbijali bank i wygrywali. Uwazam ze szczesciu trzeba pomagac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiulka Loteria "Pusty SMS" IP: *.centertel.pl 22.07.10, 21:39 Ja też chciałam sprobować wygrać trochę pieniędzy. Nigdy nie biorę udziału w takich loteriach, ale pomyślałam, że przecież organizuje to publiczna telewizja, jest na pewno sztab ludzi dbających o to, żeby nikt nikogo nie naciągnął, a jednak . . . Wydałam już na sms-y prawie 20 zł i nawet nie jestem jeszcze zarejestrowana. Co chwilę nowe teksty w celu wysłania kolejnego sms-a za 4,88 zł. Nic się nie zmieniło, zwkły, szary człowiek jak zwkle wykorzystywany jest przez tych, którzy "kasę mają". Więcej już się nie nabiorę, to był ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Loteria "Pusty SMS" IP: *.porubis.pl 24.07.10, 16:01 Co za chamstwo szerzy się w Polsce, naciągacze. Otrzymałem SmS od nr 74500, wyślij tylko 1 pusty sms a wygrasz 30.000zl. tak zrobiłem wysłałem kilka. Teraz do ubżydzenia otrzymuje sms-y, wyślij tylko jeden sms potwierdz że ten telefon jest twój. Jeżeli nie wygram to pujdę do sadu bo mam dowody że już wygrałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terrier Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 11:20 Ale jeśli nie chcesz otrzymywać od nich więcej smsów, to po prostu się z pustego smsa wypisz. Trzeba chyba wysłać sms o treści "stop" czy jakoś tak, na pewno w regulaminie znajdziesz dokładnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waclaw Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 02:34 ta tylko ze najpierw przydaloby sie by zajrzal do regulaminu. Malo kto zaglada, bo ludzie sa leniwi. Ja do tego pustego smsa nic nie mam - wiadomo jeden wygra inny przegraja. Loteria jak loteria Odpowiedz Link Zgłoś
1abcd2 Loteria "Pusty SMS" 24.07.10, 21:30 Ja dostalam sms-a mniej wiecej tej tresci: Osoba o numerze tel.tu moj nr,wygrala 30000zl(bez slowa losow)Gratulujemy!TO JEST PRAWDA.Wyslij sms na nr 74500(4.88),aby potwierdzic wygrana. I niech mi nikt nie wmawia,ze to jest reklama!!!! TO JEST OSZUSTWO!!!! Oczywiscie nie odeslalam odpowiedzi.Dziennie dostaje po kilka sms-ow.Acha,bylo jeszcze cos takiego,ze komisja byla zmuszona wstrzymac wszystkie wyplaty grajacym,bo ja tez wygralam a nie odeslalam sms-a. I co to niby mialo byc...REKLAMA????Niby czego! Odpowiedz Link Zgłoś
marta.kornecka Re: Loteria "Pusty SMS" 28.07.10, 11:36 Nie jest tak do końca oszustwo, bo w regulaminie pustego smsa jest napisane, że o wygranej informują telefonicznie, także takie smsy nie mają mocy prawnej Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Loteria "Pusty SMS" 28.07.10, 12:12 Warto poczytać ten regulamin jednak. Ja też kiedys miałem pretensje ale przeczytałem i wszystko mi się rozjaśniło. Czasem jeszcze puszcze esa ale na spokojnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bidżej Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 11:00 Od razu w błoto... z pustym smsem jest tak, jak z każdą loterią - jeden wygrywa, inny nie. Jak ktoś chce zagrać, to proszę bardzo, szczęściu trzeba dopomagać, a jak nie wierzy i nie chce grać, to nie gra i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Loteria "Pusty SMS" 29.07.10, 11:17 Bidżej widze że masz bardzo zdrowe podjeście do tego typu zabawa, W sumie je podzielam, zatanawiam się tylko jakie są szanse że ten jeden sms wygra. Bo to chyba raczej nie możliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Loteria "Pusty SMS" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.10, 23:24 jedno wielkie gó... nie dajcie się naciągnąć temu doktorkowi z klanu pieprzy farmazony w reklamie no ale musi zarobić by zapłacić za jazdę po pijaku wielki aktor pożal się boże aktorzyna Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Loteria "Pusty SMS" 02.08.10, 10:16 oże troche kultury. Nie rozumiem czemu obrażać innych. To że nam się nie udaje wygrać to co mamy swoje frustracje przenosić na innych ludzi. Nie uważam loterii za gó...aną a ludzie ją reklamujący tez zarabiają jakos na życie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bidżej Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 10:46 Dokładnie tak, pustego reklamują aktorzy lub osoby publiczne, (Chajzer, Stockinger) i na tym polega ich praca... ktoś siedzi za biurkiem, ktoś pisze książki, a ktoś występuje w reklamach. Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Loteria "Pusty SMS" 03.08.10, 11:57 Każdy zarabia jak może. To nie jest przecież nic złego żeby zarabiać na reklamach. Ja myślę loteria jest ok i nie ma co się czepiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bidżej Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 16:52 Poza tym mają swój regulamin, zgodnie z którym działają. Więc już naprawdę, można ich lubić albo nie, ale jednak są wiarygodni Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Loteria "Pusty SMS" 09.08.10, 10:22 Normalnie widze że tutaj są normalnie ludzie. Bo ogolnie ludzie lubią wylewać swoje frustracje w necie, a tutaj widze rozsądnych ludzi, ktorzy najpierw cos przeczytają za nim się w to zaangażują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MgrPiro Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.85-237-172.tkchopin.pl 06.08.10, 22:31 Popieram. _____________________________________________________________________ www.netkelner.pl/?pwid=8df1aa8982bb4a1eafb433dda3efd390 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bidżej Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 17:09 A raz kozie śmierć, zagrałem w pustego smsa:) Zobaczymy co czas pokaże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Szczyborsk Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 12:16 czy ja wiem czy to takie wyrzucanie kasy w bloto? Dajesz sobie szanse na wygrana, a moze tym razem sie uda. Swoja droga ostatnio w poszukiwaniu dobrego forum o pokerze wpadlem na blog jakiegos hazardzisty - www.szybkiekciuki.info Smiechowe. Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Loteria "Pusty SMS" 17.08.10, 11:08 Też czytam tego bloga i musze przyznać że rzeczywiście szybkiekciuki.pl dają rade i potrafią rozbawić człowieka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 01:16 haha bardzo fajny blog. Polecam. Zdziwiony jestem bo nie spodziewalem sie tylu osob ktore graja w pustego i na niego nie psiocza. Tak wiec dolaczam sie do was. Bo by wygrywac i nie plakac trzeba grac z rozwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzytojerzy Re: Loteria "Pusty SMS" IP: 178.73.48.* 17.09.10, 20:11 Ale przecież wszlekie tego typu rozywki, nie są przymusowe, a regulaminy dostępne są na stronie-przynajmniej w przypadkun Orange, który też organizuje loterie. Wydaje mi się , ze wiele osob nie czyta regulaminu i myli pojęcie loterii. Przecież nie gwarantują one nagrody, zasady są podobne jak w lotto. Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Loteria "Pusty SMS" 18.09.10, 13:32 W przypadku pustego smsa regulamin tez jest dostępny i prezentują z tego co widziałem nawet zwycięzców swoich edycji. Ludziom się po prostu nie chce czytać regulaminów i stąd się biora problemy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hańcza Zamierzam zaskarżyć do sądu organizatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 15:37 Zamierzam zaskarżyć do sądu organizatorów loterii ,,Pusty SMS" Ze względu na uwarunkowania prawne (kwota wyłudzenia) trzeba to zrObić w kilka osob. Uprzejmie prosze poszkodowanych w loterii ,,Pusty SMS" o kontakt na adres skarzepustysms@op.pl . W treści prosze o podanie numeru telefonu. Oddzwonie. Dziekuje za kontakt. Hańcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zamierzam zaskarżyć do sądu organizatorów IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.10, 20:28 Ja tez zamierzam to zrobić mam dowody w formie SMSów w których potwierdzili mi wygrana a nie widzę ani wygranej ani też żadnej inrormacji podali mi tą stronę a tu widzę te same smuty co u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayk Re: Zamierzam zaskarżyć do sądu organizatorów IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.10, 08:36 Nie daj się nabrać na sms-owe loterie! UOKiK wziął je pod lupę! więcej: www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101114/TECHNOLOGIE/709759542 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: Zamierzam zaskarżyć do sądu organizatorów IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 04:14 taak tylko problem polega na tym ze tam byl regulamin ktory kazdy grajacy akceptowal. przez to co najwyzej mozesz im naskoczyc. Jaki z tego wniosek ? Przed gra w loteriach czytaj regulamin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 13:14 Wysłałam tylko pięć albo aż 5 oni odpisali na koniec -Przecież napisane wprost decyzja o przekazaniu 10 000 zapadła przelew zostanie wykonany,wyślij odbiór na numer 7455 pusty sms i czekaj na nasz telefon . Według ich regulaminu czekam ale już nic nie wysyłam i pławię się że ich tym wkó...am bo teraz tylko mi przysyłają raz dziennie bez odzewu z mojej strony ,za moje pieniądze na wczasy w 2011 nie wyjadą biedacy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.10, 08:23 w dniu wczorajszym w reportazu programu magazyn ekspresu reporterow bylo o tej procedurze ponizej link , 2 reportaz www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/14122010/3431974 Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Loteria "Pusty SMS" 21.12.10, 10:54 Jak dla mnie to trochę ten dziennikarz był nie przygotowany i cóż TVP trochę się wykazał hipokryzją że atakuje loterię pusty sms skoro sama organizuje podobne konkursy. Może najpierw warto zacząć od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lonnni Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.10, 22:41 Jakby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości co do tej loterii, tu dość obszerny temat i czarno na białym ukazane, że nie warto w to iść: www.ostrzegaj.pl/forum/76-usugi-i-konkursy-sms/65-loteria-qpusty-smsq.html Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Loteria "Pusty SMS" 27.12.10, 08:56 Cóż po prostu kolejny wątek o pustym smsie. Nie wiem czy to ma sens pokazywanie po raz kolejny tego samego. Wszystko jak myślę już w zasadzie zostało powiedziane i w moim odczuciu sprowadza się do jednego żeby czytać regulaminy wtedy nie powstawałyby kolejne watki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Re: Loteria "Pusty SMS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 19:16 witam też zostałem oszukany tak ,jak wszyscy gracze w ,,Pustym Smsie " nr 74500 .Utarł bym nosa tym złodziejom ale nie wiem jak może znajdzie się kto poradzi mi co mam zrobić chciałbym w ten sposób ostrzec innych przed różnymi loteriami Odpowiedz Link Zgłoś