Dodaj do ulubionych

ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 21:17
"ING podał w niedzielę, że w trzecim kwartale spodziewa się 500 mln
euro strat. Okazało się, że ING tak jak wiele innych banków
zainwestował w trefne obligacje oparte na niespłaconych kredytach
hipotecznych. W Paryżu akcje ING w ciągu kilku dni potaniały prawie
o połowę"
Skoro wszystko jest O.K. to znaczy że coś jeszcze jest na rzeczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: KondratWalęrodowic Mężczyzna musi zarabiać, bank już niekoniecznie... IP: *.eranet.pl 20.10.08, 21:28
      To się mareczekj ośmiesza w tych reklamach, a i znawca win z niego
      jakiś mizerny...
      • Gość: ktos ktos na pewno dzis zarobil na ING IP: *.acn.waw.pl 20.10.08, 23:44
        finance.yahoo.com/q?s=ING
        • Gość: azzazel czy tuska Rząd zamierza dbać o polskie banki? IP: *.chello.pl 21.10.08, 06:42
          może trzeba wysadzić z siodła zagranicznych nieudaczników - kasę
          wyssali a jak przyszło co do czego to jak żebrak wiszą u klamki EBC
          i UE.
          A takie było gadanie jaki to know-how, jakie tradycje, jakie
          doświadczenie
      • Gość: CUD kiewicz Re: Bolka na stołek stocznie na ulice IP: *.centertel.pl 21.10.08, 11:37
    • anna-dark Zwiałam z tego banku jak jeszcze były pieniądze!!! 20.10.08, 21:29
      Zwiałam z tego banku jak jeszcze były pieniądze!!!
      • Gość: cudkiewicz Re: Zwiałam z BZWBK i getin innym się nie udało IP: *.centertel.pl 21.10.08, 11:34
    • Gość: Lord Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 21:32
      To musiało pęknąc, pytanie czemu za to maja placić wszyscy podatnicy?! Przcież
      oni to wszystko robią na jeden wielki kredyt. Znajoma wynajmuje lokal w centrum
      miasta ING i inkasuje za to ponad 20 tys netto! Dotego dodać pensje ludzi tam
      zatrudnionych, ochrone, prad, it wychodzi ze koszt utrzymania takiego banku to
      100 tys miesiecznie. Sprzedawca dostaje prowizje do kazdego kredytu, szef
      odzialu za wyrobienie planu, szef regionu tez itd. A jaki tu zysk? Przeciez
      dajac np. 100 tys kredytu schodzi nam z konta 100 tys przez najblizsze 10
      czlowiek nam spłaci te 100 tys przez kolejne 10 lat dostajemy kolejce 100 tys i
      tu dopiero jest zysk, ale to bedzie dopiero za 10-15 lat! Teraz wszystko jest
      wielkim kredytem + kosztem obługii kredytu i obslugi odziałów. Niestety to
      wszystko jest wielka lichwa do której dopłaca całe społeczeństwo. ps. za komuny
      skladki ZUS wybyly, teraz sklądki z OFE ulotnią sie tak samo. Morał z tego taki
      ze najlepiej pracowac na czarno płącac tylko skladke na NFZ a reszte zbierac
      samemu inwestujac w róznych miejsach w którym w nazwie nie ma "super zysk,
      najlepsza inwestycja".
    • 1stanczyk ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P... 20.10.08, 21:34
      "Od rana odebraliśmy może dwa-trzy telefony od zaniepokojonych klientów - mówi
      Beata Zduńczyk-Skup."
      Klamac, klamac i jeszcze raz klamac oto recepta nie tylko zreszta
      holenderskiego banku na obecna sytuacja.
      Jak sie nie ma niczego do powiedzenia to nie ma najmnieszego obowiazku
      mowienia byle czego: po wypowiedzi Zdunczyk-Skup mozna by powiedziec, ze ING
      to nie jest holenderski bank zarządzajacy "48-miliardową górą oszczędności
      Polaków" ale dworcowy kantor do ktorego dodzwonilo sie dwoch czy trzech klientow.
      Czy w naszym kraju ludzie na odpowiedzialnych stanowiskach musza traktowac
      wszystkich innych jak uposledzonych umyslowo by dodac sobie samemu powagi i
      autorytetu ?
      Czy dlatego ze nie tylko nasz rynek bankowy toleruje bankowe zlodziejstwo
      bankowcy wyobrazaja sobie tych co nie pracuja w bankach jako latwych do
      oskubania debilow ?
      Przeciez "dwa trzy telefony od zaniepokojonych klientow" to nic innego jak
      swiadectwo, ze klieci ING sa pozbawienie elementarnego instynktu
      samozachowawczego.
      Bank na gwalt pozycza (bo przeciez jeszcze tydzien temu nikt nic o podobnej
      pozyczce nikt nie slyszal) od holenderskiego rzadu na 8.5 % 10 mld € zeby moc
      honorowac wlasne zobowiazania i wyjasnia swoim uposledzonym umyslowo klientom,
      ze to tylko po to by mogl konkurowac jak rowny z rownym z tymi innymi
      bankrutujacymi !!!
      Czy oni w tych bankach sa normalni czy tez do tego stopnia rozpuszczeni
      dotychczasowa poblazliwoscia klientow na ich zlodziejskie praktyki, ze klient
      "kupi" kazde nawet najbardziej durne tlumaczenia.
      Obecne wypowiedzi bankowcow to nic innego jak swiadectwo tego ze "krol jest
      nagi" i w swojej nagosci skrajnie glupi, niekompetentny i nie szanujacy
      wlasnych klientow traktujac ich z poziomu swojej glupoty.
      • anna-dark Za długo był w Holandii. I zgłupiał... 20.10.08, 21:50
        Za długo był w Holandii. I zgłupiał...
      • Gość: gość Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.acn.waw.pl 20.10.08, 22:03
        a może właśnie ING ma bardziej rozgarniętych Klientów, którzy nie
        wierzą we wszystko co jest opatrzone podnoszącym oglądalność strony
        tytułem? może czytają ze zrozumieniem i dzwonią tylko po to, żeby
        załatwić swoje sprawy? i przede wszystkim nie sieją paniki na
        forach, bo "gazeta.pl doniosła, że...". litości, ludzie. czy w tym
        kraju naprawdę we wszystkim trzeba węszyć spisek, żeby jakoś przeżyć
        kolejny dzień?
        • 1stanczyk Zaden spisek: pewnie podobnie jak ING masz 20.10.08, 23:27
          zwyczaj pozyczac pieniadze na wysoki procent tylko po to by miec lepsze
          samopoczucie wsrod potencjalnych bankrutow.
          Znajac chciwosc i aspiracje do niezaleznosci od wladz politycznych, nie tylko
          naszych bankow, taka hipoteza wydaje mi sie wielce naciagana.
          Stracic pieniadze moze sie zdarzyc kazdemu, udawac przy tym idiotow potrafi
          tylko bankowcy.

Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w
          • Gość: Ja Traktują cię tak jak na to zasługujesz IP: *.aster.pl 20.10.08, 23:32
            1stanczyku
        • Gość: windziarz Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.e-wro.net.pl 20.10.08, 23:58
          Polecam ci obejrzyj sobie ten krótki materiał sprzed 2 lat.

www.youtube.com/watch?v=DpHZ-c3kw98
          Zobaczysz tam siebie w osobie pana Arta Laffera który przekonuje w niewybrednych
          słowach o tym, że USA ma się świetnie, dynamicznie idzie do przodu i żaden
          kryzys jej nie grozi. Biorący udział w dyskusji Peter Schiff stara się natomiast
          rzetelną argumentacją pokazać, że w najbliższych latach USA czeka ciężki
          kryzys... minęły 2 lata i...
          • Gość: FAN_DEGS Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 09:46
            świetne, dzięki za ten link

• Gość: Ja Traktują cię tak jak na to zasługujesz IP: *.aster.pl 20.10.08, 23:31
        i już
        • 1stanczyk Nic o sobie nie pisalem. Pisalem o klientach do 20.10.08, 23:46
          ktorych adresowane byly "tlumaczenia".
          PS
          I czym to mialbym sobie "zasluzylyc" na takie traktowanie ?

Re: Traktują cię tak jak na to zasługujesz
      • jj43 Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w 23.10.08, 02:23
        drogi stańczyku, nie rozumiem o co ci chodzi. Nikt nie musi
        korzystac z usług ING, ba nikt nawet nie musi korzystac z usług
        jakiegokolwiek banku. Pan jarosław k. nie ma konta i zyje.
        nie weim czemu w tej sytuacji mówisz o złodziejstwie. Zawierasz
        umowę z bankiem to chyba ja czytasz? Ile masz tej kasy w bankach?
        nie wierzę że tak dużo żeby ewentualnej straty nie wyrównały ci
        gwarancje bankowe. ING to jest duża firma naprawde mało
        prawdopodobne żeby padła. Oczywiście może sie to zdazyc ale tak samo
        moze sie zdarzyc że cegła padnie ci na głowę albo przejedzie cie
        samochód.

co wg ciebie ma mówic rzecznik grupy? powiedziec: drodzy klienci
        plajtujemy ustawcie sie w kasie po wasze pieniążki bo je stracicie?
        akcje ostro spadły ale sprawdź sobie czy to dotyczy polskich spółek.
        sprawdź sobie ile kasy zebrały Tunż, PTE, bank i jaka jest ich
        kondycja w polsce. ma sie rozumiec że nie jest łatwo i że jeżeli
        klienci banku rzuca sie zeby zabrac swoją kasę to będzie kłopot. w
        każdym banku byłby. Naprawdę uwazasz że nasza sytuacja gospodarcza
        jest tak zła że usprawiedliwa gigantyczny spadek wig i wzrost cen
        walut?
        Jak ty sobie wyobrażasz że bank oskubie klientów debili? myślisz że
        to bank staropolski? lokaty znikną? przelewy przestaną dochodzic?
    • progics mizerny artykul 20.10.08, 21:38
      .)
    • Gość: Lord ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 21:42
      Dziękujemy Holandii za kredytowanie budowy IV RP
      img229.imageshack.us/my.php?image=ingpd8.jpg
      :)
      • dobiczek wyplacilem kase z ING 2 tygodnie teu 20.10.08, 21:56
        • Gość: mitoman w ilu bankach masz pieniądze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 22:04
          dopiero co wypłacałeś z PKO...
          • Gość: Finwal A za tydzieeń wypłaci z Banku Spółdzielczego IP: *.chello.pl 20.10.08, 22:42
            Widać bogaty i mądry człowiek. Dywersyfikuje dostawców usług finansowych :)
            • Gość: x Re: A za tydzieeń wypłaci z Banku Spółdzielczego IP: *.prokom.pl 21.10.08, 08:35
              teraz też będzie dywersyfikował: lewa skarpetka, prawa skarpetka,
              materac, słoik w ogródku...
    • Gość: wacek zyli ponad stan zarabiali setki dziesiatki tys mc IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.08, 22:12
      a teraz kłamią szkoda mi cie prezesie von
    • cpcentrum ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P.. 20.10.08, 22:21
      Tak to jest!Trendy instytucje z prestiżem okazują się byc kolosami
      na glinianych nogach.Ja mam pieniądze w Getinie,bo nie mają powiązań
      kapitałowych z zagranicą,a na stronie www mają raport po
      audycie,gdzie wszystko widac jak prowadzą biznes-pod kontrolą,bez
      ryzyka nadmiernego i z głową.Polecam,tym bqardziej ze teraz mają 9%
      na 4 miesiące
      • Gość: wahoo getin? IP: *.acn.waw.pl 20.10.08, 22:32
        aha, tylko ze czescia getinu jest dombank do nie dawna rozdajacy kredyty
        hipoteczne na ponad 120% LTV (poczytajcie co teraz pisza na forach internetowych
        zawiedzeni niedoszli klienci tego banku); czescia grupy Czarneckiego jest tez
        developer lccorp
        • Gość: tygrys14 Re: getin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 22:48
          chłopie, widziałeś kiedy kredyt na 120 % LTV ? to nie opowiadaj
          bajek, jak się na czymś nie znasz.
          • Gość: wahoo Re: getin? IP: *.acn.waw.pl 20.10.08, 23:10
            prosze bardzo, prostu z raportu expandera :)

"Coraz trudniejsze staje się także uzyskanie kredytu bez wkładu własnego. Na
            przykład Dombank
            wcześniej był gotowy pożyczać pieniądze nawet na 130% wartości kupowanego
            mieszkania, teraz
            ograniczył maksymalny poziom finansowania do 90% dla kredytów w złotym i 80% dla
            walut
            obcych. Podobne ograniczenia wprowadziły także Bank Millennium i Santander."

www.pb.pl/images/files/2008/10/10dca66e-980c-4138-9457-9430316ce0d8.pdf
            • jj43 a co to jest LTV? 23.10.08, 02:09
              Pewnie myślisz że obecna wartośc kupowanego mieszkania? no niestety
              nie.
          • Gość: walczak chłopie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 23:23
            sam osobiście dostałem kredyt na ponad 110% (w chf) pod koniec 2006, dali bez
            gadania (w millenium)
      • Gość: hehe Getin... Getin... IP: *.netcorp.pl 20.10.08, 22:32
        To ten bank, co ich pracownik ukradł pieniądze, a oni nie chcieli ich zwrócić
        właścicielowi?
        • Gość: Finwal Re: Getin... Getin... IP: *.chello.pl 20.10.08, 22:39
          Tam chodziło o Lukas
        • Gość: xyz Re: Getin... Getin... IP: *.chello.pl 20.10.08, 22:43
          to było w Lukas Bank
      • Gość: INGowiec Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.chello.pl 20.10.08, 22:53
        No to rozumiem że jak aż tyle płacą Klientowi za to żeby wpłacił im kasę to nie
        stoi za tym nic? Łudź się tak dalej i powodzenia w oszczędzaniu :-))) Pamiętaj
        że bank nie płaci parę procent więcej bo ma nadmiar kasy tylko chce ją pozyskać :P
      • Gość: gosc Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: 217.17.41.* 21.10.08, 07:22
        Zgadzam się w 100% z przedmówcą. Polecam GETIN BANK jako staly
        klient od czasow GBG czyli jakies 9 lat ;-)).Nigdy mnie nie zawiedli
      • Gość: nowy Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 09:57
        bezpieczny jest tylko pkobp, a po getinie do konca roku moze nie byc sladu
      • eskimojoe Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w 21.10.08, 10:42
        "GETIN Bank należy do grupy kapitałowej Getin Holding SA, w skład której, obok banku wchodzą: firma leasingowa Carcade Leasing z siedzibą w Rosji oraz iCentrum, wrocławska firma, specjalizująca się w zarządzaniu wierzytelnościami".

Ruska mafia i łysole z windykacji tak dobry to bank.
    • Gość: jargh jako klient ing IP: *.icpnet.pl 20.10.08, 22:41
      wcale, ale to wcale nie czuje sie uspokojony. wlasciwie to dobrze ze mam b malo kasy u nich, ot tyle co na miesiac moge oszczedzic, wiec za duzo nie strace. gorzej ze mam u nich jakich ch... filar i ubezpieczenie niby na zycie. jak na razie g... z tego jest a jedynie utrzymuje pania akwizytorke ktorej kiedys, niech to cholera, udalo sie wcisnac mi ten "produkt". coz, chyba trzeba bedzie machnac reka na stracona kase, powiedziec sobie "dzida wam po kule" i spadac stamtad, trzymac kase w skarpecie, robic ile sie da na czarno (a moge tak, oj moge) i przestac sie przejmowac tym zeby grac fair - szczegolnie ze kazdy inny probuje cie wydymac na wszelkie wymyslne sposoby. koniec, dosc, starczy tego - wezcie sie darmozjady do roboty co przynosi realny zysk, a nie mase kasy na papierze kosztem zwyklych ludzi!
    • Gość: Anita ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 22:52
      W życiu bym nie lokowała w Getin Banku.Dlaczego płacą za lokaty
      9%,kiedy od innych banków mogą pozyczyć za 6,5%.Banki
      prawdopodobnie im nie pozyczają, bo kredytów mają duzo i sporo
      nietrafionych.To jest bank ,gdzie właścicielem jest jeden Polak, nie
      mieszkający w Polsce. Wolę lokować w ING bo mają rozsadne lokaty a
      kredytów udzielali rozsądnie
      • Gość: Lolo_B To samo ja IP: *.aster.pl 20.10.08, 23:10
        Gość portalu: Anita napisał(a):

> Wolę lokować w ING bo mają rozsadne lokaty

Ja też wolę lokować tam, gdzie dają marny procencik. A najlepiej jak nie dają
        nic, bo to dowód rozsądku banku - brać pieniadze za darmo i zarabiać na kredytach.
      • maniek_ok Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w 21.10.08, 09:19
        Ty tak na serio z tymi rozsadnymi lokatami czy osmieszasz sie nieswiadomie?
    • Gość: wacek Też chciałem wypłacić ale ... IP: *.bsk.vectranet.pl 20.10.08, 22:56
      Też chciałem wypłacić pieniądze z ING , ale powiedziano mi, że najpierw
      musiałbym coś tam wpłacić. Czy Wy też spotkaliście się z taką sytuacją również w
      innych bankach czy to jest tylko praktyka Holendrów?
      • Gość: Rysio Re: Też chciałem wypłacić ale ... IP: *.3s.pl 20.10.08, 23:07
        He, he, dobre. Coś mi się wydaje, że jak padnie ING, to po PKO BP
        już kurz opadnie.
    • Gość: Anita ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 23:04
      Bzdury opowiadasz, w ING zawsze mogę wypłacić, wiadomo ,ze większe
      sumy trzeba zgłosić wczesniej ale tak jest we wszystkch
      bankach.Uwazam ,ze jest to bardzo dobry, technologicznie rozwinięty
      Bank, do którego państwo nigdy nie dopłacało tak jak do BGŻ lub PKO
    • Gość: Lolo_B Albo w ING są debile albo z nas takich robią IP: *.aster.pl 20.10.08, 23:05
      Rozłożyło mnie na łopatki stwierdzenie, że wzięli 10 mld Euro żeby nie zostać
      w tyle za innymi.
      Czyli jesteś bankrutem czy jesteś super, należy ci się 10 mld od rządu jak psu
      micha.
      Centrala ING wymyślając takie pierdy dowodzi, że pieniędzmi klientów banku
      obracają idioci.
      • Gość: Ja Lolo - z ciebie nie muszą. IP: *.aster.pl 20.10.08, 23:37
        Ty nic nie rozumiesz.
        Albo - jak inne cwaniaki weźmiesz od rządu 10 mld albo bedziesz
        słabszy o 10 mld od konkurentów.
        Trzeba brać gdy dają.
        • 1stanczyk "Trzeba brać gdy dają." Na 8 %! ladnie mi daja! 20.10.08, 23:50
          A oprocz tego prawo wgladu w bankowa rachunkowosc, ograniczenie wyplat dla
          kierownictwa: jednym slowem dla banku pelna radosc.
          Ze tez do tej pory jakos dziwnie sie bez niej obywali.

Re: Lolo - z ciebie nie muszą.
        • zima0001 Ja - boli cię czarny PR wobec ING? 20.10.08, 23:53
          uważasz ING za wielkiego cwaniaka? takiego samego jak Fortis zapewne?
          albo Lehman Brothers?
          otwórz lokatę i ciesz sie z procenciku...
      • Gość: tomi_78 Re: Albo w ING są debile albo z nas takich robią IP: *.chello.pl 21.10.08, 08:12
        Widzisz Lolo_B inni forumowicze nie do konca zrozumieli o czym
        pisales, masz racje, a kretyni niech sie podniecaja swa "madroscia"
      • Gość: cudkiewicz Re: tu można wciskać każdą lipę IP: *.centertel.pl 21.10.08, 11:32
        z wyborami też gładko POszło nawet się lud nie POłapał POdPISy a PO
        co?
    • Gość: Beata ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 23:14
      Czytałam prasę holenderską, z której wynika,że 10 mld EUR to nie
      pomoc ale pozyczka rządu Holandii dla dobrego przedsiebiorstwa,
      które obsługuje 85 milionów klientów na całym świecie / w Polsce to
      3 miliony klientów/ ,pożyczka na 8% i być może zostanie przeznaczona
      na wykupienie innych upadłych banków , gdzie państwa po prostu
      pomagają bezwrotnie.
      • zima0001 Fajne tłumaczenie, takie dla mas 21.10.08, 00:00
        Gość portalu: Beata napisał(a):

> Czytałam prasę holenderską, z której wynika,że 10 mld EUR to nie
        > pomoc ale pozyczka rządu Holandii dla dobrego przedsiebiorstwa

Od kiedy to państwo holenderskie zajmuje się działalnością bankową? Rząd
        kredytuje banki? Tak zwyczajnie?
        A każdą inną firmę prywatną też skredytują gdy ta się zgłosi?
    • Gość: krilin Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.acn.waw.pl 20.10.08, 23:17
      jest bezpieczny - zwroccie uwage na stosunek kredytow do depozytow w tabeli po
      lewej stronie

biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/39563,od_wczoraj_drozsze_sa_kredyty%20_hipoteczne_w_trzech_bankach.html
    • Gość: czyli_ja ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P.. IP: *.aster.pl 21.10.08, 00:03
      zwróćmy uwage - ktoś tam z ing mówił - zarządzamy 38mld oszczędności polaków. To
      właśnie tak z 10 mld euro, nie?
    • Gość: hans A co z BRE Bankiem, mBankiem i Multibankiem? IP: *.eranet.pl 21.10.08, 00:32
      Wszak Commerzbank (właściciel BRE) ma problemy w Niemczech!
      • Gość: bankier Re: A co z BRE Bankiem, mBankiem i Multibankiem? IP: *.subscribers.sferia.net 21.10.08, 00:55
        no wlasnie , i 2 tygodnie temu kupil dresdnera ...i teraz ma klopoty...
        zauwazcie jakie banki maja klopoty....te typowo inwestycyjne (jp , lehmann)
        ,lub te z rozbuchana czescia inwestycyjna (citi) - ktore po prostu umoczyly na
        subprime , oraz banki ktore ostro akwirowaly w ostatnich miesiacach - RBS ,
        Fortis , Unicredit - te stracily plynnosc.
        Wyjatkiem jest tu tylko wachovia , ale citi szybko przytulil ich czesc
        operacyjna ktora jest nawet jak na stany bardzo duza (wachovia jest bankiem
        korespondentem dla wielu FI z calego swiata) , rzad US w ich przypadku nie
        musial reagowac.

Na pewno bronione beda banki typowo detaliczne , upadek chociaz jednego moze
        spowodowac run , a to pograzy swiat w chaosie , wojna i to swiatowa bedzie murowana.

Wszyscy madrale co pisza co padnie , kto padnie i ze zabieraja juz pieniadze ,
        niech sie troche poducza makroekonomii ,
        pracuje w banku , widze to wszystko od srodka , i boje sie tylko
        restrukturyzacji jaka bedzie musiala nastapic w sektorze , cale szczescie
        pracuje w biznesie , a biznes bedzie zawsze potrzebny , ktos w koncu musi
        przynosic przychody , mam nadzieje ze ciecia obejma dzialy nie dochodowe -
        operacje , IT , back office
        ogolnie na slabej kondycji bankow traca wszyscy, klienci pracownicy , wszyscy
        ...bo pracownicy to tez klienci , i gdzies ten duzy hajs musza wydawac , jezeli
        ich pensje zostana obciete , albo zamrozone , beda wydawac mniej....to jest
        wlasnie kapitalizm ....damy Ci zarobic , ale ty daj zarobic innym :)
        pozdrawiam bankową brać
        • Gość: Cwaniak Re: A co z BRE Bankiem, mBankiem i Multibankiem? IP: *.acn.waw.pl 21.10.08, 01:34
          Powiedział, że luzik a następnego dnia "cięli koszty" tzn. wywalili na zbity pysk.
          • Gość: hans Re: A co z BRE Bankiem, mBankiem i Multibankiem? IP: *.eranet.pl 21.10.08, 01:38
            Gazeta Bankowa pisała, że prokuratura kończy śledztwo w sprawie
            fałszoawania ksiąg rachunkowych i działania na szkodę BRE Banku
            przez członków poprzedniego zarządu. Czyżby problemy BRE znanego
            z "ostrej jazdy" były aż tak poważne?
    • Gość: Marian Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 01:24
      Na moje wielkim chamstwem jest inwestowanie pieniedzy klientów ING w formułe 1.
      Ja rozumie sponorów typu Shell, Vodafone, Festina gdzie bez marki te produkty by
      sie tak nie rozwijały. Ale wydawać mld rocznie na szybkie samochody to zadna
      inwestycja dla banku. To jest wtopa i chamstwo z oszczędności kilkunastu mln
      ludzi tak drogi sport sponsorować. ps. poczekajmy na parodie reklam kondrada na
      youtubie.
      Moje rozgoryczenie wynika po cześci z faktu że duża cześć mojej rodziny
      podpisała umowy 3 filaru z ING i po 10 latach płacenia jest wielkia załamka że
      wrzucajać do kuferka te pieniadze które przelewało sie do nich dało by wiecej
      niż teraz oni dają. fakt jest polisa ale zeby aż tyle sobie uciac z mojej
      rodziny pieniedzy!? Ja osobiście nie ufam już zadnej instytucji finansowej.
      • robisc Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w 21.10.08, 01:38
        Gość portalu: Marian napisał(a):

> Na moje wielkim chamstwem jest inwestowanie pieniedzy klientów ING w formułe 1.

to nie sa pieniadze klientow tylko banku; ING ma 3 mld EUR zysku po 3 kwartalach
        - niezle jak na bankruta
        • Gość: gość Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.impan.gov.pl 21.10.08, 12:33
          Wcale się nie zdziwię, jeśli za kilka lat Holandia zabuli sporą karę
          za ten krok, gdy okaże się, że było to niedozwolone wsparcie rodzimego biznesu,
          niezgodne z regułami UE. ING być może szykuje się do przejęcia paru konkurentów,
          którzy obecnie są w tarapatach, ale na to potrzebuje sporo gotówki, a tej
          obecnie od innych banków nie dostanie - Holandia i ING mogą używać tu kryzysu
          bankowego jako "przykrycia" dla niezbyt uprawnionej operacji. Zdaje się, że od
          dłuższego czasu ING w Polsce prowadziło akcję zachęcania klientów do
          "zamrażania" sporych kwot w lokaty strukturyzowane itp. (choć nie wiem, czy
          znaleźli wielu chętnych) - to mogło być desperacką próbą zatykania dziury po
          stratach na amerykanskich obligacjach "subprime", ale równie dobrze -
          przygotowaniem do przejęć. Ciekawe, co powyłazi na wierzch, gdy rządy zmuszą
          wreszcie banki do większej przejrzystości...
      • Gość: Cwaniak Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.acn.waw.pl 21.10.08, 01:44
        O czym Ty piszesz? Po tym jak z F1 odeszły koncerny tytoniowe ktoś tę lukę
        musiał zapełnić. I były to banki i inne instytucje finansowe. Jak one odejdą to
        się na pewno ktoś inny znajdzie.

Zresztą, ekskluzywny sport jakim jest F1 zachęca do tego by się "pokazać". I
        firmy takie jak np. ING, Allianz, Credit Suisse czy RBS ładują tam setki
        milionów $ bo wiedzą, że to się zaprocentuje - chodzi o prestiż: "patrzcie, stać
        nas na to".

Jak się przestanie wizerunkowo opłacać to na miejsce instytucji finansowych
        wskoczą np. firmy z innych branż, np. spożywczej, farmaceutycznej, sieci
        handlowe itd. W stanach głównymi sponsorami teamów wyścigowych w NASCAR i
        IndyCar są np. McDonald, Wal Mart czy też Viagra.
        • Gość: fuji Re: ING, who cares.. Tusek to oblesny cham... IP: *.hsd1.ca.comcast.net 21.10.08, 02:01
          Arogant, zero moralne i etyczne. Pusty leb bez zadnych pomyslow,
          nawet tych glupich mu brakuje , ale od tego ma Palikota.
    • Gość: Dziadek ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P.. IP: *.label.pl 21.10.08, 07:55
      'Od rana odebraliśmy może dwa-trzy telefony od zaniepokojonych klientów - mówi
      Beata Zduńczyk-Skup' - pewnie się linie telefoniczne zablokowały.
    • Gość: Dziadek ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P.. IP: *.label.pl 21.10.08, 07:56
      Od rana odebraliśmy może dwa-trzy telefony od zaniepokojonych klientów - mówi
      Beata Zduńczyk-Skup - pozostałe 10 tysięcy telefonów było od wkur..wionych klientów.
    • Gość: Dziadek ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P.. IP: *.label.pl 21.10.08, 08:03
      Ja uważam tak : Jest całe mnóstwo możliwości inwestowania pieniędzy. Bardziej
      lub mniej ryzykowne. Zwykle za nadzieję na większy zyst trzeba zapłącić
      ryzykiem. I każdy klient ma wszystkie środki do wyboru, do jego świadomej
      decyzji. Są jeszcze banki w których można lokować pozostałą część pieniędzy by
      były one bezpieczne. Nie muszą przynosić nadzwyczajnego zysku ale za to żadnego
      ryzyka. Ale okazuje się że nie. Klient wybiera bezpieczny bank, świadomie
      pozbawiając się ponadprzeciętnego zysku w zamian za bezpieczeństwo a zarząd
      banku bez wiedzy i zgody klienta gra ryzykownie tymi pieniędzmi. Domyślam się że
      jak wypracuje w ten sposób jakis zysk ekstra to sie z klientem nie podzieli, bo
      wcześniej umówił się z nim na niski procent, a jak straci pieniądze to problem
      klienta lub państwa, które kasę wyłoży. Moim zdaniem to złodziejstwo.
    • bartoszcze pisałem o tym wczoraj.. 21.10.08, 08:05
      ..kiedy jeszcze tych informacji było mniej:
      bartoszcze.blox.pl/2008/10/Uspokajanie.html
    • Gość: tani kredycik Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 08:09
      Ktos to teraz wezmie kredyt bedzie ostatnim idota. Banki specjalnie
      napedzaja sobie bo kto ma wziasc to wezmie kredyt ( musi )to teraz
      zrobi płacąc wiecej za oprocentowanie bo wszyscy podwyszaja.
      Tak sobie mysla.
      Ale nie tędy jest droga...
      Wystarczy przeczekac rok, maksymalnie 2 lata ale ja mysle, ze banki
      po pol roku, beda juz inaczej myslec...
      • Gość: ME Re: ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w IP: *.ingbank.pl 21.10.08, 10:43
        A co to wziąść? Chyba wziąć. Analfabeci.
    • koballt ING pożycza w Holandii, ale jest bezpieczny w P... 21.10.08, 08:09

niech pchną Marka do nowego spotu, np. "By żyło się lepiej,
      wszystkim" i po panice

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka