dudeman 19.11.08, 12:09 Jakiś czas temu przeczytałam, że największym problemem w obecnym kryzysie finansowym jest to, że ludzie stracili zaufanie do banków. Zgadzacie się z tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MaleMan Re: Zaufanie do banków? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 15:23 Jasne, że stracili. A dlaczego nie mieliby stracić, patrząc co banki robią z ich pieniążkami. I do tego gwarancje państwa co do wypłaty środków w przypadku bankructwa banku są o wiele niższe niż w innych krajach Europy. Tak więc zaczęło się dzielenie lokat na kilka banków, aby w razie upadku któregoś z nich nie stracić zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zaufanie do banków? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 19.11.08, 16:52 Gwarancja państwa obejmuje wszystkie lokaty w różnych bankach czy tylko jedną sumę pieniedzy?Nie ma jeszcze ustawy o 50tys euro.Ale jak prezydent podpisze to będą gwrantowane lokaty we wszystkich bankach czy tylko 50 tys euro na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Zaufanie do banków? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 18:36 nie ufam zadnemu bankowi!!!!banki i bankomaty mialy nam ułatwiac zycie a jest odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy_rider Re: Zaufanie do banków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 21:55 kiedys ludzie bali się złodziei dzis boją sie bankierów Odpowiedz Link Zgłoś
dudeman Re: Zaufanie do banków? 20.11.08, 17:14 Używasz tylko gotówki w takim razie? Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Zaufanie do banków? 20.11.08, 11:52 gwarancja dotyczy banku, więc ludzie majętni a strachliwi/przezorni dzielą kasę na kilka banków i śpią spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia.ci Re: Zaufanie do banków? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 15:19 ja nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia.ci Re: Zaufanie do banków? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 15:21 po ile mozna wplacic na lokate w jednym banku,zeby spac spokojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziorożka Bankowy Fundusz Gwarancyjny IP: *.chello.pl 20.11.08, 15:33 www.bfg.pl/u235/navi/27910 gosiu, forum to nie czat, staraj się nie rozdzielać postów, bo na tym forum moderator łagodny to nie jest, oj nie Odpowiedz Link Zgłoś