Gość: klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 14:35 zobaczymy, czy to juz koniec hehehe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junk92508 Re: skad wiesz? 11.12.08, 20:15 Ekstrapoluje z historii ? Tak duze zmiany stop procentowych sa bardzo powolne.... Wiec sądzę że lokaty na 10% będą i za parę miesięcy... Odzyskanie zaufania na rynku zajmie bardzo dużo czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Najlepsza lokata. Gdzie? 12.12.08, 14:01 Kto zna jakies dobre lokaty? Na razie najlepszą znalazłem w Alior Banku, 10% rocznie. Jest gdzieś lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Najlepsza lokata. Gdzie? IP: 217.17.34.* 11.03.09, 15:42 Ja po raz drugi mam lokatkę na 12 m-cy w Finroyal. Miałem w funtach i złotówkach a teraz na kolejny rok założyłem sobie tylko w złotówkach z 12,4 % stałym zyskiem. Ja mam już zaufanie do tej instytucji i uważam że warto zainwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomista Najlepsze przed nami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 15:00 Na rynku międzybankowym nadal nie ma pieniędzy więc banki muszą je pozyskać od ludzi. Zaklinanie rzeczywistości przez bankierów nic nie zmieni. Nieważne jaki jest WIBOR i o ile się go obniży skoro żaden bank za tą stawkę pieniędzy drugiemu nie pożyczy. Jak długo tak będzie, tak długo banki będą musiały kusić ludzi atrakcyjnymi lokatami czy to się ich prezesom podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Najlepsze przed nami 11.12.08, 15:26 I dobrze. Koniec z dopłacaniem przez ciułaczy bogaczom biorącym kredyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peters112 Re: Najlepsze przed nami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 19:51 biedne banki wykrwawiaja sie , nie bedzie kilku mld zl zyskow ... normalnie zrzucmy sie na jakis bandaże albo cos :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowak Re: Najlepsze przed nami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.08, 14:52 Dokladnie, bezsensowne gadanie o krwawiacych bankach :-) Nie ma czegos takiego;i tak za kilkanscie miesiecy okaze sie ze bankoi maja kilunastomilionowe zyski netto jak nie wieksze. Za wszystko zaplaci Kowalski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rentier Nie tylko PKO BP jest bezpieczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:29 do kwoty 50 tys EURO,POLBANK mimo,ze na prawie greckim gwarancje są do 100 tys EURO. Tak sie utarło ,ze to bank jeszcze na poły państwowy.Stare przyzwyczajenia z komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Ostatni dzwonek na dobre lokaty 11.12.08, 16:55 Życie człowieka jest zjawiskiem chwilowym - tym bardziej oprocentowanie lokat. Póki możemy - korzystajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc zysk? minsu inflacja, minus prowizje i opłaty IP: *.aster.pl 13.12.08, 16:41 Tak więc raczej nic nie zarabiacie głąby. A ryzyko jest gigantyczne - każdy bank może w każdej chwili upaść. Gwarancje depozytow nie gwarantują że od razu odzyskasz kasę. Z niektórych zobowiązań z przed II wojny Polska do dzisiaj się nie wywiązała. Dlaczego miałby wywiązać się tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg a ile te banki muszą dopłacić ? IP: *.chello.pl 11.12.08, 19:11 za te lokaty? biorąc pod uwagę wszytkie gwiazdki w warunkach to chyba i klient za dużo nie zarobi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Dobry Bank IP: *.acn.waw.pl 11.12.08, 19:40 Mało kto wie, że obecnie najbezpieczniejszym Bankiem jest Fortis w Polsce, gdyż podlega pod Polski Bankowy Fundusz Gwarancyjny gwaantujące lokaty w kwocie 50 tyś EUR czyli niecałe 200 tyś zł, poza tym w związku z tym, że jego właściciel, którym do niedawna był Fortis w Belki został znacjonalizowany przez rząd Belgijski co za ym idzie właścicielem tegoż Banku w ponad 75% jest Belgia. PKO BP może się schować. Co do innych Banków to śmiac mi się chce jak słyszę, że Euro czy Polbank do bezpieczne Banki. Polbank to jedyny Bank, który nie podlega pod Polski Bankowy Fundusz Gwarancyjny, więc szukaj wiatru w polu ( a raczej w Grecji) jak coś się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Dobry Bank 11.12.08, 22:49 Gość portalu: Inwestor napisał(a): > Mało kto wie, że obecnie najbezpieczniejszym Bankiem jest Fortis w > Polsce, gdyż podlega pod Polski Bankowy Fundusz Gwarancyjny > gwaantujące lokaty w kwocie 50 tyś EUR czyli niecałe 200 tyś zł, > poza tym w związku z tym, że jego właściciel, którym do niedawna był > Fortis w Belki został znacjonalizowany przez rząd Belgijski co za ym > idzie właścicielem tegoż Banku w ponad 75% jest Belgia. I co z tego że belgijski fortis został znacjonalizowany? Myślisz że w tej sytuacji rząd Belgii gwarantuje pieniądze w polskim fortis? Nic bardziej mylnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 22:23 Ciekawy jest tok myślenia polaków. Jak ktoś ma lokatę kilka tysięcy złotych, to wybiera bank z lokatę w banku, który daję najwyższy procent. Jeśli już chodzi o większą kwotę do wtedy Kowalski udaje się do PKO. Siła PKO, i wiara w tą firmę jest tak duża, że aż zdziwienie bierze, że PKO zaproponowało 10,5 % na lokacie. Ten sam scenariusz dotyczy jednej z firm ubezpieczeniowych, jeśli Kowalski ma poloneza to szuka najtańszej firmy ubezpieczeniowej, ale jak nówka fura to już tylko PZU. Będąc przy samochodach można wspomnieć przykład paliwa, do starego auta lejemy paliwo na najtańszej stacji, mając nową furę, Kowalski stara się wybierać markowe stacje. Z kredytami też jest podobnie, choć trochę inaczej. Najpierw szukamy najtańszego kredytu, a dopiero później, gdy dany bank nam odmawia kredytu, decydujemy się nawet na ten najdroższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomista Re: Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: 89.108.240.* 11.12.08, 22:54 Gwoli ścisłości PKO BP zaproponowało lokatę 10,5% ale na półtorej roku (czyli 7% rocznie). Zagranie wydawało by się totalnie prymitywne ale, jak się okazuje chociażby po tym poście, skuteczne. Pozostaje czekać kolejny hit PKO BP - lokatę na 70% (oczywiście z gwiazdką, że to dziesięciolatka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smigol Re: Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 11:49 To coś jak w Alior Banku. 'Połowa Twoich pieniędzy pracuje na 11% przez noc'. A czemu nie 'ćwiartka Twoich pieniędzy na 22%'? Pewnie dlatego, że, 'wszystkie Twoje pieniądze pracują na 5,5%' brzmi nieprzebojowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: *.chello.pl 12.12.08, 12:26 co do Alioru - zwrocono mi uwage, ze efektywne oprocentowanie w skali roku to 5,7 (a nie 11/2=5,5) - z racji procenta skladanego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukający kredytu Re: Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 03:58 'Połowa Twoich pieniędzy pracuje na 11% przez noc' - tak więc tylko przez noc, czyli 12 godzin - to policzmy jeszcze raz; 11% - połowa pieniędzy daje nam 5,5% a, że tylko przez noc to mamy 2,75% :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: 83.168.106.* 11.12.08, 23:10 A ja kupilem Immoeast i mam 10proc dziennie, i niech ktos mi powie ze na gieldzie nie da sie zarobic, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dax tak, tak, kupiłeś IP: *.uk2net.com 12.12.08, 01:29 ty zawsze kupujesz na dołkach, sprzedajesz na górkach, codziennie jesteś do przodu kilkanaście procent, po prostu urodzony debeściak:D Odpowiedz Link Zgłoś
turysta86 Ostatni dzwonek na dobre lokaty 12.12.08, 00:24 Te wszystkie lokaty są dobre gdy mamy pokaźny kapitał. Przy kwotach rzędu 50 tys. zł zyski są wręcz symboliczne. Gra nie warta świeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realnie Re: Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: *.mpwik.com.pl 12.12.08, 07:55 to prawda, gdy się ma 50tys.zł, to wręcz upokarzającym jest schylenie sie po te marne 4tys.zł, które dają banki po 1 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Ostatni dzwonek na dobre lokaty 12.12.08, 11:27 ciekawe skad wziales te 4 tysiaki, albo spytam inaczej ile juz takich lokat po 10 , 15 % odebrales obojetnie z ktorego banku? Odpowiedz Link Zgłoś
dlbdlb Re: Ostatni dzwonek na dobre lokaty 16.12.08, 19:42 50 tys x9,4%= 4700 rocznie minus podatek=3807 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek hehe, 4 od 50-iu ? DOBRe ! 12.12.08, 12:40 Gość portalu: Realnie napisał(a): > to prawda, gdy się ma 50tys.zł, to wręcz upokarzającym jest > schylenie sie po te marne 4tys.zł, które dają banki po 1 roku. Mając nawet 7% odsetek z lokaty uwzględnić należy 4% inflacji (które należy po roku dopisać do lokaty, bo inaczej lokata będzie miała mniejszą wartość nabywczą). Zostaje 3%, ale "belka" zabierze podatek (1.33% odsetek) od 7% i realnie spłynie na konto 5.67% odsetek, czyli po odliczeniu inflacji zostanie 1.67%. I faktycznie z 50.000 zł lokaty mamy po roku realnego zysku 835 zł. I to też tymczasowo, bo powtarzam się po wielokroć: kryzys bankowy na Zachodzie wystąpił z nadmiaru lokat bankowych. Tam będzie tendencja jak od dawna w Japonii, aby oprocentowanie lokat schodziło do zera (w ten sposób powoli zmniejszać się będzie suma lokat bankowych, bo inflacja jednak będzie utrzymywana przez banki centralne). Jeśli tam będzie to i do nas dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez To wcale niemało synu 12.12.08, 14:21 PRZYCHOD ROCZNY NETTO z 400 000zł Lokata: 32400zł Wynajem m3/4: 16000zł (minus zuzycie pralki sralki, ścian itp) Policzmy, na dziś można dostać 10% rocznie 10% -1,9% Belka -4% inflacja --------------- 4,1% zysk Policzmy Z 400 000zł dostajesz 10% -1.9% -------------- 8,1x400 = 32 400zł Wiadomo że dla ludzi aktywnych 3 czy 4% to grosze (giełda biznes da więcej) ale nie wszyscy lubią zakładac firmy ani EKG mieć skorelowanego z wykresem WIG. Policz np taką inwestycję: wynajem mieszkania Dublin mieszkanie Dublin 400 000euro, roczny dochód (brutto) 13000 euro (3,3%) I wielu zamiast pier...ć sie z jakimiś Polakami Łotyszami Francuzami woli wynajmować, zadowala sie zyskiem nawet poniżej 3% (3,3 brutto minus zuzycie podatek plus chrzanienie sie z jakims mieszkaniem i lokatorami) Nawet w PL to średnio wypada: mieszkanie 400 000zł, roczny dochód (brutto) ok 18 000zł - podatek 8% =16000zl masz 4%, pozostałe minusy jw. Do tego jeszcze dolicz sobie ryzyko spadku wartości mieszkania (lokate najwyzej zerwiesz i masz 100%, mieszkanie za chwile mozesz miec warte 70% i za ch.. szybko nie sprzedasz) *mieszkanie 2-3 pokojowe w duzym miescie 1800-2000zł plus opłaty prad itp(2000 - 500zł czynszu dla spółdzielni)=1500złx12=18000zł Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek synu, piszesz aby się chwalić 12.12.08, 15:37 znajomy_jennifer_lopez napisał: > PRZYCHOD ROCZNY NETTO ... Ja nie pisałem, że realny zysk 1.67% rocznie z lokaty to mało (schowaj między bajki te 10% rocznie jako stałe oprocentowanie lokat). Ja, odwrotnie - pisałem, że na skutek nadmiernej sumy lokat w krajach najbogatszych, w przyszłosci nie będzie już zysku z lokaty bankowej. Będzie jedynie strata. Tak już jest od ponad dekady w Japonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: synu, piszesz aby się chwalić IP: 195.205.193.* 11.01.09, 18:29 darr.darek: Pomyślałeś o tym, że Japonia jest oderwana od rzeczywistości? Nigdzie na świecie nie znajdziesz takiego zrytego kulturalnie społeczeństwa jak Japonia - z lokatami tam jest tak, jak robią banki spółdzielcze (lokata 3 miesięczna 3%, gdzie konkurencja ma 7-8%), jaka kultiura takie banki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toreon Bank Pocztowy ma sensowną lokatę IP: 213.17.163.* 12.12.08, 08:32 W artykule zostało pominięte, że też ma depozyt na 10% na okres 10 dni. Zakładam, że tak krótki okres został ustalony po to aby mieć możliwość elastycznego obniżania oprocentowania, niemniej wydaje się to korzystne. Przy tym jest to bank bezpieczny - 25% procent udziałów ma PKO BP, 75% - Poczta Polska. Zakładana przez Internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfk wplacajac 100 000 tys mamy 8 tys zysku IP: 194.126.165.* 12.12.08, 10:03 już nie mówiąc o tych co mogą wpłacić milion...to jest 80 tys z w ciągu roku czystego zysku!!! zgroza:D kto mi porzyczy milion oddam milion i 40 tyś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: wplacajac 100 000 tys mamy 8 tys zysku 12.12.08, 11:30 Gość portalu: kfk napisał(a): > już nie mówiąc o tych co mogą wpłacić milion...to jest 80 tys z w > ciągu roku czystego zysku!!! zgroza:D kto mi porzyczy milion oddam > milion i 40 tyś ;) no tak, tylko ktos kto ma milion do zainwestowania to inwestuje w instumenty ktore przynosza mu zwrot 50-80 % a nie jakies tam 4 %, rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg 50-80% co masz na myśli? IP: 194.126.165.* 12.12.08, 12:22 ja o takich zyskach jeszcze nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brylant Re: 50-80% co masz na myśli? IP: *.chello.pl 15.12.08, 20:08 Brylanty np. tyle że w PL nie ma żadnej tradycji, poczytajcie sobie ile zarabiają np. 5cat IF D, ostatni rok najlepsze 57% tyle że to nie dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek wplacajac 100 000 tys mamy ... coś ok ... 1670 zł 12.12.08, 12:45 prawdziwy.jonek napisał: >no tak, tylko ktos kto ma milion do zainwestowania to inwestuje w >instumenty ktore przynosza mu zwrot 50-80 % a nie jakies tam 4 %, Dobre ! Piszesz o tych, którzy mając 670.000zł wpakowali to wgiełdę w 2007 przy WIG rónym 67.000 i dziś mają "aż" 280.000zł przy WIG równym 28.000 ? To chyba rzeczywiście dało "zwrot" (w tył zwrot) coś ok. 50-80%, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peters111 Re: wplacajac 100 000 tys mamy ... coś ok ... 167 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 13:02 jak ktos naiwny i w szczycie hossy kupuje to sam sobie winien zobaczysz jak dobrze wyjda za jakis czas ci co dzis wloza te 280 tys w gielde jak sie nie ma o czyms zielonego pojecia to sie w to nie inwestuje - i niewazne czy to gielda, buraki, wegiel, ziemia czy paszport polsatu ... ale pazerni zawsze straca Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: wplacajac 100 000 tys mamy ... coś ok ... 167 12.12.08, 13:11 Gość portalu: peters111 napisał(a): > jak ktos naiwny i w szczycie hossy kupuje to sam sobie winien > zobaczysz jak dobrze wyjda za jakis czas ci co dzis wloza te > 280 tys w gielde > jak sie nie ma o czyms zielonego pojecia to sie w to nie inwestuje Słodzisz mi zarobkowe perspektywy, bo ja kazałem żonie wrzucić jej oszczędności w giełdę przy WIG = 28.000. Co prawda sam nadal trzymam lokatę bankową, bo jakoś łatwiej zniósłbym utratę oszczędności żony niż swoich :) (nie mamy rozdzielności majątkowej). Tyle, że ja jestem mądry i ja wiem, że przy WIG = 28.000 też mozna stracić. Naiwniaczkom się (po czasie) wydaje, że oni bez trudu przewidzieliby te wszystkie "piki" i "zapaści" ... jakie miały miejsce 2 lata temu czy nawet miesiąc temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alitbg Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: 217.96.100.* 12.12.08, 10:33 Artykuł sponsorowany !!! Wy pożycie bankom na 9 % a oni obrócą twoje pieniądze na kredyt przy oprocentowaniu Wibor 6M + Marża+ prowizja. Naganianie jeleni - szczególnie w takich czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
150krysia150 Ostatni dzwonek na dobre lokaty 12.12.08, 15:09 OCZYWIŚCIE TO PRAWDA ALE SPRAWA PODATKU BELKI POZOSTAJE NADAL NIE ZAŁATWIONA.NAJBIEDNIEJSZY POLAK NAJBARDZIEJ OPODATKOWANY,BO PODWÓJNIE.PODATEK MIAŁ BYĆ NA ROK A JEST TYLE LAT.POLAKOM KTÓRZY MIESZKAJĄ W ANGLII I ZARABIAJĄ KROCIE ZNIESIONO PODWÓJNE OPODATKOWANIE,POLAK PŁACĄCY PODATEK OD WYNAGRODZEŃ W KRAJU ,EMERYTA I RENCISTA TRZYMAJĄCY ZAPAS NA CZARNĄ GODZINĘ MUSI PŁACIĆ PODATEK ZA OSZCZĘDNOŚĆ A RZĄD MA CZELNOŚĆ OD NAS BIEDNYCH TEGO RZĄDAĆ.CZY NIE MA DOBRYCH POLSKICH EKONOMISTÓW KTÓRZY WYTŁUMACZYLI TĘPYM RZĄDZĄCYM A MOŻE DZIENNIKARZE PORUSZĄ TEN TEMAT???TAK CZĘSTO O TYM PISZĘ I JAKOŚ NIE MA MĄDREGO ABY COŚ NA TEN TEMAT NAPISAŁ I WSTAWIŁ SIĘ ZA BIEDNIEJSZYMI.BOGACI NIE INWESTUJĄ W LOKATY BO TO STRATA A NIE ZYSK-NIESTETY,ZA DUŻA INFLACJA UKRYTA.PROSZĘ O PODJĘCIE TEMATU A DLA NAS PROBLEMU NIE DO ROZWIĄZANIA.OCZEKUJĘ NA ODPOWIEDŻ MĄDRYCH LUDZI-POZDRAWIAM.krystyna150@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Re: Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.08, 17:52 to nieprawda że za sprawa podatku Belki pieniądze "najbiedniejszych" są podwójnie opodatkowane ("najbogatszych zresztą też). mianowicie chodzi o to że "Belką" opodatkowane są nasze dodatkowe zyski. dla przykładu (żeby nie było - kwoty są wzięte z tzw. kosmosu, bo nie chce mi się bawić kalkulatorem): zarabiasz 1.000zł brutto; po odjęciu wszystkich sładek i podatu dostajesz 700zł. Przyjmijmy że wkładasz wszystko na lokatę miesięczną i po miesiącu otrzymujesz 20zł brutto. Podatek płacisz nie od już opodatkowanego wynagrodzenia, tylko od tej części, którą "zarobiłaś" dodatkowo, więc nie jest to podwójne opodatkowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Inwestujcie w zloto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 23:33 INWESTYCJA W ZLOTE MONETY TZW. BULIONOWE PRZANIESIE WIEKSZY ZYSK NIZ ZWYKLE PAPIERKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kredyt PKO BP !!! Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: *.chello.pl 13.12.08, 15:55 Uważajcie na kredyty w PKP BP, lichwiarze wyciągną z was ostatnie pieniądze, i niema co liczyć na jakąkolwiek ugodę !!! KREDYT KONSUMPCYJNY, NR. 2823/206 - 12621 - / 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca lamerów Wiem coś o tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 23:20 Ponad 7 zł opłaty za to, że muszę korzystać z ich Superkonta aby spłacać kredyt. 7 zł praktycznie za nic - za kilka rekordów w bazie danych. Poza tym spread walutowy i opóźnienia w przelewach z których każdy kosztuje 0,5 zł. Na szczęście nie trzymam u nich pieniędzy, bo te leżą sobie bezpiecznie w ING, a do BP lecą tylko raty kredytu :-) Wolę pewne 5% na Otwartym Koncie Oszczędnościowym niż obwarowane różnymi klauzulami 10,5% u konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
xofman Re: Wiem coś o tym 19.12.08, 10:14 Zgodnie z przepisami uzależnianie zawarcia i wykonania umowy od wykupienia innego produktu – rachunku bankowego – jest niezgodne z prawem (klauzula wpisana do rejestru postanowień niedozwolonych - www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/niedozwolone_klauzule/rejestr_klauzul_niedozwolonych/) Więcej tutaj: www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/informacja/komunikaty_prasowe/art445.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: 86.47.47.* 16.12.08, 09:07 ''Lokaty o stałym gwarantowanym oprocentowaniu stały się ulubionym produktem najbogatszych Polaków korzystających z usług bankowości prywatnej.'' Zaraz padne ze smiechu. Jak ktos ma pokazny kapital to nie deorobil sie na lokatach a wiec zna lepsze sposoby pomnazania kapitalu niz 9% lokaty. Ciemniaki tego nie kumaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 13:03 jak zaczną spadać oprocentowanie ludzie na giełde uciekną i znowu będą sie pzrebijać z podwyższaniem oprocentowanai debilizm s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: *.copy2000.com.pl 16.12.08, 16:22 a to tak naprawdę g... prawda bo cały czas te korporacje będą biły się o klienta! a "opinie ekspertów" to wywoływanie nastrojów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 16:29 czy te bankowe barany myślą ze tak szybko odzyskają zaufanie jest wiele możliwości inwestowania koniec skończyło się z lokatami trochę bardziej musicie się postarać zęby nas znowu łupić i okradać a jak się wam coś opsnie no to wołajcie Rzady Ratujcie!!!!!!!!! bo jak zysk to NASZE jak strata to WASZA paskudne swinie Odpowiedz Link Zgłoś
dolegami Re: Ostatni dzwonek na dobre lokaty 17.12.08, 13:40 Ja skupiłam się na obligacjach skarbowych dzięki którym śpię spokojnie nawet w dobie dzisiejszego kryzysu finansowego. Mam też trochę okcji, ale tutaj działam b. ostrożnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuber Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.08, 02:28 Przy lokatach jak i ogólnie przy oszczędzaniu czy inwestowaniu długoterminowym liczy się systematyczność wpłat i co roczna ich indeksacja o stopień inflacji. Jeśli na początku inwestycji odkładamy po 200 zł. na miesiąc to od stycznia nowego roku powinniśmy wpłacać już około 210 zł. (jeśli inflacja za miniony rok będzie w okolicach 5%). W ten sposób nasze pieniądze będą miały taką samą siłę nabywczą. Gdybyśmy przez 30 lat odkładali po 200 zł. miesięcznie to przy końcu naszej inwestycji za 200 zł. kupilibyśmy już nie kilkadziesiąt ale kilkanaście chlebów. więcej o inwestycjach na emeryturę lub dla dziecka możecie poczytać na moim blogu: ziuber.blogPi.pl Damian Żukiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaryje Ostatni dzwonek na dobre lokaty IP: 151.16.50.* 26.12.08, 22:20 Oz wy wszyscy experci od siedmiu bolesci,nieroby i nieuki, tylko zagonic was do lopaty i modlic zebyscie i tam nie spierniczyli powierzonej wam pracy. Stracone pokolenie debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor za 6 mcy nie będzie nikt zakładał lokaty IP: *.srg.vectranet.pl 28.12.08, 12:50 Nikt dlatego ze oprocentowanie lokat w stosunku rocznym bedzie co najwyzej 3 % sie nie opłaca wtedy zakładać lokat, czy kiedy mozna bylo zarobic dawno juz za nami teraz bedziemy tracic dzieki pazernoci politykow bankow i złodziejskich popaprancow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola czy ktos zna produkt open finance IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 30.12.08, 22:16 z oprocentowaniem 15 % ( jednorazowa wplata min. 20 tys. z planem regularnego oszczedzanioa ? Chcialam sie czegos dowiedziec ale kaza przyjsc na umowione spotkanie :) To regularne oszczedzanie jakich kwot dotyczy na jak dlugo czas ? I w ogole jak to widzicie.I jaki bank to proponuje poprzez open finance ? Odpowiedz Link Zgłoś