Dodaj do ulubionych

GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE??

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 13:17
Niedawno znalazłam w domu kilka banknotów niemieckich marek, pozostałych
zapewne po wyjazdach do znajomych. Czy w Polsce moge jeszcze wymienić je na
złotówki?
Obserwuj wątek
    • Gość: c&c Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.03, 23:59
      duzo tego jest ? moge od Ciebie wziasc, bo chcialbym sobie czesc zatrzymac a
      reszte jesli tego jest duzo mozna wymienic w banku (nie kazdym) w erefenie.
      Poniewaz czesto tam przebywam moge wymienic na euro.
      • joasia1 Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? 26.11.03, 17:07
        Gość portalu: c&c napisał(a):

> reszte jesli tego jest duzo mozna wymienic w banku (nie kazdym) w erefenie.

Rowniez wieksza ilosc i tylko w filiach LZB = Landeszentralbank
    • Gość: Rys Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.proxy.aol.com 29.11.03, 17:45
      Przejdz sie po warszawskich bnkach. Pod niektorymi mozesz spotkac szemrane
      towarzystwo jak za starych dobrych czasow:
      "kupie marki... dolary.... "
      Sprobuj z nimi pogaac. Powinienes miec jesnak warszawski akcent.
      • Gość: barnaba Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 19:40
        Juz od razu po twoim IP widac ze sie w temacie warszawskich bankow swietnie
        orientujesz.
        • Gość: Rys Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.proxy.aol.com 01.12.03, 15:38
          Wystarczajaco, zby wam doradzic. Globalizacja idzie wielkimi krokami. Zaglada
          nawet do takiej dziury jaka jest W-wa. Nie zauwazyles(as) jeszcze tego??
        • Gość: Rys Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.proxy.aol.com 01.12.03, 15:38
          Wystarczajaco, zby wam doradzic. Globalizacja idzie wielkimi krokami. Zaglada
          nawet do takiej dziury jaka jest W-wa. Nie zauwazyles(as) jeszcze tego??
          • Gość: barnaba Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 00:33
            Chłopie nie pierdol głupot. Żadnych cinkciarzy pod bankami nie ma i nie będzie.
            Ty sie chyba jeszcze nie wybudziles z realiów komunizmu.
            • Gość: Rys Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.proxy.aol.com 02.12.03, 04:21
              Przejdz sie pod Bankiem PKO pry Placu Powstancow Warszawy. Jak nie wiesz gdzie
              to jest, to podaj ten adres taksowkarzowi. Uwazaj tylko, zeby tam jadac nie
              zwiedzil z toba przy okazji pol miasta. W kioskach przy dworcach bywaja tez
              mapy Warszawy.
              Powodzenia
              • Gość: barnaba Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 18:51
                Chłopie znam te okolice dobrze. Jest bardzo możliwe że jak byłeś w Warszawie 15
                lat temu i zwiedzałeś Plac Powstańców Warszawy to pod bankiem stali cinkciarze,
                ale od tamtej pory nieco się w Polsce i Warszawie pozmieniało.

:))))
                • Gość: Rys Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.proxy.aol.com 03.12.03, 03:51
                  Zalezy, co rozumiesz pod pojeciem "ostatnio". Ostatni bowiem raz nacialem sie
                  tam na szemranego cinkciarza jakis miesiac temu w czasie ostatniej wizyty w
                  Stolicy. I slowo honoru, jak pamiecia siegne, ile razy tamtedy przechodzilem,
                  tyle razy ktos mnie zaczepial: "Dolary kupuje, marki........". W tym roku na
                  palcach obu rak nie zlicze. Moze wygladam jakos podejrzanie, ze mnie cinkciarze
                  zaczepiaja, a moze to przypadek. Przysiegam ci, ze ta rasa nie wymarla razem z
                  komuma jak myslisz.
                  Jak mi nie wierzysz, to ubierz sie w jakas kurtalke z Zachodnia metka i
                  przespaceruj na luzie po tej okolicy. Napewno tez uslyszysz: "Dolary kupuje,
                  marki, franki....."
                  Powodzenia
                  • Gość: barnaba Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 13:54
                    Moja rada: trochę mniej picia - nie będą Ci się zwidywać tabuny cinkciarzy;)))
                    A zachodnie kurtki to tera panie żadny cymes;)))
                    • Gość: Rys Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.proxy.aol.com 03.12.03, 16:21
                      Gość portalu: barnaba napisał(a):

> Moja rada: trochę mniej picia -
                      Stary, jak sam pewnie wiesz, w naszej Ojczyznie obowiazuja kierowcow drakonskie
                      prawa. Nawet jednej lampki czerwonego wina do objadu, nawet szklaneczki piwenka
                      po objedzie. Nie po to sciagam bryke z Frankfurtu, zeby na nia patrzec. A misie
                      tylko czekaja na takiego. Z reszta, co ci bede tlumaczyl. Sam wiec rozumiesz,
                      ze nie byly to "biale myszki".

>nie będą Ci się zwidywać tabuny cinkciarzy;)))
                      No moze nie tabuny, jak kiedys na Czackiego, ze az do banku wejsc nie mozna
                      bylo, ale jeden, podobnie ubrany z takim samym akcentem. Wierz mi, nie moglem
                      sie pomylic. I bylo to przedstawienie powtarzane wielokrotnie

> A zachodnie kurtki to tera panie żadny cymes;)))
                      Ja mam na mysli normalna porzadna kurtke, a nie szpaniarska z jakimis napisami,
                      a to juz inna sprawa.

Proponowalem ci przejsc sie "na luzie", bo mysle, ze to mogl byc czynnik
                      zwabiajacy cinkciarza. Potrenuj troche, zanim sprobujesz.

Pozdrawiam i zycze sukcesu.
                      • Gość: barnaba Re: GDZIE SPRZEDAĆ MARKI NIEMIECKIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 20:52
                        Ok przekonales mnie. Moze i faktycznie trafiaja sie jeszcze gdzieniegdzie w
                        Warszawie pojedyńcze "konie". Polowac jednak na taki egzemplarz nie mam po co,
                        marek zadnych nie mam a dolarow nigdy bym u takiego nie wymieniał. Jednak jak
                        ktoś ma schowane troche marek to lepiej sprzedać takiemu niz zapylać gdzieś do
                        Niemiec.

Pozdrawiam
                • tadeusz1939 marki 31.12.14, 21:44
                  wymienisz w niemczech tylko w banku
    • Gość: zuzia marki niemieckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.14, 15:31
      mam stare marki niemieckie w bilonie -gdzie je moge sprzedac
      • Gość: marta Re: marki niemieckie IP: *.ccig.pl 02.01.15, 15:27
        Napisz do mnie, chetnie odkupie marki w bilonie aleksanderekmarta@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka