Gość: LubięBigos IP: 85.219.156.* 23.02.09, 15:35 Nie ma to jak być liberałem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qwerty Chlebowski: pomoc w spłacie kredytu hipoteczneg... IP: *.chello.pl 23.02.09, 15:37 PO nigdy wiecej nie otrzyma mojego glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp I tak biedni zrzuca sie na bogaczy!!! IP: *.aster.pl 23.02.09, 15:50 Ludzie ktorych nie stac na mieszkanie, dla ktorych 500 tys jest czysta abstrakcja, zrzuca sie na bogaczy. Emerytki, policjanci, nauczyciele i reszta budzetowki - dawac kase na bogatych i ich apartamenty! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Czyli to będą rządowe pożyczki typu NINJA 23.02.09, 15:59 No Income, No Job, (and) no Assets. Czyli zwiększenie zadłużenia kredytobiorcy. Zupełnie jak kredyty, które nakręciły kryzys kredytowy w USA. Moje gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Czyli to będą rządowe pożyczki typu NINJA IP: *.netpoint.pl 23.02.09, 16:08 To jest tylko rozszerzona wersja dopłat do kredytu, które funkcjonują już obecnie: kredyt.ogar.pl/doplaty.html . Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Chlebowski: pomoc w spłacie kredytu hipoteczn 23.02.09, 15:53 Gość portalu: qwerty napisał(a): > PO nigdy wiecej nie otrzyma mojego glosu. A kto moze teraz na niego liczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
nadredaktorka Re: Chlebowski: pomoc w spłacie kredytu hipoteczn 23.02.09, 16:05 > PO nigdy wiecej nie otrzyma mojego glosu. Cieszy, że niektórzy przestają wierzyć w cuda :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Chlebowski: pomoc w spłacie kredytu hipoteczneg.. IP: *.cpe.quickclic.net 23.02.09, 15:42 Nastepny ryzawy podal zlota mysl.Ciekawe ryzy skad macie na to pieniadze,znow z Unii, dziady.Podaj ile wynosi dlug Polski w zagranicznych bankach.Na razie Polacy was popieraja,ale juz wkrotce kryzys zajrzy im glebiej do dupy to sie obudza. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Mniej niż tysiąc złotych 23.02.09, 15:47 No, noooo. Pożyczka w tej wysokości postawi na nogi wszystkich bezrobotnych zadłużonych...Może jeszcze inne mieszkania dokupią. W tej sytuacji rynek sprzedaży nieruchomości zakwitnie aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Chlebowski: pomoc w spłacie kredytu hipoteczneg... IP: *.aster.pl 23.02.09, 15:52 nie szkoda energii na taki skomplikowany a mało istotny program? !0 tys. to oni od rodziny mogą sobi epożyzyć bez całych tych prac 1000 urzędników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryc I bądź tu ostrożny IP: 87.204.150.* 23.02.09, 15:53 To ja nie brałem kredytu bo się bałem, ale widzę że zupełnie niepotrzebnie skoro mi dopłacają... Ehhh.... Chociaż jakby mieli tą kasą nacjonalizować banki to nie wiem co lepsze - chyba faktycznie lepiej jak dopłacą (oczywiście zwrotnie i w mojej ocenie powinno być to chociaż symbolicznie oprocentowane) zwykłym ludziom. Z tym że to rodzi pole do przekrętów. Bo ja to sobie wyobrażam nienało takich sytuacji: Wystarczy mieć posiadłość za milion, dwa miechy nie płacić, formalnie stać się bezrobotnym (na moment składania wniosku zapewne - czytaj na 1 dzień) i już doimy państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol SUMA 23.02.09, 15:56 Kryc, ja Cię bardzo uprzejmie proszę żebyś przeczytał ile to rząd zamierza skredytować. MNIEJ NIŻ TYSIĄC ZŁOTYCH. To już Giertych (sunce mu jebem)chciał DAĆ więcej. Gość portalu: kryc napisał(a): > To ja nie brałem kredytu bo się bałem, ale widzę że zupełnie niepotrzebnie skor > o mi dopłacają... Ehhh.... > > Chociaż jakby mieli tą kasą nacjonalizować banki to nie wiem co lepsze - chyba > faktycznie lepiej jak dopłacą (oczywiście zwrotnie i w mojej ocenie powinno być > to chociaż symbolicznie oprocentowane) zwykłym ludziom. > > Z tym że to rodzi pole do przekrętów. Bo ja to sobie wyobrażam nienało takich s > ytuacji: Wystarczy mieć posiadłość za milion, dwa miechy nie płacić, formalnie > stać się bezrobotnym (na moment składania wniosku zapewne - czytaj na 1 dzień) > i już doimy państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tkamins Brawo Donek! 23.02.09, 15:55 Wprawdzie sam nie wziąłem żadnego kredytu, a tym bardziej hipotecznego, ale serdecznie dziękuję Donaldowi za umożliwienie mi uczestnictwa w zbiorowym doświadczeniu wyborców PO, jakim jest spłacanie niebotycznych kredytów. Nie będę nawet pytał jaka część moich podatków na to pójdzie, mam nadzieję że jak największa, bo nic mnie tak nie napawa dumą, jak spłacanie czyichś zobowiązań! Jeszcze raz dziękuję, liberalny inaczej liberale Donku! Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol tkamins 23.02.09, 15:59 Chciałbym przypomnieć że istnieją raje podatkowe. Jeżeli Was wku...a polityka ryżego, nie płaćmy podatków w Polsce. Jest to nietrudne do zrobienia. Tak najlepiej uderzymy w ryży rząd nieudaczników. tkamins napisał: > Wprawdzie sam nie wziąłem żadnego kredytu, a tym bardziej hipotecznego, ale > serdecznie dziękuję Donaldowi za umożliwienie mi uczestnictwa w zbiorowym > doświadczeniu wyborców PO, jakim jest spłacanie niebotycznych kredytów. Nie będ > ę > nawet pytał jaka część moich podatków na to pójdzie, mam nadzieję że jak > największa, bo nic mnie tak nie napawa dumą, jak spłacanie czyichś zobowiązań! > Jeszcze raz dziękuję, liberalny inaczej liberale Donku! Odpowiedz Link Zgłoś
tkamins Re: tkamins 23.02.09, 16:07 j23plpol napisał: > Chciałbym przypomnieć że istnieją raje podatkowe. Jeżeli Was wku...a > polityka ryżego, nie płaćmy podatków w Polsce. Jest to nietrudne do > zrobienia. Tak najlepiej uderzymy w ryży rząd nieudaczników. Żeby się ulokować w podatkowym raju, to chyba naprzód trzeba dysponować sporym majątkiem? Poza tym, byłbym ostrożny w tym uderzaniu w rząd nawet takiego fajtłapy jak Tusk, bo przy okazji może się oberwać wszystkim Polakom :) Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: tkamins 23.02.09, 16:10 Żeby mieć konto w banku na pewnej wyspie między Wielką Brytanią a Francją nie trzeba dysponować sporym kapitałem. Co do uderzania we wszystkich Polaków jest to cena która przyjdzie nam i tak zapłacić...Wolę uderzyć w siebie sam niżby miał to uczynić ryży. Mniej będzie boleć. tkamins napisał: > Żeby się ulokować w podatkowym raju, to chyba naprzód trzeba dysponować sporym > majątkiem? Poza tym, byłbym ostrożny w tym uderzaniu w rząd nawet takiego > fajtłapy jak Tusk, bo przy okazji może się oberwać wszystkim Polakom :) Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: lece brac kredyt 23.02.09, 16:03 Faktycznie, jakby wziąć kredyt na jakiś 1 tysiąc PLN to nawet by się opłacało. Tylko że za tę kasę ciężko wybudować nawet budę dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
nadredaktorka Chlebowski: pomoc w spłacie kredytu hipoteczneg.. 23.02.09, 16:07 Czy przez tego Chlebowskiego nie zbankrutowała czasem jakaś gmina? Teraz czas na cały kraj? Kogo wy ludzie wybraliście? Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Lech Janerka śpiewa 23.02.09, 16:08 (...) i nie stanie się żaden cud, cudów nie ma (...) Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Nadredaktorka 23.02.09, 16:13 Chlebowski Chlebowskim, u nas frau gronkevitz-valtz doprowadza stolicę do upadku. Z prostej przyczyny - ta (tu omijam...) nie potrafiłaby zarządzać nawet budką z warzywami. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok To juz naprawde koniec... 23.02.09, 16:15 Jezeli cos takiego wejdzie w zycie to sam nie wiem, ale na pewno moj glos juz stracili. nawet jezeli mam zaglosowac na rydzyka. Moze jeszcze z moich podatkow pomozmy bankom, TUSK???? Kuzwa, mialo byc mniej obciazen podatkowych a jest coraz wiecej! Zero spelnionych obietnic przedwyborczych - NIC!!! Tusk, odpowiesz cos na to? Ja nie zgadzam sie na placenie rat od kredytow, ktore wzieli na siebie inne polglowki - niech sobie rzad sciga ich rodziny, zyrantow, przymusi do ubezpieczen! ALE NIE Z PIENIEDZY PODATNIKOW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Chlebowski: pomoc w spłacie kredytu hipoteczneg... IP: *.mobile.playmobile.pl 23.02.09, 16:16 I kto za to wszystko zapłaci ... my podatnicy. Ludzie znowu zaczną pracować na czarno, żeby państwo za nich kredyt spłaciło!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józef61 Ubezpieczenie na wypadek utraty pracy IP: *.bsk.vectranet.pl 23.02.09, 16:20 coś mi się wydaje, że była taka opcja przy braniu kredytu. Jak ktoś nie chciał z tego skorzystać to jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Obietnice? 23.02.09, 16:24 Jak tak możecie bezkarnie plugawić dorobek ryżego? Obiecał przecież drugą Irlandię i JEST!!! Nikt nie dopytywał czy to ma być Irlandia ad 2007 czy 1899... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Chlebowski: pomoc w spłacie kredytu hipoteczneg... IP: 94.251.151.* 23.02.09, 16:35 Jak masz kredyt i budujesz, to musisz zajrzeć www.gazetybudowlane.witryna.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie pisze no i macie POmyleńcy IP: *.polkomtel.com.pl 23.02.09, 16:40 demokrację i liberalne zasady hehehehe takich szopek to nie wymyślił by nawet Gierek nadal ZERO działań tylko PR BTW: ile jeszcze trzeba by Polacy to dostrzegli? ps. ciekaw jestem według jakich zasad będzie to przydzielane? - Kilka pytanek poniżej: - jaki będzie limit? I w zależności od czego patrz niżej - co z kredytami walutowymi, zwrócą po kursie dnia? - jak jedno z małżonków straci pracę to zwrot częściowy? - co gdy pracę straci singiel, singiel z dzieckiem, singiel z konkubiną, singiel z mamusią:)??? - co gdy kredytobiorca ma środki w innym banku na lokaci/koncie (może przestanę nadpłacać kredyt - po co? nie opłaca się!!!!) Kredyty często biorą bogaci - dotyczy też poniższego - co gdy kredytobiorca ma kredyt typu mPlan (np mBank) czy może wiedząc że straci pracę przelać wszystko do innego banku (bo przecież do całego kredytu będziemy dopłacać wszyscy) - co gdy ten kredytobiorca mieszka u babci (a babcia ma 2 domy, 4 mieszkania i jedynego wnuka, a wnuk postanowił sobie coś dokupić – korzystając z okazji że będzie za półdarmo ) - kto i w jaki sposób będzie sprawdzał czy przypadkiem kredytobiorca nie zmienił tylko pracy z legalnej na "czarną" (jakby w Polsce tego było mało hehe no to z pewnością ta ustawa z tym problemem zawalczy! że huhu) - co z młodym małżeństwem, które mieszkało w 25m2 kawalerce z dzieckiem, teraz urodziły im się bliźnięta i przeprowadzili się do 60m2 (żaden luksus) za kredyt, czy mają wrócić do 25m2 czy PO pomoże spłacić kredyt? - czy w powyższych przypadkach będzie decydować Szanowna KOMISYJA PO? (patrz wujek komisanta, dziecko, szwagier itp.), czy będzie kontrola Komisji no i kontrola kontroli (SB i UB to pikuś) - co z młodym małżeństwem, które wzięło kredyt by założyć firmę, ale przyszedł kryzys i biznes im padł, czy im PO pomoże? A jeśli tak to rozumiem że limit milion czy dwa miliony PLN (ale można teściowi kredycik załatwić) - co z równością wobec prawa, Konstytucją itd ile dostaną zwrotu Ci którzy nie mają kredytu (bo np ich nie stać na kredyt - najbiedniejsi!!!) skoro dostaje Kowalski per miesiąc to dlaczego od Państwa ma nie dostać czegoś Nowak???? ale ale ale jeśli wszyscy to rozumiem że od emerytki po Prezesa Orlenu - no i wreszcie ile na to będzie przeznaczone i skąd te środki będą brane (z komitetu/specjalistów PR PO czy też od zaprzyjaźnionych POpapranych firm/instytucji???) Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: no i macie POmyleńcy 23.02.09, 16:44 Na te pytania Thuske Ci nie odpowie, gdyż są one merytoryczne. Ryży nie zajmuje się przecież działaniami lecz PR-em. Gość portalu: sie pisze napisał(a): > demokrację i liberalne zasady hehehehe takich szopek to nie wymyślił by nawet > Gierek nadal ZERO działań tylko PR > BTW: ile jeszcze trzeba by Polacy to dostrzegli? > > ps. ciekaw jestem według jakich zasad będzie to przydzielane? - Kilka pytanek > poniżej: > - jaki będzie limit? I w zależności od czego patrz niżej > - co z kredytami walutowymi, zwrócą po kursie dnia? > - jak jedno z małżonków straci pracę to zwrot częściowy? > - co gdy pracę straci singiel, singiel z dzieckiem, singiel z konkubiną, singie > l > z mamusią:)??? > - co gdy kredytobiorca ma środki w innym banku na lokaci/koncie (może przestanę > nadpłacać kredyt - po co? nie opłaca się!!!!) Kredyty często biorą bogaci - > dotyczy też poniższego > - co gdy kredytobiorca ma kredyt typu mPlan (np mBank) czy może wiedząc że > straci pracę przelać wszystko do innego banku (bo przecież do całego kredytu > będziemy dopłacać wszyscy) > - co gdy ten kredytobiorca mieszka u babci (a babcia ma 2 domy, 4 mieszkania i > jedynego wnuka, a wnuk postanowił sobie coś dokupić – korzystając z okazj > i że > będzie za półdarmo ) > - kto i w jaki sposób będzie sprawdzał czy przypadkiem kredytobiorca nie zmieni > ł > tylko pracy z legalnej na "czarną" (jakby w Polsce tego było mało hehe no to z > pewnością ta ustawa z tym problemem zawalczy! że huhu) > - co z młodym małżeństwem, które mieszkało w 25m2 kawalerce z dzieckiem, teraz > urodziły im się bliźnięta i przeprowadzili się do 60m2 (żaden luksus) za kredyt > , > czy mają wrócić do 25m2 czy PO pomoże spłacić kredyt? > - czy w powyższych przypadkach będzie decydować Szanowna KOMISYJA PO? (patrz > wujek komisanta, dziecko, szwagier itp.), czy będzie kontrola Komisji no i > kontrola kontroli (SB i UB to pikuś) > - co z młodym małżeństwem, które wzięło kredyt by założyć firmę, ale przyszedł > kryzys i biznes im padł, czy im PO pomoże? A jeśli tak to rozumiem że limit > milion czy dwa miliony PLN (ale można teściowi kredycik załatwić) > - co z równością wobec prawa, Konstytucją itd ile dostaną zwrotu Ci którzy nie > mają kredytu (bo np ich nie stać na kredyt - najbiedniejsi!!!) skoro dostaje > Kowalski per miesiąc to dlaczego od Państwa ma nie dostać czegoś Nowak???? ale > ale ale jeśli wszyscy to rozumiem że od emerytki po Prezesa Orlenu > - no i wreszcie ile na to będzie przeznaczone i skąd te środki będą brane (z > komitetu/specjalistów PR PO czy też od zaprzyjaźnionych POpapranych > firm/instytucji???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: no i macie POmyleńcy IP: *.polkomtel.com.pl 24.02.09, 08:48 a najlepsze to że rzeczywiście jest masa rodzin których nie stać na kredyt! i one nie dostaną pomocy - tylko goguś co teraz weźmie kredyt, którego tatuś prowadzi firmę i nie wykazuje zysku no bo głupie podatki niech płacą głupi (a jeździ najnowszym Porsche Cayene a co!) a gdzie mniejsze/liniowe podatki, uproszczenia ZUS, uproszczenia przy zakładaniu firm etc TYLKO PR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie pisze Re: no i macie POmyleńcy IP: *.polkomtel.com.pl 24.02.09, 08:59 a "Z pieniędzy Funduszu Pracy finansowane są m.in. zasiłki dla bezrobotnych, stypendia za okres nauki, dodatki aktywizacyjne, świadczenia integracyjne, programy przeciwdziałania bezrobociu, a także pomoc prawna zatrudnionym za granicą." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek łapy precz od Funduszy pracy IP: *.gdynia.mm.pl 23.02.09, 16:46 Obłuda PO mówili, że dadzą wętke a rozdają pieniądze- liberałowie za 3 grosze.. To jest kasa przedsiebiorców na szkolenia i przekwalifikowanie bezrobotnych, a nie dla banków. Rynek mieszkań i tak runie nie w tym to w 2010. r. dlaczego Fundusz Pracy ma być wykorzystany na jakies kredyty przewartościowanych Mieszkań. rząd powinien działać aby ceny spadała szybciej przez co wiekszość część Polakówbędzie sobie mogła kupic mieskzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ni-e Chlebowski: pomoc w spłacie kredytu hipoteczneg... 23.02.09, 16:46 to czas spier,,, z polski jak taka banda ...... rządzi ..... Odpowiedz Link Zgłoś
martica kilkaset zlotych, mhm 23.02.09, 16:57 Pomyslmy - mam rate 560 USD, od kweitnia moze 500 jak dobrze pojdzie. Bron Boze powija mi sie noga (w wakacje bedzie ciezko bo zmniejszaja etat i obcinaja pensje) i moge liczyc na, powiedzmy, 500 PLN. Na taka pomoc to szkoda pieniedzy, naprawde. Zasilek ile - 600 PLN? Niewiele osob ma raty w wysokosci 500-800 PLN, zdecydowana wiekszosc powyzej 1500! Pod publiczke na maksa dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokaj Chlebowski: pomoc w spłacie kredytu hipoteczneg... IP: *.tkk.pl 23.02.09, 17:13 kupiłem już sąsiadom mieszkanie spółdzielcze, to mogę pomóc innym.... Kto tam jeszcze ........ Qrwa mać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POgięty kilkaset złotych do zwrotu robi wrażenie na menelu IP: 217.17.37.* 23.02.09, 17:49 śmiech w żywe oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_elviz no tak najpierw było postaw się zastaw się... 23.02.09, 17:52 a teraz wielka sraka bo nie stać na spłatę. a my jako społeczeństwo mamy być zbiorowym świętym mikołajem. ja rozumiem płacić - ale na służbę zdrowia, na domy dziecka na technologię, naukę a nie kurcze na ludzi co się nachapali jak głupki a teraz nie ma jak spłacić bo wzięli np. 110% wartości by na plazmę i kino domowe starczyło. a ja czekam na windykację, bo z chęcią sobie bym teraz kupił jakieś mieszkanie po okazyjnej cenie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur.mysliwiec co mnie obchodzi matoł co nie umie spłacić kredytu IP: *.devs.futuro.pl 23.02.09, 18:21 Co za niegospodarność. Jesli rząd zainwestuje w ten projekt ze swoich wypłat to jestem ZA. Jeśli ma to iść z naszych podatków to jest okradanie zaradnych ludzi. Co mnie obchodzi jakiś matoł co nie potrafi spłacić kredytu? Jego osobista sprawa. Nie stać go to niech nie kupuje, nie zakłada rodziny i mieszka dalej u rodziców, aż rzeczywiście będzie w stanie się sam utrzymać. Praca i kariera to sprawa danej osoby, i ta osoba umie na nią wpływać, może wybrać dobre studia, cokolwiek - to nie przypadek. Prędzej byłbym za pomocą dla osób które dotknął przypadek, jak choroba, wypadek - na to wpływu nie mamy. Ale koniec koncow, jesli ktos nie czuje sie na silach splaty kredytu i nie wzial pod uwage ewentualnego zwolnienia z pracy to NIE MOJA SPRAWA. Taka osoba jest glupia i tyle i Panstwo nie powinno pomagac nigdy w zyciu. Jesli kogos nie stac na dom, niech wynajmuje do usranej smierci, albo pomysle nad swoim rozwojem, przekfalifikowaniem lub czyms podobnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur.mysliwiec Re: co mnie obchodzi matoł co nie umie spłacić kr IP: *.devs.futuro.pl 23.02.09, 18:30 Poza tym, w kryzysie wlasnie o to chodzi, ze by wszystko co niegospodarne, zle zarzxadzane, nie nadajace sie to dalszej egzystencji upadalo, czyli firmy bez przyszlosci. Kryzys ma tez pokazac ludziom ktorzy przeliczyli sie np z kredytem, drogim samochodem na raty itp. Bardzo dobrze niech sprzedadza mieszkania bedzie wiecej na rynku dla ludzi ktorzy odkladaja sobie, wtedy kupia za duzo mniej bo ceny mieszkan RYNKOWO powinny spasc byc nizsze, a splacanie tym ludziom kredytow tylko znieksztalci rynek. W zyciu nie zaglosuje na PO NIGDY:) Odpowiedz Link Zgłoś