Gość: aniołek Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.09, 13:33 Właśnie dzwoniłam do tej firmy z zapytaniem o pożyczkę i oni w dalszym ciągu pobierają to ubezpieczenie, które jest płatne po podpisaniu umowy, ale przed otrzymaniem gotówki. Mam mieszane uczucia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonx Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:22 ja nie wiem kto takie zamieszanie na tym forum robi, ze oszuści, złodzieje itd wydaje mi sie , że albo konkurencja albo jacys pracownicy którzy sie nie sprawdzili, nie wywiązali z umowy i teraz pretensje do wszystkich tylko nie do siebie. Ja jestem pracownikiem tej firmy i wcale nie narzekam, wypłata wpływa w ten sam dzien który jest zawarty w umowie, malo tego KLIENCI KTÓRYCH ODWIEDZAM SA ZADOWOLENI I NAWET POLECAJA MNIE ZNAJOMYM!!!!! Tak wiec nie siejcie fermentu bo tylko sie osmieszacie i tyle a z czasem wszystko i tak wyjdzie jak jest naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.3s.pl 20.05.09, 14:49 ja tez jestem pracownikiem i też dostałem wypłatę zgodną co do grosza. nie było z niczym problemów. więc jak to jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.chello.pl 20.05.09, 18:10 JA TEŻ JESTEM ICH PRACOWNIKIEM, DOSTAJE WYPŁATY, MIŁY KONTAKT W FIRMIE I W DODATKU ZADOWOLENI KLIENCI KTÓRZY DOSTALI POŻYCZKI NIE WIEM JAK TO JEST ALE NIEŹLE MNIE NASTRASZYŁO TO FORUM - PEWNIE TERAZ ZOSTANIE MI ZARZUCONE ŻE JESTEM JAKAŚ PODSTAWIONA - MYŚCIE JAK CHCECIE JA SIĘ PRZEKONAŁAM I PRZEKONUJE SIĘ O TYM CODZIENNIE - Z CZYSTYM SUMIENIEM MOGĘ POWIEDZIEĆ ŻE NIE SPOTKAŁAM SIĘ Z KLIENTEM KTÓRY WPLACIL UBEZPIECZENIE I ANI NIE DOSTAŁ POŻYCZKI ANI ZWROTU UBEZPIECZENIA -POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria nie piszcie bzdur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:51 ciekawe bardzo jesteście podstawieni!!!! nagle znalazło się 3 osoby zadowolone "niby pracownicy" nie piszcie bzdur i tak firma PGD-I jest już zareklamowana od złej strony i nie piszcie takich rzeczy bo na kilometr widać ze kłamienie i pisze to ktoś z tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaa Re: nie piszcie bzdur IP: *.3s.pl 21.05.09, 10:51 cóż za upartość i podjeżliwośc. posłać ci kobieto moje zdjęcie i printscreena z saldem na koncie i historią przelewów?? o ile wiesz co to jest printscreen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria nie wierze w to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:14 jestem podejrzliwa i nie wierze w to bo wiem to z własnego doswiadcznia - pracowałam miesiac i wiem jak to wygladało i 22 pracowników także wie to jak możemy uwierzyć???? dajcie jakieś dowody to uwierzymy pisać można wszystko - a jak przyjdzie udowodnić to już chętnych nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
fnfn Re: nie wierze w to 21.05.09, 13:34 jestem byłym pracownikiem i tak jak inni nie dostałem wynagrodzenia a umowy które podpisałem i ludzie wpłacili ubezpieczenie zostało im ono zwrócone jak dla mnie to oszuści ktoś chciał szybko zarobić jednak w porę się ocknął i zaczął ludziom pieniądze zwracać . Ja odradzam sprawa w sądzie i na policji jest . Byli pracownicy mają osobne forum i każdy zainteresowany wie gdzie ono się znajduje tam są numeru spraw jak i informacje od policji i sądu . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowany Re: nie wierze w to IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 14:46 Jestem też jednym z pracowników ale niestety nic nie wiem o jakimś nowym forum.Prosiłbym o bliższe info na burek-24@tlen.pl Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin mileniumnet Re: nie wierze w to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 16:22 witam, ten sam oszust z krakowa z internetu poprzez chelo, rowniez na naszym forum wypisywał jako różne osoby że jest pracownikiem, zadowolonym klientem itp. niestety to oszustwo i nikt nie dostał żadnej pożyczki ani żadnego zwrotu!! zgłaszajcie sprawę na prokuraturę jak najszybciej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.chello.pl 21.05.09, 09:29 DO AGA. CZY BYŁAŚ W TEJ FIRMIE I WIDZIAŁAŚ ZARZĄD ORAZ WSPÓŁPRACOWNIKÓW NA OCZY ??? CZY ONI SĄ W SZCZECINIE CZY W KRAKOWIE ??? ILE CZASU JUŻ TAM PRACUJESZ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejtx do "Leszek" 22.05.09, 00:33 Bądź tak miły i zacytuj moją wypowiedź, w której stwierdzam, że to oszuści.Trzymaj się faktów i nie fantazjuj!Potem zarejestruj się na forum aby chociaż trochę się uwiarygodnić, ale tego nie zrobisz, ponieważ boisz się jak cała reszta ludzi związanych z PGD-I.Skoro firma jest uczciwa, to czego się boicie? Co do mojej historii w BIK, to masz zupełną rację.Na pewno ją sprawdziłeś i teraz się wydało publicznie że mam długów więcej niż włosów i żadnego nie płacę.Buhahaha! Możezsz mnie tu atakować, ale musisz wymyśleć coś ciekawszego, bo jak narazie nie bardzo Ci wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: do "Leszek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 21:06 Ludzie nie straszcie mnie! Prowadzę biuro kredytowe, podpisałam z Nimi umowę o współpracy. Zainteresowanie jest ogromne tym produktem. Ale nic mi nie mówili, że klienci będą musieli wplacać jakieś pieniądze?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alena-m Re: do "Leszek" IP: *.smgr.pl 25.05.09, 10:26 Ludzie-pracownicy, którzy chwalą PGD-I, to być może faktycznie oni i dostali wypłatę, ale siędzą pewnie przy biurku z Panem PREZESEM i z nim kantuja ludzi, więc jak mają nie dostać kasy??? Słuchajcie, ja miałam z nimi współpracować (jak pisałam wcześniej). Nie odesłałam im podpisanej umowy-zlecenia! WOGÓLE!!! A Pan K...WA PREZES wydzwaniał do mnie i na mnie wjeżdżał, że do klientów nie jeżdzę!!! Jak się go zapytałam, czy dostali spowrotem podpisaną przeze mnie umowę zlecenie to się zamknął!!! Zatkało-kakało... Nic nie powiedział... Jak zapytałam czy nie potrzebuje mojego NIP, PESEL itp (nie ma tego w umowie) to znów cisza w słuchawce!!! Kretyn, tak mnie K...WA zdenerwował, że... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszusci Zgłaszajcie na policje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 21:09 OSZUSTWO!!! ZGŁASZAJCIE NA POLICJĘ i podawajcie numery sygnatury akt i adres forum na przesłuchaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek straciłem 2800 zł i co dalej ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.06.09, 15:20 Witam serdecznie. Ja jestem chyba troszke w trudniejszej sytuacji. Tytułem przyznanego kredytu w wysokości 70 tys straciłem 2800 zł. Był to kredyt na firme. Nie brałem go z powodu tego, że mam problemy w BIKU lecz chciałem uniknać tej zbędnej biurokracji i kompletowania sterty dokumentów, które wymagaja wszystkie banki. A kredyt w PGD-i wprost zadziwiał prostotą jego uzyskania. No i wdepłem w g...... Zastanawiam się nad przekazaniem sprawy do zaprzyjaznionej kancelarii prawnej. Lecz czy istnieje jakaś szybsza i skuteczniejsza droga załatwienia tej sprawy i zwrotu wpłaconej kwoty???? Bym był wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Krzysiek. Śląsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoradzcaFinansowy Dobor odpowiedniego kredytu! IP: *.3s.pl 02.06.09, 12:44 Witam. Po przeczytaniu tych komentarzy jestem zbylwersowany tym co sie dzieje. Mam znajomego ktory pracuje ww firmie. Uczciwosc i oferta tej firmy stawiana jest pod znakiem zapytania zarowno przez pracownikow i klientow. Dlatego jesli jestescie panstwo zainteresowani doborem odpowiedniego kredytu badz innego produktu finansowego poprzez renomowana i calkowicie niezalezna firme prosze o kontakt na maila marekf2001@wp.pl podam nr do odpowiednich firm. Niestety posiadam dane tylko ze Slaska poniewaz wlasnie z tad wziolem kredyt. Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
osiolek33 Uwaga 03.06.09, 20:37 UWAGA!!! UWAGA !!! UWAGA !!! Chę poinformować wszystkich kto chciałby skorzystać z PGD-I. Umowe podpisałem 29.kwietnia 2009r. Była to środa Pieniążki wpłaciłem zgodnie z umową nie w ciągu 2 tygodni lecz w ciągu 5 dni czyli we wtorek 5.05.2009r. Następnie dostałem dokumenty dnia 15.05.2009r. że nie są dobrze podpisane. Podpisałem i wysłałem listem poleconym tak jak pisali. Zadziwiło mnie to że pismo które było do mnie wysłane przez PGD-I była piecządka wysyłki z Krakowa. W nowej umowie była też zmieniona data wypłaty pieniędzy na moje konto oraz notatka żę brak jest wpłaty pieniędzy na to ubezpieczenie. Wyciągnołem z banku wycjąg i wysłałem im. Napisali mi że pieniądze będą na koncie do dnia 31.05.2009r. Dzwoniłem 27.05.2009r z pytaniem kiedy będę miał pieniądze na koncje gdyż 31.05 jest to niedziela w odpowiedzi uzyskałem że pieniądze będę miał w piątek 29.05.2009r lub ostatecznie 1.06.2009r.Pieniędzy jednak na koncje nie było. Postanowiłem zadzwonić i tu szok niestety nikt nie odbierał telefonów ani komórki ani stacjonarnego.To jest całe PGD-I. Firma wyzyskująca naiwność ludzi. Mój nr gg 7738913 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Uwaga IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.09, 21:49 Witam serdecznie. Ja jestem chyba troszke w trudniejszej sytuacji. Tytułem przyznanego kredytu w wysokości 70 tys straciłem 2800 zł. Był to kredyt na firme. Nie brałem go z powodu tego, że mam problemy w BIKU lecz chciałem uniknać tej zbędnej biurokracji i kompletowania sterty dokumentów, które wymagaja wszystkie banki. A kredyt w PGD-i wprost zadziwiał prostotą jego uzyskania. No i wdepłem w g...... Zastanawiam się nad przekazaniem sprawy do zaprzyjaznionej kancelarii prawnej. Lecz czy istnieje jakaś szybsza i skuteczniejsza droga załatwienia tej sprawy i zwrotu wpłaconej kwoty???? Bym był wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Krzysiek. Śląsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiam 344 Re: Uwaga IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.06.09, 22:12 raczj nie ale nie chce na forum o tym pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Uwaga IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.09, 22:27 Trzeba mysleć pozytywnie.Mysle, że wszyscy, którzy wpłacili im swoje pieniądze mogą je jeszcze odzyskać. Ponoc Polska jest Państwem prawa. Jutro napiszę na forum, kto stoi za PGD-I . Jest to firma z Krakowa, która wymysliła sobie, że podziała sobie w Szczecinie pod inną nazwą zachowując ten sam NIP i REGON Będą telefony i adres. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: 92.55.234.* 03.06.09, 12:17 uuwazajcie panstwo tez na oszusta jbjb@op.pl kasuje 45 zl i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKA Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 02:51 Znalazłam jakiś czas temu stronę tej firmy, teraz powróciłam do niej, z zamiarem wypełnienia wniosku, ponieważ interesuje mnie pożyczka hipoteczna. Wcześniej jednak trafiłam na to forum... Po przecztaniu wszystkiego, podobnie jak pozostali, zastanawiam się, o co tu właściwie chodzi... Wszyscy (ja zresztą podobnie) podejrzewają, że mamy do czynienia z nieuczciiwą firmą. Generalnie, to wiele na to wskazuje - brak profesjonalizmu, począwszy od strony internetowej na jakości kontaktu telefonicznego kończąc. Zdaje się, że "szefostwo" firmy czyta to forum, bo pojawia się tu zarzut o braku telefonów stacjonarnych na stronie, a teraz już są... Ktoś powiedział, że jest błąd w umowie, tzn. jest napisane "podpis kredytobiorcy", a przecież kredyt i pożyczka to nie to samo. Informuję więc, że w ściągniętej umowie w dniu dzisiejszym, jest już: "podpis pożyczkobiorcy"... Kolejna sprawa, której nie rozumiem, to to, że na stronie jest napisane, że pożyczka może być zabezpieczona "ubezpieczeniem LUB hipoteką". Skoro biorę pożyczkę pod hipotekę, to chyba ona sama jest zabezpieczeniem, po co więc jeszcze ubezpieczenie??? A może się po prostu nie znam?... Z drugiej strony, ktoś na tym forum napisał też, że firma została zarejestrowana w tym roku, chyba w marcu, może więc to jest powodem tego, że nie ma jeszcze dużo osób, które pieniądze z tytułu pożyczki dostały i jednocześnie mają zwyczaj buszowania w necie :-) Wiem od znajomej, która szuka pracy, że ta firma jeszcze niedawno, w maju, prowadziła rekrutację na stanowisko przedstawiciela. Może więc wszystkie procedury się przedłużają, bo nie ma jeszcze pełnej obsady, bo Ci przedstawiciele, którzy są, nienadążają z odwiedzaniem klientów? To by też tłumaczyło ich słabą wiedzę, jako nowicjuszy. Może firma faktycznie "ma zamiar" być uczciwa, tylko przechodzi fazę "dotarcia", bo to dopiero jej początki? Widzicie sami, że każdy pyta czy ktoś dostał pożyczkę, ale nie ma też nikogo, kto by EWIDENTNIE stwierdził, że wpłacił im owe 4%, a pieniędzy nie dostał. Co więcej, ktoś napisał nawet, że pieniądze wpłacone tytułem ubezpieczenia, zostały mu zwrócone, szkoda tylko, że nie podał powodu, dla którego to nastąpiło, może byłaby to jakaś, kolejna wskazówka dla nas. Podejrzewam, że teraz z dnia na dzień ten wątek na forum będzie się rozwijał, bo tyle osób napisało, że wysłało wnioski, więc pewnie będzie ciąg dalszy. Może w końcu pojawią się osoby, które stwierdzą kategorycznie, że zostały oszukane albo wręcz przeciwnie, że mogą cieszyć się z otrzymanych pieniędzy... ...z ciekawości chyba i ja jutro do nich zadzwonię.. :-) A tymczasem pozostaje nam czekać :-) Bardzo by mi było miło, gdyby firma PGD-I okazała się firmą rzetelną i uczciwą, bo chętnie skorzystałabym z ich oferty... Pozdrawiam i do usłyszenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 08:30 Pisałem już wczesniej że wpłaciłem 4% ubezpieczenia i na forum jet juz wiele osób, które wpłaciło te pieniądze a mieli podobnie jak ja terminy wypłaty jescze w maju. Częsć z nich zgłosiła juz to na policję a nawet do programu Uwaga w TVN. Proszę dokładnie przeczytać wypowiedzi na forum. W moim przypadku jest to kwota 2800 zł 4% od przyznanego kredytu 70 tys. Wypłata miała być najpierw 11.05. potem na podstawie podpisanego aneksu do 27.05. i nie ma. Telefony PGD-I od poczatku miesiąca nie odpowiadają a maile wracają. A teraz Uwaga! Firma PGD-I Szczecin to firma Euro Capital w Krakowie ul. Limanowskiego 15 a lok. 6 tel. 0123764887 wskazuje na to ten sam NIP i Regon. Jest to firma z branży elektromechanicznej . Pan Wojciech Łukasik rzekomo dyrektor Generalny PGD-I, który juz nie odbiera telefonów to ten sam Wojciech Łukasik, który w imieniu Firmy Euro Capital ( Pewnie jednoosobowy właściciel ) zamiesczał już w 2008 roku ogłoszenia o poszukiwaniu pracowników -przedstawicieli tylko zupełnie w innym charakterze. To wszystko mozna znaleźc w internecie więc zachęcam do szperania. I jescze jedno jak ktoś zadzwoni na numer w Krakowie to usłyszy ten sam głos na sekretarce co pod numerem Pgd-i w Szczecinie 918812002.czyli Pana Łukasika. Zachęcam wszystkich poszkodowanych do zgłaszania sie na policję lub o poradę u radców prawnych. Pozdrawiam PS.Jeżeli czyta to forum Pan Łukasik to prosze mi wierzyć i tak Pana znajdziemy. W taki lub inny sposób Odpowiedz Link Zgłoś
ewkac_1964 Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? 04.06.09, 12:12 Witam!Mój znajomy też wpłacił 800 zł. Niby w umowie ma, że do poniedziałku(08 czerwca) mają być pieniądze...zadzwonilismy, pod żadnym telefonem nikt nie odbiera...chyba nie ma na co czekać , tylko zgłaszać na policję, by przynajmniej odzyskać wpłatę ubezpieczenia....mamy jeszcze inny nr telefonu tego niby dyrektora Łukasika...jeszcze odebrał i mówi, że już nie jest pracownikiem ....ciekawa sprawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.chello.pl 04.06.09, 12:29 witam , ja założyłem ten wątek jak znalazłem ogłoszenie ich w internecie o kredycie dla firm . Moje przepuszczenie oraz innych ludzi potwierdziły się w 100 % żadnej wpłaty nie dokonałem 4% od razu było widać że to oszustwo a spotkanie z pseudo przedstawicielem firmy tylko mnie umocniło w tym . Do wszystkich oszukanych : Radzę zgłaszać sprawy na policję , udając się do najbliższej jednostki policji proszę zabrać z sobą umowę + potwierdzenie wpłaty , bilingi z telefonu jeśli jest taka opcja , adres forum nie jest konieczny i raczej mało ważny w tym wszystkim , jednak proponuje tutaj podawać numery spraw ( złożenia sprawy na policje , oficer przyjmujący od nas zgłoszenie sprawy jest zobowiązany do podania numery sprawy ) znacznie ułatwi innym jednostką policji podpięcie się pod sprawę , jak sprawa będzie dotyczyć kilku osób . Dodatkowo proponuję udać się do prokuratury w celu zgłoszenia przęstępstwa w myśl art 286 KK - dla chętnych co ten art. mówi zapraszam do gogle . Proponuję jeszcze udać się do Szczecina pod wskazany adres firmy i tam porozmawiać zobaczyć z kim ma się do czynienia i czy wogle jeszcze firma jest tam . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownicy oszukan koniecznie przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 18:21 Wyjaśnie wszystko to co wiem . Piszę w imieniu wszystkich oszukanych pracowników a było nas 22 osoby. Zostaliśmy zatrudnieni od 1 kwietnia 2009 roku i pracowalismy w domu dodajac oglosznia ze swoim numerem telefonu i jak ktoś znalzał ogloszenie w internecie czy gazecie to dzwonił na nas numer i pytał o pożyczkę to podawalismy stronę internetową i tam już kazdy wypełniał wniosek o pożyczki - na tym polegała nasza praca - nie wiedzielismy ze to oszust kazdy za nas był z innego wojewodztwa NIE DALI NAM WYPŁTY I TEŻ JESTESMY OSZUKANI A TERAZ LUDZIE DO NAS DZWONIĄ - dlatego chce wyjasnic ze nie jestesmy winni oprócz nas byli zatrudnieni przedstawiciele handlowi, którzy pracowali również w swoim wojewodztwie i podpisywali umowy , które przesyłali do Szczecina - oni również NIE WIEDZIELI ZE TO OSZUSCI i też nigdy osobiscie się nie spotkali z dyrektorem PGD-I każdy myslałał ze to nowa firma i ze szuka pracowników a okazało się ze to oszusci !! myslelismy ze to solidna firma ... ale okazało się ze oszust teraz telefony milcza- POLIJA ICH SZUKA i okaząło się ze w Szczecinie nie ma nic tylko wurtualne biuro a oni działali w KRAKOWIE . oszukali wszystkich PRACOWNIKÓW ,KTÓRZY 1 MIESIAC PRACOWALI ZA DARMO 1 PRZEDSTAWICIELI HANDLOWYCH- oraz osoby co wzieły pożyczkę piszę to wszytsko , ponieważ jest dużó niejasnosci w tej sprawie i ogłoszenia kóre dodawalismy dalej sa w internecie , bo niekóre wygasną nawet po kilku miesiacach JAKO OSZUKANY PRACOWNIK WPPÓŁPRACUJE Z POLICJĄ , KTÓRA ROBI WSZYSTKO ABY ZŁAPAĆ GO I JEGO WSPÓLNIKÓW moge tylko doradzić wszystkim zeby zgłaszali sprawę an policję ----- a jesli dzwonicie na numery komórkowe z ogloszęń, o pożyczkę to nei dziwcie się ze mówimy ze nie pracujemy - bo my tylko pracowalismy 1 miesiac na umowe zlecenie przez kwiecień 2009. życzę wszystkim oszukanym powodzenia i złapanie tego OSZUSTA , KTÓRY OSZUKAŁ BIEDNYCH LUDZI którzy potrzebowali pieniedzy i wierzyli żę je otrzymają - a jeszcze musieli stracić- to bardzo przykre zgłaszajcie się na POLICJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: koniecznie przeczytaj IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 18:41 Euro Capital 30-551 Kraków ul. Limanowskiego 15a lok.6 tel 0123764887 tel. kom. 501344735 to jest ta firma, która nas zrobiła. Jej szef lub może właściciel to prawdopodobnie łukasik. Juz w lutym 2008 dawał różne ogłoszenia do gazet podpisujac sie swoim nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur UWAGA OSZUST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.78.238.* 08.06.09, 21:58 Witam, Tak jak wiele innych osób podpisałem i wpłaciłem 4%. Teraz już wiem że to jest jedno wielkie g...... Firma nie wywiązała się z umowy i jak na razie wpłacone pieniądze nie zostały mi oddane!!!! Po skrupulatnym sprawdzeniu kilku informacji okazało się że biuro w Szczecinie to tylko wirtualne miejsce zarejestrowania firmy. Możecie sobie sprawdzić na google. A P. Łukasik jest zameldowany w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Instrukcje dla poszkodowanych. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.06.09, 22:42 Moi drodzy dziś zgłosiłem sprawe na policje. W moim przypadku jest to wpłacona kwota 2800 zł ( 4% od 70 tys ). Najlepiej zrobic to w wydziale przestępczości gospodarczej no chyba że jest to mała komenda policji. W każdym razie możecie to zrobić w dowolnym miejscu w Polsce. Trzeba mieć przy sobie umowe, aneks jeżeli dostaliście i potwierdzenie wpłaty ubezpieczenia.Po 7 dniach powinniście dostać pismo z policji z numerem sprawy i placówki, która będzie sprawę prowadzić ( zazwyczaj jest to komenda właściwa dla miejsca popełnienia przestepstwa- czyli np. miejsca, w którym podpisywaliście umowe z przedstawicielem) Jeżeli dostaniecie numer sprawy niezwłocznie ujawniajcie to na forum. Dlaczego? połączenie kilku spraw prowadzonych z tego samego tytułu wobec tego samego przestepcy sprawi, że prawdopodobieństwo odzyskania waszych pieniędzy wzrosnie. Jeżeli nie połączymy sił prawdopodobnie nigdy tych pieniędzy nie odzyskamy. Ale jest jeszcze jedna sprawa o wiele bardziej poważna od wpłaconego przez was ubezpieczenia. Oszust Łukasik ma wasze weksle in-blanco, które w kazdej chwili może użyć i pewnego dnia okaże się że jesteście winni komus 100000,00 zł. Przecież podpisaliście swoim czytelnym podpisem, że zapłacicie bez protestu...Zgłoszenie i to jaknajszybsze na policję, że zostaliscie oszukani działa na waszą korzyść i jesteście kryci na wypadek użycia waszych weksli. pamiętajcie każdy dzień zwłoki oddala odzyskanie przez was tej kwoty i naraża was na wielkie niebezpieczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlado Re: Instrukcje dla poszkodowanych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 08:25 Zgłosiłem przestępstwo na policję wraz z danymi oszusta uzyskanymi na tym forum. Ujawnię na forum numer prowadzonej sprawy, choć nie wiem jaki to ma wpływ na ściganie przestępców. Policja sama łączy przestępce z wszystkimi ujawnionymi oszustwami. Zgłaszajcie się wszyscy poszkodowani. Na dzień dzisiejszy zgłoszeń jest niewiele? Nie ujawniając przestępstwa pomagacie sprawcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 18:29 Łukasik prawdopodobnie nie jest pracownikiem lecz właścicielem tej firmy. Firma Euro Capital w Krakowie to też jego. Tam trzeba dzwonić 0123764887 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlado Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 08:47 NIe dzwońcie Państwo. W Krakowie i w Szczecinie telefony informują, że poczta głosowa jest przepełniona. Gość się zmył. Wszyscy oszukani pracownicy i klienci zgłaszajcie się natychmiast na policję i zapisujcie numer zgłoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dob16 Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? 04.06.09, 19:51 Dziwię się,że po tylu wpisach ludzi oszukanych piszących o tym Pani broni jeszcze tych oszustów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.chello.pl 04.06.09, 22:52 www.forum.mileniumnet.pl/viewtopic.php?f=11&t=552&st=0&sk=t&sd=d Uzupełnijcie sobie informacje drugim forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.tktelekom.pl 08.06.09, 17:00 uważaj to oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.chello.pl 09.06.09, 22:33 Teraz adres pgd-i.pl kieruje na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkac_1964 Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? 10.06.09, 10:00 właśnie dzisiaj mój znajomy złożył doniesienie na policję...gdy będę znała, podam numer sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.a WAŻNE przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.238.spine.pl 12.06.09, 16:03 a oto dane łukasika: wojciech paweł łukasik zamieszkały kraków 30-836 ul. jerzmanowskiego 26 / 19 i oto nasz wielki biznesmen oszust!!!!!. z mojej strony w dniu dzisiejszym sprawę zgłosiłem na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: WAŻNE przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 12.06.09, 18:26 Witam. A skąd te dane i pewność że to ta osoba ? a swoją drogą podawanie danych tak otwarcie w necie troszkę nie mądre posunięcie . Zamiast danych w/w osoby lepiej podawajcie numery spraw . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.stk.vectranet.pl 10.06.09, 12:58 Prosze nawet sie nie zastanawiać i dać sobie z nimi spokój!!! Oni juz są ścigani przez POLICJĘ! Nakradli i zwineli się!!! Ja podpisałam umowę 13 maja, ale nie musiałam nic płacić i do teraz cisza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kamiński Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 15:55 Witajcie dziś zostali wezwani moi rodzice na komendę policji w celu zeznań. NIe wiem czemu oni bo to ja się starałem o kredyt. Ale już wiem że to ten h... jeden. Może jednak uda sie nam odzyskac pieniadze. w moim wypadku bylo to 1400zł. Pozdrawiam, Piotr Kamiński PS numer sprawy podam przy najbliższej okazji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Czy ktoś brał tam kredyt ? IP: *.adsl.szeptel.net.pl 19.06.09, 14:19 Próbowałam!Przyznano mi kredyt bardzo szybko.Nawet udało mi się nawiązać kontakt telefoniczny z przedstawicielem na mój teren.Mieliśmy spotkać się za kilka dni ,by podpisać umowę.Po tych kilku dniach pan z którym miałam się spotkać powiedział,że już tam nie pracuje,bo oni nie zawsze wypłacają przyznaną pożyczkę nawet jak już się wpłaciło pieniądze na wykupienie ubezpieczenia,a on nie chce się babrać w takim bagnie.Jestem mu wdzięczna za uczciwość.Uchronił mnie przed stratą pieniędzy,których zresztą nie mam.Teraz próbuję dodzwonić się do nich ,by wycofać wniosek i zgodę na przetwarzanie danych osobowych,ale włącza się tylko automatyczna sekretarka z komunikatem,że nie ma na niej miejsca na nowe wiadomości.Oszukanym proponuję skrzyknąć się i złożyć do sądu pozew zbiorowy.Mnie na szczęście udało się wywinąć. Odpowiedz Link Zgłoś