Gość: ktosik IP: *.uni.lodz.pl 18.08.09, 16:14 Od zawsze byli złodziejami, więc to nie jest nowina!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JotKa Naciągacze z PKO IP: *.tktelekom.pl 18.08.09, 18:07 Próbowałem wziąć te pożyczkę z miesiąc temu. Jednak okazało się, że nie tylko jego oprocentowanie, ale również pozorna łatwość dostępu, jest naciągana. Mam w PKO BP kredyt hipoteczny, który spłacam regularnie, bez żadnych zaległości od ponad 5 lat. Konto mam u nich jeszcze dłużej. Wcześniej przed czasem spłaciłem im kilkutysięczną pożyczkę, którą wziąłem na samochód. Pracuję w publiczne instytucji na umowę na czas nieokreślony, mam żonę, dwójkę dzieci, zarabiam przyzwoicie, więc wydawało mi się, że jestem wiarygodnym klientem, przynajmniej jeśli chodzi o niewielki kredyt konsumpcyjny. Trafiła mi się akurat okazja zakupu sprzętu do mojego hobby po okazyjnej cenie. W normalnych warunkach odczekałbym trochę i uzbierał potrzebną mi kwotę, ale skusiłem się atakującymi mnie wszędzie reklamami ich Maxi pożyczki, a oprócz tego z pół roku wcześniej sami przysłali mi propozycję zaciągnięcia jakiegoś kredytu, wyliczając z dokładnością do grosza ile to mogę od nich jeszcze pożyczyć. Wypełniłem więc formularz na iPKO i czekałem na odpowiedź. Najpierw zawnioskowałem o 1 tys zł chyba na 12 miesięcy. Odmowa. No to 1 tys. zł na 18 miesięcy. Odmowa. W tym miejscu się już wkurzyłem i zacząłem wypełniać dla sportu kolejne wnioski. Np. 500 zł na 18 miesięcy. Znów odmowa. Najbardziej wkurzało mnie, że odmowa za każdym razem wysyłana automatycznie zachęcała do kolejnych prób z mniejszymi kwotami lub dłuższymi okresami kredytowania. Wpisałem więc jakąś śmieszną kwotę na maksymalnie długi okres kredytowania i też dostałem odmowę. Osoba rozpatrująca te wnioski widząc mój upór mogłaby się przynajmniej pofatygować i w końcu napisać, że nie dadzą mi kredytu bo np. mam zbyt duże zadłużenie w ich banku, albo po prostu skoro jestem już ich niewolnikiem na 30 lat, to maja mnie gdzieś. Szczyt irytacji zaś osiągnąłem, gdy po ostatniej obniżce stóp procentowych przysłali mi informację, że moja rata kredytu zamiast spać o parę złotych, wzrasta o 30 zł (wcześniej z obniżeniem raty po lawinowych obniżkach stóp zwlekali 5 miesięcy!). Nawet jeśli spłacę swój kredyt hipoteczny dopiero za te 25 lat, to i tak natychmiast zmienię bank, a pożyczki żadnych już w PKO BP nie wezmę. Wiem, że to idiotyczne i żadna dla nich szkoda, a inne banki wcale nie są lepsze, ale chodzi o moje samopoczucie, gdy będę likwidował u nich konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Naciągacze z PKO IP: *.chello.pl 18.08.09, 18:27 Z tymi odmowami przy takich kwotach to niezłe jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
wolnorynkowy a to państwowy bank jest, taki etyczny... 18.08.09, 19:06 A podobno właściciele prywatni tak zdzierają z uczciwych ludzi?! ======================================================================= tani CHF - kup i płać niższą ratę kredytu Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Bank to złodziej a największy bank to największy 19.08.09, 08:48 złodziej i najbardziej zuchwały bo okrada stare kobiety i ludzi ze wsi. Jak katolicki oszust cwaniak i naciągacz Rydzyk i cała reszta ubeków poukrywanych na państwowych posadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Re: a to państwowy bank jest, taki etyczny... 19.08.09, 09:24 Państwowy czy prywatny każdy pracuje dla zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Re: a to państwowy bank jest, taki etyczny... 19.08.09, 10:05 Święta racja, ale wniosek z tego, że ani państwowa forma własności, ani polskość kapitału niczego nie gwarantują, co zresztą było do przewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolnorynkowy Re: a to państwowy bank jest, taki etyczny... IP: *.autohit.pl 19.08.09, 10:06 Tak, tylko jak słyszę te gęby polityków pełne frazesów, ze oni wszystko co robią to dla "zwykłych ludzi" to mi się nóż w kieszeni otwiera. A tak to masz rację każdy biznes jest prowadzony dla zysku i to jest normalne. ======================================================================= tani CHF - kup i płać niższa ratę kredytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Naciągacze z PKO IP: *.aster.pl 18.08.09, 18:44 W sumie równowaga jest, skoro jesteś urzędnikiem, a ja płacącym podatki i akcjonariuszem tego banku to na dywidendach i w kacjach od kilku lat oczekuję zysku. I tak to się wszystko kręci, podatki są zwracane zawsze osobom potrafiącym myśleć, ale powodzenia bo nie mam do Ciebie personalnie nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JotKa Re: Naciągacze z PKO IP: *.tktelekom.pl 18.08.09, 19:05 Przepraszam, ale jeśli Twój post był kierowany do mnie, to nic z tego nie zrozumiałem. Jestem pracownikiem uczelni wyższej (czyli raczej nie urzędnikiem, choć moje wynagrodzenie w znacznej części pochodzi z budżetu państwa) i też płacę podatki, więc wzmianka o płaceniu przez Ciebie podatków jako jakiejś cechy, która miałaby Cię wyróżniać nie rozumiem (każdy kto gdziekolwiek pracuje, je płaci). Akcjonariuszem banku wprawdzie nie jestem, ale jeśli nie masz jakiegoś poważnego pakietu akcji, to dywidenda jest raczej śmieszna. Zysk banku, z którego dywidenda (po uchwale zgromadzenia wspólników o podziale zysku miedzy akcjonariuszy) jest wypłacana, pochodzą między innymi z pożyczek, kredytów i prowizji, których bank udziela. Skoro pożyczki nie dostałem, to bank na mnie nie zarobił, więc nie rozumiem, skąd Twoja radość, że dzięki działaniom banku wobec mnie dostaniesz wreszcie swoją symboliczną dywidendę? I jaki jest związek pomiędzy zwrotem podatku, umiejętnością myślenia a odmową pożyczki??? I oczywiście do Ciebie osobiście też nie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl Re: Naciągacze z PKO 19.08.09, 10:11 > a pożyczki żadnych już w PKO BP nie wezmę. No to pewne, bo ci żadnej nie przynają :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baqqq Re: Naciągacze z PKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 11:43 Moje skromne zdanie po doświadczeniach z bankami jest takie, że powodem odmowy jest wcześniejsza spłata poprzedniej pożyczki. Dla niektórych banków jest to większa dyskwalifikacja niż zaleganie ze spłatami. (Po co mają Ci pożyczać, jak i tak nie dasz im zarobić tyle ile by chcieli) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludek p. Kłuciński jest oczywiście b. wiarygodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 12:20 - nic tak nie poprawia notowań rzecznika w mediach jak komunikat z mętną ofertą (już nie chcę mówić, że to zahacza o naciągactwo - w końcu wszystkie banki to robią) ubrany w piękne słówka. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks czemu unia europejska nie wezmie sie za banki??? 18.08.09, 20:29 skoro linie lotnicze nie moga juz reklamowac biletow za 1zl, dlaczego banki wciaz moga reklamowac swoje pseudo tanie kredyty??? oczywiscie jest to pytanie retoryczne, bo dobrze wiem, ze swiatem nie rzadza politycy tylko bankierzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromba Re: czemu unia europejska nie wezmie sie za banki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 22:09 Banki muszą podawać RRSO i zapewne PKO to robi. Trzeba tylko przeczytać to co przy gwiazdce jest. Dla tego kredytu to 28.23% dla kwoty 2000zł na 12 miesięcy. Do tego oprocentowanie zmienne. Normalnie szał. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit I tak pańsewo oszukuje jak może 18.08.09, 21:04 I tak pańsewo oszukuje jak może. Więc ja nie mam żadych skrupułów robić na odwrót. Chrzanić państwo-oszusta. Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: I tak pańsewo oszukuje jak może 18.08.09, 23:12 incipit napisał: > I tak pańsewo oszukuje jak może. > Więc ja nie mam żadych skrupułów robić na odwrót. czyli mimo, ze cie oszukuja, ty - na odwrot - nie bedziesz oszukiwal ? ale po co o tym piszesz, to przeciez normalne u uczciwych - jak ty - ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Alternatywne są pożyczki społecznościowe 18.08.09, 22:48 Jak ktoś nie chce brać od PKO BP na wysoki % może spróbować pożyczek społecznościowych. www.Smava.pl , Kokos.pl , Finansowo.pl , Monetto.pl od 1% do maksymalnie 20% :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.09, 01:16 w PKO praktyki lichwiarskie sa widac powszednie: sam bylem zaskoczony gdy z 200zl debetu na konice pko bp, przyszlo mi zaplacic po paru miesiacach prawie 600zl! czyli 300% pozyczonej sumy! oprocentowanie wygladalo koszystnie, jednak ukryte opłaty okazaly sie nieuczciwe, horrendalne, niewspolmiene do wysokosci udzielonej pozyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logiczny Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: 213.134.132.* 19.08.09, 01:50 to co robi w tym czasie UOKIK?! Kawkę spijają razem z dyrekcją PKO i dziela się nieuczciwie zarobionymi pieniędzmi!? To po co w końcu jest ten UOKIK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kalifornia Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.itt.com 19.08.09, 02:15 sa to niezgodne z dobrym prowadzeniem binesu praktyki w wielu krajach w tym w USA,z tego wynika ze Polska dopuszcza wprowadzanie prze np banki w blad klienta.Problem polega na tym ze klient ma prawo oczekiwac pelnej informacji o ofercie w zwykle oczekiwanym czasie, co moze byc w przypadku ofery lokaty bankowej 2-3 minuty. W USA przyjeto te zasady i kazda oferta np bankowa jest latwo czytelna, pelna i wyczerpujaca. Wyobrazam sobie natomiast gdyby bylo tak jak w Polsce, awantura z kierownikiem oddzialu gotowa z zarzutem ze chcial oszukac Odpowiedz Link Zgłoś
12jajek gdzie mozna tanio pozyczyć pieniądze ? 19.08.09, 07:04 poza droższym bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: gdzie mozna tanio pozyczyć pieniądze ? IP: *.schulz-infoprod.pl 19.08.09, 09:12 Od rodziny lub znajomych. Innych opcji nie ma (tzn. nie sa tanie) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: gdzie mozna tanio pozyczyć pieniądze ? 19.08.09, 09:19 i znów wychodzi na to najbardziej sensowny I NAJUCZCIWSZY jest P R O V I D E N T. Odpowiedz Link Zgłoś
e-mail Re: gdzie mozna tanio pozyczyć pieniądze ? 11.05.10, 18:14 No ja jakoś wziąłem kredyt w pko na 4 tysiące i zmieściłem się poniżej 15% w skali roku. Czy aby napewno to było w pko. Podobno max pożyczka to kredyt dla ubogich (chyba, że dopiero jak weźmiemy to będziemy biedni;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 09:44 Jeśli podane w artykule dane są prawdziwe, to miesięczna rata od rocznej pożyczki 3000 zł wynosi 259,27 zł, a efektywne jej oprocentowanie to "tylko" 28,42%. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo_99 Jeszcze dochodzi koszt za obowiązkowy rachunek 19.08.09, 10:04 Obrzydliwie drogi rachunek. Na taki bank to można tylko nasr...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo bałagan i niekompetentność skandaliczna!!! IP: 193.109.212.* 19.08.09, 11:11 spałciłem w całości ten kredyt po 3 miesiącach a bank prawie przez rok nie zaksięgował tej spłaty i naliczał odsetki karne!!! w koncu przysłali pismo, że mam im zapłacić prawie 200 osetek od dawno spłaconego kredytu. poszedłem z reklamacją i ..zonk! dostałem odpowiedź, że sam sobie jestem winy bo ni eprzypilnowałem pracowników banku czy zaksi.ęgowali spałtę no odpowiednie konto, reklamacja w centrali dała tyle samo... oszustwo i tyle, nie zarobili na odsetkach bo za wczesnie spałciłem to przetryzmali pieniądze nan jakimś koncie technicznym i zarobili to co chcieli. praconica obsługująca wcześnijszą spłatę zniszczyła nawet dokumnety dotyczące tej opreacji a najlep[sze jest to, że ich brak wg banku jest również moją winą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krakower Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... 19.08.09, 12:26 Macie swoje "przyjazne państwo" - kartoflaną republikę potrzebną tylko pogiętym nacjonalistom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cg Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: 77.242.239.* 19.08.09, 13:03 A gdzie jest napisane, że koniecznie musisz ubezpieczyć kredyt? Może poręczenie i weksel wystarczy? Autor tekstu poszedł na łatwiznę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkowiec Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.aster.pl 19.08.09, 23:18 akurat sprawa wygląda tak. pko jako jeden z ostatnich wszedł w rynek consumer finance i zaoferował pożyczkę gotówkową. i teraz znów jako jeden z ostatnich wprowadza produkt gdzie kredytowana jest prowizja i składka ubezpieczeniowa za cały okres kredytowania. przyczepić się można jedynie do tego, że bank znów jako ostatni reaguje na obowiązujące trendy na rynku. (coraz bardziej korzystne dla banków) sam mechanizm stosowany jest już od dawna przez większość banków i dziwi mnie zaskoczenie dziennikarzy, którzy ponoć na bankowości (skoro o niej na co dzień piszą) znać się powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.09, 00:38 Fajna ta pożyczka - właśnie mi jej odmówili. Prosiłem o 20 tyś. w rozłożeniu na 5 lat... Może nie jestem milionerem, ale lekko powyżej średniej krajowej w tych ciężkich czasach wyrabiam, spłacam regularnie hipotekę i mam stałą pracę, a oni mi napisali, że nie spełniam warunków... Bez żadnych wyjaśnień mnie olali - po co mi taki bank? Jutro zakładam konto w innym, takim który nie ma w d... swoich klientów. Dla pkobp strata takiego klienta jak ja to pewnie nic istotnego, ale skutecznie będę zniechęcał wszystkich do ich usług (co też właśnie robię:)). Olejcie ten bank (bo on was oleje jak będziecie w potrzebie)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whynot? Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, IP: *.multimo.pl 20.08.09, 10:52 niestety sa banki, ktore dosc rygorystycznie podchodza do kazdego klienta. z tego co slyszalem, tak dziala wlasnie pko bp czy bz wbk. sa tez banki liberalne z normalnym w miare podejsciem do kredytow gotowkowych, wymienic tutaj nalezy kredyt bank, czy millennium. warto tam zapytac. w kb zlozenie wniosku kiedys kosztowalo 15 zl, teraz nie wiem. w millennium chyba za darmo rozpatrywali. a te 6,99 to smiac mi sie chce. to jak euro bank, tez mieli kredyt na 7% ale zapomnieli napisac ze to bez prowizji oraz ubezpieczenia, ktorego nie mozna ominac. wychodzilo wiec ponad 30% rocznie. skoro euro bankowi czy dominetowi udaje sie tak dlugo oszukiwac klientow, dlaczego ma tego nie robic pko bp??? Odpowiedz Link Zgłoś
artimis Re: Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, 01.10.09, 13:55 Ciekawym zestawienie porównawczym z różnymi kredytami czy pożyczkami znalazłem na antysoft.pl można się zarejestrować i otrzymać potrzebną gotówkę więcej na: link do pożyczki gotówkowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major Re: Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, IP: 87.205.144.* 16.10.09, 14:40 Możesz sobie poczytać o ofercie Eurobanku, bo mają pożyczki 6,9%, bez zbędnych formalności. Poza tym możesz sobie na stronie banku wyliczyć wcześniej raty ewentualnego kredytu i zastanowisz się czy ci takie warunki odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo_99 Co za bank! Tfu!!! 24.08.09, 13:36 Nie chcę z nimi mieć nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.acn.waw.pl 21.10.09, 00:48 Ludzie co wy wypisujecie ?? Ja dostałem 10 tyś zł na oświadczenie w dosłownie kilka minut i pieniążki były na koncie a wówczas maiłem rachunek u nich 2-mce i 1 kartę kredytową nie ruszaną. Sprawdzają BIK oraz Bankowy Rejestr jeśli jest się czystym i wiarygodnym problemów nie robią i mają miłą obsługę. To moja opinia i moje doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś