Dodaj do ulubionych

Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a...

IP: *.uni.lodz.pl 18.08.09, 16:14
Od zawsze byli złodziejami, więc to nie jest nowina!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: JotKa Naciągacze z PKO IP: *.tktelekom.pl 18.08.09, 18:07
      Próbowałem wziąć te pożyczkę z miesiąc temu. Jednak okazało się, że nie tylko
      jego oprocentowanie, ale również pozorna łatwość dostępu, jest naciągana. Mam
      w PKO BP kredyt hipoteczny, który spłacam regularnie, bez żadnych zaległości
      od ponad 5 lat. Konto mam u nich jeszcze dłużej. Wcześniej przed czasem
      spłaciłem im kilkutysięczną pożyczkę, którą wziąłem na samochód. Pracuję w
      publiczne instytucji na umowę na czas nieokreślony, mam żonę, dwójkę dzieci,
      zarabiam przyzwoicie, więc wydawało mi się, że jestem wiarygodnym klientem,
      przynajmniej jeśli chodzi o niewielki kredyt konsumpcyjny. Trafiła mi się
      akurat okazja zakupu sprzętu do mojego hobby po okazyjnej cenie. W normalnych
      warunkach odczekałbym trochę i uzbierał potrzebną mi kwotę, ale skusiłem się
      atakującymi mnie wszędzie reklamami ich Maxi pożyczki, a oprócz tego z pół
      roku wcześniej sami przysłali mi propozycję zaciągnięcia jakiegoś kredytu,
      wyliczając z dokładnością do grosza ile to mogę od nich jeszcze pożyczyć.
      Wypełniłem więc formularz na iPKO i czekałem na odpowiedź. Najpierw
      zawnioskowałem o 1 tys zł chyba na 12 miesięcy. Odmowa. No to 1 tys. zł na 18
      miesięcy. Odmowa. W tym miejscu się już wkurzyłem i zacząłem wypełniać dla
      sportu kolejne wnioski. Np. 500 zł na 18 miesięcy. Znów odmowa. Najbardziej
      wkurzało mnie, że odmowa za każdym razem wysyłana automatycznie zachęcała do
      kolejnych prób z mniejszymi kwotami lub dłuższymi okresami kredytowania.
      Wpisałem więc jakąś śmieszną kwotę na maksymalnie długi okres kredytowania i
      też dostałem odmowę. Osoba rozpatrująca te wnioski widząc mój upór mogłaby się
      przynajmniej pofatygować i w końcu napisać, że nie dadzą mi kredytu bo np. mam
      zbyt duże zadłużenie w ich banku, albo po prostu skoro jestem już ich
      niewolnikiem na 30 lat, to maja mnie gdzieś. Szczyt irytacji zaś osiągnąłem,
      gdy po ostatniej obniżce stóp procentowych przysłali mi informację, że moja
      rata kredytu zamiast spać o parę złotych, wzrasta o 30 zł (wcześniej z
      obniżeniem raty po lawinowych obniżkach stóp zwlekali 5 miesięcy!). Nawet
      jeśli spłacę swój kredyt hipoteczny dopiero za te 25 lat, to i tak natychmiast
      zmienię bank, a pożyczki żadnych już w PKO BP nie wezmę. Wiem, że to
      idiotyczne i żadna dla nich szkoda, a inne banki wcale nie są lepsze, ale
      chodzi o moje samopoczucie, gdy będę likwidował u nich konto.
      • Gość: ula Re: Naciągacze z PKO IP: *.chello.pl 18.08.09, 18:27
        Z tymi odmowami przy takich kwotach to niezłe jaja...
        • wolnorynkowy a to państwowy bank jest, taki etyczny... 18.08.09, 19:06
          A podobno właściciele prywatni tak zdzierają z uczciwych ludzi?!
          =======================================================================

tani CHF - kup i płać niższą ratę kredytu
          • megasceptyk Bank to złodziej a największy bank to największy 19.08.09, 08:48
            złodziej
            i najbardziej zuchwały
            bo okrada stare kobiety i ludzi ze wsi.
            Jak katolicki oszust cwaniak i naciągacz Rydzyk
            i cała reszta ubeków poukrywanych na państwowych posadkach.
          • karol64 Re: a to państwowy bank jest, taki etyczny... 19.08.09, 09:24
            Państwowy czy prywatny każdy pracuje dla zysku.
            • jwojnar Re: a to państwowy bank jest, taki etyczny... 19.08.09, 10:05
              Święta racja, ale wniosek z tego, że ani państwowa forma własności, ani polskość
              kapitału niczego nie gwarantują, co zresztą było do przewidzenia.
            • Gość: wolnorynkowy Re: a to państwowy bank jest, taki etyczny... IP: *.autohit.pl 19.08.09, 10:06
              Tak, tylko jak słyszę te gęby polityków pełne frazesów, ze oni wszystko co robią to dla "zwykłych ludzi" to mi się nóż w kieszeni otwiera. A tak to masz rację każdy biznes jest prowadzony dla zysku i to jest normalne.
              =======================================================================

tani CHF - kup i płać niższa ratę kredytu
      • Gość: Jacek Re: Naciągacze z PKO IP: *.aster.pl 18.08.09, 18:44
        W sumie równowaga jest, skoro jesteś urzędnikiem, a ja płacącym
        podatki i akcjonariuszem tego banku to na dywidendach i w kacjach od
        kilku lat oczekuję zysku. I tak to się wszystko kręci, podatki są
        zwracane zawsze osobom potrafiącym myśleć, ale powodzenia bo nie mam
        do Ciebie personalnie nic
        • Gość: JotKa Re: Naciągacze z PKO IP: *.tktelekom.pl 18.08.09, 19:05
          Przepraszam, ale jeśli Twój post był kierowany do mnie, to nic z tego nie
          zrozumiałem. Jestem pracownikiem uczelni wyższej (czyli raczej nie urzędnikiem,
          choć moje wynagrodzenie w znacznej części pochodzi z budżetu państwa) i też
          płacę podatki, więc wzmianka o płaceniu przez Ciebie podatków jako jakiejś
          cechy, która miałaby Cię wyróżniać nie rozumiem (każdy kto gdziekolwiek pracuje,
          je płaci). Akcjonariuszem banku wprawdzie nie jestem, ale jeśli nie masz
          jakiegoś poważnego pakietu akcji, to dywidenda jest raczej śmieszna. Zysk banku,
          z którego dywidenda (po uchwale zgromadzenia wspólników o podziale zysku miedzy
          akcjonariuszy) jest wypłacana, pochodzą między innymi z pożyczek, kredytów i
          prowizji, których bank udziela. Skoro pożyczki nie dostałem, to bank na mnie nie
          zarobił, więc nie rozumiem, skąd Twoja radość, że dzięki działaniom banku wobec
          mnie dostaniesz wreszcie swoją symboliczną dywidendę? I jaki jest związek
          pomiędzy zwrotem podatku, umiejętnością myślenia a odmową pożyczki???
          I oczywiście do Ciebie osobiście też nie mam :)
      • business3 A co na to UOKiK ??? 18.08.09, 20:56
        A co na to UOKiK ???
      • fc_pl Re: Naciągacze z PKO 19.08.09, 10:11
        > a pożyczki żadnych już w PKO BP nie wezmę.

No to pewne, bo ci żadnej nie przynają :)
        Pozdr
      • Gość: baqqq Re: Naciągacze z PKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 11:43
        Moje skromne zdanie po doświadczeniach z bankami jest takie, że powodem
        odmowy jest wcześniejsza spłata poprzedniej pożyczki. Dla niektórych
        banków jest to większa dyskwalifikacja niż zaleganie ze spłatami. (Po
        co mają Ci pożyczać, jak i tak nie dasz im zarobić tyle ile by chcieli)
      • Gość: ludek p. Kłuciński jest oczywiście b. wiarygodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 12:20
        - nic tak nie poprawia notowań rzecznika w mediach jak komunikat z mętną ofertą (już nie chcę mówić, że to zahacza o naciągactwo - w końcu wszystkie banki to robią) ubrany w piękne słówka.
    • noducks czemu unia europejska nie wezmie sie za banki??? 18.08.09, 20:29
      skoro linie lotnicze nie moga juz reklamowac biletow za 1zl, dlaczego
      banki wciaz moga reklamowac swoje pseudo tanie kredyty??? oczywiscie
      jest to pytanie retoryczne, bo dobrze wiem, ze swiatem nie rzadza
      politycy tylko bankierzy
      • Gość: Bromba Re: czemu unia europejska nie wezmie sie za banki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 22:09
        Banki muszą podawać RRSO i zapewne PKO to robi. Trzeba tylko przeczytać to co
        przy gwiazdce jest. Dla tego kredytu to 28.23% dla kwoty 2000zł na 12 miesięcy.
        Do tego oprocentowanie zmienne. Normalnie szał.
    • incipit I tak pańsewo oszukuje jak może 18.08.09, 21:04
      I tak pańsewo oszukuje jak może.

Więc ja nie mam żadych skrupułów robić na odwrót.

Chrzanić państwo-oszusta.
      • pocieszne Re: I tak pańsewo oszukuje jak może 18.08.09, 23:12
        incipit napisał:

> I tak pańsewo oszukuje jak może.
        > Więc ja nie mam żadych skrupułów robić na odwrót.

czyli mimo, ze cie oszukuja, ty - na odwrot - nie bedziesz oszukiwal ?
        ale po co o tym piszesz, to przeciez normalne u uczciwych - jak ty - ludzi ?
    • ichmordy Alternatywne są pożyczki społecznościowe 18.08.09, 22:48
      Jak ktoś nie chce brać od PKO BP na wysoki % może spróbować pożyczek społecznościowych. www.Smava.pl , Kokos.pl , Finansowo.pl , Monetto.pl od 1% do maksymalnie 20% :)
    • bluff.pl pko. 18.08.09, 23:41
      to łobuzy i złodzieje
    • Gość: Tom Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.09, 01:16
      w PKO praktyki lichwiarskie sa widac powszednie: sam bylem zaskoczony gdy z
      200zl debetu na konice pko bp, przyszlo mi zaplacic po paru miesiacach prawie
      600zl! czyli 300% pozyczonej sumy! oprocentowanie wygladalo koszystnie, jednak
      ukryte opłaty okazaly sie nieuczciwe, horrendalne, niewspolmiene do wysokosci
      udzielonej pozyczki.
    • Gość: logiczny Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: 213.134.132.* 19.08.09, 01:50
      to co robi w tym czasie UOKIK?! Kawkę spijają razem z dyrekcją PKO i
      dziela się nieuczciwie zarobionymi pieniędzmi!? To po co w końcu
      jest ten UOKIK?
    • Gość: gosc Kalifornia Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.itt.com 19.08.09, 02:15
      sa to niezgodne z dobrym prowadzeniem binesu praktyki w wielu
      krajach w tym w USA,z tego wynika ze Polska dopuszcza wprowadzanie
      prze np banki w blad klienta.Problem polega na tym ze klient ma
      prawo oczekiwac pelnej informacji o ofercie w zwykle oczekiwanym
      czasie, co moze byc w przypadku ofery lokaty bankowej 2-3 minuty. W
      USA przyjeto te zasady i kazda oferta np bankowa jest latwo
      czytelna, pelna i wyczerpujaca.
      Wyobrazam sobie natomiast gdyby bylo tak jak w Polsce, awantura z
      kierownikiem oddzialu gotowa z zarzutem ze chcial oszukac
    • 12jajek gdzie mozna tanio pozyczyć pieniądze ? 19.08.09, 07:04
      poza droższym bankiem.
      • Gość: Ja Re: gdzie mozna tanio pozyczyć pieniądze ? IP: *.schulz-infoprod.pl 19.08.09, 09:12
        Od rodziny lub znajomych. Innych opcji nie ma (tzn. nie sa tanie)
      • billy.the.kid Re: gdzie mozna tanio pozyczyć pieniądze ? 19.08.09, 09:19
        i znów wychodzi na to najbardziej sensowny I NAJUCZCIWSZY jest

P R O V I D E N T.
        • e-mail Re: gdzie mozna tanio pozyczyć pieniądze ? 11.05.10, 18:14
          No ja jakoś wziąłem kredyt w pko na 4 tysiące i zmieściłem się poniżej 15% w skali roku. Czy aby napewno to było w pko. Podobno max pożyczka to kredyt dla ubogich (chyba, że dopiero jak weźmiemy to będziemy biedni;))
    • Gość: zzz Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 09:44
      Jeśli podane w artykule dane są prawdziwe, to miesięczna rata od
      rocznej pożyczki 3000 zł wynosi 259,27 zł, a efektywne jej
      oprocentowanie to "tylko" 28,42%.
    • placebo_99 Jeszcze dochodzi koszt za obowiązkowy rachunek 19.08.09, 10:04
      Obrzydliwie drogi rachunek.
      Na taki bank to można tylko nasr...!
    • Gość: leo bałagan i niekompetentność skandaliczna!!! IP: 193.109.212.* 19.08.09, 11:11
      spałciłem w całości ten kredyt po 3 miesiącach a bank prawie przez
      rok nie zaksięgował tej spłaty i naliczał odsetki karne!!! w koncu
      przysłali pismo, że mam im zapłacić prawie 200 osetek od dawno
      spłaconego kredytu. poszedłem z reklamacją i ..zonk! dostałem
      odpowiedź, że sam sobie jestem winy bo ni eprzypilnowałem
      pracowników banku czy zaksi.ęgowali spałtę no odpowiednie konto,
      reklamacja w centrali dała tyle samo... oszustwo i tyle, nie
      zarobili na odsetkach bo za wczesnie spałciłem to przetryzmali
      pieniądze nan jakimś koncie technicznym i zarobili to co chcieli.
      praconica obsługująca wcześnijszą spłatę zniszczyła nawet dokumnety
      dotyczące tej opreacji a najlep[sze jest to, że ich brak wg banku
      jest również moją winą!!!!
    • krakower Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... 19.08.09, 12:26
      Macie swoje "przyjazne państwo" - kartoflaną republikę potrzebną
      tylko pogiętym nacjonalistom.
    • Gość: cg Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: 77.242.239.* 19.08.09, 13:03
      A gdzie jest napisane, że koniecznie musisz ubezpieczyć kredyt?
      Może poręczenie i weksel wystarczy?
      Autor tekstu poszedł na łatwiznę!
    • Gość: pkowiec Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.aster.pl 19.08.09, 23:18
      akurat sprawa wygląda tak. pko jako jeden z ostatnich wszedł w rynek
      consumer finance i zaoferował pożyczkę gotówkową. i teraz znów jako
      jeden z ostatnich wprowadza produkt gdzie kredytowana jest prowizja i
      składka ubezpieczeniowa za cały okres kredytowania.
      przyczepić się można jedynie do tego, że bank znów jako ostatni
      reaguje na obowiązujące trendy na rynku. (coraz bardziej korzystne
      dla banków)
      sam mechanizm stosowany jest już od dawna przez większość banków i
      dziwi mnie zaskoczenie dziennikarzy, którzy ponoć na bankowości
      (skoro o niej na co dzień piszą) znać się powinni.
    • Gość: Maciek Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.09, 00:38
      Fajna ta pożyczka - właśnie mi jej odmówili. Prosiłem o 20 tyś. w rozłożeniu
      na 5 lat... Może nie jestem milionerem, ale lekko powyżej średniej krajowej w
      tych ciężkich czasach wyrabiam, spłacam regularnie hipotekę i mam stałą pracę,
      a oni mi napisali, że nie spełniam warunków... Bez żadnych wyjaśnień mnie
      olali - po co mi taki bank? Jutro zakładam konto w innym, takim który nie ma w
      d... swoich klientów. Dla pkobp strata takiego klienta jak ja to pewnie nic
      istotnego, ale skutecznie będę zniechęcał wszystkich do ich usług (co też
      właśnie robię:)). Olejcie ten bank (bo on was oleje jak będziecie w potrzebie)!
      • Gość: whynot? Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, IP: *.multimo.pl 20.08.09, 10:52
        niestety sa banki, ktore dosc rygorystycznie podchodza do kazdego klienta. z
        tego co slyszalem, tak dziala wlasnie pko bp czy bz wbk. sa tez banki liberalne
        z normalnym w miare podejsciem do kredytow gotowkowych, wymienic tutaj nalezy
        kredyt bank, czy millennium. warto tam zapytac. w kb zlozenie wniosku kiedys
        kosztowalo 15 zl, teraz nie wiem. w millennium chyba za darmo rozpatrywali. a te
        6,99 to smiac mi sie chce. to jak euro bank, tez mieli kredyt na 7% ale
        zapomnieli napisac ze to bez prowizji oraz ubezpieczenia, ktorego nie mozna
        ominac. wychodzilo wiec ponad 30% rocznie. skoro euro bankowi czy dominetowi
        udaje sie tak dlugo oszukiwac klientow, dlaczego ma tego nie robic pko bp???
      • artimis Re: Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, 01.10.09, 13:55
        Ciekawym zestawienie porównawczym z różnymi kredytami czy pożyczkami
        znalazłem na
        antysoft.pl
        można się zarejestrować i otrzymać potrzebną gotówkę więcej na:
        link do
        pożyczki gotówkowej
        • Gość: major Re: Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, IP: 87.205.144.* 16.10.09, 14:40
          Możesz sobie poczytać o ofercie Eurobanku, bo mają pożyczki 6,9%, bez zbędnych
          formalności. Poza tym możesz sobie na stronie banku wyliczyć wcześniej raty
          ewentualnego kredytu i zastanowisz się czy ci takie warunki odpowiadają.
    • placebo_99 Co za bank! Tfu!!! 24.08.09, 13:36
      Nie chcę z nimi mieć nic wspólnego.
    • Gość: Tomek Nowa Max Pożyczka w PKO BP: podobno na 6,99%, a... IP: *.acn.waw.pl 21.10.09, 00:48
      Ludzie co wy wypisujecie ??
      Ja dostałem 10 tyś zł na oświadczenie w dosłownie kilka minut i pieniążki były
      na koncie a wówczas maiłem rachunek u nich 2-mce i 1 kartę kredytową nie ruszaną.
      Sprawdzają BIK oraz Bankowy Rejestr jeśli jest się czystym i wiarygodnym
      problemów nie robią i mają miłą obsługę.

To moja opinia i moje doświadczenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka