26.04.11, 12:48
Czy Dziwnów w okresie letnim ("sezonie") jest zatłoczony? Planuję spędzić tam urlop między 16 a 29 czerwca, więc większość czasu upłynie już podczas szkolnych wakacji. Poza tym długi weekend czerwcowy (23-26.06). Obawiam się zatem tłumów - ja w tłumie nie wypoczywam. Wiem, że to mała miejscowość, a czeredy pojawiają się głównie w tych 'popularnych' (Sopot, Kołobrzeg, Międzyzdroje). Wolę jednak zapytać mieszkańców - na pewno widzą kiedy i ile ludzi przyjeżdża. Zdanie stałych bywalców i 'jednorazowych' turystów także jest dla mnie ważne. Mogę liczyć na spokój w Dziwnowie?
Obserwuj wątek
    • iamsunshine Re: TŁUM 27.04.11, 16:08
      Nie porównuję Dziwnowa do Międzyzdrojów. Napisałam, że różni się od miast tego typu.
      Dziękuję za odpowiedź.
      • mmarecki Re: TŁUM 27.04.11, 17:56
        Jeśli chodzi o plażę to tłumu nie ma w pasie Osiedla Rybackiego. Im bliżej centrum to wczasowiczów więcej. Główna arteria chodnikowa zawalona cały dzień przy braku pogody oczywiście:) Ja jadę do D 6 rok z rzędu:) Polecam na wypoczynek ale raczej okolice Osiedla Rybackiego z powodu braku dyskotek i innych tego typu "atrakcji":P
        • iamsunshine Re: TŁUM 27.04.11, 21:35
          O! Bardzo dziękuję. Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło! :D Cenna rada.
        • beatazet Re: TŁUM 30.07.11, 09:45
          I analogicznie ( czy też symetrycznie) nie ma tłumu z drugiej strony plaży czyli od wjazdu od strony Dziwnówka.
          Jest tu kilka fajnych Ośrodków. Pierwszy to "Zastal" przy samej plaży, a im bardziej w prawo idzie się plażą tym mniej ludzi.

Trzeba sie liczyć tylko, że jest kawałeczek do centrum ( ale za to spokój) , niedaleko między domkami są sklepy, pizzeria itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka