14.03.04, 16:29
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11259858&a=11361730
Obserwuj wątek
    • speni Re: Do Liski 14.03.04, 16:30
      Myślę, że w tym wątku możemy co nieco postukać na klawiaturze na ten temat,
      żeby nie "zaśmiecać" innych wątków.
    • Gość: Liska Re: Do Liski IP: 81.210.125.* 15.03.04, 10:29
      Już odpisałam:-)
      • speni Re: Do Liski 15.03.04, 17:29
        Ja długo nie interesowałam się tym grillem, ale powiem, że zachęciłaś mnie i na
        pewno spróbuję. Jeśli chodzi o ten jogurt, to też mam przepis, ale przerażała
        mnie długość wykonania, ale kto wie może kiedyś...
        3D najlepiej sie sprawdza jak chcesz coś upiec na kilku poziomach na raz, np.
        ciasteczka, pizzę.
        Z rozmrażania nie korzystam, ponieważ do tego celu wykorzystuje najlepsza
        mikrofalówkę jaką "spotkałam" a mianowicie Miele, odkąd ją mamy, na śniadanko
        zawsze mamy chlebek jak prosto z piekarni, z zamrażalnika na 6 min i już -
        poprostu rewelacja, to samo jak sobie zapomnę wyjąć mięso. Ale wracając do
        piekarnika, to koniecznie musze wypróbować opcję suszenia, mam zamiar ususzyć
        sobie jabłka i gruszki do swojego Musli.
        Drób najlepiej mi wychodzi z zastosowaniem Automatyki pieczenia, zarówno części
        kurczaka jak i w całości.
        Czasami instrukcję do tego piekarnika traktuję jak książkę kucharską,
        przeglądam co by tu zrobić i jade na zakupy.
        Reszte sprzętu mam też Bosha i jestem baaardzo zadowolona, a lodówka, no cóż
        lodówka jak lodówka, jeszcze sama zakupów nie robi. :-))))
        Acha nie napisałaś mi na którym poziomie pieczesz tarty?
        Ja na pierwszym od dołu, tylko nie wiem czemu, zawsze z tyłu po prawej stronie
        pod koniec pieczenia rumieni sie bardziej.
        Jak coś znów przetestuję to dam znać, a Ty koniecznie przy przepisach, czyń
        uwagi "dla Speni", na którym poziomie piec i z jaka funkcją.:-)

Pozdrawiam serdecznie
    • speni ja jeszcze o piekarniku... 20.03.04, 13:33
      Szukam i nie mogę znaleźć, wypatrzyłam, że tarty pieczesz z podwójnym grzaniem
      w 180 stopniach, a na jakim poziomie?
      Dziś upiekłam ta orzechową i w instrukcji znalazłam sposób pieczenia kruchego
      ciasta z brzegiem: 160-180stopni, pierwszy poziom od dołu i powietrze 3D. Tak
      piekę swoją tartę szpinakową i wychodzi rewelacyjna (170stopni). Tak też
      ustawiłam dzisiaj i dobrze, że podglądałam, bo mi sie troche przypiekło
      (wcześniej wg zalecenia podpiekłam spód). No więc pomyślałam, że na drugi raz
      upiekę dokładnie tak jak Ty i stąd to pytanie.

Pozdrawiam
      • Gość: Liska Re: ja jeszcze o piekarniku... IP: 81.210.125.* 20.03.04, 13:40
        Piekę zawsze na środkowym na 180 st. (W Tatin po 20 min zmniejszam do 160 st C).
        Nie piekłam jeszcze ciasta na 3d.
        Jakoś boję się piec na pierwszym poziomie od dołu, bo mam wrażenie, że mi się
        spali. Aha i naprawdę rzadko podpiekam sam spód, bo myślę, że jak nastawię na
        podwójne grzanie, to tarta się dobrze zapiecze. No chyba, że nadzienie jest
        wyjątkowo rzadkie,,,
        :)
        • speni Re: ja jeszcze o piekarniku... 20.03.04, 14:32
          następnym razem upiekę tak jak napisałaś, myślę, że będzie dużo lepsza, bo tą
          musiałam wcześniej wyjąć, bo by się całkiem spaliła, ale tak to jest pyyyyszna.
          Zrobiłam ją z migdałami, choć mój mąż powiedział, że więcej niż jeden kawałek
          nie jest w stanie zjeść ze względu na ta słodycz i chyba na raz następny nie
          dam tyle cukru. A z jakimi orzechami Ty robisz?
          • Gość: Liska Re: ja jeszcze o piekarniku... IP: 81.210.125.* 20.03.04, 23:06
            Piekę z różnymi orzechami, ale najbardziej mi smakuje mix "Mieszanka studencka"
            firmy Uno, oczywiście ta bez rodzynek. Zawsze przed użyciem, mielę ją drobno
            blenderem.
            Na drugim miejscu są orzechy laskowe:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka