Dodaj do ulubionych

Zginęła papuga Nimfa

IP: *.uznam.net.pl 19.07.08, 15:23
Z naszego mieszkania przy ul B.Chrobrego wyfrunęła dziś papuga
Nimfa.Poszukiwania w parku nie powiodły się.Jeśli komuś udało się ją złapać
prosimy o zwrot ptaka.Franio ma żółto-szaro-białe piórka i pomarańczowe plamki
po obu stronach głowy.Dzieci czekają i wypatrują ...
tel.kontaktowy 880033368
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe Re: Zginęła papuga Nimfa IP: 217.97.193.* 19.07.08, 15:35
      Smutna sprawa...
    • maraena Re: Zginęła papuga Nimfa 21.07.08, 09:40
      Bidulek :( strasznie mi przykro z powodu ucieczki Franka. Chciałabym wierzyć, że
      się odnajdzie i Sisce nie pęknie z tęsknoty serducho, ale realnie oceniając
      sytuację - marne szanse na Jego odnalezienie :( jest zbyt kolorowy, by wstrętne
      mewy i inne ptaki Go zignorowały :(
      • Gość: E DO Maraeny IP: *.uznam.net.pl 21.07.08, 22:24
        Domyślam się,że byłaś pierwsza właścicielką naszych ptaszków.Prawda jest bardzo
        smutna.Franek uciekł właśnie po to by szukać swojej Sisi.Niestety tydzień
        wcześniej,gdy obie papugi beztrosko kąpały się na naszym balkonie( padał drobny
        kapuśniaczek)nadleciała duża mewa i biedna Sisi przestraszyła się tak bardzo,że
        padła w kilka sekund.Franio przez te kilka dni szalał,a gdy wystawiliśmy klatkę
        sforsował zabezpieczenia...Szkoda ,bo obie papużki były piękne i nie
        chorowały.Bardzo tez lubiły przebywać na balkonie.Jeszcze mamy nadzieję,że ktoś
        go złapie i odda.Mieliśmy zamiar dokupić mu koleżankę,ale akurat nie było
        samiczek.Taka to niestety smutna ptasia historia...
        • jklk Zobacz! 24.07.08, 13:23
          Zobacz, moze to jest ogłoszenie o Waszej paudze?

www.papugi.webserwer.pl/forum/forum//forum_posts.asp?TID=21514&PN=1
          • Gość: jklk Re: Zobacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 15:50
            Może wkleję, to co było na tamtym forum - było to ogłoszenie o
            znalezieniu papugi w Świnoujściu, z dnia 22 lipca
            "około 3-4 dni temu znaleziono papugę. nie podam jaką. proszę o
            zgłaszanie się na maila osób, którym w ostatnim czasie uciekła jakaś
            papuga, podanie gatunku i koloru, ewentualnych cech szczególnych.
            jeśli dane będą się zgadzały, utrzymamy dalszy kontakt. jeśli nie,
            odpowiem wiadomością odmowną, na pewno nie będę trzymać nikogo w
            niepewności."
            Na forum, tak jak mówiłam, trzeba się zarejestrować, potem
            zalogować. To ogłoszenie jest w dziele forum OGŁOSZENIA -
            Znalezione - zaginione.
            Ogłoszenie znalazłam przypadkiem, bo sama zamieściłam tam post
            papudze znalezionej we Wrocawiu :)
            • Gość: E Dzięki jklk IP: *.uznam.net.pl 24.07.08, 22:47
              Dziękuję Ci za pomoc.Skontaktowałam się z dziewczyną która znalazła papugę,ale
              jeszcze nie wiem czy to nasz Franio.Ona chce mieć pewność, ze tak jest i
              poprosiła o szczegóły.Właśnie przesłałam jej zdjęcia naszego uciekiniera.Fajnie
              by było gdyby się odnalazł,bo smutno i cicho w domu...
              • carmelaxxx Re: Dzięki jklk 25.07.08, 10:22
                trzymamy kciuki
                • Gość: E NIMFA -FRANIO IP: *.uznam.net.pl 26.07.08, 22:59
                  Franio odnalazł się.Długa historia .Najważniejsze że przeżył,chociaż jest
                  poturbowany.Jest teraz we Wrocławiu.Został tam wywieziony i zaopiekowano się
                  nim.Chcemy go odzyskać,ale jeszcze nie wiemy kiedy nam się uda.Droga jest
                  daleka.Dziękuję ludziom,którzy odnieśli rannego ptaszka do schroniska.Dziś
                  przesłano nam jego zdjęcia.Jednak są ludzie którzy potrafią pochylić się nad
                  losem ptaszka,a ta papużka ostatnio naprawdę dużo przeżyła.Uciekając z klatki
                  Franio skierował się w kierunku drzewa pod którym tydzień wcześniej pochowaliśmy
                  jego Sisi...Może to przypadek a może jedna z tajemnic tego świata.Mnie to
                  zastanowiło.
                  • jklk Re: NIMFA -FRANIO 31.07.08, 21:51
                    To trzymam kciuki za zdrowie Frania! I zeby udało sie zorganizowac
                    jego powrót )
                    pozdrawiam
                    jklk
                    • Gość: E Re: NIMFA -FRANIO IP: *.uznam.net.pl 31.07.08, 23:00
                      Mamy nadzieję,ze do nas wróci.Dobrze że przeżył i ma dobra opiekę.Gdy wróci
                      trzeba będzie pomyśleć o nowej partnerce .Na razie dzieci mówią,że Franio jest
                      na gigancie...Fajnie jest pożartować,gdy się już wie że przeżył i jeszcze kiedyś
                      nam pewnie zaśpiewa
                      • Gość: hehe Re: NIMFA -FRANIO IP: 217.97.193.* 31.07.08, 23:03
                        Jest tu na forum taka jedna co szuka romansu. Moze zechcialaby
                        Frania? :D
                        • Gość: E do hehe IP: *.uznam.net.pl 01.08.08, 16:43
                          Może tak,ale nie wiem co on na to.Myślę,że ptaki tez mają jakąś swoją
                          godność....Mi osobiście to wstyd za takie dziewczyny.Szkoda że one tego wstydu
                          nie mają.
                          • Gość: hehe Re: do hehe IP: 217.97.193.* 01.08.08, 17:01
                            No widzisz, a Asia uwaza ze jest ok i to na mnie psy wiesza.
                            Myslisz, ze Franiu tez jej nie chce? Ma racje, swoj chlop!
      • Gość: kk Re: Zginęła papuga Nimfa IP: *.uznam.net.pl 30.07.08, 08:08
        smaczna byla,oj smaczna ale malo mieska miala:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka