Dodaj do ulubionych

Sierpień w Azji-dokąd?

16.03.19, 12:35
Planujemy rodzinny (najmłodsze dziecko ma 10 lat) wyjazd w sierpniu. Marzy nam się jakaś egzotyka, nowe wrażenia, smaki. Lubimy zwiedzać, interesują nas tak zabytki jak i przyroda. Pływamy, nurkujemy. Czy możecie podrzucić pomysły na ciekawy i niezbyt drogi kraj, region, który można odwiedzić w sierpniu. Bezpieczeństwo też oczywiście ma dla nas znaczenie.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • gabrysiowe.podroze Re: Sierpień w Azji-dokąd? 16.03.19, 13:11
      Ja bym polecila Bali! Tam wlasnie w tym czasie jest najlepsza pogoda, a nie zima ja w wiekszosci Azji Pld-Wsch. Pyszne jedzenie, duzo ciekawych swiatyn do zwiedzania, pola ryzowe, plaze. Nurkowac chyba najlepiej na pobliskich wyspach Gili (ale nie mam niestety doswiadczenia). W porownaniu z np Tajlandia jest taniej.
      Jezeli masz ochote to zapraszam na naszego bloga i relacje z Bali wlasnie.
      www.gabrysiowepodroze.com/category/azja/indonezja/
    • obiezyswiat900 Re: Sierpień w Azji-dokąd? 15.07.19, 13:58
      Och, wakacje na Bali to świetny pomysł. Co prawda sierpień to środek sezonu, ale jeśli komuś nie przeszkadza tłum turystów, to można się bardzo dobrze bawić. W tamtym roku wybraliśmy się z żoną przez biuro podróży i było znakomicie. Raz, że wszystko ogarnięte i dobrze zaplanowane, a dwa - dobrze wyważone były proporcje między zwiedzaniem a wylegiwaniem się na plaży, co oczywiście jak najbardziej na plus :) feelthetravel.pl/kierunki/indonezja-i-bali/ W minionych latach byliśmy także na Filipinach i Tajwanie, ale jak do tej pory wczasy na Bali wspominam jako takie najbardziej "błogie", pod palemką - ale my jechaliśmy końcem października, więc było zdecydowanie mniej osób. Z moich doświadczeń - jest dość bezpiecznie, zwłaszcza w pobliżu większych kurortów. Taki wyjazd wiadomo, do najtańszych nie należy, ale na miejscu ceny nie są zabójcze, a można znaleźć naprawdę fajne oferty w necie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka