maparozumu Re: nie chce rozwódki.. 04.01.10, 14:48 dobre , jak facet niechce się zwiazać z kobietą to się boi - tchórz jeden, a jak kobieta się nie chce związać z męzczyzną to znaczy że albo nie jest na to gotowa, albo facet jest pierdołą nie jest tego wart itp.; poprostu zrozum facet ma zasady i się ich trzyma i chwała mu za to, nie wiem czemu Twoje małżeństwo się rozpadło, ale jeżeli jesteś rozwódką to napewno był jakiś powód (obu stron, bo nie ma winy tylko jednej strony) i jesteś podejrzana Odpowiedz Link
maheda Kasia, ale on Ci przecież POWIEDZIAŁ, czemu 04.01.10, 15:23 > Ale on nie chce rozwódki.. > Kurcze, dlaczego..? > Mówi że nie wyobraża sobie wizyt mojego byłego męża i tego że będę > się z nim kontaktować." Facet Ci odpowiedział bardzo uczciwie i wprost. Nie musisz szukać kolejnego dna ani niczego się domyślać. Nie wiem, jakich odpowiedzi i wyjaśnień jeszcze oczekujesz. Gość się nie widzi w takim układzie i koniec. Odpowiedz Link
samowolny2 Re: nie chce rozwódki.. 04.01.10, 16:04 To wszystko jest rzecz względna. Do pewnego wieku spotyka się wiele bezdzietnych panienek i wolnych kawalerów. Ale już tak od 30tki większość ludzi albo żyje w szczęśliwych związkach, albo jest po rozwodach z bagażem doświadczeń i jeśli chodzi o kobiety, to najczęściej z dziećmi. Trudno szukać dojrzałej kobiety żeby była bezdzietną panienką, najlepiej dziewicą. To działa w obie strony i nie widzę w tym nic złego. Sam co prawda jestem kawalerem (będąc po czterdziestece), ale wychowuję samotnie syna. I muszę powiedzieć, że biorąc pod uwagę partnerki na wspólne życie, posiadanie przez nie dziecka, czy nawet dzieci, uważam za atut. Zawsze bardzo lubiłem dzieci, chciałem ich mieć więcej. Z pewnych względów nie mam, mój syn jest już nastolatkiem i preferuje towarzystwo kolegów a nie taty. A mnie po prostu brakuje zabaw z dziećmi, w zimie na sankach, czy nartach, w lecie wycieczki bliższe i dalsze. Przekazywanie im wiedzy i doświadczeń. Zawsze miałem dobry kontakt z dziećmi, nawet tymi z pozoru niedobrymi. Ale przecież Świat nie jest jednorodny. Są różni ludzie. Mają różne poglądy i trzeba to uszanować. Najgorsze to brnąć na siłę w coś, co z góry jest skazane na niepowodzenie. Na pewno spotkasz jeszcze mężczyznę, dla którego będziesz naprawdę ważna. To, o czym piszesz było raczej nieporozumieniem. Cudowny, dobry, mądry i porządny facet, to był tylko w Twoim wyobrażeniu. Zauroczyłaś się po prostu. Gdyby taki był, to nie doprowadził by do takiej sytuacji. Życzę Ci dużo szczęścia, spokoju i pogody ducha. Gdzieś tam jest ktoś, kto czeka na Ciebie. Chociaż jeszcze wcale o tym nie wie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
anbale Re: nie chce rozwódki.. 04.01.10, 18:09 To jest chyba tak, że niektórzy szukają partnera jak ubrania "na miarę". Nie potrafią przyjąć tego, co podsuwa im życie z dobrodziejstwem inwentarza, tylko są sztywno wbici w swoje wyobrażenia o tym, co ich uszczęśliwi i co im będzie pasować. To jest czysta kalkulacja, to nie ma nic wspólnego z prawdziwą miłością, która nie stawia żadnych barier obiektowi uczuć, i pod wpływem, której człowiek obsesyjnie lgnie do drugiego, nie zważając na żadne przeszkody... Jeśli ktoś nie jest zdolny do naprawdę głębokich, "szalonych" uczuć to faktycznie może być dobre rozwiązanie. Tzw. związek z rozsądku z letnią temperaturą. Obowiązki i bez szaleństw. Niektórzy potrzebują właśnie tego, i faktycznie masz rację, że nie ma co brnąć w tą uliczkę, gdy pragnie się czegoś zupełnie innego... Odpowiedz Link
sapalka1 Re: nie chce rozwódki.. 04.01.10, 16:24 Nie był zakochany. Zakochana osoba najczęściej rezygnuje ze swych planów odnośnie drugiej (wymarzonej) połówki, nawet jeśli wczesniej zakladała, że nigdy nie będzie w związku z rozwodnikiem/blondynem/osobą lubiącą kolor różowy/abstynentką itd Odpowiedz Link
navaira Re: nie chce rozwódki.. 04.01.10, 16:47 "Jakiś czas temu poznałam cudownego mężczyznę, dobrego, mądrego, porządnego faceta. Ale on nie chce rozwódki.." Ja widzę sprzeczność między tymi dwoma zdaniami... Odpowiedz Link
joanna_can A nie bierzesz pod uwage, ze to tylko pretekst? 04.01.10, 17:06 Pretekst z gatunku tych, ktore maja nie bolec. Daj sobie spokoj, nie przekonuj, bo wypadnie to na probe desperacka (a tego nie chcesz). Poszukaj takiego, ktorego rozwodki (z dzieckiem) kreca. Znajdzie sie. Odpowiedz Link
sonia_30 Re: A nie bierzesz pod uwage, ze to tylko preteks 04.01.10, 20:31 Jakkolwiek by nie było - pretekst czy rzetelna informacja, facet nie widzi siebie w tym związku i już. Odpowiedz Link
polskitata cudowny mądry porządny ajak już jestEx to psychol 04.01.10, 17:09 cudownego mężczyznę, dobrego, mądrego, porządnego faceta Jak się ma dziecko z kims to dla dziecka nalezy tworzyć rodzinę Odpowiedz Link
akle2 Re: nie chce rozwódki.. 04.01.10, 18:22 Może rzeczywiście jest zazdrosny o uwagę, jaką poświęcasz NIE JEGO dziecku i ojcu tego dziecka. Najprawdopodobniej go to przerosło. Może też czeka na kobietę, z którą chciałby wiąć ślub kościelny (o ile Ty go już miałaś). Ale w tym drugim przypadku raczej by powiedział wprost. Myślę, że chodzi o to pierwsze, bądź co bądź obca osóbka w domu i sporo spraw krecących się wokół niej i sporo fatygi. Spróbuj postawić się w lustrzanej sytuacji - jako ew. żona faceta samotnie wychowującego dzieci. Miałabyś siłę się zaagnażować? Nie piszesz, w jakim jesteście obydwoje wieku. Za kilka lat, jeśli wciąż będzie sam - to nie bedzie miał zbyt dużego wyboru, bo większość wolnych kobitek będzie z dziećmi i po rozwodzie. Odpowiedz Link
timurek1 Re: nie chce rozwódki.. 04.01.10, 19:41 bo jest głąbem. kopnij go w dupę póki możesz. sam jestem rozwodnikiem, więc się na tym znam.... Odpowiedz Link
polskitata brzydzi się że ukradłaś dziecko tacie i wie że jem 04.01.10, 20:33 brzydzi się że ukradłaś dziecko tacie i wie że jemu pewnie zrobisz to samo jak 90% polskich rozwódek z dziećmi. Dziś mężczyźni wolą niezobowiązujący seks niż patrzeć jak ich dzieci które kochają są nagle im kradzione przez matki i są wychowywane przez kolejnych fagasów. Odpowiedz Link
maza15 Re: brzydzi się że ukradłaś dziecko tacie i wie ż 04.01.10, 21:44 polskitata napisał: > Dziś mężczyźni wolą niezobowiązujący seks niż patrzeć jak ich dzieci > które kochają są nagle im kradzione przez matki i są wychowywane przez kolejnyc > h > fagasów. kto cię upoważnił do pisania w imieniu wszystkich meżczyzn? zastanów się co piszesz,musisz być bardzo zdesperowany...współczuję Odpowiedz Link
polskitata zdesperowany,pokrzywdzony,psychol itd.jedyne co 04.01.10, 22:24 zdesperowany,pokrzywdzony,psychol itd.jedyne co potrafią powiedzieć matki które się rozwodzą mając dzieci o tych co powiedzą im prawdę. Naprawdę żałosne. Prawda jest taka że to one nie myślą o dzieciach a o sobie, a ja akurat nie mam najgorzej bo dzieci są ze mną i nie mogę patrzyć jak niszczone jest dzieciństwo tysięcy polskich dzieci nie mówię że zawsze to matki pomysł rozwód czasem i ojca ale statystyki w Polsce są 2/3 pozwów składają matki , 90% dzieci wydz. rodzinne przyznają matką , a dzieci muszą później patrzeć na ich kolejnych kochanków itd. nie mając własnego ojca u boku. Odpowiedz Link
polskitata ojczymowie i macochy zamiast ojca i matki,psychole 04.01.10, 22:30 ojczymowie i macochy zamiast ojca i matki,tzw. nowocześni psychole wolą swoim dzieciom fundować wychowanie przez ojczymów którzy mają głęboko w d. nieswoje dzieci (najczęściej) lub macochy które też raczej dbają o własne (patrz kopciuszek) to jest taka super , szkoda że nikt nie myśli o dziecku,nawet nie zada sobie trudu zobaczyć jakie są statystyki wychowania dziecka w takich warunkach. te rzeczy dostępne są już z krajów które zafundowały takie super rozwiązania parę dekad przed nami. Porażka Ludzie jaki los gotujecie własnym dzieciom. Odpowiedz Link
polskitata jak się ma córeczkę to się nie rozwodzi tylko dom 04.01.10, 20:37 jak się ma córeczkę to się nie rozwodzi tylko dom tworzy. Odpowiedz Link
onemama Polskitato 05.01.10, 09:51 Zastanawiam się nad Twoją wypowiedzią - specjalnie tak ironizujesz? Bo trudno uwierzyć że w 100 % tak myślisz, że mimo wszystko (a różnie w życiu bywa) da się sklejać i dom tworzyć? Pewnie było by jak w bajce gdyby tak można było... Ale życie to nie je bajka. Odpowiedz Link
sbelatka Re: Polskitato 05.01.10, 17:32 onemamo.. ja nijak nie widzę ironii w tym co pisze polskitata - raczej jakąś frustracje wyłażacą z każdego słowa i w tej sytaucji bardzo wątpię czy przebywanie z nim jego dzieci posłuży im.. bo frustracja rodzica - to kiepska baza dla dzieci i wszytsko jedno raczej - samotnych czy sfrustrowanych w małżenstwie. Odpowiedz Link
adaria38 Re: nie chce rozwódki.. 04.01.10, 23:40 Jeden nie chce rozwódki, inny panny, inny dzieciatej, inny bezdzietnej, inny za młodej, inny za starej. Najważniejsze trafić na swojego, któremu odpowiadasz ty jako ty ze wszystkim co ze sobą wnosisz do związku. A resztą sie nie przejmować. Nie każdy musi mieć takie preferencje jak ty, a widać z tym panem mimo jego walorów ktorymi się zachłysnęłaś, zwyczajnie jest wam nie po drodze. Odpowiedz Link
anka077 Re: nie chce rozwódki.. 05.01.10, 08:06 Przecież to nie jest tak, że ON nie chce ROZWÓDKI. Przeciez tu nie chodzi o to, że kobitka miała juz męża i się rozwiodła. Tu chodzi o DZIECKO. On nie chce cudzego, nie swojego dziecka. NIe będzie wychowywał, partycypował w kosztach wychowywania, angażował się w jakikolwiek sposób. To nie jest jego dziecko. KOniec. Kropka. Całą swoja energie i pieniądze facet zamierza wykorzystać na swoje dziecko. Przypuszczam, że gdybyś nie miała dziecka tylko była po rozwodzie, sprawa wyglądałaby inaczej. Dlatego moim zdaniem pytanie: dlaczego on nie chce rozwódki? - nie jest na miejscu, raczej: dlaczego on nie chce kobiety z dzieckiem? Tak czy owak, uciekaj od niego. Odpowiedz Link
onemama autorko 05.01.10, 09:44 Autorko, powiem tylko tak - jeśli spotkasz faceta który zaakceptuje Twój status, pokocha Ciebie i dziecko, to miałaś farta i w 90 % szanse na piękny długi związek są Jeśli natomiast pan nie akceptuje, nie chce pokochać to lepiej to zakończyć w zalążku. My rozwódki z dziećmi i tak mamy dość problemów żeby sobie dokładać nowych w postaci panów. A że tacy panowie co chcą być z nami są, niech świadczą wpisy kobiet na tym forum i moja autopsja Amen. Odpowiedz Link
dioskorides nie dorósł 05.01.10, 09:55 Pogoń go bo facet tkwi jeszcze mentalnie w latach licealnych. Życie to nie je bajka, jak facet tak gada to znaczy że nie dorósł do związku z kobietą z dzieckiem i po rozwodzie. Pogoń typa niech sobie wyrwie jakąś małolatkę z akademika i odwiedza ją z doskoku, bo zdaje sie na związek to on jeszcze ma za bardzo sianowato we łbie. Niestety wiele kobiet też tak myśli, ile jest takich które z miejsca "rozwodnikom dziękuje" nie interesuje je , dlaczego jak czy z czyjej winy. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: nie chce rozwódki.. 05.01.10, 11:36 On nie chce rozwódki, a Ty chcesz uprzedzonego dupka? Dziwne. Odpowiedz Link
brunia27 Re: nie chce rozwódki.. 08.01.10, 16:17 powinnaś napisać: myślałam ,że porządnego ............... Odpowiedz Link