czarne_wino 21.01.10, 22:27 czy dzialka letniskowa, ktora wczesniej byla wlasnoscia wspolna,moja i meza, a nastepnie maz notarialnie podarowal ja mnie, bedzie brana w razie podzialu majatku jako majatek wspolny czy tez jako wylacznie moja wlasnosc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scarlet.secret.sky Re: prosze o pomoc 22.01.10, 12:12 Logiczne wydaje mi się, że skoro wszystko zostało notarialnie załatwione to jest Twoje. Wiem, że pod pewnymi warunkami można cofnąć darowiznę (niedawno pisano o tym na forum), ale jest to bardzo skomplikowane i trzeba mieć mocne podstawy żeby wszcząć taką procedurę, więc przypuszczam że działka jest Twoja. Odpowiedz Link
z_mazur Re: prosze o pomoc 22.01.10, 12:36 Darowiznę można cofnąć w przypadku niewdzięczności obdarowanego wobec darczyńcy. Jeśli to autorka wątku porzuca męża, to można to spokojnie podciągnąć pod niewdzięczność i cofnąć darowiznę. Odpowiedz Link
czarne_wino Re: prosze o pomoc 22.01.10, 13:18 jesli porzuca, bo maz ja zdradzal to znaczy,ze byla niewdzieczna? na szczescie nie porzucam meza, tylko sie tak pytam. to raczej maz ma zamiar porzucic mnie. dziekuje obogu wam za pomoc. z_mazur napisał: > Darowiznę można cofnąć w przypadku niewdzięczności obdarowanego > wobec darczyńcy. > > Jeśli to autorka wątku porzuca męża, to można to spokojnie > podciągnąć pod niewdzięczność i cofnąć darowiznę. > Odpowiedz Link
scarlet.secret.sky Re: prosze o pomoc 22.01.10, 13:56 Wiesz on zgodził się byś miała działkę, więc Ty powinnaś zgodzić się na kochankę ) Może za głośno protestowałaś i to jest ta rażąca niewdzięczność Odpowiedz Link