Dodaj do ulubionych

Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :)

23.08.12, 11:19
No to dla odmiany smile

mnie ostatnio szef "jest pani niezwykle zorganizowana, gratuluję"
Obserwuj wątek
    • rzut_beretem Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 11:23
      Będziesz moją mamą nr 2 - 11 letnia córka koleżanki do mnie. Co ciekawe zawsze uważałam że cech matczynych mam co kot napłakał. A jednak big_grin
    • malgolkab Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 11:26
      mój kuzyn (I rok studiów):
      muszę częściej do Was przyjeżdzać. Nie wiedziałam, że ludzie w tym wieku potrafią się jeszcze bawić tongue_out
      • jagienka_2 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 11:32
        Mój syn: "Dlaczego mam taką starą matkę" wink

• ewela1_1 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 11:35
          Mój synek tez kiedys tak stwierdził smile. A mam 30 lat smile. Powiedział" Mamusia,a ty jestes troche stara"..a pozniej "tzn. nie tak bardzo stara, ale tylko trochę " hehe.
          -------------
          "Żaden człowiek siły swojej nie zna, dopóki jej w potrzebie z siebie nie dobędzie" E. Orzeszkowa

"Nie ma drogi do szczęścia to szczęście jest drogą"
          • jagienka_2 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 11:37
            Ja mam 38, dla mojego 9-latka to wiek przedemerytalny wink
            • ewela1_1 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 11:41
              Ja pamietam jak sama bylam "mała" i urodziny mojej mamy. Nie wiem dlaczego, akurat te tak zapamiętałam. Skończyła 34 lata i pomyślałam "ale stara" big_grin
              -------------
              "Żaden człowiek siły swojej nie zna, dopóki jej w potrzebie z siebie nie dobędzie" E. Orzeszkowa

• gazeta_mi_placi Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 12:07
                W mojej klasie była dziewczyna drugoroczna, w dodatku urodzona w styczniu więc od części osób była starsza ponad rok.
                Kiedyś usłyszałam jak obgadują ją koleżanki: " A Anka w styczniu skończy 18 lat, jej, jaka ona będzie stara" big_grin
                I rozmowa dwóch nastolatek w autobusie:
                -Chłopak Iksińskiej ma 23 lata.
                -Jejku, ale stary.
                -No... Ja bym stolerowała takiego góra do 21-lat, 22 lata maksimum!

I kiedyś na dyskotece (koleżanka 20, ja 21 lat) para 17-latek którym robiłyśmy konkurencję złośliwie głośno nas obgadywała, że "takie stare jesteśmy" big_grin
                Dodam, że dyskoteka taka bardziej pod wiek studencki niż nastoletni była.
                • ewela1_1 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 12:25
                  No cóż, starość nie radość smile

-------------

• zofiulina1971 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 12:31
                    Nie śmiejcie się, gdy poszłam do ogólniaka, mój wychowawca miał 40 lat.

Mówię serio, wydawał mi się starszym panem smile

• noname2002 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 18.09.12, 13:04
                  Moja 2 lata młodsza kuzynka jak miałam 18lat uświadomiła mnie że żyć warto do lat 16, potem to już nędzna wegetacja big_grin
        • malgolkab Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 14:00
          jagienka_2 napisała:

> Mój syn: "Dlaczego mam taką starą matkę" wink
          >
          to mój jest bardziej łaskawy - "Całkiem stara to mami nie jesteś, powiedziałbym, że w średnim wieku"wink
    • ewela1_1 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 11:31

Mój starszy synek wczoraj "Jesteś dla mnie najpiękniejsza i najukochańsza" smile.

-------------

• kwiaty_zla Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 30.08.12, 09:57
        ewela1_1 napisała:

>
        > Mój starszy synek wczoraj "Jesteś dla mnie najpiękniejsza i najukochańsza" smile.
        >

Moje dziecko: Jak jesteś chuda to też jesteś ładna big_grin

K.

PS schudłam 11kg w 3,5 tygodnia
    • gazeta_mi_placi Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 12:02
      Menel z okolic monopolowego (dzisiaj) "Jaka ładna dziewczynka" big_grin big_grin
      Przedostatni komplement jaki usłyszałam też usłyszałam od menela (innego) uncertain
      • pati790 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 12:40
        Ja jakiś miesiac temu potraciłabym "menela", nie z mojej winytongue_out. Gdy zapytalam, czy wszystko ok, odpowiedział" dałbym się przejechać'. I nie wiem jak to odebrać, czy to komplement, czy nie big_grin
        • martakj Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 13:03
          kiedyś odwożę moją córkę do przedszkola, strasznie zaspałyśmy, ja nie umalowana, włosy, każdy w inną stronę, pędzę jak wariatka, a nagle moja Mała pyta mnie:
          "mamuś, czy Ty kiedyś byłaś ładna i młoda?"
          big_grin big_grin

a ostatnio wstała rano, wyszła na balkon (piękna pogoda) i mówi do mnie "świat jest taki piękny, Ty jesteś taka piękna i ja, wszystko widzę jak przez różowe okulary"

i właśnie dlatego tak strasznie kocham moje dziecko, bo codziennie dzięki niej wiem, że mam dla kogo żyć i tym życiem się cieszyć
          i świat jest taki różowy big_grin
          • ewela1_1 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 13:30
            Dokładnie smile Podpisuję się pod tym obiema ręcami smile. Moi synkowie codziennie dostarczają mi ku temu powodów, a ich "złote myśli" spisuję do zeszytu i kiedyś im przeczytamsmile.

Jak sobie je czasami poczytam to się pokładam ze śmiechu i mam od razu lepszy humor.

Np. mój młodszy synuś, wówczas dwulatek pyta się mnie:

"Mamusia, a co to ja pije za soczek?"
            - odpowiadam, ze to soczek malinowy
            On" No nie zupełnie mama " big_grin

Ta jego powaga i minka bezcennasmile
            -------------

• maciekqbn Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 13:33
        gazeta_mi_placi napisała:

> Przedostatni komplement jaki usłyszałam też usłyszałam od menela (innego) uncertain

Znaczy się, masz w sobie coś co przyciąga meneli wink
        • mysz1978 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 13:52
          godzien temu uslyszalam od mojej babci "przytylas!" big_grin
          Dla niej przytycie = swietny wyglad
          • martakj Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 13:57
            mysz1978 napisała:

> godzien temu uslyszalam od mojej babci "przytylas!" big_grin
            > Dla niej przytycie = swietny wyglad

znam to big_grin
            kiedy wchodzę do mojej mamy i słyszę "o matko, jaka Ty chudziutka" to już wiem, ze będę miała wykład (dłuuuugi) na temat jedzenia big_grin
          • maciekqbn Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 13:57
            mysz1978 napisała:

> godzien temu uslyszalam od mojej babci "przytylas!" big_grin
            > Dla niej przytycie = swietny wyglad

Niektóre kobiety rzeczywiście wyglądają dużo korzystniej gdy odrobinę przytyją (bardziej kobieco i młodziej), dotyczy to zwłaszcza tych wychudzonych, którym się wydaje, że czym jest chudsza tym lepiej wygląda. Oczywiście jak wszędzie tak i tutaj wskazany umiar, by nie przegiąć w druga stronę smile
            • martakj Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 14:00
              zgadzam się z Maćkiem wink
              po rozstaniu tak schudłam, że ważyłam 45 kg i jak kiedyś spojrzałam na siebie w lustrze to się popłakałam. Masakra!!!!!!
        • gazeta_mi_placi Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 20:03
          Mieszkam w okolicy monopolowego, a wiadomo jak to jest z winem i kobietami big_grin
          • maciekqbn Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 20:25
            To szkoda, że ja tam się nie pojawiam w okolicy hehe
    • plujeczka Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 12:36
      historia przyjaciółki
      wracają z mężem znad morza, przed domem wypakowuje koleżanka z bagaznika auta torby itp. plazowe akcesoria, mąż otworzył drzwi od auta ale nie zdazył wysiąśc .Przechodzi obok koleżanki menel , koleżanka w krótkich spodenkach, klapkach--przygląda się jej z zaintereseowaniem ledwo stoi na nogach ale spogląda i spogląda .
      W pewnym momencie wysiadł mąż, menel podchodzi do nego i mówi.. proszę Pana ja nie chcę się wtrącać ale musi Pan zainwestowac w swoją żonę bo ma zaj......ty celuitis...... "
      • maciekqbn Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 13:32
        Dobre smile
      • niutka Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 24.08.12, 19:01
        Dobre... smile
    • malgolkab i jeszcze 23.08.12, 13:59
      kilka miesięcy temu pani mnie w sklepie o dowód poprosiławink jej mina, gdy go z wielka przyjemnością okazałam - bezcennasmile
    • malgolkab jak mój syn miał 4,5 23.08.12, 14:06
      To powiedział, że się ze mną ożeni, bo jestem najładniejszą panią na świecie oprócz Barbie wróżki, ale ona nie jest naprawdę, więc z nią nie można się ożenić
    • mala2012 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 16:13
      3 tyg po rozprawie:

ale Pani kwitnaco wyglada. Widac ze Pani odzyla
    • heksa_2 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 17:19
      Od niewiernego, wczoraj:
      Czas się z tobą łaskawie obszedł.
    • katja75live Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 17:50
      U mnie wczoraj byla kolezanka corki, akurat w porze obiadowej.
      Powiedziala do mnie rozmarzonym glosem - U was to jest zawsze takie dobre jedzeniesmile, na co moj syn, ze nie tylko ona jedna tak uwaza. Cieszy mnie to bo zupelnie nie jestem ''kucharka'', i raczej mam w tym temacie marne zdanie o sobie - a tu taka niespodzianka -komus smakuje to co gotuje.
      • izak28 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 18:55
        To jak moja babcia mówi, że dobrze wyglądam, to oznacza że się zaokrągliłam big_grin

Z komplementów "niespodziewanych":
        Ostatnio jakiś facet mijając mnie na rowerze "Ależ pani jest zgrabna" :p
        A któregoś dnia podbiega do mnie kolo, gdy wracałam lekko sponiewierana po całym dniu w pracy, po wizycie w solarium, z 10 siatami w ręcach i mówi "przepraszam bardzo, ale jest pani tak piękna, że muszę panią zaprosić na kawę" big_grin Gęba mi się smiała przez tydzień, zwłaszcza że jestem realistką i mam kilka luster w domu big_grin
        • kategemi Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 20:49
          Chłopak mojej Młodej : Ale masz ładną matkę, no no no.......przekazane mi w tajemnicy smile
    • skayyy Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 21:35
      Dziś od Szefa
      "Jak wchodzisz do firmy to mega pozytywna energia od razu rozświetla biuro, chyba jesteś zakochana tak pięknie wyglądasz"
      (Tak jestem w życiu smile nie w facecie)

Ostatnio podczas szaleństw na placu zabaw z moją córką inne dziewczynki rozmawiając powiedziały "ale ma fajnę Mamę" smile

• ewela1_1 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 21:41
      Dzisiaj na spacerze "ładna mama"...eh życie po rozwodzie jest piękne big_grin
    • rzut_beretem Izak 23.08.12, 21:46
      a ten facet na rowerze to był taki świński blondyn z niebieskiemi oczami może ? Bo właśnie jakiś czas temu, zatrzymuje się rowerzysta koło mnie i pomyślałam że może chłop chce o drogę zapytać. A on do mnie:

Rowerzysta: Czy pójdzie Pani ze mną na kawę ?
      Ja: Panie, ja mam dziecko 3 miesięczne, nie mam czasu na kawę
      R: Ale ja bardzo proszę.
      J: Idź Pan w cholerę.

Zresztą co ja miałabym na tej kawie pokazać? Celulit ? Ehhh
      • izak28 Re: Izak 23.08.12, 22:27
        Hehe, nie to był facet po 40 big_grin

Mnie to zazwyczaj dziady, menele albo zboki (jak ten co na kawę chciał) zaczepiają big_grin
        • maciekqbn Re: Izak 23.08.12, 22:46
          Dlaczego jak chciał zaprosić na kawę to znaczy, że zbok?
          • jagienka_2 Re: Izak 23.08.12, 22:57
            Pewnie z rozpiętym rozporkiem zapraszał wink
          • izak28 Re: Izak 24.08.12, 09:46
            maciekqbn napisał:

> Dlaczego jak chciał zaprosić na kawę to znaczy, że zbok?
            >

Maćku, ja nie przytoczyłam tutaj całej z nim konwersacji big_grin
    • raszefka Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 23:26
      Moja mała klakierka nieustannie częstuje mnie tekstami w rodzaju:"Jeszcze nigdy nie byłaś tak młoda jak teraz" lub "Masz najchudszą pupkę i najchudsze cycuszki na świecie" big_grin

• ewela1_1 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.08.12, 23:40

Apropo cycuszków. Mój synek ostatnio mi mówi, ze chce mieć takie cycuszki jak my, kobiety i się pyta dlaczego on takich nie ma. Ja mu odpowiedziałam, ze kobiety i mężczyźni różnią się od siebie, więc mężczyźni mają płaskie, kobiety nie. A on:" no takie wyboiste" big_grin. Więc kobiety od dzisiaj nie mówmy,ze mamy małe lud duże piersi, tylko "wyboiste" tongue_outsmile
        -------------

• kwiaty_zla Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 30.08.12, 09:59
        raszefka napisała:

> Moja mała klakierka nieustannie częstuje mnie tekstami w rodzaju:"Jeszcze nigdy
        > nie byłaś tak młoda jak teraz" lub "Masz najchudszą pupkę i najchudsze cycuszk
        > i na świecie" big_grin
        >

To jest właśnie problem z chudnięciem. Schudłam, ale szkoda mi biustu...

K.
    • mayenna Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 30.08.12, 10:09
      Ostatni komplement od kuzyna: 'żebyś ty jeszcze cudza była...'.
      • kwiaty_zla Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 30.08.12, 10:11
        mayenna napisała:

> Ostatni komplement od kuzyna: 'żebyś ty jeszcze cudza była...'.

Z dowcipu o owieczce: "Oj, żebyś ty jeszcze gotować umiała!" big_grin big_grin
        • pati790 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 30.08.12, 10:25
          Ja ostatnio seksistowski w pracy. Pytam się kolegi"czego się napijesz?" Odpowiedź " Ciebie"...Powinnam go pozwać ?big_grin
    • heksa_2 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 30.08.12, 12:46
      Od manicurzystki ostatnio: Ma pani przepiękny kciuk.
      • kwiaty_zla Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 30.08.12, 12:55
        heksa_2 napisała:

> Od manicurzystki ostatnio: Ma pani przepiękny kciuk.

Wygrałaś big_grin

K.
    • zabelina Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 30.08.12, 13:08
      Ostatnio usłyszałam, że mam ładne stopysmile
      • kobieta-000 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 16.09.12, 22:38
        A ja w pracy od pracownicy:" jest Pani po dwójce dzieci i jak to jest że nie ma Pani nawet odrobiny cellulitu?"
        • kobieta-000 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 16.09.12, 22:40
          1. Uwielbiam Twój zapach..
          2. Cudownie jest pić z Tobą poranną kawę..
          3. Moja pracownica do mnie: "jest pani zarąbistą babką. Klientki są panią oczarowane"..
          • kobieta-000 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 16.09.12, 22:46
            1. Od młodszego syna ( II kl gimnazjum ) : " Mamuś , Twoje naleśniki są zawsze przepyszne".
            2. Od tego samego syna: " wypiękniałaś".
            3. Od pracownicy wchodząc do pracy: " promienieje Pani "
            4. Od kontrahenta: " lubię z Panią konkretne rozmowy"
    • lampka_witoszowska Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 17.09.12, 11:08
      wczoraj, od byłego męża: Kochanie, ja wiem, że jak masz zły humor, to strzelasz jakiś temat, który tak naprawdę nie jest problemem i oboje o tym wiemy. I w ogóle nie powinienem się nad tym zastanawiać, bo Ty i tak potrafisz naukowo udowodnić, że to jest problem"

od córki w kwestii wieku, pół roku temu: "Mamo, ty jesteś taka fajna. Ani stara, ani młoda, taka w sam raz. I właśnie takie są konkretne."
      • argentusa Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 18.09.12, 12:05
        pan strażnik miejski: proszę pani to nie wypada,żeby taka atrakcyjna kobieta tak parkowała
        hihihi. no koło mi na trawniku się znalazło a obok miejsce było sad
        Ar.
    • zegnaj_kotku Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 17.09.12, 22:24
      ex: hmmm... rozstanie Ci służy...
      ja: wiem... Tobie nie...
      smile
      • damap Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 18.09.12, 09:58
        Od synka po wieczornym demakijażu: "masz mamo śliczne oczka zarówno w okularach jak i soczewkach"
    • one.way.ticket Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 22.09.12, 12:03
      "Mamo, mówił Ci kiedyś ktoś, że jesteś piękniejsza niż widoki z Nosala?"

niespełna sześciolatek tongue_out
    • kirkunia Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.09.12, 09:01
      Rzeczywiście ostatnio:
      Przypadkowa impreza "w okolicznościach przyrody", przypadkowi ludzie (głównie samce).
      Zbiorowe napieprzanie na feministki. No to się odzywam, że "sorki ale ja też jestem feministką". Chwila ciszy i prawie równie cichutkie "A nie wyglądasz"...

I najbardziej abstrakcyjny komplement porozwodowy: wyrabiam paszport po zmianie nazwiska, a urzędniczka do mnie z zachwytem: "Jakie pani ma piękne odciski palców!"
    • szumewa76 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 23.09.12, 20:21
      Ostatnio moja siostrzenica, lat 14, powiedziała mi, że ładnie się starzeję (mam 36 lat). Musielibyście widzieć jej minę, gdy moja mama, siostra i ja w jednym momencie wybuchnęłyśmy śmiechem.

I jeszcze niedawno usłyszałam od koleżanki na basenie, że mam ładne ramiona. A one za czasów małżeństwa zawsze były moim kompleksem, bo niewierny ciągle powtarzał mi, że mam za chude i za długie ręce. A tu taki komplemencik. Ach, życie jest piękne.
    • inna_nowa_ja Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 24.09.12, 16:45
      ostatnio od moich dzieci:

"Jesteś najfajniejszą mamą na świecie.. przytulaseksmile"

od eksa 2 miesiące temu:
      Eks: dobrze wyglądasz, oczy Ci błyszczą chyba się zakochałaś
      Ja: dziękuje, a Ty myłeś się dzisiaj bo wyglądasz jak zakopszalec, dzieci przestraszysz
      Eks: to przez Ciebie, zobacz do czego mnie doprowadziłaś, widać że ja Cie kochałem
      Ja: jeżeli mycie się jest wyrażeniem twojej miłości do mnie a nie higieną to no comments

Sąsiadka: Pani Madziu, no wreszcie wygląda Pani jak człowiek
      Moja mam: wolę Cię jak masz kilka kg więcej, taka jesteś pyzuniasmile (dla mojej mamy nadmiar kg świadczy o dobrym zdrowiu i moim domniemanym szczęściu)
      Babcia: Loj dziecko, jakześ Ty zbidniała, nic ino te rynce takie jako patyki (babcia wciąż się modli żebym się z eksem zeszła smile

• kobieta-000 Re: Komplement jaki ostatnio usłyszeliście :) 27.09.12, 21:58
      Dziś:
      - od Niewiernego: jakoś tak pięknie wyglądasz..
      - od współpracownika ( w pracy ): jakoś tak inaczej dziś wyglądasz. tak elegancko. tak ślicznie
      - od współpracownika ( w pracy ), ale od innego: lubię z Tobą spędzać czas

A w zeszły piątek kurierem dostałam długą czerwoną różę z bilecikiem. Było napisane piórem: "myślę o Tobie". Bez podpisu. Do dziś nie wiem od kogo..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka