Dodaj do ulubionych

Sędzia Pruszków

11.10.12, 16:03
pytanie grzecznościowe: zbliża się termin I rozprawy, czy któras z Was/Któryś z Was miał sprawę alimentacyjną właśnie w Pruszkowie?
Wiem tylko tyle, że ds nieletnich i rodzinnych jest jedna młoda sędzina, która (i tu zdziwienie) preferuje Panów a do mam jest uprzedzona.
Przygotowałam się z rachunków i zaświadczeń ale obstawiam, że przy takim podejściu niewiele to zmieni.
Obserwuj wątek
    • pralinka_pistacjowa Re: Sędzia Pruszków 11.10.12, 18:38
      Ja miałam. Sędzią był mężczyzna.
      • inna_nowa_ja Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 09:15
        no, to może to tylko plotki. Eks i tak się będzie odwoływał bo stwierdził ,że go w pozwie cyt:
        "oszczerniłam".
        • lampka_witoszowska Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 09:18
          może chciał powiedzieć: oszczędziłam? wink
          • inna_nowa_ja Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 09:34
            chyba wyprowadziłam go z równowagi, nie wiem czym bo już wcześniej mówiłam w jakiej wysokości będę wnioskować o alimenty na dzieci.
            Wczoraj jak wróciłam ze szpitala dostałam od niego wiadomość, ze on mnie kocha i nie rozumie jak moge mu to robić.
            Generalnie czas na wizytę u psychiatry, schizofrenia objawiła się w trybie nagłym.
            • pralinka_pistacjowa Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 09:45
              Inna, a Ty z Pruszkowa jesteś jeśli wolno spytać?
              • inna_nowa_ja Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 10:06
                nie z Pruszkowa ale z Raszyna, podlegam pod Pruszków.
            • kobieta306 Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 09:49
              nie daj się na to nabrać, bo to jest jego taktyka przed rozprawą, aby Ciebie "urobić".
              Pozew, który napisałaś jest ok. Czytałam. Teraz tylko zabierz wszelką możliwą dokumentację. Wcale nie powiedziane, że trzeba będzie ją pokazać ale przy sobie mieć musisz. Plus notatki aby się w nerwach nie pogubić. Trzymam kciuki za Was! I zabierz też rachunki, typu gaz, prąd - u mnie sędzie oglądała wszystko. Była sprawiedliwa i nie faworyzowała żadnej ze stron.
              • inna_nowa_ja Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 10:10
                Kobieto, ja mam powyklejane całe arkusze A4 rachunkami, paragonami, zbieram wszystko, na osobnych kartkach piszę to co mi się przypomina, żeby gdzieś tam znowu nie zapomnieć, nie dam się już urabiać, tyle lat byłam na szarym końcu, nie dam się.
                Alimenty są dla moich dzieci, ale on uparcie twierdzi że ta kasa jest dla mnie. Na siebie zarobię, nie potrzebuję więc jego pieniędzy, ale jemu mów a on zdrów(:
                • sonia_30 Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 10:37
                  Nie zapętl się w drobiazgi. Wiesz ile wydajesz na dzieci, wiesz jakie są główne kategorie kosztowe, mówisz o najważniejszych. I żadnego oglądania się na exa, niech sobie klepie co chce, jego czas się skończył.
                  • kobieta306 Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 11:25
                    tak jak pisze Sonia, nie rozdrabniaj się. Podziel na kategorie. Sąd też człowiek i się wnerwi jak za rozwlekle będzie. I wiesz - emocje na forum, a w sądzie postawa zwarta i profesjonalna wink
                    • inna_nowa_ja Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 12:06
                      łyknę coś, stres mnie niestety zżerawink
    • sonia_30 Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 10:16
      Inna nie tylko jedna Sędzia ds rodzinnych jest w Pruszkowie
      www.pruszkow.sr.gov.pl/lista_sedziow
      Nie dołuj się na starcie, pójdziesz przekonasz się sama.
      • inna_nowa_ja Re: Sędzia Pruszków 12.10.12, 10:25
        dzięki bardzosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka