porann-akawa 30.06.15, 12:00 Moi drodzy mam pytanie, czy sad w sprawie z orzekaniem o winie ma obowiązek powołać wszystkich świadków podanych w pozwie? Ile przed terminem rozprawy dostają owi świadkowie zawiadomienie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: świadkowie 05.07.15, 13:42 Ad 1 może i nie ma, ale powoła, żeby nie mieć zarzutu w apelacji, ad 2 nie wiem. Odpowiedz Link
blue_ania37 Re: świadkowie 05.07.15, 13:50 Musi powołać wskazanych w pozwie. Dostają wezwanie od miesiąca do dwóch tyg przed sprawa. To tez zalezy jak odbiorą Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: świadkowie 09.07.15, 09:08 a u mnie jeden wystarczył sądowi do szczęścia Odpowiedz Link
muta001 Re: świadkowie 09.07.15, 09:52 lampka_witoszowska napisała: > a u mnie jeden wystarczył sądowi do szczęścia A miałaś z orzekaniem o winie? Kim był świadek? Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: świadkowie 10.07.15, 07:23 bez orzekania. Świadek był byłą teściową mój świadek był niepotrzebny. I dobrze, trwało krócej. Odpowiedz Link
koronka2012 Re: świadkowie 07.07.15, 20:21 Sąd kieruje się własnym interesem - tzn. w obawie przed apelacją pewnie wezwie wszystkich, no chyba, żeby lista była nonsensownie długa, albo adwokat drugiej strony protestował. Na każdej sprawie sąd mówi, kogo wezwie na kolejną i wezwania wychodzą z sądu praktycznie niedługo potem, czyli na bardzo długo przed terminem rozprawy. Zrób sobie dostęp elektroniczny do akt (przynajmniej w Warszawie to funkcjonuje), będziesz miała dostęp do wszystkich pism wystawianych przez sąd (tych przychodzących nie skanują) Odpowiedz Link