Dodaj do ulubionych

nieDUŻY problem

27.11.20, 21:56
Nie wiem czy to dobre miejsce, bo nie jestem rozwiedziona, ale związana z mężczyzną po rozwodzie. Przetrawiliśmy sporo mniejszych i większych problemów. Chyba najważniejsze ustalenia mamy za sobą. Zostało kilka drobiazgów stojących mi solą w oku. Mój partner często podkreśla swoją troskę o eks (za czasów małżeństwa), mówi jak martwił się o Nią gdy była w ciąży, jak dbał, starał się jej robić niespodzianki, prezenciki, kolacyjki, miłe gesty itd. Rozumiem - kochał, ale boli mnie to, że wobec mnie nie stać Go na takie gesty... Nie chodzi o materialną wartość prezentów, ale o gest przez który robi się drugiemu czlowiekowi ciepło na sercu. Sygnalizowanie tego problemu jest bezskuteczne, a nie chcę wymuszać czegoś, czego On nie czuje. Kocham Go. Sama jestem zdolna do takich gestów i smutno mi, że On potrafi jest Nie mówić o tym, że robił to eks żonie, a Ona nie doceniała...
Obserwuj wątek
    • lea-3637 Re: nieDUŻY problem 27.11.20, 21:58
      ...że On potrafi jedynie mówić o tym, że robił to eks żonie, a Ona nie doceniała... - błąd mi się wkradł
      • vermieter Re: nieDUŻY problem 28.11.20, 07:02
        podoba mi się jak piszesz On, Ona, Go, Nią...
        rozwiedź się, a będziesz też rozwiedziona
        daj mi telefon do Niego, zadzwonię i pogadam z Nim wink
        • lea-3637 Re: nieDUŻY problem 28.11.20, 14:13
          Nie rozwiodę się, ponieważ owdowiałam kilka lat temu, więc mamy inne doświadczenia (On i ja).
          • vermieter Re: nieDUŻY problem 28.11.20, 17:49
            no to zacznij opowiadać jaki wspaniały był zmarły mąż, jak się troszczył, na rękach nosił, jakim był wspaniałym kochankiem....
            • lea-3637 Re: nieDUŻY problem 28.11.20, 22:44
              Był dobrym człowiekiem.
              Chociaż mój obecny wydaje mi się, że też taki jest.
            • stasi1 Re: nieDUŻY problem 08.12.20, 21:44
              Może to zły przykład ale był taki kawał. Żona z drugim mężem, pierwszy zmarł.
              Mąż : Czy musisz ciągle powtarzać jaki wspaniały był twój zmarły mąż?
              Żona: Nie przejmuj się po twojej śmierci tak samo będę mówiła o tobie.

Może ten partner tylko mówi jaki to był dla swojej byłe żony. Ciekawe co ona miała by do powiedzenia. Swoją drogą to by wyglądała że jednak byłą żone bardziej cenił skoro dla nie się starał
        • lea-3637 Re: nieDUŻY problem 28.11.20, 14:16
          ...ale doceniam Twoje szczere chęci smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka