Dodaj do ulubionych

pytanie do Warszawiaków

14.09.06, 12:00
gdzie to jest:
ul. Międzyborska 50,

tj. czy bardzo daleko od Dworca, dużo czasu trzeba na dojście/dojazd??
Obserwuj wątek
    • misbaskerwill Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 12:05
      > gdzie to jest:
      > ul. Międzyborska 50,
      > tj. czy bardzo daleko od Dworca, dużo czasu trzeba na dojście/dojazd??

Oj daleko - to po prawej stronie Wisły...
      Od dworca wschodniego można jakoś dojechać Grochowską, ale Pragi nie znam, więc
      jak to zrobić nie podpowiem...

Zajrzyj na mapę:
      um.warszawa.pl/mapa/
      • to.ja.kas Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 12:06
        Dojedza tam 6, 3, ale to juz z Al. Zielenieckiej. I jest przystanek
        Miedzyborska.
        • to.ja.kas Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 12:07
          Do Zielenieckiej dojedziesz od dworca 25.
          • misbaskerwill Re: P.S. 14.09.06, 12:12
            Dodam, że to są tramwaje, nie autobusy, bo nie każdy musi wiedziećsmile
            Już nie pamiętam, czy w Krakowie autobusy też mają "duże" numery (>100) ?
            A dojazd 25 to od centralnego, nie wschodniego...
            I jeszcze link komunikacji "na zachętę":
            www.ztm.waw.pl
            A co mi tamsmile
            • to.ja.kas Re: P.S. 14.09.06, 12:14
              Ze wschodniego to na piechote mozna dojsc, a z Grochowskiej to juz jezdzi tam
              od groma i ciut tramwajkow.
              Z centralnego tylko 8, ale podroz tez trwa najwyzej 20 minut. W sumie to
              niedaleko.
    • to.ja.kas Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 12:10
      3,6,8,21,26.
      8 napewno jedzie z dworca centralnego.
      Powodzenia.
      • 374.4w Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 12:16
        dziękuję
        jeszcze pytanie czy szefostwo pozwoli jechać, ale to już pytanie nie do Was
        • jarkoni Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 15:49
          Broń Boże nie jedź samochodem, bez wyjątku wszyscy warszawiacy, nawet ci z
          Białegostoku czy z Pcimia Dolnego, lądując w stolnicy robią się królami szos,
          99% Polski to potwierdzi...Właściwie prawie każdy co mi zajeżdża drogę przed
          skrzyżowaniem, a potem rusza 5 sekund na zielonym to z Wa-wy, albo wyprzedza na
          podwójnej ciągłej...Dużo jest przedstawicieli handlowych w budkach, z chrupkami
          lub podpaskami...Ale cóż, to królowie świata..
          Skorzystaj z autobusu lub tramwaju, nie waż się do stolnicy autem...
          • phokara Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 15:57
            > bez wyja˛tku wszyscy warszawiacy, nawet ci z Bia?egostoku czy z Pcimia Dolnego, la˛duja˛c
            > w stolnicy robia˛ sie˛ królami szos,

Ci z Bialegostoku czy Pcimia Dolnego (pozdrawiam serdecznie rodowitych reprezentantow tych
            miast) to nie sa Warszawiacy.
            Wiec nie moga (cyt) "bez wyjatku wszyscy warszawiacy" taj jezdzic, jak Ty piszesz bo po
            prostu nie ma ich tu tylu. Wiekszosc od dawna spoczywa na Powazkach.
            A ci 'krolowie swiata', o ktorych piszesz, to ja nie wiem skad sa - trzeba grzecznie zapytac.
            Moze z Pabianic?
          • scriptus Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 15:58
            Jarkoni, nie przesadzaj. Myślę, że samochodem na Międzyborską najwygodniej i
            nie trzeba dojeżdżać do Dworca Centralnego, tylko Trasą Łazienkowską, wygodnie,
            bez korków, omijając centrum, skądkolwiek by się nie jechało
            • jarkoni Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 16:08
              Już się kajam..Po prostu jeśli ktoś wyprzedza na wariata albo zajeżdża drogę to
              po prostu wiem, że rejestracja będzie na W...I zazwyczaj się sprawdza, pewnie
              ktoś to potwierdzi..Przepraszam normalnie jeżdżących Warszawiaków, nie wolno
              uogólniać...
              • misbaskerwill Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 18:10
                Sorry, ja najgorsze przeżycia motoryzacyjne w Warszawie miałem z rejestracja nie
                na W., tylko na K. Dokładnie KR. Od razu powiem, że w Krakowie jeździ się o
                wiele lepiej niż w W-wie i kierowcy są kulturalni - np. o niebo częsciej niż w
                W-wie przepuszczają przy zmianie pasów.
                Ale jak KR przyjeżdżają do Warszawy - chyba ki diabeł w nich wstępuje...
                • madalenka25 Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 20:21
                  ta chyba nie wiecie jak jeżdzą kierowcy z SY - Bytom albo z E na początku -Łódź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka