Dodaj do ulubionych

Jesień na wesoło:):):):)

20.09.06, 11:08
O ile się nie myle to liście juz powoli żółkną,czyli zbliża się jesień jakby
nie patrzeć w dodatku kalendarzowa . Cale szczęście,że jest piękna i ciepła i
taka jeszcze bedzie przez dluższy czas,ale.... no właśnie co potem? Narazie
jeszcze jest wesolo i kolorowo.Jednak przyjdą dni szare, ponure,
chlodne,deszczowe,takie co wstawać sie z łóżka nie chce i nawet przez okno
wyglądać....ehhhhJedni mowią taka kolej rzeczy a inni trąbią o depresji
jesienno-zimowej. No wlasnie!!!
Czy to teraz taka moda na jesień z tą depresją? Jak sie przed nia ustrzec? Jak
nie dopuścić do tego melancholijnego nastroju? Moze jakis elementy lata w
pokoju? Dobrze,że mój pokój jest w żółtym kolorze smile
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Jesień na wesoło:):):):) 20.09.06, 11:14
      Ja to myslę, ze nasza depresja jesienna ma związek z kompletnym
      nieprzystosowaniem sie do zmian w przyrodzie. To chore, zeby wstawać przed
      wschodem slońca, a w listopadzie pracować z taka samą intensywnoscią jak w
      kwietniu czy czerwcu. A tego od nas wymaga wspołczesne zycie.
      No i oczywiscie depresja wywolana brakiem swiatla slonecznego, moj Ex na to
      cierpi, pamietam tylko jeden sezon, kiedy go omineła, miał wtedy tak
      zorganizowana pracę ze w południe szedł na godzinny spacer do parku.
      • brzoza75 Re: Jesień na wesoło:):):):) 20.09.06, 11:40
        wyjazd w góry na pożegnanie lata i powitanie jesieni !
        myslę o tym , znalazłam bardzo tanią i bardzo ładną kwaterę, mam nawet zdjęcie
        tego drewnianego domku na kompie,w Bukowinie Tatrzańskiej ale mi się samej
        zdecydownie nie uśmiecha jechać...
        • libra22 Re: Jesień na wesoło:) 20.09.06, 11:41
          Przychodzić tu często i dużo się śmiaćsmile
          • nangaparbat3 Re: Jesień na wesoło:) 20.09.06, 11:47
            libra22 napisała:

> Przychodzić tu często i dużo się śmiaćsmile

A kto bedzie czyscił te oplute monitorywink
        • weekenda Re: Jesień na wesoło:):):):) 20.09.06, 12:41
          Brzózko... od kilku lat samiusieńka jeżdżę w Góry. Wiem, że nie każdy jest do
          tego, nie każdy potrafi i umie. Mnie tak dobrze. Cały dzień chodzę po moich
          ukochanych górach a jak pogoda nie pozwala, to zamykam się w pokoiku i czytam,
          śpię, piszę... Oj jak wtedy mi dobrze smile))
          • nangaparbat3 Weekenda 20.09.06, 12:54
            Mam pytanie w kwestii zasadniczej: Jaki jestes znak zodiaku?
    • 13monique_n Re: Jesień na wesoło:):):):) 20.09.06, 11:41
      Ja mam juz specjalnie przygotowane zdjecia znad morza (sama robilam) - fale,
      zachody slonca, krociutkie filmiki wlasnie wielkich, prawie sztormowych fal... I
      sa jeszcze ludzie smile To najlepsze lekarstwo na depresje.
      • brzoza75 Re: Jesień na wesoło:):):):) 20.09.06, 11:47
        I
        > sa jeszcze ludzie smile To najlepsze lekarstwo na depresje.

tak właśnie ludzie! tacy jak wy tutaj zgromadzenismile

• phokara Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 11:52
          Udalo nam sie jednak zarezerwowac lodke na weekend... hurra!!!!
          Sorry, ze nie na temat - a moze wlasnie tak - bo mam taka MASAKRE w pracy (i remont w
          domu), ze wizja dwoch dni na wodzie wydaje mi sie byc rajem absolutnym.
          No ciesze sie, jak cholera...
          jak nie-wiem-co...
          • libra22 Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 11:57
            Ale masz fajnieeeee Pho!

Proponuję specjalne wycieraczki do monitorawink

Fajne jest łapanie słońca ile się da. Choć jak próbowałam w poniedziałek i już
            sobie siedziałam nad morzem, w knapce, nad kawą i książką fajną przez całe 15
            minut, to zadzwoili ze szkoły, że mały ma gorączkę i odebrać trzeba. No i tak
            sobie siedzimy w domu z zapaleniem gardła.

Hmmm - to nie miał być przecież wątek marudzący..
            • brzoza75 Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 12:00
              > Proponuję specjalne wycieraczki do monitorawink

to jakiś pomysł na biznessmile

Pho ale masz fajnie ale wiesz co ? nalezy Ci się jak cholera chociaż
              zazdroszczę!
              • phokara Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 12:14
                > Pho ale masz fajnie ale wiesz co ? nalezy Ci sie˛ jak cholera chociaz˙
                > zazdroszcze˛!

Wiesz, ja sama sobie zazdroszcze... Ale mam tak koszmarna rzeznie w robocie (takze
                emocjonalna niestety) i po calosci dookola, ze juz ledwo zyje. Ale sie doczolgam... do tej lajby.
                A jak juz postawimy zagle, jak se naleje whiskacza (haha) to juz bedzie.... BOSKO!!!
          • ladyhawke12 Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 12:01
            Jesień jest porą kiedy ludziska nie wiedziec czemu nagle ubieraja się szaro,
            buro, przeważają ciemne tonacje, ja poprwiam sobie nastrój nosząc właśnie kolory
            jasne, ciepłe, żółcie, czerwienie, rudości, i wszyscy jak patrzą na mnie to sie
            usmiechaja, bo ja się nie uśmiechnąć jak widzi sie kolor zółta kaczucha.
            • pomidorowa5 Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 12:05
              Oby taka pogoda była jak najdłużej a tak na pocieszenie już niedługo ...lato smile
              • ladyhawke12 Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 12:07
                to prawda, juz blizej niz dalej, jeszcze tylko kilka świąt i już. A i czytałam
                jesszcze gdzieś ze odpowiednie oswietlenie pomieszczeń robi dobrze na nastój, ja
                uważam że najlepiej by zrobiła, filiżanka gorącej np. czekolady u boku ukochanej
                osoby.
                • libra22 Lady 20.09.06, 12:10
                  Ja też uważam, ze najlepiej ta filiżanka u boku.... Tylko czasem właśnie brak
                  owego boku powoduje depresjewink
                  • ladyhawke12 Re: Lady 20.09.06, 12:11
                    Wiem, zostaja wesołe kolorki, naprawdę polecam, ciepły sweterek kolor żółty lub
                    rudy, i cieplej i weselej.
                • pomidorowa5 Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 12:12
                  Niektorzy przez caly okragly rok tryskaja humorem i pozytywna energie sieja
                  wokol. Jakby zakochani byli czy co? smile A moze sa zakochani? Milosc podobno
                  uskrzydla smile Ja tez chce.... ja tez chce....
                  • ladyhawke12 Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 12:14
                    Zakochaj sie to nic trudnego, zacznij od zakochania sie w sobie, zrobienia
                    czasem drobnych przyjemnosci, bo nie zawsze jest kasa na wieksze, usmiechaj się
                    czesto, to powoduje że otoczenie wokol ciebie tez robi sie jasniejsze, a pozniej
                    moze ktos to zauwazy i ten jeden sie zjawi,
                    • libra22 Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 12:22
                      Osobiście na sobie nie lubię żółtego, ani rudego - nie pasują mi. Ale za to
                      pastele jak najbardziejsmile
                      • pomidorowa5 Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 12:31
                        To ja wskakuje w jasne spodnie , czerwona bluzke i smigam do sadu zobaczyc co
                        tam w aktach piszczy smile pozdrowionka smile
          • 13monique_n Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 12:31
            Hurrrraaaa!!! Tez sie ciesze, bo jakis kurna bonusik renderujacy to juz Ci sie
            nalezal. smile))

• phokara Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 12:36
              > Hurrrraaaa!!! Tez sie ciesze, bo jakis kurna bonusik renderujacy to juz Ci sie
              > nalezal. smile))

No wiesz, z tymi 'bonusikami' losowymi to nigdy nic nie wiadomo... Ale trzeba sobie dac szanse
              - bo niby nie bylo tych lodek i nie bylo, ale sie znalazla. Jakbysmy nie byli namolni i nie dzwonili
              codziennie to by sie nie znalazla.
              No.... "daj mi szanse - kup los", jak w dowcipie.

A w przyszlym tygodniu pierogi. Czyli tez Hurrrrrraaaaaaaa!
              • 13monique_n Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 13:03
                phokara napisała:

>Ale trzeba sobie dac szanse

> No.... "daj mi szanse - kup los", jak w dowcipie.
                same sensowne wnioski wyciagasz Kochana smile)) I namolnosc tez ma swoje zalety, w
                temacie lodek zwlaszcza big_grin
                >
                > A w przyszlym tygodniu pierogi. Czyli tez Hurrrrrraaaaaaaa!
                Prawda? Juz zaczne ciasto zagniatac - 300 sztuk? Moze byc?

• libra22 Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 13:14
                  a z czym w środku te pierogi?
                  • phokara Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 13:23
                    ruskie, oczywiscie.... Monique ponoc mistrzyni kulinarna w te klocki, znaczy sie pierogi. Ale to
                    sie dopiero ZWERYFIKUJE organoleptycznie.
                    • 13monique_n Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 13:28
                      phokara napisała:

> ruskie, oczywiscie.... Monique ponoc mistrzyni kulinarna w te klocki, znaczy si
                      > e pierogi. Ale to
                      > sie dopiero ZWERYFIKUJE organoleptycznie.
                      Poddam sie weryfikacji. Z lekkim niepokojem, ale w sumie gotowa w razie czego do
                      ulepszen smile))
                      Pierogow ofc (mnie sie juz ulepszyc nie da tongue_outPP too late!)
                      • phokara Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 13:33
                        >cryingmnie sie juz ulepszyc nie da tongue_outPP too late!)

Oczywiscie. Ale mozna Cie z cala pewnoscia lekko 'pogorszyc' nad czym pracuje. Zobaczysz,
                        jak Ci sie z miejsca zrobi (jeszcze) lepiej. Powaga.

• 13monique_n Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 15:09
                          phokara napisała:

> >cryingmnie sie juz ulepszyc nie da tongue_outPP too late!)
                          >
                          > Oczywiscie. Ale mozna Cie z cala pewnoscia lekko 'pogorszyc' nad czym
                          pracuje.
                          > Zobaczysz,
                          > jak Ci sie z miejsca zrobi (jeszcze) lepiej. Powaga.
                          Mmmmmmmm, jak to obiecujaco brzmi big_grinD z gory sie ciesze big_grinDDD
          • crazysoma Re: Jesien´ na weso?o:):):):) 20.09.06, 14:44
            "bo mam taka MASAKRE w pracy (i remont w domu),"

a ja juz myslalam, ze sie obrazilas albo cos, ale jak TYLKO masakra to OK smile
            ciesz sie ciesz, nawet dwudniowy reset laduje akumulatory.
            • libra22 pierożki... 20.09.06, 14:55
              mniami
              takie prosto z wody, polane cebulką na oleju
              albo odsmażane

dobrze, ze ja po obiedzie jużsmile
              • 13monique_n Re: pierożki... 20.09.06, 15:10
                libra22 napisała:

> mniami
                > takie prosto z wody, polane cebulką na oleju
                Z waziutkimi skwareczkami z boczku, plus dla chetnych gesta smietanka
                > albo odsmażane
                >
                > dobrze, ze ja po obiedzie jużsmile
                big_grinDDDD
                • scriptus Re: pierożki... 20.09.06, 15:46
                  Nie drażnić Scriptusa, kiedy głodny...
                  Aż mi zapachniały te pierożki realnie, choć w całym budynku chyba nie ma nic do
                  jedzenia. Czy jest jakiś fastfood w Warszawie, skąd dowożą takie pierożki na
                  telefon??
                  • phokara Re: pieroz˙ki... 20.09.06, 15:52
                    W Warszawie nie. Bo to sa WROCLAWSKIE pierozki.
                    • 13monique_n Re: pieroz˙ki... 20.09.06, 19:03
                      phokara napisała:

> W Warszawie nie. Bo to sa WROCLAWSKIE pierozki.
                      Ale mogę rozważyć catering, jak Pho zatwierdzi jakosciowo - i będę robić to, co
                      bardzo lubię big_grinDDD
                      • pomidorowa5 Re: pieroz˙ki... 20.09.06, 22:23
                        A ja ruskie jadam smileze srem albo dla odmiany z mieskiem mmmm cholera jak ja
                        dawno pierogow nie jadlam, teraz to malo kto lepi.
                        • ladyhawke12 Jesien 22.09.06, 08:14
                          No i dziewczyny zrobiłam głupotę, pierwszy raz w zyciu zafarbowałam włosy, kolor
                          jesienny świetlista miedź. Kurcze znajomi mnie nie poznaja.
                          • ladyhawke12 i jeszcze mała prośba 22.09.06, 08:17
                            Dziewczyny może macie resztki wełny w kolorach, rudy, beż, odcienie
                            brązu,patrzyłam wczoraj w pasmanterii, i wełna jest cholernie droga, a zamarzył
                            mi sie sweterek, no i cos trzeba wieczorkami robic, poza ty prawda jest taka, ze
                            potrzebuje sie odstresowac po pracy.
                            • brzoza75 Re: i jeszcze mała prośba 22.09.06, 08:38
                              wełny mam brak natomisat spore zaspasy kolorowej muliny do haftowaniasmile
                              • ladyhawke12 Re: i jeszcze mała prośba 22.09.06, 08:42
                                o to mozna jakies serwetki wyhawtować, kurcze musze odreagować
                                • libra22 Re: i jeszcze mała prośba 22.09.06, 10:28
                                  Ja jako zupełnie "niesztrykająca" nie mam żadnej wełny w domusad
                                  • ladyhawke12 libra 22.09.06, 10:34
                                    Nie martw tym sie.
                                    • pomidorowa5 Re: libra 22.09.06, 11:03
                                      Dziewczyny smile na spacer do parku pobuszowac wsrod lisci ,>robieniem na drutach
                                      kojarzy mi sie z zimnymi ,zimowymi wieczoramiwink>ehhh jak ja to lubie ten ich
                                      szelest pod stopamismile
                                      • ladyhawke12 pomidorowa 22.09.06, 11:05
                                        spacer spacerkiem, a co robic nockami, jak nie mozna spac. kurcze te nerwy
                                        kiedys mnie zezrom
                                  • pudeleczko_75 Re: i jeszcze mała prośba 22.09.06, 11:21
                                    libra22 napisała:

> Ja jako zupełnie "niesztrykająca" nie mam żadnej wełny w domusad

ja wełny może nie ale ze dwa swetry eksa, z bardzo dobrewj jakosciowo wełenki
                                    by się znalazły - rzeczy "zimowe" jeszcze sa - mozna zatem postarać się o wełnę
                                    metoda odzyskowąsmile))
                                    • ladyhawke12 Re: i jeszcze mała prośba 22.09.06, 11:30
                                      Metoda odzyskowa jest bardzo dobra, tylko nie mam zdnego sweterka ktory moglabym
                                      sproc i zrobic jeszcze raz, moze by sie i znalazlo ale cora by mnie udusila,
                                      jakbym sprola jej ulubiny golfik w gory ktory jej zrobilam na gwiazdke.
                                    • libra22 a nie masz ochoty... 22.09.06, 17:52
                                      ...nożyczkami je?

bo ja przyznam po cichu, że w pierwszej chwili po wyprowadzce eks miałam myśl,
                                      coby te jego koszule (choć jedną) tak nożyczkami....
                                      ale ja kulturalna jestem i zdusiłam
                                      • libra22 tylko dla kobiet 22.09.06, 18:01
                                        Co do kolorowej jesieni: kupiłam sobie dziś bardzo intensywnie różowy stanik za
                                        jedyne 10 zł i mam następny cel: upolować majtki do niego, o!
                                        • crazysoma Re: tylko dla kobiet 22.09.06, 18:09
                                          Rozowy to faktycznie bardzo jesienny kolor... Super wink A majtki to oczywiscie
                                          stringi beda? smile
                                      • crazysoma Re: a nie masz ochoty... 22.09.06, 18:08
                                        Ja poszlam dalej... Zdanie, ze ten prezent wspolny gwiazdkowy, aparat cyfrowy,
                                        jest tylko jego, bo na firme kupiony i "buahaha co ty na to", zrobilam
                                        bombardowanie modeli samolotowych. Zajelo mi to 15 sekund. Zostal jeden - bo go
                                        nie zauwazylam. smile
                                        • libra22 Re: a nie masz ochoty... 22.09.06, 19:13
                                          I jak się czułaś?

( stringi, ale jak jakieś inne dostanę to też fajnie - byleby nie reformywink
                                          • crazysoma Re: a nie masz ochoty... 22.09.06, 20:04
                                            Dobre pytanie - "czulas"... Tak. Przede wszystkim czulam jak obezwladniaja mnie
                                            moje wlasne, bedace w stanie wrzenia, emocje. Rozmawialam z nim przez telefon,
                                            ze nie zycze sobie, kiedy wracam do domu, widziec kolejnych pustych miejsc bo
                                            znowu cos zabral (sobie). Moje slowa trafialy w totalnie olewajaca (mnie)
                                            proznie a wracaly do mnie naznaczone ironicznym usmieszkiem. Bombardowanie
                                            nastapilo pod wplywem emocji i nawet bardzo sie nie skaleczylam a
                                            przelecialam "po wsiech". Nie pamietam co zrobilam potem. Pewnie sie
                                            rozryczalam wink Nie tak dawno powiedzialam znajomej "wiesz czasem to mi brakuje
                                            TAMTYCH doznan". Popukala sie w czolo, zapytala czy mnie po.... i
                                            przypomniala "co, juz nie pamietasz jak kiedys w robocie zaczelas plakac o 9.15
                                            a skonczylas o 13.45, bo musialas do ludzi gadac?" smile

a wiesz ile par stringow mozna zrobic z takiej jednej "reformy"?
                            • joasia69 ja mam resztki wełenki 22.09.06, 20:36
                              moja mała chciała bym jej sweterek zrobiła, ale ja wyjątko serca nie mam do
                              dziergania na drutach smile
                              wełenka jest w kolorach: brąz w ciapki, beż w ciapki, zielony, czerwony, bialy
                              i jeszcze cos tam jeszcze
                              nie wiem tylko jak Ci ją przekazac smile)
                              • libra22 crazy:-) 22.09.06, 22:40
                                Życzę innych emocji. Fajnie, że masz kogoś, kto Ci przypomni, że nie ma za czym
                                tęsknić. A ten Twój wybuch niszczycielski....smile
                                • crazysoma Re: crazy:-) 22.09.06, 23:46
                                  Nie bez powodu 99% huraganow nazwano zenskimi imionami wink
                              • ladyhawke12 Joasia 25.09.06, 06:50
                                Jesli masz w telefonie aparat, to zrob zdjatko ja na priv wysle Ci nr
                                telefonu.Jesli nie masz to tez dobrze bo wlasciwie tu chodzi o to zeby zajac
                                sobie czyms mysli i sie nie denerwowac. Pokryje koszty wysylki.
                                • joasia69 Re: Joasia 25.09.06, 11:21
                                  daj mi na priva swoje namiary
                                  wyślę to co mam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka