Dodaj do ulubionych

Kazimierz Dolny

24.05.07, 08:02
Czy jest jakis forumowicz/czka z Kazimierza Dolnego, jade tam w poniedziałek i bedę do środy.
Obserwuj wątek
    • aron95 Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 09:48
      Wystarczy przy studni na rynku stać i wypowiadać życzenia .
      Cyganek tylko omijaj
      • ladyhawke12 Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 10:01
        Jak nikogo nie ma to nie bede nawet wyłazic z hotelu, bo po co.
        • z_mazur Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 10:09
          Lady (z)Dolny Kazimierz jest śliczny, pogoda zapowiada się też piknie, nawet
          samej możesz tam spędzić sympatyczne popołudnie, czego życzę. smile
          • ladyhawke12 Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 10:16
            Chłopaku z mazur, pewnie pochodzę, mamy w planie wycieczke z przewodnikiem, poza tym plan konferencji jest napięty, a chciałabym popływac jak jest okazja.pograc w kręgle (pierwszy raz w życiu), normalnie ostanio nie mam na nic czasu.
            • julka1800 Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 10:59
              Bylam w weekend majowy, wiosna i latem jest tam pieknie, a dodatkowo poza
              weekendem podejrzewam ze nie ma tlumów "warszawkich", wiec komfort wypoczynku
              nieporównywalny

Milego zyczesmile)
              • ladyhawke12 Julka 24.05.07, 11:17
                Podobno ma byc pieknie i cieplutko, chetnie pochodzę i poogladam, dlatego załozyłam watek ze może ktos kto tu mieszka chciałby byc przewodnikiem.
                • aron95 Re: Julka 24.05.07, 11:53
                  rynek + dwie ulice na krzyż + wzgórza , no, jeszcze promenada nad rzeką .
                  Dasz sobie radę sama jeśli przy studni nikogo nie spotkasz .
          • panda_zielona Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 17:00
            o tak,Kazimierz Dolny to bardzo urokliwe miejsce,ostatnio robiłam wypady z
            Nałęczowa,a w Kazimierzu pomieszkiwałam w hotelu "pod żurawiem".Miłego
            spędzania czasu.
    • fankaaa Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 11:47
      Nie jestem co prawda z Kazimierza, ale bywam tam regularnie, bo to
      superurokliwe miejsce.A że nie będziesz tam w weekend, to duża zaleta-w wolne
      dni ilość turystów jest nie do zniesienia Polecam herbatę z ciasteczkiem w
      herbaciarni(kurcze, zapomniałam, jak się nazywa, sprawdzę i napiszę), bardzo
      miły klimat. Obiad może u "Fryzjera" i koniecznie spacer promenadą. A wieczorem
      piwo na rynku. Jeśli znajdziesz czas, to wpadnij do galerii Mleczki.
      A przewodnik pewnie pokaże ruiny zamku i inne zabytki. W ogóle warto powłóczyć
      się trochę po miasteczku, tylko że niekoniecznie da się to połączyć z
      konferencją ....
    • kurka_wodna2 Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 11:59
      Bywam tam często.
      Zacznij od wydrukowania sobie z internetu planu miasta i okolicy, do zwiedzania
      jest mnóstwo miejsc.Przygotuj sobie wygodne buty,bo spotkasz dużo pagórków i
      stromych kamienistych ścieżek.
      Warto obejrzeć, zatrzymać się, powłoczyć po uroczych uliczkach i bulwarem.
      Obejrzyj koniecznie cmentarz, ulicą Małachowskiego dojdziesz do domu
      Kuncewiczów, wyżej jeszcze a potem leśnym wąwozem dojdziesz do Wisły .
      Kup na pamiątkę sobie pieczywo z kogutem, obejrzyj dobrze tę piekarnięi
      restaurację- kolekcja kogutów w wielu wydaniach.
      Mnóstwo obiektów do obejrzenia, jest bezpiecznie ale milej z towarzystwem.
      Szkoda, bo moje szkolenie od jutra jest ...w Tatrach.
    • aron95 Re: Kazimierz Dolny -śmierć turystki 24.05.07, 12:05
      Właśnie w radiu podali . Zjeżdżała na linie do wąwozu
      • ladyhawke12 dziekuje 24.05.07, 12:46
        Dziekuje za pokazanie fajnych miejsc, obiadek zjem w hotelu tam tez mam zapewnione trunki. Pewnie bedzie mniej ludzi i da sie połazic.
        • beata407 Re: dziekuje 24.05.07, 21:09
          Lady, bądź człowiekiem i weź mnie ze sobą wink)) nawet do walizki, do dobra do
          walizy. Potowarzyszę Ci, pospacerujemy wink))I resztkę wiśniówki wezmę, opijemy
          zdrówko solenizantów, jubilatów i swoje. A tak na serio to odpoczywaj i ciesz
          się pogodą, a że miejsce romantyczne to może....
          • ladyhawke12 Beatka 25.05.07, 06:54
            Jasne ze wezme do walizki, czemu nie, oj wiśnióweczka mniam, mniam. Pogoda niestey nie dopisze, ma być goraco i deszczowow niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka