ladyhawke12 24.05.07, 08:02 Czy jest jakis forumowicz/czka z Kazimierza Dolnego, jade tam w poniedziałek i bedę do środy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aron95 Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 09:48 Wystarczy przy studni na rynku stać i wypowiadać życzenia . Cyganek tylko omijaj Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 10:01 Jak nikogo nie ma to nie bede nawet wyłazic z hotelu, bo po co. Odpowiedz Link
z_mazur Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 10:09 Lady (z)Dolny Kazimierz jest śliczny, pogoda zapowiada się też piknie, nawet samej możesz tam spędzić sympatyczne popołudnie, czego życzę. Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 10:16 Chłopaku z mazur, pewnie pochodzę, mamy w planie wycieczke z przewodnikiem, poza tym plan konferencji jest napięty, a chciałabym popływac jak jest okazja.pograc w kręgle (pierwszy raz w życiu), normalnie ostanio nie mam na nic czasu. Odpowiedz Link
julka1800 Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 10:59 Bylam w weekend majowy, wiosna i latem jest tam pieknie, a dodatkowo poza weekendem podejrzewam ze nie ma tlumów "warszawkich", wiec komfort wypoczynku nieporównywalny Milego zycze) Odpowiedz Link
ladyhawke12 Julka 24.05.07, 11:17 Podobno ma byc pieknie i cieplutko, chetnie pochodzę i poogladam, dlatego załozyłam watek ze może ktos kto tu mieszka chciałby byc przewodnikiem. Odpowiedz Link
aron95 Re: Julka 24.05.07, 11:53 rynek + dwie ulice na krzyż + wzgórza , no, jeszcze promenada nad rzeką . Dasz sobie radę sama jeśli przy studni nikogo nie spotkasz . Odpowiedz Link
panda_zielona Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 17:00 o tak,Kazimierz Dolny to bardzo urokliwe miejsce,ostatnio robiłam wypady z Nałęczowa,a w Kazimierzu pomieszkiwałam w hotelu "pod żurawiem".Miłego spędzania czasu. Odpowiedz Link
fankaaa Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 11:47 Nie jestem co prawda z Kazimierza, ale bywam tam regularnie, bo to superurokliwe miejsce.A że nie będziesz tam w weekend, to duża zaleta-w wolne dni ilość turystów jest nie do zniesienia Polecam herbatę z ciasteczkiem w herbaciarni(kurcze, zapomniałam, jak się nazywa, sprawdzę i napiszę), bardzo miły klimat. Obiad może u "Fryzjera" i koniecznie spacer promenadą. A wieczorem piwo na rynku. Jeśli znajdziesz czas, to wpadnij do galerii Mleczki. A przewodnik pewnie pokaże ruiny zamku i inne zabytki. W ogóle warto powłóczyć się trochę po miasteczku, tylko że niekoniecznie da się to połączyć z konferencją .... Odpowiedz Link
kurka_wodna2 Re: Kazimierz Dolny 24.05.07, 11:59 Bywam tam często. Zacznij od wydrukowania sobie z internetu planu miasta i okolicy, do zwiedzania jest mnóstwo miejsc.Przygotuj sobie wygodne buty,bo spotkasz dużo pagórków i stromych kamienistych ścieżek. Warto obejrzeć, zatrzymać się, powłoczyć po uroczych uliczkach i bulwarem. Obejrzyj koniecznie cmentarz, ulicą Małachowskiego dojdziesz do domu Kuncewiczów, wyżej jeszcze a potem leśnym wąwozem dojdziesz do Wisły . Kup na pamiątkę sobie pieczywo z kogutem, obejrzyj dobrze tę piekarnięi restaurację- kolekcja kogutów w wielu wydaniach. Mnóstwo obiektów do obejrzenia, jest bezpiecznie ale milej z towarzystwem. Szkoda, bo moje szkolenie od jutra jest ...w Tatrach. Odpowiedz Link
aron95 Re: Kazimierz Dolny -śmierć turystki 24.05.07, 12:05 Właśnie w radiu podali . Zjeżdżała na linie do wąwozu Odpowiedz Link
ladyhawke12 dziekuje 24.05.07, 12:46 Dziekuje za pokazanie fajnych miejsc, obiadek zjem w hotelu tam tez mam zapewnione trunki. Pewnie bedzie mniej ludzi i da sie połazic. Odpowiedz Link
beata407 Re: dziekuje 24.05.07, 21:09 Lady, bądź człowiekiem i weź mnie ze sobą )) nawet do walizki, do dobra do walizy. Potowarzyszę Ci, pospacerujemy ))I resztkę wiśniówki wezmę, opijemy zdrówko solenizantów, jubilatów i swoje. A tak na serio to odpoczywaj i ciesz się pogodą, a że miejsce romantyczne to może.... Odpowiedz Link
ladyhawke12 Beatka 25.05.07, 06:54 Jasne ze wezme do walizki, czemu nie, oj wiśnióweczka mniam, mniam. Pogoda niestey nie dopisze, ma być goraco i deszczowow niestety. Odpowiedz Link