nangaparbat3 27.08.08, 15:51 kierowcatira.blox.pl/html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: ot, mądrosc 27.08.08, 16:41 Naprawdę uważasz to za warte linkowania i dyskusji? Kierowca tira, bez względu na to czy realny czy wirtualny jest dla mnie osobiście i dla wielu znanych mi kobiet kategorią "nie tknęłabym nawet kijem". Z definicji. Podobnie jak rolnik rencista z pomorskiego czy osadzony w ZK. Odpowiedz Link
aron95 triss_merigold6 27.08.08, 18:15 Gdyby ktoś o Tobie mówił nie dotknę nawet kijem ? Oceniasz na podstawie płyciutkich kategorii . Mam kolegę był na dobrym kierowniczym stanowisku , wykształcenie wyższe specjalistyczne . Nagle uznał że nic więcej w swoim zawodzie nie osiągnie i poszedł na tira bo zawsze chciał . Ot jego wybór Życzę Ci troszku poszanowania ludzi bez względu na zawód jaki wykonują Odpowiedz Link
zmienilamnicka Re: ot, mądrosc 27.08.08, 18:17 triss_merigold6 napisała: > Naprawdę uważasz to za warte linkowania i dyskusji? o ile tu mogę się dołączyć, że jakieś chamskie internetowe wypowiedzi meneli lub niezaspokojonych młodzieńców nie są warte propagowania > Kierowca tira, bez względu na to czy realny czy wirtualny jest dla > mnie osobiście i dla wielu znanych mi kobiet kategorią "nie > tknęłabym nawet kijem". Z definicji. -to to stwierdzenie powyżej jest tego samego rzędu co wypowiedz kierowcy_tira z blogu na temat np kobiet z dziećmi. muszę przekazać przemiłemu panu który przywozi mi tirem towary z Niemiec, jego synowi który przejął fach ojca, oraz koledze który od kilku lat zaczął pracować jako kierowca tira , że dzięki bogu i posiadaniu tira uniknęli "tykania kijem" przez pustogłowe tris_merigold oraz "wiele znanych jej kobiet"... boszzz... Odpowiedz Link
z_mazur Re: ot, mądrosc 27.08.08, 20:40 Tris chyba została źle zrozumiana. "Kierowca tira", "rolnik z pomorskiego", to autorzy pseudokontrowersyjnych blogów prowadzonych przez jakichś frustratów. Obstawiam, że nie miała na myśli kierowców tirów jak grupy zawodowej. ))) Odpowiedz Link
zmienilamnicka Re: ot, mądrosc 27.08.08, 21:06 noż.. kurcze mam nadzieję, że źle zrozumiałam )) bo co Tris ma do rolników i rencistów z pomorskiego to by już było niewytłumaczalne... jedynie wytłumaczenie że chodzi jej o "rolnika_rencistę_z_pomorskiego" /do jego wypowiedzi nie doszłam bo chłamu nie lubię czytać/ czyli- trzeba starać się pisać bardziej niż mniej po polsku, także na forum. Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: ot, mądrosc 27.08.08, 23:53 )))) akurat jestem spokojna o Triss w tym momencie jeśli ktos mówi: "wieśniak", to niekoniecznie ma na myśli mieszkanca miejscowosci bez praw miejskich Odpowiedz Link
panda_zielona Re: ot, mądrosc 27.08.08, 16:58 Mądrość? Raczej chamstwo do kwadratu. A z chamstwem się nie dyskutuje,chociaż jak widać takie typy też bywają. Odpowiedz Link
sauber1 Re: ot, mądrosc 27.08.08, 17:54 współczuje żonom tych chłopców z Tirów, co z taką namiętnością babrzą się tymi przydrożnymi zdzirami, to aż strach, ale jak znam życie żadna w to i tak nie wierzy owszem inni tak, ale nigdy mój )) A co do tych ćwiczeń, to może i chlopok mo rację, albo taki młodzian jeszcze z niego i nasłuchał się dużo??? Myślę że błędem jest robić tematy tabu ... Odpowiedz Link
nangaparbat3 Re: ot, mądrosc 27.08.08, 22:38 > współczuje żonom tych chłopców z Tirów, co z taką namiętnością babrzą się tymi > przydrożnymi zdzirami, Zrobiono badania - klientami "tirowek" są w wiekszości wcale nie kierowcy tirow, ale niezlych słuzbowych samochodow. Odpowiedz Link
sauber1 Re: ot, mądrosc 28.08.08, 00:37 nangaparbat3 napisała: > Zrobiono badania - klientami "tirowek" są w wiekszości wcale nie > kierowcy tirow , > ale niezlych słuzbowych samochodow. To to też wiadomo bo ciągle jeszcze przy drogach stoją i nie tylko one z tego mają kokosy ? Odpowiedz Link
aron95 Która z Was pali ?? 27.08.08, 18:06 Zapamiętać raz na zawsze abyscie źle osadzone nie zostały Odpowiedz Link
young_and_bored Re: ot, mądrosc 27.08.08, 20:56 Ogólnie wpis jest chamski, jednak może warto oddać sprawiedliwość, że w przytoczonej argumentacji zawarte są pewne oczywistości: 1. Dla normalnej matki dziecko zawsze będzie ważniejsze od faceta, 2. Związek z matką może oznaczać nie dla każdego faceta przyjemną konieczność tolerowania ojca dziecka, 3. Matka z dzieckiem to dla faceta dwie osoby do wsparcia psychicznego i materialnego, a nie jedna. I w drugą stronę: 1. Dla normalnego ojca jego dziecko będzie ważniejsze od kobiety, 2. Związek z normalnym ojcem zwiastuje niekoniecznie przyjemną dla jego partnerki konieczność tolerowania interakcji ojca z jego eks, 3. Dziecko potrzebuje środków do życia, więc należy pogodzić się z faktem, że normalny ojciec płaci alimenty. I abstrahując od niewątpliwych zalet zarówno naszych jak i naszych dzieci - uważam, że bezdzietne osoby stanu wolnego jak najbardziej mają prawo przemyśleć sobie powyższe niedogodności, czy nam się to podoba czy nie. Odpowiedz Link
nangaparbat3 Kochani 27.08.08, 22:39 ja to wkleiłam jako curiosum. Eksponat z gabinetu osobliwosci - potworkowatych. Odpowiedz Link
zmienilamnicka Re: Kochani 27.08.08, 22:43 e, po co rozpropagowywać takie "kfiatki"? im mniej chamstwa tym lepiej, nie -im więcej to ciekawiej.. przeczyta to jakas "młodzież" i potem takim samym stylem się wyrażają podniecając się jacy to "tryndy" są... Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Kochani 27.08.08, 23:56 a chocby po to, by mi się miło zrobiło na mysl, że mam gdzies opinię publiki i nie przejmując sie swiatem, rozwiodę się, jeśli tylko zechcę Odpowiedz Link
sauber1 Re: Kochani 28.08.08, 00:40 lampka_witoszowska napisała: > ... rozwiodę się, jeśli tylko zechcę A jak zechcesz to co wtedy? Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Kochani 28.08.08, 00:45 jak zechcę, to wtedy się rozwiodę, dokładnie tak, jak napisałam Odpowiedz Link
sauber1 Re: Kochani 28.08.08, 03:34 lampka_witoszowska napisała: > jak zechcę, to wtedy się rozwiodę, dokładnie tak, jak napisałam OK. więcej pytań nie mam. A jak ktoś chce ode mnie pożyczyć kasy to zawsze mówię, że jak tylko wrócę z Poznania, ale na razie się nie wybieram )) Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Kochani 28.08.08, 10:41 ale ja nie chcę od Ciebie nic pożyczac i do Poznania też się nie wybieram ) Odpowiedz Link
sauber1 Re: Kochani 28.08.08, 16:11 lampka_witoszowska napisała: > ale ja nie chcę od Ciebie nic pożyczac i do Poznania też się nie > wybieram ) > I dlatego właśnie cenię Cię za rozsądek )) Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: a idź Ty 28.08.08, 23:01 już miałąm się ucieszyc, że ktos ma o mnie dobre zdanie, nawet to sobie zaplanowałam, to ucieszenie ale uwiera mnie słowo rozsądek w odniesieniu do mnie - to brzmi jak stara baba, a ja babą nie jestem i nie zamierzam )) stara to jeszcze może byc, bo i tak będę - ale rozsądna? nie, jakbym była rozsądna to bym już dawno była po rozwodzie albo i przed ślubem, który byłam wzięłam Odpowiedz Link
sauber1 Re: a idź Ty 29.08.08, 00:26 lampka_witoszowska napisała: > już miałąm się ucieszyc, że ktos ma o mnie ... Na zasadzie mówisz i masz )) I dlatego właśnie cenię Cię za ten całkowity brak rozsądku )) Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: a idź Ty 29.08.08, 01:02 no, to jestem spokojna, skoro generalnie ktos mnie ceni, taką czy siaką )) Odpowiedz Link
karolina331 Re: ot, mądrosc 28.08.08, 12:50 A czym się tu bulwersować? Jakiś kierowca Tir-a nauczył się obsługiwać Internet, bo to łatwizna i pisze o swoich doświadczeniach. Pewnie są prawdziwe, ale należy pamiętać, KTO jest potencjalną kandydatką na partnerkę dla niego. To jakaś subkulura, skansen, a więc co to ma do normalnych kobiet? Dla mnie ciekawsze jest pytanie, CO NAUCZYCIELKA ROBI NA TAKIM BLOGU? Odpowiedz Link
z_mazur Re: ot, mądrosc 28.08.08, 13:05 Myślę, że autor tego bloga ma tyle z tirami wspólnego co ja. To zwyła prowokacja, stąd uparte głoszenie takich psuedokontrowersyjnych poglądów i podniecanie się oburzonymi reakcjami na nie. Odpowiedz Link
nangaparbat3 Re: ot, mądrosc 28.08.08, 17:36 karolina331 napisała: > A czym się tu bulwersować? jeśli o mnie biega, to nie bulwersuje się, tylko bawię. > Jakiś kierowca Tir-a nauczył się obsługiwać Internet, bo to łatwizna > i pisze o swoich doświadczeniach. Pewnie są prawdziwe, ale należy > pamiętać, KTO jest potencjalną kandydatką na partnerkę dla niego. > To jakaś subkulura, skansen, a więc co to ma do normalnych kobiet? Ja tam oceniam ludzi według serca i rozumu, a nie wysztalecenia, zawodu, pozycji społecznej. Kierowca TIRA jak najbardziej moze miec do powiedzenia ważne, ciekawe i mądre rzeczy. > > Dla mnie ciekawsze jest pytanie, CO NAUCZYCIELKA ROBI NA TAKIM BLOGU? CZYTA, Dziecinko, CZYTA. Odpowiedz Link
aron95 do nangi 28.08.08, 21:00 Denerwuje mnie ta Twoja sygnaturka znaczy zastanawiam się nad nią "Żaden wariat nie jest wariatem, jeśli przyjmiemy jego racje". Przerobiłem na Żaden mądry nie jest mądrym jeśli przyjmiemy jego racje . Niby się kłóci . A może bardziej właściwe to stwierdzenie jest ? Kolejne pytania Ilu wariatów dla współczesnych okazało się wielkimi dla teraźniejszych ? Ilu mądrych dla współczesnych okazało się wariatami dla teraźniejszych ? I w ten sposób Twoje i moje zdanie nabiera innego znaczenia Odpowiedz Link
panda_zielona Re: do nangi 28.08.08, 22:17 Mądry z wariatem się może dogadać jeśli będzie udawał takiego samego wariata.Ale udawać mądrego to już jest sztuka,nie każdy wariat to umie. Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: dorzucę od siebie fizjologicznie... 28.08.08, 22:56 kazdy z nas żyje w zamkniętym świecie jeśli udaje nam sie dogadac przez chwilę i przez chwilę w pełni zrozumiec - to piękne i pełen sukces a jeśli dłuższy czas, to juz normalnie cud niezależnie od stanu zdrowia umysłowego (bo o normalnosci przekonan i opinii to ja pisac nie będę) Odpowiedz Link
panda_zielona Re: dorzucę od siebie fizjologicznie... 28.08.08, 23:16 lampka_witoszowska napisała: > kazdy z nas żyje w zamkniętym świecie > jeśli udaje nam sie dogadac przez chwilę i przez chwilę w pełni > zrozumiec - to piękne i pełen sukces > a jeśli dłuższy czas, to juz normalnie cud > niezależnie od stanu zdrowia umysłowego (bo o normalnosci przekonan > i opinii to ja pisac nie będę) Wyszło fizjoloficznie,logicznie Gdybym żyła tylko w swoim zamkniętym świecie,musieliby mnie zamknąć w domu bez klamek.Lubię ludzi,chociaż czasem mnie coś,ktoś wku... I staram się rozumieć,nie dziwić się niczemu.Łatwiej żyć. Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: oj, Panda :) 28.08.08, 23:24 co Ty tak nastawiona na zamykanie od razu prostuję - w swoim zamkniętym świecie wrażen, odczuc i odbioru świata a nie w zamkniętym świecie tylko swoich spraw... bo to cięzkie do zniesienia ciężko przeniknąc skórę drugiego człowieka i poczuc w kilku tematach to, co on... ale jak się udaje... to normalnie pięknie jest nawet z klamkami w drzwiach )) Odpowiedz Link
panda_zielona Re: oj, Panda :) 28.08.08, 23:58 No chyba,że wrażeń i odczuć. > ciężko przeniknąc skórę drugiego człowieka i poczuc w kilku tematach > to, co on... ale jak się udaje... to normalnie pięknie jest > nawet z klamkami w drzwiach )) No z tym sie zgadzam po całości.Bywa pięknie. Buziaczki,gonią mnie spać )) Odpowiedz Link
aron95 Re: do nangi 29.08.08, 13:34 To zależy kto i dlaczego ocenia że ten osobnik jest wariat czy mądry Nie złapałyście sensu tych zdań . Trzeba pomyslec Odpowiedz Link
panda_zielona Re: do nangi 29.08.08, 13:40 > Nie złapałyście sensu tych zdań . > Trzeba pomyslec No fakt,masło maślane zawsze było dla mnie zbyt skomplikowane. Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: do nangi 29.08.08, 13:45 Aron, ja Cię lubię, tak Ci napiszę - trzeba najpierw przeczytac wypowiedzi poprzedników, żeby sie wypowiadac na ich temat - a jak się nawet przeczyta, to jeszcze trzeba pomyślec i jeszcze więcej - zrozumiec i dopiero na koncu ocenic Odpowiedz Link
aron95 do lampki 29.08.08, 14:41 Masz rację .Sorki Nie znalazłem w Waszych wypowiedziach tego czego się spodziewałem i tak ogólnie napisałem a Głównie tu się pandzia pogubiła, Ty pisałaś o czym innym . Też Cię lubię Odpowiedz Link
panda_zielona Re: do lampki 29.08.08, 15:38 > Głównie tu się pandzia pogubiła, Ty pisałaś o czym innym . Jasne PPPPP Odpowiedz Link