Dodaj do ulubionych

Poród w Holandii.

20.01.07, 02:17
Chcialbym dowiedziec sie od was czegos na temat porodu w Holandii w szpitalu.
Ja zdecydowalam sie wlasnie tam rodzic, czy ktoras z was tez to przeszla,
jesli tam prosze o jakies informacje , chcialm tez dowiedziec sie co mam ze
soba zabrac.
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • widmowolnosci Re: Poród w Holandii. 20.01.07, 11:38
      Jest gdzies forum dla matek w Holandii, tam otrzymasz najlepsze rady.Jak ktos zna link do tego forum to podajcie go kolezance prosze !
      • kingadpl Re: Poród w Holandii. 20.01.07, 15:41
        bylabym i ja wdzieczna, bo tradycyjny porod w domu napawa mnie obrzydzeniem!
        Nie mo to jak szpital i opieka lekarska na miejscu.
        • corneliss Re: Poród w Holandii. 20.01.07, 20:30
          no to chodzcie do nas:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24320
        • tijgertje Re: Poród w Holandii. 21.01.07, 10:52
          kingadpl napisała:
          Nie mo to jak szpital i opieka lekarska na miejscu.

Oj, jeszcze sie troche musisz nauczyc:-) To, ze jestes w szpitalu wcale nie
          znaczy, ze lekarza masz na zawolanie. Mimo komplikacji ginekolog byl pod
          telefonem, ale ja go na oczy zobaczylam po 5 goddzinach w szpitalu.
          Dlaczego porod domowy napawa cie obrzydzeniem????
          • kingadpl Re: Poród w Holandii. 22.01.07, 09:20
            mozliwe, na szczescie nie korzystalam z leczenia szpitalnego jeszcze.
            A porod domowy, to chyba kwestia gustu. Nie podoba mi sie, nie chcialabym tego
            robic w domu. Pelno krwi, brudno, eh, nie dla mnie na pewno! Ale jak ktos chce,
            to oczywiscie, czemu nie.
            • tijgertje Re: Poród w Holandii. 22.01.07, 19:34
              Ciekawe argumenty:-) W szpitalu na pewno mniej krwi nie ma:-))) Do porodu
              domowego uzywa sie identycznych podkladek jak w szpitalu, wszystko
              jednorazowego uzytku, natychmiast jest wyrzucane, 5 minut po porodzie masz
              czysciutenka sypialnie. Krew po scianach nie tryska:-) No, a czy w szpitalu
              jest czysciej jak w domu? zalezy od domu i szpitala, w jednych sprzataja
              lepiej, w drugich gorzej, w domu na pewno przytulniej.
              Oczywiscie nie krytykuje twojego wyboru, po prostu nieco sie zdziwilam i troche
              rozbawily mnie twoje argumenty. Kto wie, moze jeszcze kiedys zmienisz zdanie:-)
              Sama rodzilam w szpitalu, gdyzby byla powtorka( ktorej niestety nie bedzie) to
              na szpital zdecydowalabym sie tylko w ostatecznosci, mimo, ze opieke mialam
              swietna i porod wspominam super. No, poza rozsypana miednica...
              • kingadpl Re: Poród w Holandii. 23.01.07, 08:54
                z tym sie zgadzam, ale nie lubie takiego cyrku. Po prostu wole szpital. Moze
                zmienie zdanie po 1. dziecku. Ale jak na razie wcale mi sie dom nie podoba.
                Zreszta sa to wlasne uczucia i gusty, dlatego na razie na pewno nikt mnie nie
                przekona do rodzenia w domu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka