Dodaj do ulubionych

Zakupy on-line

20.03.12, 13:15
Normalnie w szoku jestem!
Robicie zakupy przez internet? Moj maz cos tam kupuje, ja niewiele, bo musze wszystkiego dotknac zazwyczaj i w razie, jak cos jest nie tak, to trzeba ze zwrotem poczty szukac. No, a ja leniwa jestem;) po przyjezdzie do Wiatrakowa zakochalam sie w sklepie Dille&Kamille. Kupilam u nich 2 wielgachne kubki, z ktorych jeden (po 12 latach) nadal mam z lekkim peknieciem, ale "dziala". Rok temu kupilam 2 podobne i ostatnio znowu mi maz jeden rozbil. Jako, ze do sklepu mam nie po drodze, maz mnie w koncu namowil na zakupy on-line. Wczoraj przed poludniem zamowilam 3 wielgachne kubki i kilka mniejszych (moje od dawna krzyczaly o wymiane). Dzisiaj dostalam paczke. wszystko pieknie i solidnie zapakowane, ale okazalo sie, ze jednemu kubkowi urwalo sie ucho:( Natychmiast zadzwonilam do dzialu onslugi klienta. Mila pani poinformowala mnie, ze nie musze kubka odsylac (jak jest w warunkach zwrotu), wystarczy, ze przesle im zdjecie. Aparat mialam pod reka, wiec kliknelam, wyslalam i ogromnie sie ciesze, bo nie minela jeszcze godzina od dostarczenia paczki, a ja juz zdazylam dostac nowa fakture zamowienia (gdzie dostalam znizke rowna cenie, po prostu potwierdzenie zamowienia), a przed chwileczka drugiego maila, ze moja przesylka zostala nadana. WOW! Normalnie w ciezkim szoku jestem. Na poczte nie zdazylabym dojsc:) Tak, ze baaardzo polecam ten sklep:
www.dille-kamille.nl/nl/
Obserwuj wątek
    • kasia191273 Re: Zakupy on-line 20.03.12, 15:29
      kupuję niemal wyłącznie online, tzn. ubrania, zabawki, sprzęt, książki

zupełnie nie mam czasu na chodzenie po sklepach, niestety
      ale sklepy internetowe błogosławię!
      • mamantkaa Re: Zakupy on-line 20.03.12, 16:20
        Oj tak, ja też kupuję on-line. Nie cierpię chodzenia po sklepach, a już z dziećmi to w ogóle odpada. Ale przy zakupach internetowych dotknąć też możesz i na pocztę chodzić nie trzeba. Np. ja ciuchy kupuję na wehkamp.nl. Zamawiam wieczorem, wybieram kiedy chcę, żeby mi rzeczy przywieziono do domu, najczęściej chcę na drugi dzień koło południa. Przywożą, przymierzam, dotykam, wybieram przez 2 tygodnie. Co chcę to zostawiam, czego nie chcę odsyłam z powrotem. Gratis przyjeżdża pan w umówiony dzień i odbiera z domu te rzeczy, które zwracam, nie muszę podawać przyczyny zwrotu. Od kwoty z faktury odliczam zwroty i mam 2 tygodnie na zapłatę od zakupu. I tyle. Kurtki już sobie tylko tak kupuję, bo w sklepie w przymierzalni za ciasno i za mało czasu żeby się zdecydować. A tak poprzymierzam, pokażę się mężowi, prześpię się, znowu poprzymierzam i w końcu coś wybiorę :)
        Jak dla mnie super rozwiązanie.
        Albo zabawki na toysxl.nl. Zamawiam wieczorem, na drugi dzień mam w domu, zawsze dorzucą jakiś upominek. Gdy coś jest nie tak z zamówieniem, pan od razu dzwoni i przeprasza. A i koszty dostawy na cały rok to chyba 1,99 euro :) Wyprzedaży dużo mają.
        Musisz się bardziej odważyć tygrysku :)
        • tijgertje Re: Zakupy on-line 20.03.12, 16:40
          Hehe, z ciuchami to ja malo odwazna;) Zwlaszcza, ze zarowno ja jak i mlody niewymiarowi jestesmy. Jak juz cos fajnego znajde, to trzymam sie jednej marki. Mlody do 4 lat byl strasznie chudy i wtedy kupowalam mu wiekszosc koszulek i bawelnianych spodni na gumie w Rainbow Babies, teraz basics:
          www.rainbowbasics.com/nl/
          mlody ma niska talie, w stosunku do tulowia dlugie ramiona i nogi, taki w sumie starszy i dluzszy sie wydaje. Teraz znowu schudl niemilosiernie. Ma komunie w maju i wyglada na to, ze wrobil mnie w szycie garnituru. Musze sie nauczyc;) Koniecznie chce isc w garniturze, a ja jak kilka wieczorow przesiedzialam przy kompie i nie znalazlam nic, co nie byloby w pasie o kilkanascie cm za szerokie, w koncu sie poddalam:/
          Troche zabawek kupuje tutaj:
          www.slimmerspelen.nl/
          tez sklep wart polecenia glownie dlatego, ze maja zabawki swietnej jakosci i czesto cos, czego w sklepach stacjonarnyc dostac nie mozna.

Moja niechec do zakupow on-line ma tez swoje dobre strony;) Baaardzo nie lubie chodzic po sklepach, jak juz jade, to z lista, ide z gory ustalona trasa i kupuje tylko to, czego potrzebuje. najgorzej mam z butami, ktore ciezko mi dopasowac ze wzgledu na wysoka piete i szeroka stope i koniecznosc szerokiej, stabilnej podeszwy ze wzgledu na slabe kostki i problemy z kregoslupem. jak juz cos znajde, to chodze w jednych butach az sie calkiem rozleca (zwykle po 3-4 latach). teraz musze w koncu kupic jakies latwe do wsuwania na noge, lekkie i wygodne polbuty i az sie boje:/
          • nesla Re: Zakupy on-line 21.03.12, 09:39
            Ja tez juz sie jakis czas temu przekonalam do zakupow on-line i korzystam, szczegolnie ze servis jest coraz lepszy i nie ma problemow ze zwrotami, dostawe mozna tak zaplanowac zeby pasowalo i uszkodzenia reklamowac. Ale ja z kolei po sklepach lubie chodzic i gdybym miala wiecej kasy to bym regularnie sobie chodzila na wieczor piatkowy po sklepach i przymierzala. Problem tylko ze na mnie z kolei duzo pasuje i duzo rzeczy mi sie podoba i kupuje impulsywnie, wiec musze sie powstrzymywac i nie chodzic po sklepach, bo inaczej portfel tego nie wytrzyma ;)
            • ciacho_78 Re: Zakupy on-line 22.03.12, 14:38
              Nesla, czy jestes moja siostra o ktorej nie wiem? Mam to samo. w moim przypadku to tragiczna przypadlosc, bo ja jakos sie o dziwo relaksuje przy tym. robie kilometry miedzy tymi wszystkimi sklepami i nie czuje nawet zmeczenia w trakcie. Nawet nie musza byc tylko ubraniowe. Moj maz uwaza to za dramat, bo wydaje wszystko co mam i nawet wiecej...
              Zawsze jest okazja, zawsze cos jest mi niezbednie walasnie konieczne i tak puszczam wszystko...
              Online kupuje wlasciwie tylko w US, dla dzieci wszystko do ubrania praktycznie, bo tu ceny z kosmosu sa a jakosc zenujaca (u mnie na wsi przynajmniej) i dla nas, ale tylko w abercrombie bo tam jestem pewna rozmiarow.
              W Pl kupuje w sklepach eko, ksiegarni - merlin ma chyba najlepsza oferte wysylki tutaj a my duzo ksiazek jednak kupujemy.
              Tu kuplismy dzieciom laurada i rower przez internet i dla siebie rowery, ale jeden i drugi wydatek byl duzy a rowery wczesniej ogladane live, tylko w necie lepsza cena byla na naszych kilka stow zaoszczedzilismy.
              Nie znam tubylczych sklepow i marek, jedyne co robie to czasem cos kupie w tym H&M i potem pluje sobie w brode bo po 5 praniach wyrzucam do kontenera, bo wyglada to wszystko jak szmata.
              Znalazlam de tuinen taki z roznymi produktami eko czy bio, ale on ma tez stacjorarny sklep w zoetermeer i jak tam jezdze to zazwyczaj zagladam.
              TV i konsole tez kupilismy tutaj online. my duzo przez internet kupujemy jak widze...
    • megawatek Re: Zakupy on-line 21.03.12, 20:54
      Witam jestem nowa na forum mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona.
      A jeśli chodzi o zakupy to coraz więcej kupuję on-line ( choć trudno mi było się przekonać to takiego sposobu robienia zakupów ). Ciuchy to wolę kupować normalnie bo nie zawsze się podoba jak człowiek przymierzy.
      • anitax Re: Zakupy on-line 23.03.12, 21:31
        My tez sie powoli rozkrecamy jesli chodzi o zakupy przez Internet. Zaczynalismy od biletow lotniczych i ksiazek / filmow z Polski, teraz mamy juz na koncie sprzet AGD, rower i rozne drobiazgi, ktore trudno dostac w sklepach. Ostatnio np. potrzebowalam dla corki czerwone rajstopy, oblecialam mnostwo sklepow, nigdzie nie znalazlam, pozostaly nam zakupy on-line. Dostawa w 2 dni, od razu potwierdzenie mailem, szkoda mi tego czasu, ktory stracilam na daremne poszukiwania w sklepach.

Na zakup ubran dla siebie jednak bym sie nie zdecydowala, musze wszystko dotknac, przymierzyc. Jestem dosc wybredna i niewiele rzeczy w sklepach mi sie podoba, wiec zakupy ciuchow online to zdecydowanie nie dla mnie.
        • zonajana Re: Zakupy on-line 24.03.12, 14:57
          Ja tez coraz wiecej kupuje online, czasem w sklepie w sieci, jest wiekszy wybor, niz w sklepie na miescie!

Dla dzieci polecam sklep kleertjes.nl, duzy wybor, szybko, mozna placic giro i automatycznie i przelewem, zwroty za darmo.
          Wehkamp tez fajny. Identycznie dziala esprit, zamawiasz, wybierasz, odsylasz i dopiero wtedy placisz, wiec bez strachu mozna zamowic np 3 pary identycznych dzinsow, ale w roznych rozmiarach i zostawic sobie jedne, a reszte odeslac.
          Kupuje tez w intertoys, jest ok. Bol.com czasem pisze ze przesylka bedzie na 2 dzien, za czekalam i 5 dni :/
          Mam bardzo zle doswiadczenia z zara. Brakuje adresu zwrotnego, serwis klienta odpowiada automatycznymi mailami, nacielam sie strasznie, nigdy wiecej.
          W C&A czesto jak sie zaczyna skladac zamowienie i nie dokonczy, to przy opuszczaniu strony wyswietla sie kod uprawniajacy do 10% znizki, jesli jednak w ciagu 24h zlozy sie zamowienie.
    • tijgertje Re: Zakupy on-line 27.06.12, 09:09
      Ha, wsiaklam;)
      Gdzies , chyba na FB trafilam na reklame tego sklepu:
      www.vente-exclusive.com/nl-NL
      Ze ciekawska bestia jestem, to sie zarejestrowalam (choc unikam tego jak ognia i odrzucam wiekszosc zaproszen do stron wymagajacych rejestracji). musze przyznac, ze jestem mile zaskoczona. zlozylam kilka zamowien i nie zaluje, hehe;)
      Jak to dziala? jest to strona z wyprzedazami markowych produktow. Wprawdzie markowych ciuchow nie kupuje (zwykle ze wzgledu na ceny), ale maja wszystko, od ubran, przez buty, zabawki, bielizne, garnki, torby i walizki, kosmetyki... No wsjo:) Gdzie jest haczyk? dostaje co 2-3 dni maila z aktualnymi wyprzedazami. Trzeba decydowac w miare szybko, bo ilosci ograniczone, a wyprzedaz trwa kilka dni. Przy zakupie trzeba od razu zaplacic (niestety). Po zakonczeniu wyprzedazy u dystrybutora skladane sa zamowienia, przesylane do magazynu vente, tam rozdzielane i rozsylane za potwierdzeniem. O kazdym kroku jestem informowana. Ile to trwa? Po zakonczeniu wyprzedazy tydzien do dwoch. Tak, ze nie jest to sposob na szybkie zakupy, jak nam nagle cos trzeba, ale doskonale dla tych, co lubia polowac;) Na razie kupilam pare koszulek dla mlodego, skorzany portfel, buty, spenser dla meza, kosmetyki. Przegapilam patelnie Tefala, za dlugo sie zastanawialam:/ W tej chwili np trwaja wyprzedaze :
      plaszcze Creenstone
      bielizna Lisca
      dzieciece buty Beppi i Ginkana (fajne dziewczece)
      artykuly campingowe Nomad, Coleman, Sevylor i Campingaz
      okulary Fossil i Ray Ban
      ubrania outdoor Peak Performance
      ubrania In Wear i matinique
      buty Rockport
      kolorowe buty Little Marcel
      torby Levis (te 2 ostatnie tylko dzisiaj do 23.00)
      Od jutra Object, Ritchie, CofH, potem Calvin Klein

jak ktos z was lubi polowania na markowe rzeczy, to mysle, ze moge polecic:) Ze zwrotami nie ma problemu, wszystko przychodzi porzadnie zapakowane (za potwierdzeniem odbioru). mozna sie zarejestrowac, a jak ktos mi chce przysluge zrobic i sprezentowac znizke, to moge wyslac zaproszenie;)
      • anitax Re: Zakupy on-line 28.06.12, 11:31
        Tijgertje, wlasnie mi przypomnialas, ze tez tam jestem zajestrowana a w ogole nie zagladam. Podobna strona to www.limango.nl, ale nigdy tam nie robilam zakupow, wiec nie mam pojecia jaki jest serwis i jakosc rzeczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka