meetoo 14.06.05, 15:52 powiedzcie drogie mamy na co moge liczyc bedac samotna mama (obywatelstwo polskie) i pracujac legalnie w holandii. Dzisiaj przeczytalam na interii taki tekst: mojefinanse.interia.pl/news?inf=634510 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalya20 Re: zasilki na dziecko 14.06.05, 16:16 mysle ze ciezko bedzie sie dowiedziec czegos konkretnego gdzie sie zwrocic itp tym bardziej ze urzedy same czasami zbyt duzo nie wiedza(albo niekompetetni pracownicy) Odpowiedz Link
payuta Re: zasilki na dziecko 14.06.05, 19:44 www.svb.nl/nl/regelingen/kinderbijslag/bedragen_en_betaaldagen/index.jsp Tutaj powinnas znalesc potrzebne Ci informacje.P.P. Odpowiedz Link
meetoo dzieki Payuta 15.06.05, 11:48 dzieki serdeczne Payuta. A jak jest z podatkami wiesz moze? tzn. jak sie tu (w Holandii) rozliczaja samotni rodzice? Odpowiedz Link
payuta Re: dzieki Payuta 15.06.05, 15:08 Dla mnie wszelakie podatki to czarna magia,nie mam pojecia na temat wogole.Tylko Bebie nie mow bo sie smiac ze mnie bedzie i meczyc;-))))))))))) Wklejam ci linka ,tam mosisz szukac www.belastingdienst.nl/ I jeszcze numer telefonu do belastingu (gratis) tam ci udziela wlasciwych informacji lub przysla cos co ci potrzebne bedzie. Telefon 0800-0543 Inaczej ci nie potrafie pomoc;-( SORRY P.P. Odpowiedz Link
saraanna Re: zasilki na dziecko 15.06.05, 19:19 Jako samotna mama masz prawo do tzw.alleenstaande ouderkorting ,o formularze musisz pytac w belasting dienst,najlepiej zadzwon i popros o nie i o broszurki. Payuta podala ci linka.Dostaniesz pieniadze za caly rok niezaleznie w ktorym miesiacu zlozysz papiery ,przewaznie dziela to na miesieczne raty.Jezeli masz minimum socjalne to wynosi to okolo 170 euro miesiecznie.Ale najlepiej zadzwon do podatkowego i sie spytaj. Odpowiedz Link
saraanna Re: zasilki na dziecko 15.06.05, 19:23 A jezeli chodzi o ten kwartalny zasilek jak ja to nazywam "majtkowe" to musisz zlozyc papiery w Sociale Verzekering bank ,Payuta tez podala wczesniej linka. Odpowiedz Link
meetoo dzieki dziewczyny 21.06.05, 15:10 jestescie Wielkie! ciekawe czy "sie zalapiemy"... Odpowiedz Link